Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kurgu Edebiyatı => Korku & Gerilim Eserleri => Konuyu başlatan: DarLy OpuS - 23 Mayıs 2009, 19:16:30

Başlık: Frankenstein | Dean Koontz
Gönderen: DarLy OpuS - 23 Mayıs 2009, 19:16:30
Frankenstein 1. Kitap Mirasyedi

(http://ilknokta.com/urun/F/9789751025494.jpg)

Tüm zamanların önde gelen klasiklerinden biri, Dean Koontz'un üç kitaplık serisiyle yeniden hayat buluyor.

Her şehrin bir sırrı vardır ama hiçbirininki bu kadar korkunç değildir. Ölümsüz bir ırkın çok eskilere dayanan uğursuz varlığı, 21. yüzyılda tekrar soluk almaya başladı.

Onun adı Deucalion, Nereden geldiği bilinmiyor ve yüzyıllardır ölümden beter bir sırra sahip: Sokaklarda avına sezdirmeden yaklaşan bir yaratığın, kendinde olmayanı insanlarda arayan ve kurbanlarını dikkatle seçen bir caninin peşinde.

O'Connor, Tecrübeli, soğukkanlı bir dedektif. Ortağı Michael Madison, cehenneme giden ve belki tam da orada sona erecek bu yolda, onun yanında.

Peşine düştükleri av, sadece tehlikeli bir yaratık değil, aynı zamanda korkusuz bir yaratıcı...


Frankenstein 2 - Gece Şehri

(http://ilknokta.com/urun/F/9789751026378.jpg)

Frankenstein efsanesini bildiğinizi düşünüyorsanız, aslında sadece yarısını biliyorsunuz demektir.

Onlar insanlardan daha güçlüler, çok daha çabuk iyileşiyorlar, çok daha hızlı düşünüyorlar… Ortadan kaldırılmaları gerek. Bir dehşet krallığı kurmak üzere yaratılan ve günümüz New Orleansı’nda yaşayan bu zincirlerinden boşalmış yaratıkları, Victor Helios, yani Frankenstein bile durduramıyor. Şimdi tek ümit, bir zamanlar canavar olarak nitelendirilen Deucalion ve ona bu işte yardım eden, tepeden tırnağa insan olan Dedektif O’Connor ve ortağı Maddison. Deucalion’ın yüzyıllar öncesine dayanan geçmişi, Victor’ın ilk ve başarısız, kusursuz insan yaratma deneyinin başaktörü olmaya kadar dayanıyor. Kaderi, lanetlenmiş bir yaratık olarak çılgın yaratıcısıyla yüzleşmek. Ancak önce, Victor’ın kötülük dolu beyninin bile yaratmayı hayal edemeyeceği bir şeyi yok etmek zorunda: İnsanlığın ortak kâbusundan fırlayan ve yok edilmesi neredeyse imkânsız olan bir yaratığı…

YAZAR HAKKINDA

1945’te Pennsylvania’da doğdu. Haftada yetmiş saat yazı yazan ve kitapları 38 dile çevrilen Koontz, dünyanın en çok okunan yazarları arasındaki yerini korumaktadır.
Başlık: Ynt: Frankenstein | Dean Koontz
Gönderen: Kanashii Uchiha - 22 Ağustos 2011, 02:39:51
Tanrım.Bunu aralarda bir yerlerde gözden kaçırmışım.Alınacaklar listeme eklemeliyim ^^
Evden uzak kaldığımdan beri kitaplarla bağımı zayıflatmak zorunda kalmıştım.
Baya bir zamanda geçmiş üzerinden , hayret nasıl görmedim ki o.O
Tanıtım için teşekkürler.

Edit: acaba serinin son kitabı da çıktı mı ?
Başlık: Ynt: Frankenstein | Dean Koontz
Gönderen: kahlan amnell - 22 Ağustos 2011, 07:32:04
Evet çıktı.

(http://www.okuoku.com/tr/prdimg.php?pid=2879&sizetype=380)

Zalim Bir Tanrı Yalnız Başına Ölebilir mi?

Dean Koontz'un dünyaca ünlü ve güçlü kalemi, tüm zamanların en büyüleyici efsanesini serinin üçüncü kitabıyla karşımıza çıkarıyor.
Yıkıcı bir tayfun yaklaşırken Victor Helios'un yarattığı yeni ırk kontrolden çıkmıştır. New Orleans kaosa sürüklenmiş, insanlığın geleceği tehlikeye girmiştir. Zalim bir tanrı yalnız ölebilir mi? sorusu zihinlerde dolaşırken tek umut, Victor'un kusursuz insan yaratma girişiminde ilk başarısız denemesi olan Deucalion'dur. Çılgın bir tanrı ile onun lanetli yaratığı arasındaki mücadelede kaçınılmaz son, insanlığın geleceğini belirleyecektir. Ama öncelikle, Victor'un hastalıklı zihninin bile kavrayamadığı bir canavarla hesaplaşmak gerekmektedir.
Tecrübeli ve soğukkanlı dedektif O'Conner ve ortağı Maddison, Deucalion'un olağanüstü gücünün yardımıyla bu çığırından çıkmış yaratıkları durdurabilecekler mi? İnsanlığın ortak kâbusu bu kez her yerde! Efsane Yaşayan Ölü'yle heyecanın doruklarına çıkıyor...    
Başlık: Ynt: Frankenstein | Dean Koontz
Gönderen: aksuvar - 25 Ağustos 2011, 06:26:16
Hangi Frankenstein bu? Marry Shelly'nin yazdığı Frankenstein kitabından mı esinlenilmiş yada popüler kültür ürünü yeni Frankenstein mı?
Başlık: Ynt: Frankenstein | Dean Koontz
Gönderen: kahlan amnell - 25 Ağustos 2011, 06:39:46
Mary Shelly'nin Frankenstein'ı ile yaratığının günümüzde devam eden mücadelelerini anlatan bir üçleme. Orijinal eserin bir nevi devamı yani.
Başlık: Ynt: Frankenstein | Dean Koontz
Gönderen: aksuvar - 26 Ağustos 2011, 02:07:19
İlginç bir kitaba benziyor. Umarım fazla sulandırılmamıştır. Okumak gerek.