Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kurgu Edebiyatı => Fantastik Edebiyat => Diğer Fantastik Eserler => Konuyu başlatan: LinkinLady - 12 Ocak 2008, 16:40:27

Başlık: Talihsiz Serüvenler Dizisi
Gönderen: LinkinLady - 12 Ocak 2008, 16:40:27
1.KİTAP: KÖTÜ GÜNLER BAŞLARKEN (ARKA KAPAK)

Sevgili Okur,

Elinde tuttuğun kitabın son derece sevimsiz olduğunu üzülerek söylemek zorundayım.Çünkü çok şanssız üç çocukla ilgili mutsuz bir öyküyü anlatıyor.Cana yakın ve akıllı çocuklar olmalarına karşın, Baudelaire kardeşler mutsuzluk ve üzüntü dolu bir yaşam sürüyorlar.Bu kitabın daha ilk sayfasında kumsalda oynadıkları ve korkunç haberi aldıkları andan başlayarak, bütün öykü boyunca felaketler onları kovalıyor.Neredeyse talihsizliği çeken birer mıknatıs oldukları söylenebilir.
Üç afacan sadece bu kısacık kitapta açgözlü ve iğrenç bir haydutla, bitli elbiselerle, feci bir yangınla, servetlerini çalmaya yönelik bir entrikayla ve kahvaltı niyetine verilen yulaf lapasıyla karşılaşıyorlar.
Bu sevimsiz öyküleri yazıya dökmek benim için üzücü bir görev.Ama bu kitabı hemen elinden bırakmaktan ve daha mutlu bir kitap okumaktan seni alıkoyan hiçbir şey yok.

En derin saygılarımla,

Lemony Snicket

2.KİTAP: SÜRÜNGEN ODASI (ARKA KAPAK)

Sevgili Okur,

Bu kitabı basit ve neşeli bir kitap okuma umuduyla eline almışsan, tamamen yanlış bir kitap seçtiğini üzülerek söylemek zorundayım.Öykü ilk başta neşeli gibi gelebilir.Baudelaire kardeşlerin bazı ilginç sürüngenlerle ve havai bir amcayla geçirdikleri ilk günlere sakın aldanma.Bu şanssız çocuklar hakkında biraz bilgin varsa, en hoş olayların bile sonunda aynı mutsuzluk yoluna vardığını oktan biliyor olmalısın.
Nitekim, şu anda elinde tuttuğun kitabın sayfalarında, üç afacan kardeş bir araba kazasıyla, çok berbat bir kokuyla, öldürücü bir yılanla, uzun bir bıçakla, büyük bir pirinç okuma lambasıyla ve bir daha hiç görmemeyi umdukları bir kişinin yeniden ortaya çıkmasıyla karşılaşıyorlar.
Ben bu trajik olayları yazıya dökmek zorundayım.Ama sen bu kitabı aldığın yere koymak ve daha hafif bir şey aramak konusunda özgürsün.

En derin saygılarımla,

Lemony Snicket

3.KİTAP: UÇURUMA BAKAN PENCERE (ARKA KAPAK)

Sevgili Okur,

Daha önce Baudelaire öksüzleriyle ilgili hiçbir şey okumamışsan, bir cümle bile okumaya başlamadan önce şunu bilmende yarar var : Violet, Klaus ve Sunny iyi kalpli ve kıvrak zekalı çocuklar ; ama bu durum ne yazık ki, hayatlarının acılarla ve talihsizliklerle dolu olmasının önüne geçemiyor.Bu üç kardeşle ilgili öykülerin hepsi mutsuzluğu ve çaresizliği anlatıyor ; üstelik elinde tuttuğun kitap belki de bunların en fecisi.
İçinde bir kasırga, bir imdat işareti aracı, aç sülükler, soğuk cacık, korkunç bir kötü adam ve Şirincik adlı bir oyuncak bebek olan bu öyküyü kaldıracak miden yoksa, bu kitap büyük olasılıkla emdiğin sütü burnundan getirecektir.
Ben bu trajik olayları yazıya dökmeye devam edeceğim, çünkü benim işim bu.Ama bu feci öyküye katlanacak gücün olup olmadığına karar vermek sana kalmış olan bir şey.

En derin saygılarımla,

Lemony Snicket

4.KİTAP: BİTİK ORMAN (ARKA KAPAK)

Sevgili Okur,

Umarım ki hoşça zaman geçirme beklentisiyle bu kitabı okumayı seçmemişsindir.Senin iyiliğini düşünerek söylüyorum bunu.Eğer böyle bir beklentin varsa, bu kitabı hemen elinden bırakmanı öneririm.Çünkü Baudelaire öksüzlerinin mutsuz hayatını anlatan bütün kitaplar arasında, belki de en acıklısını tutuyorsun elinde şu anda.Bu öyküde Violet, Klaus ve Sunny bir bıçkıhanede çalışmak üzere Paçavracılar kasabasına gönderiliyorlar ve karşılarına çıkan her kütüğün arkasında felaket ve talihsizlik saklı duruyor.
Şunu çok üzülerek bildirmek zorundayım.Bu kitabın sayfalarında devasa bir kıskaç makinesi, berbat bir bulamaç yemeği, yüzü baştan başa duman bulutuyla örtülü bir adam, alçak bir hipnotizmacı, can kaybına yol açan korkunç bir kaza ve ücret kuponları gibi bir sürü tatsız şey var.
Ben bu zavallı çocukların bütün hayatını yazıya dökme sözünü vermiş durumdayım.Ama senin verilmiş bir sözün yok.Bu bakımdan daima gönül ısıtıcı şeyler okumaya istekliysen, başka bir seçim yapmakta özgür olduğunu bilmeni isterim.

En derin saygılarımla,

Lemony Snicket

5.KİTAP: KATI KURALLAR OKULU (ARKA KAPAK)

Sevgili Okur,

Bir yatılı okulda şen şakrak günler geçiren neşeli çocuklarla ilgili bir öykü arıyorsan, başka bir kitaba bak.Violet, Klaus ve Sunny'nin zeki ve becerikli olduklarını düşünerek, okulda çok başarılı olacaklarını sanabilirsin.Sakın sanma, Baudelaire öksüzlerinin okula başlaması, talihsizliklerle dolu hayatlarına yeni bir mutsuzluk dönemi katıyor sadece.
Doğruyu söylemek gerekirse, elindeki kitapta anlatılan korkunç öykü boyunca üç kardeş, kıskaçlarını şakırdatan yengeçlerle, katı cezalarla, su damlatan bir mantarla, zorlu genel sınavlarla, keman resitalleriyle, K.Ö.L.E programıyla ve metrik sistemle karşılaşıyorlar.
Bütün gece uyanık kalma pahasına, bu bahtsız çocukların hayatını araştırmak ve yazıya dökmek benim için ciddi bir görev.Ama sen güzel bir gece uykusu çektiğinde daha büyük rahatlık duyabilirsin.Böyle bir eğilimin varsa, başka bir kitap seçmen herhalde daha doğru olacak.

En derin saygılarımla,

Lemony Snicket

6.KİTAP: ALACAKARANLIK BULVARI (ARKA KAPAK)

Sevgili Okur,

Bu kitabı daha yeni aldıysan, tekrar yerine koymak için çok geç kalmış sayılmazsın.TALİHSİZ SERÜVENLER DİZİSİ'nin daha önceki kitapları gibi, bu kitabın sayfalarında da mutsuzluk, çaresizlik ve rahatsızlık dışında bulabileceğin bir şey yok.Başka bir şey okuma yoluna gitmen için hala zamanın var.
Öykünün bu bölümünde Violet, Klaus ve Sunny Baudelaire karanlığa gömülmüş bir merdivenle, onları şaşkınlığa boğan bir ringa balığıyla, kapana kısılmış durumdaki bazı arkadaşlarla, şeytanca dolaplar çeviren bir yalancıyla, gizli bir dehlizle ve maydanoz gazozuyla karşılaşıyorlar.
Başlarına gelen bütün feci şeylerin herkesçe bilinmesi için, Baudlaire kardeşlerin öykülerini yazmaya yemin etmiş biriyim ben.Ama sen başka bir şey okumaya karar verirsen, bir sürü dehşetengiz ve korkunç şeyi öğrenmekten kurtulmuş olacaksın.

En derin saygılarımla,

Lemony Snicket

7.KİTAP: KARGA LANETİ (ARKA KAPAK)

Sevgili Okur,

Bu kitabı hiç kuşkusuz yanlışlıkla eline almış olmalısın, bir an önce yerine bırakman yararına olur.Aklı başında hiç kimse Violet, Klaus ve Sunny adlı Baudelaire kardeşlerin hayatıyla ilgili kitapları, özellikle de GİT kasabasında yaşadıkları iç karartıcı olayların gerçeğe uygun ve insanı sarsan bir dille anlatıldığı bu kitabı bilinçli olarak okumaya kalkışmaz.
Bir kimsenin göç eden kargalar, öfkeli bir kalabalık, bir gazete manşeti, hapse atılan suçsuz insanlar, Seçkin Konuk Hücresi ve son derece tuhaf şapkalar gibi konuların yer aldığı bir kitabın kapağını açmaya can atması için tek bir neden bile gelmiyor aklıma.
Baudelaire öksüzlerinin hayatına ilişkin her ayrıntıyı araştırmak ve eksiksiz yazıya dökmek, benim için ciddi ve kutsal bir uğraş sayılır.Ama senin başka bir kitabı alıp okumak gibi saha hoşlanarak uğraşacağın ciddi ve eğlenceli uğraşların vardır herhalde.

En derin saygılarımla,

Lemony Snicket

SEKİZİNCİ KİTAP: DEHŞET HASTANESİ (ARKA KAPAK)

Sevgili Okur,

Birazdan bu berbat kitabı yere fırlatacaksın ve tabana kuvvet kaçaksın, ama niçin böyle olacağını bilmende yarar olabilir belki.Baudelaire kardeşlerin Hamarat Cırcır Hastanesi'nde içine düştükleri acıklı durumu en ince ayrıntılarıyla anlatan tek kitap bu.İşte bu yüzden dünyadaki en korkunç kitaplar arasındaki haklı yerini almış bulunuyor.
Hayatta okunacak birçok hoş şey var, ama bu kitap sana bunların hiçbirini sunmuyor.Sayfaları da kuşkucu dükkan sahibi, gereksiz ameliyat, dahili anons sistemi, anestezi, yürek biçimli balonlar ve çok şaşırtıcı bir yangın haberi gibi can sıkıcı ayrıntılarla dolu.Böyle şeyleri okumak istemeyeceğin apaçık ortada.
Ben bu öksüzlerin talihsiz serüvenlerini araştırmaya ve elimden geldiği kadar yazıya dökmeye ant içmiş biriyim.Önceden yere fırlatılmış olarak bulduğun bu kitabı açmadan olduğu gibi bırakmanın en doğru şey olduğunu benden daha iyi kimse bilemez.

En derin saygılarımla,

Lemony Snicket

9.KİTAP: KARNAVAL UCUBELERİ (ARKA KAPAK)

Sevgili Okur,

Elindeki kitabın adında geçen "ucube" kelimesi, çok acayip görünümlü anlamına gelir.Böylesine sakil, yani çirkin, kaba ve biçimsiz bir kelimeyi gördükten sonra, daha fazlasını okumaya hiç gerek yok.Bu sakil kitapta öylesine can sıkıcı bir öykü yer alıyor ki, içinde yazılanları sindirmeye kalkışman dünyanın en dengesiz yemek mönüsünün bile başaramayacağı şekilde mideni altüst edecek.
Rahatsızlık vermekten kaçınmak açısından, bu öyküyü pişirirken kullanılan sinir bozucu malzemeleri saymaya kalkmayacağım.Özellikle de kafa karıştırıcı bir haritaya, çakırpençe bir adama, zıvanadan çıkmış bir kalabalığa, sallanan bir kalasa ve Kurt Bebek Şebu'ya hiç değinmesem daha iyi olur.
Baudelaire ökzülerinin keyif kaçırıcı ve göz korkutucu hayatını araştırıp yazıya dökmenin bütün zamanımı alması benim için acı bir şey.Ama sen bütün zamanını önüne konan sebzeli yemekleri atıştırmak ya da başkasına yedirmek gibi damak tadına daha uygun işlere verme şansın var.

En derin saygılarımla,

Lemony Snicket

10.KİTAP : KAYGAN YAMAÇ (ARKA KAPAK)

Sevgili Okur,

El sıkışma, evde beslenen hayvan ya da çiğ havuç gibi birçok şeyin kaygan olmayanı makbuldür.Ne yazık ki, dizinin bu acıklı kitabında Violet, Klauas ve Sunny Baudelaire garip ve kederli bir dağ sırasındaki hırpalayıcı yolculukları boyunca inip çıkarken kayganlıktan bolca nasiplerini alıyorlar.
Seni daha fazla tiksintiye kapılmaktan kurtarmak açısından, özellikle de gizli mesaja, kar kızağına, aldatıcı tuzağa, kar sivrisinekleri sürüsüne, entrika peşindeki alçağa, örgütlü gençler topluluğuna, kapaklı güveç teneceresine ve korkunç yangından sağ kurtulduğuna inanamayacağın kişiye hiç değinmeyeyim en iyisi.
Ben hayaıtımı Baudelaire öksüzlerinin hazin öyküsünü araştırmaya ve yazıya dökmeye adamış biriyim.Senin de kendini böyle şeylere adaman için hiçbit sebep yok.Bu kaygan kitabın elinden kayarak yakındaki bir çöp kutusuna ya da derin çukura düşmesini sağlamak kendini adayacağın daha uygun bir iş olur.

En derin saygılarımla,

Lemony Snicket

11.KİTAP : MANTAR MAHŞERİ (ARKA KAPAK)

Sevgili Okur,

Sümüklüböcek, denizşakağıyı ya da bitki küfü değilsen, ıslak kalmayı herhalde tercih etmezsin. Baudelaire kardeşlerin amansız sualtı dünyasının derinliklerine inerken bolca ıslanışının anlatıldığı bu kitabı okumamayı tercih etme şansın da var.
Aslında üç çocuğun bu yolculukta karşılaştığı dehşet verici şeyler o kadar çok ki, sıralamaya bu kapak yetmez. En beterlerinden başlayayım desem : ölüm saçan mantarlar, kayıp bir şeyin peşindeki umutsuz arayış, mekanik bir canavar, kayıp bir dosttan gelen can sıkıcı bir mesaj ve step dansı resitali yeter de artar.
Baudelaire öksüzlerinin bunaltıcı öyküsünü yazıya dökmeye kararlı bir yazar olarak, mağaraların derinliklerinde kendimi paralamaya mecburum ben. Eğer gözlerinin ve gönlünün ıslanmasını istemiyorsan, seni daha mutlu edecek bir kitaba dalmanı öneririm.

En derin saygılarımla,

Lemony Snicket

12. KİTAP: EVVELKİ TEHLİKE (ARKA KAPAK)

Sevgili okur,
Eğer okuyacağınız bir sonraki kitabı ararken bulduğunuz ilk kitap buysa; o zaman bilmeniz gereken ilk şey, bu sondan bir önceki kitabın elinizden bırakmanız gereken ilk şey olduğudur. Üzülerek söylüyorum ki, bu kitap sizlere Baudelaire öksüzlerinin sondan bir önceki hikayelerini sunuyor ve ıstırap, umutsuzluk ve mutsuzluk söz konusu olduğunda bu kitap en başta geliyor.
Büyük ihtimalle, bir zıpkın, bir çatı katı güneşlenme salonu, iki gizemli baş harf, tek yumurta üçüzleri, meşhur bir gaddar ve iğrenç köri hakkındaki bu kitap okumak isteyeceğiniz sondan bir önceki şeydir.
Sondan bir önceki şeyler kaçınmanız gereken şeylerdir ve bu yüzden ilk olarak size sondan bir önceki bu kitabı elinizden bırakmanızı ve sonunda kendinize okuyacak başka bir kitap bulmanızı önermeme izin verin. Bu, başka bir serinin sondan bir önceki kitabı olabilir, ya da sondan bir önceki olayları içeren başka bir kitap olabilir, böylece bu sondan bir önceki kitap okuyacağınız son kitap olmaz.

En derin saygılarımla,
Lemony Snicket
Başlık: Ynt: Kitap Arka Kapakları
Gönderen: Neases - 12 Ocak 2008, 16:47:25
Paylaşıın için teşekkürler Ece'cimm (=
Başlık: Ynt: Kitap Arka Kapakları
Gönderen: LinkinLady - 12 Ocak 2008, 16:55:28
Paylaşıın için teşekkürler Ece'cimm (=
Bişey değil ;D Bulmuşken bilmeyen varsa öğrensin diye işte... ;D
Başlık: Ynt: Kitap Arka Kapakları
Gönderen: Belgarion - 12 Ocak 2008, 20:57:31
Hepsi hemen hemen akılmda tekrar etmek güzel oldu yeniden o hissi yaşadım saol :)
Başlık: Ynt: Kitap Arka Kapakları
Gönderen: Nefertari - 18 Ocak 2008, 19:38:53
ben okulda okurken bu kitabı arkadaşım elimden kapıp arkasını okumuştu ve aynen şu yorumu yaptı
--Resmen kitap kötü diyor nie okuyorsun?:D

eeee sen anlayamazsın canım ::)
Başlık: Ynt: Kitap Arka Kapakları
Gönderen: Neases - 18 Ocak 2008, 21:09:54
Kötü denince  direk okumak istiyor insan zaten ayrıca benim felsefem şu

''her iyi eserin arkasında kötü bir olay yatar.''
Başlık: Ynt: Kitap Arka Kapakları
Gönderen: Amèlie - 18 Ocak 2008, 22:28:06
Bayılıyorum bunlara, çok güzel ya :D
Başlık: Ynt: Kitap Arka Kapakları
Gönderen: Neases - 19 Ocak 2008, 20:01:47
Harikalarrr ya off off seriye acilen devam etmem gerek benim ya
Başlık: Aklımıza Takılanlar -spoiler içerir-
Gönderen: Eragon_Shadeslayer - 30 Ocak 2008, 13:45:13
Tüm TSD okurlarının bildiği gibi bu seri bitmesine ramen aklımızda hala soru işaretleri bırakan bir seri.. Aklımıza takılan soruları bu başlıkta dile getirip birlikte cevaplar bulabiliriz..

Öyleyse ilk ben aklıma takılan bir soruyu yazıyorum:

Hatırlarsınız ki Evvelki Tehlike kitabında çocuklar zıpkınla istemeden de olsa Dewey Akıbet'i ölüdrdüğünde.. Bir taksici olay yerine gelmişti ve onları taksisine bindirmeyi teklif etmişti.. Bu esrarengiz taksici sizce kim olabilir?
Başlık: Ynt: Aklımıza Takılanlar
Gönderen: veritaserum - 31 Ocak 2008, 11:43:52
son kitabı okuyan bir insan evladı cevaplasın bu soruyu bence okumadım, bilemiyorum yaaaa çook merak ediyoruum  :'( :'( :'(
Başlık: Ynt: Aklımıza Takılanlar
Gönderen: Eragon_Shadeslayer - 01 Şubat 2008, 12:58:54
Ben son kitabı okudum ama yine de doğru cevabı bilmiyorum..

Ama akıl yürütürsek ben o kişinin Lemony Snicket olduğunu düşünüyorum.. Çünkü dikkat edersek kitaplarda taksiciler pek çok yerde kullanıyor.. GİT üyesi olan Kit Snicket de öksüzleri bir taksiyle karşılamıştı.. Bu gizemli taksicinin de bir GİT üyesi olması yüksek bir ihtimal.. Bence bu kişi Lemony Snicket.. Ama başkalarının da görüşlerini merak ediyorum..

Hatırlarsanız öksüzler Josephine Teyze'nin yanında kalmaya giderken de bir taksici onları bırakmış ve aralaronda ilginç konuşmalar geçmişti.. Belki bu taksici bile Lemony Snicket olabilir..
Başlık: Ynt: Aklımıza Takılanlar
Gönderen: pleasant^^ - 01 Şubat 2008, 13:04:23
Ben son kitabı okudum ama yine de doğru cevabı bilmiyorum..

Ama akıl yürütürsek ben o kişinin Lemony Snicket olduğunu düşünüyorum.. Çünkü dikkat edersek kitaplarda taksiciler pek çok yerde kullanıyor.. GİT üyesi olan Kit Snicket de öksüzleri bir taksiyle karşılamıştı.. Bu gizemli taksicinin de bir GİT üyesi olması yüksek bir ihtimal.. Bence bu kişi Lemony Snicket.. Ama başkalarının da görüşlerini merak ediyorum..

Hatırlarsanız öksüzler Josephine Teyze'nin yanında kalmaya giderken de bir taksici onları bırakmış ve aralaronda ilginç konuşmalar geçmişti.. Belki bu taksici bile Lemony Snicket olabilir..
Bence de şu an ki duruma göre Lemony olabilir.Çocukların hikayesini de araştıran o değil mi zaten ? Arada sırada karşılarına çıkması olağan :P
Başlık: Ynt: Aklımıza Takılanlar
Gönderen: Eragon_Shadeslayer - 01 Şubat 2008, 13:14:38
Ayrıca hatırlarsınız Snicket Belgesi'nde yangından sağ kurtulan tek bir kişi olduğu sanılıyordu.. 13. sayfasında belgenin 3 kişinin bulunduğu bir fotoğraf vardı.. İkisi öksüzlerin annesi ve babasıydı.. Diğer kişi de elinde bir not defteri tutuyordu.. Ama tanıyamamışlardı.. İşte o kişi Lemony Snicket ve yangından tek sağ kurtulan kişi de o.. Tabi bu benim görüşüm..

Ayrıca Lemony Snicket'in biricik ölmüş aşkı Beatrice'in de öksüzlerin annesi Beatrice Baudelaire olduğunu da öğrenmiş bulunuyoruz son kitap itibariyle.. Hatta Lemony'nin Beatrice'e bir yüzük verdiğini ama daha sonra bir olay nedeniyle Beatrice'in Bertnard ile evlendiğini.. Yani aslında Lemony Snicket olaylarla yakından ilgili biri..
Başlık: Ynt: Aklımıza Takılanlar
Gönderen: veritaserum - 01 Şubat 2008, 13:23:29
ya siz bana şu son kitabı bi özet geçiverin aklım karıştı
Başlık: Ynt: Aklımıza Takılanlar
Gönderen: Neases - 02 Şubat 2008, 10:29:05
Bu başlığı kutluyorum hiçbir yazım hatası olmaması dolayısıyla =) Gerçekten çok ilgi çekici bir başlık.
Başlığa ''spoiler içerir'' diye ekliyorum heyecanıyla okumak isteyen arkadaşlar için..
Başlık: Tüm Talihsiz Karakterler
Gönderen: Eragon_Shadeslayer - 06 Şubat 2008, 22:37:33
ANA KARAKTERLER

Violet Baudelaire

Baudelaire öksüzlerinin yaşça en büyük olanıdır. İlk kitapta 14 yaşında olan Violet, son kitapta 16 yaşındadır. Mekanik aletlere, icatlara ilgisi olan Violet, başlarına gelen her türlü zorluğun altından kalkmak için kısıtlı imkanlarla ustaca buluşlar ortaya çıkarmıştır. Onu tanıyan herkes kurdelesi ile saçlarını arkadan topladığında aklını bir buluşa yoğunlaştırdığını bilir. Violet kardeşlerin ablası konumunda olduğundan onların başına gelen kötü şeylerden kendini sorumlu tutar ve ailesine vermiş olduğu sözü tutmak için elinden geleni yapar.

Klaus Baudelaire

Baudelaire öksüzlerinin ortanca kardeşi olan Klaus ilk kitapta 12, son kitapta 14 yaşındadır. Bir kitap kurdu olan Klaus eline geçen her türlü kitabı okumakla beraber bu kitaplardan edindiği bilgileri güçlü hafızasına kaydeder. Karşılaştıkları zor durumlarda Klaus'un bilgileri daima çözüm bulma yolunda önemli olmuştur. Gözlüğü olmadan görüşü aşırı derecede kısıtlanan Klaus gözlüğünü yanından asla ayırmaz. Aşık olmuş ve aşk acısı yaşamış bir gençtir ayrıca Klaus. Mantar Mahşeri isimli kitapta Fiona adlı bir kızı sevmiş ama kardeşleriyle birlikte ihanetine uğramıştır.

Sunny Baudelaire

Baudelaire öksüzlerinin en küçüğüdür. Seri başladığında henüz 1 yaşına bile basmamış olan Sunny, serinin sonunda kitapta 2 yaşındadır. En büyük eğlencesi ısırmak olan Sunny son derece keskin, bir bebekte görülmeye alışık olunmayan dişlere sahiptir. Bu özelliği birçok durumda işlerine yaramıştır öksüzlerin. Yaşı biraz daha ilerlediğinde Sunny'nin yemek yapmakta ne kadar usta olduğu da ortaya çıkıyor. Kısıtlı besin stoğuyla lezzetli yemekler yapabilen Sunny, yaşına aldırmadan hayatın sırtına yüklediği büyük sorumlulukları gerektiği gibi taşımasını bilmiştir. Gerektiğinde sekreterlik yapmış, gerektiğinde karanlık bir asansör boşluğundan tek başına tırmanmış, gerektiğinde Medusoid Mycelium mantarına direnmiştir. Sunny çoğu zaman anlaşılmaz sözlerle konuşur. Ancak kardeşleri onu anlamaktadır.

Kont Olaf

Hizipleşme sonucu canilerin tarafını seçmiş eski bir GİT üyesidir. Bileğinde GİT sembolü olan bir göz dövmesi vardır. Evindeki kulede de bu gözün bulunduğu birçok resim mevcuttur. Birbirinden ayrı tek kaşına yerine tek bir kaşı vardır. Tiyatro topluluğundaki hempaları ile birlikte Baudelaire ailesinin servetine konmak için türlü planlar tasarlamaktadır. Kılık değiştirme konusunda Baudelaire kardeşler dışında herkesi kandırmayı başarmıştır. Ayrıca bir katildir. Son isimli kitapta Kit Snicket'e olan aşkı ortaya çıkmıştır. Yine aynı kitapta aldığı bir zıpkın yarası sonucu ölmüştür. Sanılanın aksine Baudelaire yangınının sorumlusu olmadığı güçlü bir ihtimaldir.

Bay Poe

Baudelaire ailesinin eski bir aile dostu olan Bay Poe, Beatrice ve Bertnard Baudelaire'in ölümünden sonra ailenin mali işlerini üstlenen bir bankacıdır. Kazıkçı Para Yönetimi Bankası'nda çalışmaktadır. Özünde iyi kalpli bir insan olan Bay Poe, asla öksüzlere tam olarak yardım edememiştir. Kont Olaf'ı daima elinden kaçırmıştır. Sürekli öksüren ve mendil taşıyan bir kişidir. Violet 18 yaşına gelene kadar Baudelaire serveti onun koruması altındadır.

Beatrice Baudelaire

Öksüzlerin annesidir. Bir dönem Lemony Snicket ile sevgili olmuş fakat evliliğin eşiğinden dönmüştür. Daha sonra Bertnard Baudelaire ile evlenmiştir. Lemony Snicket'in asla unutamayacağı bir aşk olarak kalmıştır daima. Bu yüzden her kitabın başında ona yazılmış kısa dizeler vardır. Esmé Squalor'un içinde bulunduğu bir olay sonucu hayatını kaybetmiştir. Lemony Snicket ölümünde kendi suçu olduğunu da düşünmektedir. Ayrıca bu ölümün bir ok ile alakalı olma olasılığı yüksektir. Ancak Baudelaire yangınında ölmüş olma olasılığı da yüksektir. Bir dönem her şeyin sonunda oraya vurduğu düşünülen bir adada yaşamıştır.

Bertnard Baudelaire

Öksüzlerin babasıdır. Bazen havai bir insan olabilmektedir. Baudelaire yangınında hayatını yitirmiştir.

Lemony Snicket

Ayak bileğinde bir göz dövmesi vardır. Bir GİT üyesidir. Yazar olarak hayatını sürdürmektedir. Beatrice Baudelaire'e aşıktır. Snicket Belgesi'nin 13. sayfasındaki resimdeki elinde not defteri tutan kişi olma olasılığı çok fazladır. Baudelaire yangınından sağ kurtulan tek kişi olma olasılığı da bir hayli yüksektir. Kendini korkak olarak tanımlamaktadır. Bir takım hatalar yaptığından bahsetmektedir. Beatrice'e bir yüzük vermiştir. Ancak Beatrice bilinmeyen bir nedenden dolayı yüzüğü ona geri vermiştir. Kaçaktır. İlginç bir yaşamı vardır.

QUAGMİRE ÜÇÜZLERİ

Baudelaire öksüzleriyle Katı Kurallar Okulu'nda karşılaşmışlardır. 13 yaşındaki bu üçüzler Baudelaire öksüzlerinin tek dostudur. Onlar da anne ve babasını bir yangında kaybetmiştir. Onlara da anne babalarından Quagmire safir taşları miras kalmıştır ve Olaf onların da peşindedir.

Duncan Quagmire
İleride muhabir, gazeteci olmak istemektedir. Siyah kaplı bir not defterine araştırmalarını not etmektedir. En son Karga Laneti kitabında görülmüştür. Hector ile birlikte sıcak havalı gezici ev üzerinde uzaklara gitmiştir. Kit Snicket son kitapta onlara yardım edemediğini itiraf etmiştir. Kargaların saldırısına uğramış olduklarını da belirtmiştir.

Isadora Quagmire

İki dizeden oluşan şiirler, kupleler yazmaktadır. Yetenekli bir şairdir. Üçüzlerin tek kız olanıdır. Duncan gibi o da sıcak havalı gezici ev ile kaybolmuştur.

Quigley Quagmire

Üçüzlerin ölmüş olduğu sanılanıdır. Ancak Kaygan Yamaç'ta ortaya çıkarak ölmediğini göstermiştir. Violet ile arasında bir yakınlaşma olmuştur. Kitabın sonunda nehirin akıntısı ile kaybolmuştur. Ancak Kit Snicket'in söylediğine göre hayattadır.

VASİLER

Montgomery Montgomery

Sürüngen Odası'nadki vasidir. Öksüzlerin Monty Amcasıdır. Vasilerin içinde onlara en samimi, şefkatli davranan ve en iyi bakandır. Bir herpatologdur. Sürüngenler ile yakından ilgilidir ve bilgilidir. Birçok sürüngeni barındırdığı bir sürüngen odası vardır. En büyük keşfi İnanılmaz Ölümcül Engerek'tir. Ancak ismi sadece bir yanıltmacadır. Aslında cüssesina karşın İnanılmaz Ölümcül Engerek en dost canlısı sürüngenlerden biridir. Herpataloji derneğindekilere bir oyun oynamak için bu ismi vermiştir. Zira dernek üyeleri onun ismiyle alay etmektedir. Kont Olaf tarafından öldürülmüştür.

Josephine Anwhistle

Uçuruma Bakan Pencere'deki vasidir. Josephine Teyze'dir. Kocası Isaac ya da kısaca Ike'ı Ağlayan Göl'de sülükler tarafından yenilerek kaybetmiştir. Son derece korkak bir kişidir. Fırın, buz dolabı, kapı tokmağı, telefon gibi birçok aletten korkmaktadır. Dil bilgisi hastası bir kişidir. Tek eğlencesi budur. Tüm korkaklığına ramen uçurumun kenarında, dayanıksız bir evde oturmaktadır. Nitekim fırtına esnasında ev uçurumdan aşağı yuvarlanmaktadır. Büyük bir dil bilgisi kütüphanesi vardır. Korkaklığı sebebiyle kötü bir vasi olmuştur. Ike'ın eski bir GİT üyesi olması muhtemeldir. Kont Olaf tarafından kocası gibi sülüklere yem edilmiştir Ağlayan Göl'de.

Beyfendi

Bitik Orman'daki vasidir. İsmi fazla uzun ve telaffuzu zor olduğu için kendine "beyfendi" diye hitap edilmesini ister. Meymenetli Kokular Bıçkıhanesi'nin patronudur. Ortağı Charles ile çalışmaktadır. Sinirli bir yapısı vardır. İnsanlara hakaret etmeyi sever. Bir müzik aleti olan "Obua"yı hakaret olarak kullanır. “Dangalak” sevdiği bir sözcüktür. Çalışanlarına kupon ile maaş vermekte ve öğle yemeğinde çam sakızı ikram etmektedir. Berbat bir vasidir. Öksüzleri ağır işlerde çalıştırmaktadır. En son Evvelki Tehlike’de Otel Epilog’da görüldü. Hayatta kalabildi mi bilinmiyor.

Müdür Neron

Katı Kurallar Okulu'ndaki vasidir. Katı Kurallar Okulu'nun müdürüdür. İnsanların söylediklerini aşağılayıcı bir ses tonuyla taklit etmek gibi kötü bir huyu vardır. Çalmayı bilmediği halde keman çalmaktadır ve kendini bir dahi olarak görmektedir. Yetenkesiz olduğunu kabul etmeyerek keman resitalleri vermektedir ve her öğrencinin bu resitallere katılması zorunludur. En son Evvelki Tehlike’de Otel Epilog’da görüldü. Hayatta kalabildi mi bilinmiyor.

Esmé Gigi Genevive Squalor

Alacakaranlık Bulvarı'ndaki vasidir. Jerome Squalor ile evlidir. Eskiden Baudelaire ailesi ve Lemony Snicket ile bir bağlantısı vardır. Kont Olaf'ın sevgilisidir. Alacakaranlık Bulvarı 667 numaralı apartmanda oturmaktadır. Şehrin en önemli 6. finans danışmanıdır. Modayı yakından takip eder. Neyin cici neyin fos olduğu hayatının temelini oluştur. Servet, şöhret ve gösteriş düşkünüdür. Otel Epilog yangınından sağ kurtuldu mu bilinmiyor.

Jerome Squalor

Esmé'nin eşidir. Daha sonra ayrılmışlardır. Beatrice Baudelaire'in eski bir arkadaşıdır. İyi kalpli olmasına karşın tartışmaktan daima kaçındığı için öksüzlere sahip çıkamamıştır. Son isimli kitapta GİT'e katılmıştır. Yangından kurtulabildi mi bilinmiyor.

Hector

Karga Laneti'ndeki vasidir. Gak-guk İkindisi Tutkunları kasabasının kırkambar adamıdır. Bir kütüphanesi ve icat stüdyosu vardır. Bir Daha Asla Ağacı'nın hemen yanında bir evde oturmaktadır. Meksika yemekleri konusunda yeteneklidir. İyi kalpli ve yetenekli olmasına karşın kasabanın İhtiyar Heyetinden ölesiye korkmaktadır. Onlara asla karşı çıkamamakta ve ağzını bile açmamaktadır. Sıcak Havalı Gezici Ev'i icat etmiştir. Baudelaire kardeşler ile birlikte burada güvenle yaşamayı tasarlarken Quagmire kardeşlerle birlikte gitmek zorunda kalmıştır. Bir daha da haber alınamamıştır.

Hal

Öksüzlere bakmakla yükümlü olmasa da Dehşet Hastanesi kitabında Kayıtlar Kütüphanesi'nde öksüzlerin yanında çalıştığı yaşlı kişidir. Bezelye tanesi büyüklüğünde camları olan bir gözlük kullanır. Gözleri oldukça kötü görmektedir. Bir anahtar ile kıvrılmış tel parçasını ayıramadığı olmuştur. Sevecen bir insandır. Külyutmaz Postası okumaz. Otel Epilog'da Hint yemekleri üzerine servis yapan bir lokantada çalıştı bir süre. Yangından kurtulabildi mi bilinmiyor.

Olivia Caliban

Vasi olmak gibi bir görevi yoktur ancak Karnaval Ucubuleri kitabında Kaligari Karnavalı'nın sahibidir. Madam Lulu olarak tanınmaktadır. Masasının altında gizli bir kütüphanesi vardır. Kont Olaf'a yardım etmektedir ancak önemli bilgileri ondan gizlemektedir. GİT üyesidir. Çadırının girişinde bir göz resmi ve GİT yazısı vardır. Olaf'a aşık olduğu düşünülebilir. Yangından sağ kurtulan kişinin Efkar Dağları’nda olduğunu söylemiştir. Karnavalı Kont Olaf ve yardakçıları tarafından yakılmıştır. Hayatta mı bilinmiyor.

Bruce

İlk olarak Sürüngen Odası kitabında Monty Amca'nın sürüngenlerini evinden götürürken görülmüştü. Kaygan yamaçta bir izci gurubunun lideri olarak görüldü. Daha sonra bu izci gurubu kartallar tarafından taşınan bir ağ tuzağı ile uzaklara götürüldü. Son olarak Evvelki tehlikede Dewey Akıbet'in ölümünden hemen sonra birinin Bruce adında birini yatağa dönmesi için çağırdığını duydu öksüzler. Yangın sırasında ise bir adamın Bruce için seslendiğini duydular. Ancak iki Bruce aynı kişi mi bilinmiyor. Eğer o Bruce ise yangından kurtulup kurtulmadığı da bilinmiyor.

Captain Widdershins

Queequeg isimli denizaltının kaptanıdır. GİT üyesidir. Gizemli şeker kasesini aramaktadır. “Duraksayan kaybeder” felsefesine inanır. Sürekli “Hayhay” der. Fiona adında bir üvey kızı vardır. Kanca elli adam Fernald'ın da üvey babasıdır. Mantar Mahşeri'nin sonunda denizaltından kaybolmuştur. Ancak Kit Snicket'in Evvelki Tehlike'de söylediğine göre hayattadır.

Frank ve Ernest Akıbet

Otel Epilog'u işleten üç kardeşten ikisidirler. Frank gönüllülerin tarafında, Ernest ise canilerin tarafında olan kardeştir. Üçüz oldukları için daima birbirleri ile karıştırılmaktadırlar. Uzun ve zayıf olmakla beraber kolları vücutlarından ilginç açılarla çıkmaktadır.

Dewey Akıbet

Alt-alt kütüphanecidir. Otel Epilog'un yanındaki gölde saklı bir kütüphanesi vardır. Gölgeler altında kalmayı sever. Kendini pek fazla göstermez. Öyle ki bazı kişiler onun uydurma biri olduğunu düşünmektedir.  Bir GİT üyesi ve gönüllüdür. Öksüzlere yardım edeceğini söylemiş ve birçok sırlarına açıklık getireceğini belirtmiştir. Ancak Kont Olaf zıpkını öksüzlere doğru fırlatmış ve öksüzler zıpkını düşürmüştür. Zıpkından fırlayan ok Dewey'nin tam kalbine saplanmıştır. Göle düşen Dewey son nefesini vermiştir. Göle düşmeden önce son sözü "Kit" olmuştur. Kit Snicket'ın kocasıdır. Kit'in Son'da doğan çocuğunun babasıdır.  Birçok GİT üyesi gibi ailesini bir yangında kaybetmiştir.

İsmail

Eski bir GİT üyesidir. Baudelaire ailesi ile tanışıklığı vardır. Her şeyin bir gün kıyılarına vurduğu adanın danışmanıdır. Ancak ada halkını kandırarak onlara yasak olduğunu belirttiği eşyaları kendisi kullanmaktadır. Kont Olaf'ı öldüren kişidir. Medusoid Mycelium mantarı adayı sarınca Baudelaire kardeşlerin bulduğu çözüme inanmayıp tekne ile tüm halkı adadan kaçırmıştır. Sonu bilinmiyor.

KONT OLAF'IN HEMPALARI

Kanca Elli Adam

Asıl ismi Fernald'dır. Kaptan Widdershins'in üvey oğludur. Fiona'nın abisidir. Hizipleşme sonucu kaptan ile araları açılmış ve kötü tarafı seçmiştir. İki eli yerine iki kancası vardır. Evvelki tehlikede Kont Olaf'ın söylediğine göre yanından ayrılmıştır.

Uzun Burunlu Dazlak Adam

Uzun burunlu ve dazlaktır. Kaligari Karnavalında aslanlarla dolu çukura düşünce aslanlara yem olmuş ve hayatını kaybetmiştir. İsmi bilinmemektedir.

Ne Kadına Ne Erkeğe Benzeyen Azman Kişi

Cinsiyeti ve ismi bilinmemektedir. İri cüsseli bir kişidir. Dehşet Hastanesi'nde Hamarat Cırcır Hastanesi'ndeki yangında hayatını kaybetmiştir.

Beyaz Yüzlü İki Kadın

Suratları daima beyaz pudra ile kaplıdır. Kaygan Yamaç'ta Kont Olaf'a yardım etmeyi bırakmış, yanından ayrılmışlardır. Kız kardeşlerini bir yangında kaybetmişlerdir.

Colette

Kaligari Karnavalı'nda önce çocuklar ile dost olan daha sonra Kont Olaf'a katılan vücudunu şekilden şekile sokabilen kadındır. Yangından kurtulup kurtulmadığı bilinmiyor.

Georgina Orwell

Bitik Orman'daki göz doktorudur. Hipnoz konusunda uzmandır. Klaus'a hipnoz uygulamıştır. Bıçkıhanedeki korkunç bir kazada hayatını kaybetmiştir.

Hugo

Kambur bir Karnaval çalışanıdır. Baudelaire kardeşler ile dostken Kont Olaf'ın yanına geçmiştir. Yangından kurtuldu mu bilinmiyor.

Kevin

Çakırpençe bir karnaval çalışanıdır. Baudelaire kardeşler ile dostken Kont Olaf'ın yanına geçmiştir. Yangından kurtuldu mu bilinmiyor.

Saçlı Ama Sakalsız Kadın ve Sakallı Ama Saçsız Adam

Kont Olaf'tan daha da üst düzey hizipleşmede kötü tarafı seçmiş kişilerdir. Kont Olaf'ı bile korkutacak kadar gizemli ve korkunç kişilerdir. GİT kargalarını kullanmaktan çekinmemişlerdir Kaygan Yamaç'ta. Adalet Strauss ile birlikte yüksek mahkeme yargıçıdır her ikisi de. Otel Epilog yangınından kurtulup kurtulmadıkları bilinmiyor.

DİĞER KARAKTERLER

Fiona

Kaptan Widdershins'in üvey kızıdır. Klaus'u hayal kırıklığına uğratmış ve kalbini kırmıştır. Bitkilerle yakından ilgilenmektedir. Bu konuda kitapların bulunduğu bir kitaplığı vardır Queegueg'de. Seri bittiğinde 17 yaşındadır.

Charles

Beyfendi'nin tam zıttı olan ortağıdır. İyi biridir fakat Beyfendi ile fazla tartışmak istemez. Onun haklı olduğunu daima kabul eder. Yangından kurtulabildi mi bilinmiyor.

Phil

Bıçkıhanede çalışan fazla iyimser bir kişidir. Daima dünyaya iyi tarafından bakar. Bıçkıhanede ayağına bir alet düşüp sakatlanınca "En azından artık insanlar sağ ayak mı sol ayak mı olduğumu sormayacak" diyerek bunu kanıtlamıştır. Quuequeg'de Kaptan Widdershins'in yanında çalışmaya başlamıştır Mantar Mahşeri'nde. Yemek yapma işi ona aittir. Çocuklar için iyi bir dost olmuştur.

Adalet Strauss

Yüksek mahkeme yargıcıdır. Olaf'ın komşusudur. Kont Olaf ile kaldıkları sırada çocukalara evindeki kütüphaneyi açmıştır. İyi kalpli ve sevecen biridir. Evvelki Tehlike isimli kitapta GİT'e katılmış ve Kont Olaf'ı tutuklatmak için çalışmıştır ancak diğer iki yargıç hizipleşmenin karşı tarafında olduğundan başarılı olamamıştır. Saçlı ama sakalsız kadın ve sakallı ama saçsız adam diğer yargıçlardır. Otel Epilog'da çıkan yangında çocuklarla birlikte bota binmeye yaklaşmıştır ama Olaf buna müsade etmeyince orada kalmıştır. Kurtuldu mu bilinmiyor ancak ölmüş olma ihtimali yüksektir.

Gregor Anwhistle

Ike Anwhisle'ın kardeşidir. Anwhistle Akutiği'nin kaşifidir. GİT üyesidir.

Ike Anwhistle

Josephine Teyze'nin eşidir. GİT üyesidir. İsminde bir sözcük oyunu vardır. "I can whistle" yani "ben ıslık çalabilirim". Ağlayan Göl'de sülükler tarafından yenmiştir. Lemony Snicket ile eski arkadaş olduğu yüksek bir ihtimaldir.

Larry

Tedirgin Palyaço lokantasında garsondur. GİT ile bir ilgisi bulunmaktadır.

Polly Poe

Bay Poe'nun eşidir.

Bay Remora

Sürekli hikayeler anlatan ve muz yiyen bir Katı Kurallar Okulu öğretmenidir. Otel Epilog yangınından kurtuldu mu bilinmiyor.

Bayan Bass

Her şeyi ölçmeye meraklı bir öğretmendir. Tüm nesneleri ölçtürür öğrencilerine ve bunlardan sınav yapar. Elinde para çantaları ile görülmüştür. Otel Epilog yangınından kurtuldu mu bilinmiyor.

Carmelita Spats

Öksüzlere kötü davranan sinir bozucu bir kızdır. Şımarık hareketleri bolca mevcuttur. Kaygan Yamaç'tan itibaren Esmé ve Olaf'ın kızı konumuna gelmiştir. İstekleri Olaf'ı oldukça bunaltmıştır.. Yangından kurtuldu mu bilinmiyor.

Jacques Snicket

Üç Snicket kardeşinden biridir. GİT üyesidir. Kont Olaf olduğunu sanan Gak-guk İkindisi Tutkunları Kasabası halkı tarafından yakılarak öldürülmüştür.

Kit Snicket

Üç Snicket kardeşinin tek kız olanıdır. Dewey Akıbet'in eşidir ve bir kızı olmuştur. Ancak o doğarken kendisi hayatına veda etmiştir. Kont Olaf ile aralarında eski bir aşk vardır. GİT üyesidir. Hizipleşmenin iyi tarafındadır. Ölmeden önce Kont Olaf son kez dudaklarından öpmüştür Kit'i. Her şeyin sonunda kıyılarına vurduğu adada ölmüştür. Ölüm nedeni Medusoid Mycelium mantarının sporlarıdır. Kızının ismini Beatrice koymuştur. Ve kızını Baudelaire kardeşlere emanet etmiştir.



Başlık: Ynt: Tüm Talihsiz Karakterler
Gönderen: Neases - 07 Şubat 2008, 11:41:37
Larry

Tedirgin Palyanço lokantasında garsondur. GİT ile bir ilgisi bulunmaktadır.
  Kopyala yapıştır mı yaptın kendin mi yazdın bilmiyorum ama ''palyaço'' diye yazılır o ;D
Başlık: Ynt: Tüm Talihsiz Karakterler
Gönderen: Eragon_Shadeslayer - 07 Şubat 2008, 12:14:53
Dalgınlığıma gelmiş.. Özür dilerim.. Düzelttim..  :)  Evet kendim yazdım..
Başlık: Ynt: Tüm Talihsiz Karakterler
Gönderen: Neases - 07 Şubat 2008, 12:24:40
Üşenmeden hepsini yazdın,tebrik ederim +1
Başlık: Ynt: Tüm Talihsiz Karakterler
Gönderen: DarLy OpuS - 07 Şubat 2008, 17:05:11
Favori ana karakterim: Lemony Snicket

Favori Quagmire üçüzüm: Duncan Quagmire

Favori vasim: Captain Widdershins

Favori hempam(!): Ne Kadına Ne Erkeğe Benzeyen Azman Kişi

Favori diğer karakterim: Adalet Strauss

Ne güzel yorumladım.  ;D İçerik için teşekkürler.
Başlık: Ynt: Tüm Talihsiz Karakterler
Gönderen: LinkinLady - 08 Şubat 2008, 01:08:02
Yazdığın için teşekkürler. Güzel bilgiler. ;)
Başlık: Ynt: Aklımıza Takılanlar -spoiler içerir-
Gönderen: DarLy OpuS - 10 Şubat 2008, 14:32:04
Bir G.İ.T üyesi ve muhtemelen Lemony Snicket'tir.  :)
Başlık: Talihsiz Serüvenler Dizisi'ndeki Favori Kitabınız Hangisi?
Gönderen: Eragon_Shadeslayer - 10 Şubat 2008, 15:24:17
Herkes kendi favorisini seçsin..
Başlık: Ynt: Talihsiz Serüvenler Dizisi'ndeki Favori Kitabınız Hangisi?
Gönderen: DarLy OpuS - 10 Şubat 2008, 15:40:01
Karnaval Ucubeleri - Kaygan Yamaç - Mantar Mahşeri - Son, favorilerim. Tek bir şıkı işaretlemektense, hiç işaretlemedim. :)
Başlık: Ynt: Talihsiz Serüvenler Dizisi'ndeki Favori Kitabınız Hangisi?
Gönderen: Neases - 10 Şubat 2008, 16:34:08
Kötü günler başlarken dedim ilkin ayrı bi çekiciliği vardı.

Violetin orada kendi elimle imzalamadım dediği yeri ne zaman okusam kalbim pır pır ediyor.
Başlık: Ynt: Talihsiz Serüvenler Dizisi'ndeki Favori Kitabınız Hangisi?
Gönderen: LinkinLady - 10 Şubat 2008, 19:00:28
Şimdilik favorim Alacakaranlık Bulvarı ama daha kitapları bitiremedim. :'( Tüm kitapları okuyunca ankete oy vereceğim...
Başlık: Ynt: Talihsiz Serüvenler Dizisi'ndeki Favori Kitabınız Hangisi?
Gönderen: simosopo - 10 Şubat 2008, 19:04:35
ben hepsini okudum ama alacakaranlık bulvarı bi ayrı güzel ;D aslında 1 tane söyleyemeyeceğim :D çok var=> 10.,12. ve 13. kitap :D
Başlık: Ynt: Kitap Arka Kapakları
Gönderen: Nirnaeth - 16 Şubat 2008, 20:24:47
ben okulda okurken bu kitabı arkadaşım elimden kapıp arkasını okumuştu ve aynen şu yorumu yaptı
--Resmen kitap kötü diyor nie okuyorsun?:D

eeee sen anlayamazsın canım ::)

Zuaha ;D iyi dalga geçmişsindir ;D :D
Başlık: Ynt: Kitap Arka Kapakları
Gönderen: DarLy OpuS - 17 Şubat 2008, 15:26:22
Bu yöntemin, kitapların "al benisini" arttırdığını düşünüyorum..  :P
Başlık: Ynt: Kitap Arka Kapakları
Gönderen: Neases - 17 Şubat 2008, 15:33:26
Eveeet ! Bizler kötü denen şeyi almaya meraklıyızdır :D
Başlık: Ynt: Kitap Arka Kapakları
Gönderen: pleasant^^ - 17 Şubat 2008, 16:54:55
Arka kapağı okuyunca (özellikle son kitapta) neler oluyor diye kuşkuya düşülüp okunan kitaplar :P Paylaşım için saol LL^^m
Başlık: Ynt: Tüm Talihsiz Karakterler
Gönderen: JeLiBoN - 24 Şubat 2008, 19:04:09
ilk üç kitaptan oluşan bir film vardı,5. ve 9. kitaplarıda okudum,süperdi.
Başlık: Ynt: Tüm Talihsiz Karakterler
Gönderen: veritaserum - 25 Şubat 2008, 13:45:09
Dewey Akıbet nedense en sevdiğim karakter..
Başlık: Ynt: Kitap Arka Kapakları
Gönderen: LinkinLady - 14 Mart 2008, 20:59:34
Arka kapağı okuyunca (özellikle son kitapta) neler oluyor diye kuşkuya düşülüp okunan kitaplar :P Paylaşım için saol LL^^m
Bir şey değil BB'm...
Başlık: Ynt: Tüm Talihsiz Karakterler
Gönderen: Nefertari - 10 Nisan 2008, 18:23:50
Sunny ayy çok severim onu bişeyleri ısırması falan hele o yılanda ahanda kız gidiyor demiştim :D
Başlık: Ynt: Talihsiz Serüvenler Dizisi'ndeki Favori Kitabınız Hangisi?
Gönderen: Nefertari - 10 Nisan 2008, 18:25:00
Sürüngen Odası neden bilmiyorum ama çok seviyorum onu :D
Başlık: Ynt: Talihsiz Serüvenler Dizisi'ndeki Favori Kitabınız Hangisi?
Gönderen: Ashley - 21 Mayıs 2008, 18:34:22
2. kitap çünkü bitek orda azıcık mutlu hissetmişlerdi kendilerini
Başlık: Ynt: Tüm Talihsiz Karakterler
Gönderen: Ashley - 21 Mayıs 2008, 18:39:13
eline sağlık ii araştırmışın + karma hakkım olunca sana verecem söz :D
Başlık: Ynt: Kitap Arka Kapakları
Gönderen: Ashley - 21 Mayıs 2008, 18:41:07
paylaşım için çook teleşşürler ellerine sağlık
Başlık: Ynt: Talihsiz Serüvenler Dizisi'ndeki Favori Kitabınız Hangisi?
Gönderen: DarLy OpuS - 21 Mayıs 2008, 19:14:27
Tekrar göz attım ve Karnaval Ucubeleri diyorum. :)
Başlık: Ynt: Tüm Talihsiz Karakterler
Gönderen: Eragon_Shadeslayer - 09 Haziran 2008, 14:53:41
eline sağlık ii araştırmışın + karma hakkım olunca sana verecem söz :D

Teşekkürler ama fazla araştırma yapmadım.. Hepsi zaten aklımdaydı.. Yıllardır takipçisiyim..
Başlık: Ynt: Tüm Talihsiz Karakterler
Gönderen: Ireth~ - 09 Haziran 2008, 14:59:03
Vay bee :D Büyük uğraş. Tebrik ederim. + nı verdim. Güle güle kullan .
Başlık: Ynt: Tüm Talihsiz Karakterler
Gönderen: Ashley - 09 Haziran 2008, 16:11:12
sonunda + karma hakkımı kullanabildim hayrını gör =)
Başlık: 13 Shocking Secrets You'll Wish You Never Knew About Lemony Snicket
Gönderen: Eragon_Shadeslayer - 16 Haziran 2008, 21:48:27
(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/2/22/13_Shocking_Secrets.jpg)

13 Shocking Secrets You'll Wish You Never Knew About Lemony Snicket kitabından kısa birkaç bilgi..


   1. Lemony Snicket is not who you think he is. (Lemony Snicket olduğunu düşündüğün kişi değil.)
Kişisel Yorum: Lemony Snicket'ın hikaye boyunca sahip olduğu gizemli hava burda da böyle dile getirilmiş..

   2. Lemony Snicket is one of three siblings. (Lemony Snicket üç kardeşten biri.)
Kişisel Yorum: Lemony Snicket, Jacques Snicket ve Kit Snicket, üç Snicket kardeşi bildiğimiz gibi..

   3. Lemony Snicket's niece is an orphan. (Lemony Snicket'in kız yeğeni bir öksüz)
Kişisel Yorum: Lemony Snicket'in kız yeğeni Beatrice Snicket. Kit Snicket'ın kızı. İsmini Lemony Snicket'in büyük aşkı, Kit Snicket'ın da arkadaşı olan Beatrice Baudelaire'den alan bu kız The End kitabında annesi Kit'in, The Penultimate Peril kitabında da babası Dewey'nin ölümüyle öksüz kalmıştır.. Vasiyleri de Baudelaire öksüzleri olmuştur..

   4. Lemony Snicket is wanted for arson. (Lemony Snicket kundakçılıktan aranıyor.)
Kişisel Yorum: Lemony Snicket bir GİT (VFD) üyesi olduğu için örgüt içindeki hizipleşme sonrasında çıkarılan yangınlarda suçun onun üstüne kaldığını düşünüyorum.. Çünkü kitaplarda da sürekli bu ima ediliyordu..

   5. Lemony Snicket grew up with a terrible villain. (Lemony Snicket berbat bir suçlu ile beraber büyüdü.)
Kişisel Yorum: Lemony Snicket'in birlikte büyüdüğü suçlu Kont Olaf olabilir diye düşünüyorum.. Çocukluk arkadaşı olma ihtimali yüksek.. The End kitabında Olaf ve Kit ölmeden önce birbirlerine yakınlarının söyeldiği iki farklı dizeyi söylemişlerdi.. İkisinin de Lemony Snicket'a ait olma olasılığı yüksek.. Olaf hizipleşmeden önceki arkadaşının, Kit de erkek kardeşinin sözünü söylemiş olabilir.. Yani bence Olaf ve Lemony örgüt tarafından kaçırılan, hizipleşmeden önce yakın arkadaş olan, birlikte büyüyen iki kişi..

   6. Lemony Snicket attended boarding school.  (Lemony Snicket bir yatılı okulda bulundu.)
Kişisel Yorum: Bu okulun Sert Kaya Temel Eğitim Okulu olma ihtimali aşırı derecede yüksek.. Çünkü Baudelaire kardeşler Katı Kurallar Okulu kitabında bu okulda kalmışlardı ve Lemony Snicket okulun berbat bir yer olduğunu sürekli vurgulamıştı.. Müdür ve öğretmenleri de anlatım tarzından orasının onun okulu olduğunu düşünebiliriz.. Orası da zaten yatılı bir okul..


   7. When he was a baby, Lemony Snicket was kidnapped by a secret organization.  (Lemony Snicket bebekken gizli bir örgüt tarafından kaçırıldı.)
Kişisel yorum: Zaten serinin son kitaplarında GİT(VFD)'in henüz bebekken kişileri ailelerinden ayırıp örgüte yararlı bir üye haline gelene kadar yetiştirdiğini anladık.. Dewey ve Olaf buna örnek.. Lemony Snicket da bir Gönüllü İtfaiye Takımı(Volunteer Fire Department) üyesi olduğuna göre o da kaçırılmış olmalı..

   8. Lemony Snicket was fired from The Daily Punctilio. (Lemony SnicketKülyutmaz Postası'ndan kovuldu.)
Lemony Snicket Külyutmaz Postası'ndan sürekli yalan haber yazan, sahtekar ve berbat bir gazete oalrak söz ediyor.. Bir dönem bu gazetede çalışmış ve onlarla aynı düşünceleri paylaşmadığı için kovulmuş olmalı.. Bu yüzden de sürekli bu gazeteyi kitaplarda yerin dibine sokuyor..


   9. Lemony Snicket helped Beatrice commit a serious crime before her death. (Lemony Snicket ölümünden önce Beatrice'in mantıksız bir hareket yapmasına yardım etti.)
Kişisel Yorum: Lemony Snicket'ın kitaplarda bahsettiği bir durum var.. Beatrice Baudelaire'in ölümünden kendini sorumlu tutuyor.. Oklarla ilgili bir hadise yaşanmış sanırım.. Esmé Squalor'un da bu işte parmağı var ama olayı tam olarak anlatmadı kitaplarda.. Ama biricik aşkı Beatrice'in ölümünden kendini sorumlu tuttuğunu biliyoruz.. Ölümünde onun yanlış bir iş yapmasına yardım etmiş olmalı..


  10. Lemony Snicket was disguised as a bullfighter when he was captured. (Lemony Snicket yakalandığında bir boğa güreşçisi kılığındaydı.)
Kişisel Yorum: Kitaplarda Boğa Güreşçisi ile ilgili bir yer aklıma gelmedi ama belki de ben hatırlayamadım.. Eğer varsa öyle bir bölüm farklı şeyelr düşünebiliriz.. Ama Olaf gibi tüm GİT üyelerininin sürekli kılık değiştirdiğini biliyoruz.. Özellikle kaçar durumda olanların.. Bu yüzden bu da normal..



  11. Lemony Snicket's work is filled with secret messages meant for his associates. (Lemony Snicket'ın işi iş arkadaşları için gizli mesajların ne anlama geldiğini çözmek.)
Burda Lemony Snicket'ın GİT'teki görevi anlatılıyor sanırım.. Gizli mesajları çözmek onun işi.. Zaten Baudelaire kardeşler kitaplarda sürekli gizli şifreleri çözmekle uğraşıyor.. Bunun için farklı yollar bulmak zorunda kalıyorlar.. Aslında kitaplar gizli mesajlardan, kelime oyunlarından, sırlardan oluşuyor.. Bunun için bu da Lemony'nin görevi..



  12. Lemony Snicket has a tattoo of an eye on his ankle. (Lemony Snicket'ın ayak bileğinde bir göz dövmesi var.)
Kişisel Yorum: GİT'in sembolünün göz olduğunu biliyoruz.. Tüm üyelerin ayak bielğinde göz dövmesi olduğunu da biliyoruz.. Bir Git üyesi o da zaten..

  13. He is finished. (O bitti.)
Kişisel Yorum: Klasik gizemli ve talihsiz Lemony Snicket finali..

(http://www.lemonysnicket.com/olaf/images/games/hand-card_02.jpg)
Başlık: Ynt: 13 Shocking Secrets You'll Wish You Never Knew About Lemony Snicket
Gönderen: Baal Adramelech - 16 Haziran 2008, 22:09:04
Nedense çok eski bir dostu yenide nanmiş gibi oldum okuduğumda. Kitapları bitirdiğimdede böyle olmuştum. Nedense Lemony'i hep sevmişimdir. Huzur içinde yatsın (öldü mü ki? Ama he is finished diyo?)
Başlık: Ynt: 13 Shocking Secrets You'll Wish You Never Knew About Lemony Snicket
Gönderen: Amèlie - 16 Haziran 2008, 23:14:24
Yroumlayan sensin sanırım bunları, bayağı iyi olmuş valla tebrik ederim :D Lemony Snicket a benim de bi sempatim olmuştur hep nedense
Başlık: Ynt: 13 Shocking Secrets You'll Wish You Never Knew About Lemony Snicket
Gönderen: Eragon_Shadeslayer - 17 Haziran 2008, 12:04:59
Evet yorumlayan benim.. Lemony Snicket ölmedi ayrıca.. Sadece artık işi bitti gibisinden bir son yapmış..
Başlık: Ynt: Kitap Arka Kapakları
Gönderen: KaraKedi..!! - 03 Temmuz 2008, 18:41:54
Zuaha ;D iyi dalga geçmişsindir ;D :D
Kız morarmıştır Puhueh
Başlık: Ynt: 13 Shocking Secrets You'll Wish You Never Knew About Lemony Snicket
Gönderen: DarLy OpuS - 04 Temmuz 2008, 18:17:00
Yorumuna sağlık kanka. Benim de düşündüğüm yerlere parmak basmışsın, yararlı bilgiler bunlar.. :)
Başlık: Ynt: 13 Shocking Secrets You'll Wish You Never Knew About Lemony Snicket
Gönderen: Lucilla Clarté - 04 Temmuz 2008, 21:06:04
Lemony'nin kurduğu cümlelere ölürüm ben. ( : Çok çok güzel bilgiler bunlar, kocaman teşekkürler. ( :
Başlık: Ynt: 13 Shocking Secrets You'll Wish You Never Knew About Lemony Snicket
Gönderen: Submerging Dreams - 08 Temmuz 2008, 12:01:54
bilgiler için teşekkürler. bunlar zaten kitapları okuyan kişilerin tahmin ettikleri şeyler ama bunun böyle bir şekilde forumda bulunması da iyi olmuş...
Başlık: Ynt: Tüm Talihsiz Karakterler
Gönderen: Nefertari - 09 Temmuz 2008, 13:37:16
bişey sorucam spoiler olur mu bilmiorum ama

Spoiler: Göster
Jacques Snicket yanarak değil de , Olaf tarafından zehirlenmiyor muydu?
Başlık: Ynt: Tüm Talihsiz Karakterler
Gönderen: Submerging Dreams - 09 Temmuz 2008, 18:45:20
bişey sorucam spoiler olur mu bilmiorum ama

Spoiler: Göster
Jacques Snicket yanarak değil de , Olaf tarafından zehirlenmiyor muydu?


ben de bilmiyorum spoiler oldu mu ama sorunun cevabını vereyim.

Spoiler: Göster
Jacques Snicket GİT kasabasında Olaf sanılarak suçlu diye tahtanın üzerine bağlanıp yakılarak ölüyor(kitap:karga laneti). yukarıda da yazıyor aslında sorunun cevabı. :)


bu arada bilgiler için teşekkürler. :)
Başlık: Ynt: Tüm Talihsiz Karakterler
Gönderen: Nefertari - 09 Temmuz 2008, 19:03:11
Spoiler: Göster
syf 144 (Karga laneti)

..GİT kasabası sakinlerince kazığa bağlanıp yakılmadan önce yukarı mahalle hapishanesine yetişmesine yetişmişlerdi , ama oraya tam vaktinde vardıklarını sölenemezdi..

akabinde sayfa 145

Kont omar kazığa bağlanıp yakılmadan önce hapishane hücresinde esrarengiz bir biçimde öldürülmüştür.

Bunlar J.S hakkında denilenler.

ve diş izlerini sunny atıyorlar.O günden sonrada katil diye aranmaya başlıyorlar.


kitapta aynen bunlar yazıyor ama :D
Başlık: Ynt: Kitap Arka Kapakları
Gönderen: Lucilla Clarté - 10 Temmuz 2008, 05:20:17
Artık satmak için midir başka bişe için midir bilemicem ama o yazıların her okuyuşumda beni gülümsettiğini biliyorum. :P
Başlık: Ynt: Tüm Talihsiz Karakterler
Gönderen: Submerging Dreams - 16 Temmuz 2008, 16:11:56
şuan karga laneti elimde yok ama yanlış hatırlamış olabilirim. ayrıca bunu biliyosun da niye soruyosun? direk düzeltsene...
Başlık: Ynt: Tüm Talihsiz Karakterler
Gönderen: Arminas - 21 Temmuz 2008, 17:46:29
Hımm... Baya güzel bir paylaşım olmuş. Hatta olağanüstü bir paylaşım olmuş bile diyebilirim. Uzun zaman önce bitirdim kitapları. Baya unutmuşum. Seriye baştan başlamak farz oldu artık... :]
Başlık: Ynt: Kitap Arka Kapakları
Gönderen: Arminas - 21 Temmuz 2008, 17:54:13
Sırf bu yazıları okumak için kitapları yanıma aldığımı bilirim. Burayı bile çok güzel yazmış sevgili yazarımız. Keşke bir seri daha yazsa da okusak.
Başlık: Ynt: 13 Shocking Secrets You'll Wish You Never Knew About Lemony Snicket
Gönderen: Arminas - 21 Temmuz 2008, 18:00:30
Şimdi bi dakika. Benim anlamadığım bir şey var ki bu Lemony Snicket'ın yazdığı bir kitap mı? Yani kitap kapağı tarzında bir resim olduğundan bende arada kaldım şimdi. Yine de çok güzel paylaşım. Teşekkürler. Ayrıca senin yorumların da baya bir akla yatan cinsten. :] Tebrik ederim.
Başlık: Ynt: Talihsiz Serüvenler Dizisi'ndeki Favori Kitabınız Hangisi?
Gönderen: Arminas - 21 Temmuz 2008, 18:04:35
Benim elim nedense direk Son'a gitti. Ama o değil ki benim en sevdiğim. Gerçi ayrım yapmakta zor. Ama en sevmediğim kesin olarak Bitik Orman'dı. Nedense hiç ısınamadım o kitaba. Gerçi en sevdiğim demek istemiyorum ama demek zorundayım galiba nese. Mantar Mahşeri, Evvelki Tehlike ve Alacakaranlık Bulvarı'da gayet güzeldi yani. Yine de Son o kadar da beklediğim gibi değildi.

Diğerlerinin hepsinde şok olmaya alışmışken Son'da şok olduğum iki nokta vardı.

1. İsmail'in yalanının ortaya çıkması.
2. Kit Snicket'ın ortaya çıkması.

Neyse benim düşüncelerim bunlar...
Başlık: Ynt: Kitap Arka Kapakları
Gönderen: Scarlet - 22 Temmuz 2008, 20:27:38
İşte bu arka kapak yazılarına bitiyorum.. "Lütfen okumayın" falan tarzı. İlk gördüğümde kopmuştum, bütün kitaplarda öyleymiş.. Diğerleri gibi sıradan tanıtım yazısı yazmaktansa, böyle en azından yaratıcı yazılar ;D
Başlık: Ynt: Talihsiz Serüvenler Dizisi'ndeki Favori Kitabınız Hangisi?
Gönderen: samedman - 24 Temmuz 2008, 22:35:12
2. kitap çünkü bitek orda azıcık mutlu hissetmişlerdi kendilerini
Sürüngen Odası neden bilmiyorum ama çok seviyorum onu :D
ikinizede katılıyorum o profesör bunlara en iyi davranan kişiydi
Başlık: Ynt: Kitap Arka Kapakları
Gönderen: pleasant^^ - 29 Temmuz 2008, 17:07:58
Bence çok yaratıcı değil,Stephen King de yapmıştı,daha afillisinden. :P
Başlık: Ynt: 13 Shocking Secrets You'll Wish You Never Knew About Lemony Snicket
Gönderen: Eragon_Shadeslayer - 01 Ağustos 2008, 20:07:16
Şimdi bi dakika. Benim anlamadığım bir şey var ki bu Lemony Snicket'ın yazdığı bir kitap mı? Yani kitap kapağı tarzında bir resim olduğundan bende arada kaldım şimdi.

Evet, bir kitap ama Türkiye'de yayınlanmadı aynı The Beatrice Letters ve Lemony Snicket: The Unauthorized Autobiography gibi..
Başlık: Ynt: Kitap Arka Kapakları
Gönderen: GeD - 06 Ağustos 2008, 13:08:26
Kitap tanıtımlarını okuyunca ilk başta ne yalan söylyeyim yazarın ukala bir kişi olduğunu düşünmüştüm ve okumamıştım. Okuma işlemim filmi izlememden sonra oldu. Hepsini okuyamadım ama yine de boş ve asıl önemli serileri bitirdikten sonra tadımlık olarak okunabilecek türden.
Başlık: Ynt: Aklımıza Takılanlar -spoiler içerir-
Gönderen: Nefertari - 18 Ağustos 2008, 17:46:08
G.i.T üyesi olması zaten kaçınılmaz ama bana Snicket gibi geliyor.Yalnız ben öksüzlerin annesi olduğunu ilk kitaptan beri biliyorum :D yalnız aklıma takılan üçüzlere ne olduğu? Çok soru cevapsız kaldı aslında aklımda..
Başlık: Ynt: Aklımıza Takılanlar -spoiler içerir-
Gönderen: Eragon_Shadeslayer - 25 Ağustos 2008, 22:15:41
G.i.T üyesi olması zaten kaçınılmaz ama bana Snicket gibi geliyor.Yalnız ben öksüzlerin annesi olduğunu ilk kitaptan beri biliyorum :D yalnız aklıma takılan üçüzlere ne olduğu? Çok soru cevapsız kaldı aslında aklımda..

Öksüzlerin annesi olduğunu biliyorum demişsin.. Lemony'den bahsetmiyorsundur umarım, çünkü Lemony bir erkek.. Anneleri Lemony'nin tek ve ölü aşkı Beatrice..

Üçüzler konusunda da en son Kit Snicket durumlarının kötü olduğunu söylemişti.. Kurtarılamadıklarını söylemişti ama net bir bilgi yok..

Başlık: Ynt: Aklımıza Takılanlar -spoiler içerir-
Gönderen: Nefertari - 26 Ağustos 2008, 14:20:20
Lemony'den bahsetmiyorsundur umarım, çünkü Lemony bir erkek..

Beatrice bahsediyordum..

Alıntı
Ayrıca Lemony Snicket'in biricik ölmüş aşkı Beatrice'in de öksüzlerin annesi Beatrice Baudelaire olduğunu da öğrenmiş bulunuyoruz son kitap itibariyle..

bununla birlikte en başından beri bildiğimi söledim (=
Başlık: Ynt: Aklımıza Takılanlar -spoiler içerir-
Gönderen: Amèlie - 26 Ağustos 2008, 14:47:38
Bi dakika ya, Lemony de babası mıydı yani çocukların? Ya da gizliden gizliye mi aşıkmış Beatrice'e? Ben niye böyle bişey hatırlamıyorum ki. :D
Başlık: Ynt: Aklımıza Takılanlar -spoiler içerir-
Gönderen: Eragon_Shadeslayer - 26 Ağustos 2008, 15:33:03
Beatrice bahsediyordum..

bununla birlikte en başından beri bildiğimi söledim (=

Önceki mesajın sana ait olduğuna dikkat etmemişim, pardon :)
Başlık: Ynt: Aklımıza Takılanlar -spoiler içerir-
Gönderen: Eragon_Shadeslayer - 26 Ağustos 2008, 15:37:17
Bi dakika ya, Lemony de babası mıydı yani çocukların? Ya da gizliden gizliye mi aşıkmış Beatrice'e? Ben niye böyle bişey hatırlamıyorum ki. :D

Lemony'nin çocuklarla bir kan bağı yok..

Sadece anneleri olan Beatrice Baudelaire hayatındaki en büyük aşkı.. Gizliden gizliye sevmiyor, bir dönem sevgililer, çünkü kitapta birlikte yatak odasında olduklarından bahsediliyor ve Lemony, Beatrice'e bir yüzük veriyor.. Daha sonrasında kitaplarda anlatılmayan bir nedenden ayrılıyorlar ve Bertnard ile evleniyor Beatrice..
Başlık: Ynt: Aklımıza Takılanlar -spoiler içerir-
Gönderen: veritaserum - 26 Ağustos 2008, 16:00:36
Bir de ben birşey sorucam, Kit'in bebeği kimden?

Kitapları kurken arada boşluk kaldı yarım yamalak hatırlıyorum :P bildiğim kadarıyla evli değil. Dewey'den mi yoksa :S Son kitapta Dewey'i sayıklayıp durmuştu :S
Başlık: Ynt: Aklımıza Takılanlar -spoiler içerir-
Gönderen: Eragon_Shadeslayer - 27 Ağustos 2008, 20:40:13
Bir de ben birşey sorucam, Kit'in bebeği kimden?

Kitapları kurken arada boşluk kaldı yarım yamalak hatırlıyorum :P bildiğim kadarıyla evli değil. Dewey'den mi yoksa :S Son kitapta Dewey'i sayıklayıp durmuştu :S

Dewey Akıbet, Kit Snicket'in eşi ya da sevgilisi.. Çocuk da büyük ihtimalle onun çocuğu..

Ayrıca Kont Olaf ile Kit'in bir dönem aşk yaşadığını da son kitapta öğrenmiş bulunmaktayız..
Başlık: Ynt: Aklımıza Takılanlar -spoiler içerir-
Gönderen: veritaserum - 28 Ağustos 2008, 13:31:03
Haa evet ona uyuz olmuştum  :hemk hatta acaba olafın bebği mi diye bir düşünce gelip geçti hemen aklımdan :P çok şükür ki değilmiş :P
Başlık: Ynt: 13 Shocking Secrets You'll Wish You Never Knew About Lemony Snicket
Gönderen: Arminas - 03 Ocak 2009, 14:37:17
Pff nasıl yayınlanmaz ya. Hem de iki tane daha kitap varmış. <.< İnsan bir çevirir eline mi yapışcak...<.<
Başlık: Ynt: Aklımıza Takılanlar -spoiler içerir-
Gönderen: Arminas - 03 Ocak 2009, 14:40:41
Olaf'mı? Yok artık...:D Aklına başkası gelmedi mi? :D
Başlık: Ynt: Aklımıza Takılanlar -spoiler içerir-
Gönderen: veritaserum - 03 Ocak 2009, 17:05:45
Ne bileyim :P Hep öyle karakterler kötü adam olur ya :P
Başlık: Ynt: Aklımıza Takılanlar -spoiler içerir-
Gönderen: Arminas - 03 Ocak 2009, 17:41:57
Okurken aynı şeyi bende düşünmüştüm zaten. Birbirleriyle konuşmalarından falan. :D Ama değilmiş...:D
Başlık: Ynt: Talihsiz Serüvenler Dizisi'ndeki Favori Kitabınız Hangisi?
Gönderen: Putaneska - 28 Ocak 2009, 17:58:50
ben karga lanetini sevmiştim. İpuçlarını birleştiriyoduk falan...
Ve en sevmediğim bitik ormandı benimde. Diğerlerinin hep ara ara okuyorum ama onu cıkk
Başlık: Diğer Kitaplar?
Gönderen: Dúrgonath - 27 Mart 2009, 23:11:01
Arkadaşlar benim aklıma takılan birkaç soru var...

http://www.lemonysnicket.com/books.cfm adresinde görebileceğiniz üzere, TSD dışında TSD ile ilgili 2 kitap, 2 günlük, TSD'den bağımsız 3 kitap bulunuyor.

Bunlar Türkçe'ye çevrilecek mi? Özellikle Beatrice Letters'ı merak ettim.

Ya da bir yerlerden e-book halinde orijinaline ulaşma şansımız var mı? Bulan buraya ekleyebilir mi?

Cevaplarınızda 9. kitaptan sonrasıyla ilgili çok fazla bilgi vermemeye çalışın lütfen =)

Teşekkürler,

Tuna Akar(lemony snicket daha çok yakışıyor yaa)
Başlık: Ynt: Diğer Kitaplar?
Gönderen: DarLy OpuS - 27 Mart 2009, 23:31:14
Keşke çıksa... İyi hatırlattın ben şu seriyi yeniden okuyayım. :)
Başlık: Ynt: Diğer Kitaplar?
Gönderen: - 28 Mart 2009, 20:35:08
Keşke o kitapları okuma şansım olsaydı.Bir bulabilsem... :shrlock
Bu arada sanırım serinin 9. kitabındasın.İlerisinden bahsetme dediğine göre. :huha
Başlık: Ynt: Diğer Kitaplar?
Gönderen: Dúrgonath - 28 Mart 2009, 23:00:41
Evet, bugün geri kalan kitapları da aldım, birkaç ay içinde seriyi tamamına erdirmeyi umuyorum =)
Başlık: Ynt: Kitap Arka Kapakları
Gönderen: Dúrgonath - 28 Mart 2009, 23:08:27
Sevgili Okur,

Şu anda bilgisayar ekranından okuduğun yazı, tabi bir bilgisayarın, modemin ve bu yazıyı okuyabilecek iki gözün olduğunu varsayarsak, inanılmaz derecede karamsar ve sinir bozucu olayların işlendiği bir kitap serisinin hayranlarından birinin işaret ve orta parmaklarından dökülüyor. Eğer bu seriyi okumak istiyorsan, ki daha başlamadığını tahmin ediyorum, mutlaka bu isteğini takip et. İçeriği her ne kadar moral bozucu olursa olsun, Snicket art isimli bir şahsın yaratıcı dehasının sadece birkaç örneğidir bunlar. Daha konuşulması, görülmesi ve okunması gereken çok şey var.
  Unutmayın, Baudelaire öksüzlerinin kara talihinin insanlar arasında bilinmesi için Lemony'nin son umudu sizlersiniz.



En derin saygılarımla,

Tuna Akar.
Başlık: Ynt: Kitap Arka Kapakları
Gönderen: Lunacy - 29 Mart 2009, 11:37:35
Sevgili Okur,

Şu anda bilgisayar ekranından okuduğun yazı, tabi bir bilgisayarın, modemin ve bu yazıyı okuyabilecek iki gözün olduğunu varsayarsak, inanılmaz derecede karamsar ve sinir bozucu olayların işlendiği bir kitap serisinin hayranlarından birinin işaret ve orta parmaklarından dökülüyor. Eğer bu seriyi okumak istiyorsan, ki daha başlamadığını tahmin ediyorum, mutlaka bu isteğini takip et. İçeriği her ne kadar moral bozucu olursa olsun, Snicket art isimli bir şahsın yaratıcı dehasının sadece birkaç örneğidir bunlar. Daha konuşulması, görülmesi ve okunması gereken çok şey var.
  Unutmayın, Baudelaire öksüzlerinin kara talihinin insanlar arasında bilinmesi için Lemony'nin son umudu sizlersiniz.



En derin saygılarımla,

Tuna Akar.

ehehheh :D
Başlık: Ynt: Diğer Kitaplar?
Gönderen: - 29 Mart 2009, 22:39:19
Bak sana bir önerim var.9. Kitaptan Sonra sayfalar artmaya başlıyor.Fark Etmişsindir.9.Dan Sonra
kitapları sindire sindire oku.Ben bir kere öyle yapmadım 30-40 Sayfa geriden okumak zorunda kaldım  :xD
Hele 12.Kitapta bir hışınla okudum.Hiçbirşey anlamadım.  :hömm:
Başlık: Ynt: Talihsiz Serüvenler Dizisi'ndeki Favori Kitabınız Hangisi?
Gönderen: - 29 Mart 2009, 22:42:07
''Son''Uncu Kitapta birçok sır ortaya çıktığı için o.  :elf
Başlık: Ynt: Kitap Arka Kapakları
Gönderen: - 01 Nisan 2009, 19:04:49
Sevgili Okur,
Bu kitabı ister oku ister okuma.Okumayanı dövmeyeceğim.Sadece -55 Derecede kaynatıp ızgara yapacağım.
Editör Muhittin Bu Sourunu Çözmek İçin Son umudum sizsiniz.
Saygılar. (Tabii Kalmışsa :))
Başlık: Ynt: Talihsiz Serüvenler Dizisi'ndeki Favori Kitabınız Hangisi?
Gönderen: Giskard - 10 Nisan 2009, 22:17:33
"Kaygan Yamaç" ve "Evvelki Tehlike" arasında kararsız kaldım ama sonunda Evvelki Tehlike'yi seçtim.

Eski karakterleri tekrar görmek çok keyifliydi. Üstelik genel olarak çok kaliteli bir kitaptı. Favorim budur diyebilirim.

Kaygan Yamaç ikinci, Uçuruma Bakan Pencere üçüncü, Karga Laneti dördüncü, Karnaval Ucubeleri de beşinci olur sanırım. :)
Başlık: Ynt: Talihsiz Serüvenler Dizisi'ndeki Favori Kitabınız Hangisi?
Gönderen: DarLy OpuS - 13 Nisan 2009, 23:07:03
Karga Laneti'ne yeniden başladım şu günlerde. Unutmuşum TSD dünyasının tadını. :)
Başlık: Ynt: Talihsiz Serüvenler Dizisi'ndeki Favori Kitabınız Hangisi?
Gönderen: laklak luna - 25 Nisan 2009, 20:32:35
Benim favorim Sürüngen Odası. (:
Başlık: Ynt: Diğer Kitaplar?
Gönderen: DarLy OpuS - 25 Nisan 2009, 21:31:01
Gerçekten öyle. Kitaplar uzunluğuyla ters orantıda bir hızla bitiyor. Yine de ben şikayetçi değilim, çok hoş saatler yaşattı bana. :)
Başlık: Ynt: Talihsiz Serüvenler Dizisi'ndeki Favori Kitabınız Hangisi?
Gönderen: redsnow - 16 Haziran 2009, 15:19:03
Okuduklarım arasından en başarılısı Alacakaranlık Bulvarı bence..
Başlık: Ynt: Talihsiz Serüvenler Dizisi'ndeki Favori Kitabınız Hangisi?
Gönderen: Fullmoon - 05 Temmuz 2009, 18:32:46
Son üç kitabın çok ayrı benim için... Özellikle Evvelki Tehlike'de bitmiştim. Ama Yine o üçü arasında seçim yapabileceğimi pek söyleyemem. Gerçi şimdi düşünüyorum da diğerlerini de çok seviyorum yahu. Bilmiyorum ya. Hepsinin yeri ayrı yaaaa...
Başlık: Ynt: Talihsiz Serüvenler Dizisi'ndeki Favori Kitabınız Hangisi?
Gönderen: DarLy OpuS - 06 Temmuz 2009, 17:19:35
"Karnaval Ucubeleri"ne tek bayılan ben miyim yahu? :P Gerçi ben birçok kitabına bayılıyorum, elime bir fırsat geçse bütün seriyi yeniden okuyacağım ama...
Başlık: Ynt: Talihsiz Serüvenler Dizisi'ndeki Favori Kitabınız Hangisi?
Gönderen: segraron - 25 Temmuz 2009, 12:50:09
uçuruma bakan pencere en iyisi bence
Başlık: Ynt: Talihsiz Serüvenler Dizisi'ndeki Favori Kitabınız Hangisi?
Gönderen: - 17 Ağustos 2009, 17:14:36
SON benim favorim.

~

Tüm metni büyük harfle yazmamaya özen gösterelim.
Başlık: Ynt: Talihsiz Serüvenler Dizisi'ndeki Favori Kitabınız Hangisi?
Gönderen: Berkay - 11 Eylül 2009, 12:10:00
Hepsi güzel tabii ki ama ben Katı Kurallar Okulu diyorum :)
Başlık: Ynt: Kitap Arka Kapakları
Gönderen: diana - 13 Ekim 2009, 18:31:52
Kesinlikle çok orjinaller.Sırf bu kapaklar yüzünden sınıftan bir çocukla kavga etmiştim.
Başlık: Ynt: Talihsiz Serüvenler Dizisi'ndeki Favori Kitabınız Hangisi?
Gönderen: diana - 15 Ekim 2009, 20:45:08
İlk kitabı seçtim.Neden olduğunu bilmiyorum ama ilk kitabı çok seviyorum.
Başlık: Ynt: Talihsiz Serüvenler Dizisi'ndeki Favori Kitabınız Hangisi?
Gönderen: hanne - 16 Ekim 2009, 20:54:08
Kitaplar arasında en beğendiğim uçuruma bakan penceredir..
Başlık: Ynt: Talihsiz Serüvenler Dizisi'ndeki Favori Kitabınız Hangisi?
Gönderen: DarLy OpuS - 16 Ekim 2009, 21:04:00
Neredeyse her kitap bir oy almış en az. Ne kadar güzel. :)
Başlık: Ynt: Talihsiz Serüvenler Dizisi'ndeki Favori Kitabınız Hangisi?
Gönderen: Berkay - 18 Ekim 2009, 16:51:34
Bence de çok güzel bir şey bu. Yazarın başarısı büyük.
Başlık: Ynt: Tüm Talihsiz Karakterler
Gönderen: skandy_duygu - 15 Kasım 2009, 14:58:02
xPxPxP...
KONT OLAF DA TAHİHSİZSE
xPxPxP...
Başlık: Ynt: Tüm Talihsiz Karakterler
Gönderen: Berre - 27 Kasım 2009, 11:29:24
Gerçekten Kont Olaf'a da talihsiz mi denir :D
Başlık: Ynt: Tüm Talihsiz Karakterler
Gönderen: diana - 22 Aralık 2009, 19:34:44
Bende tam onu soracaktım.Adam her seferinde işten sıyrılmayı beceriyor.
Başlık: Ynt: Aklımıza Takılanlar -spoiler içerir-
Gönderen: Vega - 02 Ocak 2010, 14:23:48
hmm bande bişey sorayım:bu kitapların neresi fantastik?İlk iki kitabını okudum ama fantastik bir şey göremedim
Başlık: Ynt: Aklımıza Takılanlar -spoiler içerir-
Gönderen: diana - 03 Ocak 2010, 16:17:37
hmm bande bişey sorayım:bu kitapların neresi fantastik?İlk iki kitabını okudum ama fantastik bir şey göremedim
Aynı şeyi bende düşünüyorum.Bende ilk 6 kitabını okudum.
Başlık: Ynt: Aklımıza Takılanlar -spoiler içerir-
Gönderen: Dúrgonath - 03 Ocak 2010, 21:50:45
Fantastik anlatım olması için ille de ork-troll-ejder ve benzeri yaratıkları barındırması gerekmez. Ha gerekiyorsa onlar da var (bkz: Büyük Bilinmeyen, Medusa Mantarı falan). AYrıca serinin geçtiği mekanlar da oldukça fantastik mekanlar. Gerçek dünyanın çarpıtılmış hali gibi. İlk iki kitabı okuyup hemen bir yargıya varmak çok yanlış bence. 6 da biraz erken. Sonuçta 13 kitap var, ve 10.'dan itibaren kurgu gerçekten bir kara deliğe dönüşüyor.

Tavsiyem şudur ki; bütün seriyi yiyip yutun, ondan sonra son kararınızı verin. Yine de sevemezseniz diyebileceğim tek şey "yolunuz açık olsun" olacaktır.

(konu saptı, üzgünüm.)
Başlık: Ynt: Aklımıza Takılanlar -spoiler içerir-
Gönderen: diana - 03 Ocak 2010, 21:56:59
Fantastik anlatım olması için ille de ork-troll-ejder ve benzeri yaratıkları barındırması gerekmez. Ha gerekiyorsa onlar da var (bkz: Büyük Bilinmeyen, Medusa Mantarı falan). AYrıca serinin geçtiği mekanlar da oldukça fantastik mekanlar. Gerçek dünyanın çarpıtılmış hali gibi. İlk iki kitabı okuyup hemen bir yargıya varmak çok yanlış bence. 6 da biraz erken. Sonuçta 13 kitap var, ve 10.'dan itibaren kurgu gerçekten bir kara deliğe dönüşüyor.

Tavsiyem şudur ki; bütün seriyi yiyip yutun, ondan sonra son kararınızı verin. Yine de sevemezseniz diyebileceğim tek şey "yolunuz açık olsun" olacaktır.

(konu saptı, üzgünüm.)

Öncelikle açıklama için sağol.Aydınlatmış oldun beni.Bende şuan tüm kitaplar mevcut zaten.Devam edeyim o zaman. :)
Başlık: Ynt: Aklımıza Takılanlar -spoiler içerir-
Gönderen: Dúrgonath - 04 Ocak 2010, 21:23:16
Sorun değil, it's good for you :ehi
Başlık: Ynt: Talihsiz Serüvenler Dizisi'ndeki Favori Kitabınız Hangisi?
Gönderen: eleanor rigby - 14 Ocak 2010, 21:21:42
Sıkıldığım tek kitap bitik ormandı sanırım. Ankete alacakaranlık bulvarı dedim ama, hepsi ayrı güzeldi ya.  :)
Başlık: Ynt: Diğer Kitaplar?
Gönderen: brisingr - 20 Şubat 2010, 20:58:29
Çok uzun bir seri olduğu için ve tekrarları falan olduğu için her kitapta bazı yerlerde sıkılıyorum 8 e kadar okudum 6dan sonra sıkılmaya başladım, beni biraz sıktı gibi. Ama herkesin görüşü kendinedir tabii ki.
Başlık: Ynt: Talihsiz Serüvenler Dizisi'ndeki Favori Kitabınız Hangisi?
Gönderen: dwayde - 19 Temmuz 2010, 21:56:56
Alacakaranlık Bulvarı... Aslında en ağır en yavaş ilerleyen kitap buydu seriyi ilk okuyuşumda ama sonrasında elimden düşüremediğim kitap bu oldu.
Başlık: Ynt: Tüm Talihsiz Karakterler
Gönderen: dwayde - 19 Temmuz 2010, 22:00:19
Quagmire kardeşleri hiç sevemedim. Fazla iyimser oluşu yüzünden Phil de sinir bozucu gelirdi. Ama vasiler dışında diğer karkaterlerin çok da göze batan rahatsız olduğum huyları yoktu (Vasilerin de ayırt edici olması için öyle yapılmıştı sonuçta). Bütün karakterleri çok sevdim.
Başlık: Ynt: Talihsiz Serüvenler Dizisi'ndeki Favori Kitabınız Hangisi?
Gönderen: Kara Kedi - 23 Ağustos 2010, 02:12:50
Hiç sevmediğim bu seride (eskiden severdim ama) zannedersem en sevdiğim, beşincisi. Okul mokul hoştu. Zaten ondan sonra gözüm açıldı; Kont Olaf'ın ne muhteşem bir adam olduğunu ve aslında tüm talihsizliklerin onun başına geldiğini anladım; Seriyi sevmemeye karar verdim. Yani düşünün bu adam ya da onun bir arkadaşı elindeki kılıcıyla, dişlek korkunç bir bebeğe bile karşı koyamayacak kadar bahtsızdı. Limony Snickett (yalnış yazdım kesin) de bize onu kötü adam diye yutturuyordu. Bu kedi de o göz var mı? Hepsi o iyi adama atılmış bir iftira dedim ve bıraktım seriyi.^^ Maksat, yazar para kazanamasın XD

Yani, serinin sonunu bilmiyorum dolayısıyla değerlendirmemi ilk dokuz kitaptan yaptım ^^

Başlık: Ynt: Talihsiz Serüvenler Dizisi'ndeki Favori Kitabınız Hangisi?
Gönderen: jacobnessie - 14 Eylül 2010, 20:00:07
Ben Son 'u seçtim.Her ne kadar başları beni kanser etsede en güzeli bence o idi :D
Başlık: Ynt: Kitap Arka Kapakları
Gönderen: May Day - 25 Eylül 2010, 11:47:25
sonuncuyu ekleseniz iyi olur.
Başlık: Ynt: Talihsiz Serüvenler Dizisi
Gönderen: arcane - 28 Şubat 2011, 21:18:16
Herkese selamlar.
Ben Talihsiz Serüvenler Dizisi'ni okumaya yeni başladım. Yalnız filmini izlediğim için 1. kitabı almadım.
2. kitaptan başlayayım dedim. Filmi izleyenler ve 1. kitabı okuyanlara sesleniyorum.
Filmde bahsedilmeyen olaylar 1.Kitapta var mı ? 1.Kitaptan mı başlamalıyım ?
Başlık: Ynt: Talihsiz Serüvenler Dizisi
Gönderen: Dúrgonath - 04 Mart 2011, 18:45:53
Herkese selamlar.
Ben Talihsiz Serüvenler Dizisi'ni okumaya yeni başladım. Yalnız filmini izlediğim için 1. kitabı almadım.
2. kitaptan başlayayım dedim. Filmi izleyenler ve 1. kitabı okuyanlara sesleniyorum.
Filmde bahsedilmeyen olaylar 1.Kitapta var mı ? 1.Kitaptan mı başlamalıyım ?

Bu yaklaşımın kökten yanlış bana göre. Film ilk üç kitapta gerçekleşen olaylardan senaryolaştırılıp bir sonuca bağlanmış, fakat kitaplardan bir o kadar da eksik. Seriyi okumaya 1. kitaptan başlamanı şiddetle öneriyorum.
Başlık: Ynt: Talihsiz Serüvenler Dizisi
Gönderen: Baal Adramelech - 05 Mart 2011, 01:03:13
Ne kadar ilginç bir seridir bu yahu. Film de ne kadar güzeldi aslında? Çok güzel yansıtmışlardı. Aah ah.
Başlık: Ynt: Talihsiz Serüvenler Dizisi
Gönderen: Oliver_ - 07 Şubat 2017, 13:08:13
Dün gece seriyi bitirdim. Evvelki Tehlike'den sonra son kitap yavan geldi. Olayların bitişi de istediğim gibi olmadı. Yinede sevdiğim bir seri oldu.