Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Liman Kenti => Çizgi & Anime => Konuyu başlatan: Nihbrin - 04 Temmuz 2009, 15:31:37

Başlık: Size göre, en iyi ve en kötü 10 anime
Gönderen: Nihbrin - 04 Temmuz 2009, 15:31:37
Bir klasik ve yazması eğlenceli bir konu anime severlerce. Oldukça basit; genel olarak en iyi ve en kötü olduğunu bildiğiniz değil "kendi" en iyi ve en kötünüzü yazacaksınız hiç bir dış yorumdan etkilenmeden. Yanlarına kısaca sebeplerini yazmanızı istiyorum, ayrıca 10ar tane doldurmak zorunda değilsiniz. Sıralamada bulunmak zorunda da değilsiniz çünki 1. liği veya diğerlerini paylaşan animeler olabilir sizce. Başka kimse sevmese bile adı duyulmasa bile veya adı reklam afişi yerine bile kullanılıyor olsa farketmez kişiliğinizi yansıtır sevdikleriniz ve sevmedikleriniz. Hadi görelim.

"Under Maintance"
Başlık: Ynt: Size göre, en iyi ve en kötü 10 anime
Gönderen: Canina - 04 Temmuz 2009, 16:37:21
1) Afro Samurai: Herşeyiyle mükemmel bence.
2)Death Note: Çizimlerine ve içinde yatan felsefeye hayran kaldığım bir anime. Arada rastgele bir bölüm açar izlerim. Çoğuda ezberimdedir.
3)Ghost In The Shell: Dövüş sahnelerini çıkartsalar çok daha iyi bir film olacakmış. Yakın geleceğe dari çok iyi bir tahmin bence insanların giderek robotlaşmasını anlatıyor.
4)Detroit Metal City: Bir metal sever olarak bu animeyi eklemeden duramazdım listeme. Müzikler çok güzel, hikaye çok komik, çizgilerde eğlenceli. Her bölüm 12 dakikadan oluşuyor mutlaka izleyin ;)
5) Afro Samurai Resurrection: Çevirisini yaparken zevkten öldüğüm animedir. İlk 5liği izledikten sonra devamında ne olduğunu düşünmüştüm. Film buna cevap verdi. Çevirmeside çok zevkliydi benim için.
6)Howl's Moving Castle: Bir miyazaki şaheseri :D İzlemeden ölmeyin.
7)She and Her Cat: Çok kısa tadımlık bir OVA. Ama nedense ben çok sevdim.
8)Pale Cocoon: İzlediğim en güzel animelerden bir tanesi. Sonunda insanların dünyayı terk edince dünyanın iyileştiğini görüyorz çok hoş.
9)Naruto: Shipuuden'den iyi olduğunu düşündüğüm ilk seri.
10) Hajime no Ippo: Yeni başladım ama gelecek var bu seride hissediyorum.

Kötüler :D
1)Haibane Renmei: Bu lanetli seriyi bana zorla seyrettirdiler. Tam bir işkenceydi. Hiçbir olay olmadan sadece konuşuyorlar, konuştuklarıda "bugün hava çok güzel dimi?" gibisinden günlük şeyler. Bir daha yüzüne bakmadım zaten bu iğrenç serinin.
2)Bleach: 50 bölüm kadar izledim. Doğru düzgün bir konusu yok gibi geldi bana. Habire dövüş, bayıyor insanı. Ichigo'nun kılıcına uyuz oldum zaten eşşek kadar.
3)Dennou Coil: Bazı yerleri komik olsada tiksinç.
4)Fruits Basket: Bildiğin yeşilçam.
5)Toradora!: Abazan japon erkeklerine göre.
6)Inu Yasha: Bleach'in Shoujo versiyonu bence.
7)Clannad: tek hatırladığım çok kötü olduğu idi.
8) Gelmiş geçmiş bütün mecha serileri :D Nefret ediyorum hepsinden
Başlık: Ynt: Size göre, en iyi ve en kötü 10 anime
Gönderen: Nihbrin - 05 Temmuz 2009, 11:32:53
Hmm Kanojo to Kanojo no neko (She and Her Cat), kaç zaman önce izledim anımsamıyorum bile tamamen unutmuştum listeni okuyana kadar. Şimdi bakıyorum da 10 sene olmuş çıkalı ve halen o zamanki kadar güzel, eskimeyen bir inci gibi. OVA koymak aklıma gelmedi aslında listeye, koysam Kigeki (Comedy) koyardım 3. ye  :) pek çok 5-10dk lık kısa anime filmi uzun serilerden daha anlamlı ve güzel. Ayrıca Neko no Shuukai (Gathering of Cats) adlı bir kısa filmi daha var aynı yönetmenin oda çok güzel ^^ kedi takıntısı harika.
Başlık: Ynt: Size göre, en iyi ve en kötü 10 anime
Gönderen: Canina - 05 Temmuz 2009, 13:13:20
Kigeki'yi bende unutmuşum, çok güzeldi halbuki. Ama kısa olması kötü olmuş bence aynı tadı daha uzun bir şekilde verebilirlerdi. Veya 2. bölümünü çıkarabilirlerdi.
Başlık: Ynt: Size göre, en iyi ve en kötü 10 anime
Gönderen: yuno44907 - 05 Temmuz 2009, 16:20:41
Mechalar kötüdür ve fiziğe filan aykırıdır. Fooly Cooly kötüdür. Gintama ilk 20 bölümden sonra berbattır ve 200 bölümü geçtiT-T Samurai Chomploo sıkıcıdır.

Monster Rancher iyidir. Bleach komiktir. Gantz en iyidir. Anime bebek şeyi diyen kişiye Afro Samurai izletilmelidir. Futurama en komiktir, amerikan animasyonudur. One Piece iyidir ama bazen sıkıcıdır. Hellsing izlenmelidir. Dragon Ball iyidir. D-Grayman biraz izlenebilir.
Başlık: Ynt: Size göre, en iyi ve en kötü 10 anime
Gönderen: Canina - 05 Temmuz 2009, 17:04:02
FLCL'ye kötü diyen bir seni duydum hayatımda. Ki onunda çevirisini yaptığım için seriyi izleyen pek çok insanla konuşmuşluğum var :D
Başlık: Ynt: Size göre, en iyi ve en kötü 10 anime
Gönderen: Nihbrin - 05 Temmuz 2009, 18:40:41
FLCL çok uç bir anime, ya çok seversin yada nefret edersin. Mechalar içinde aynısı geçerli, ancak tanıdığım anime izleyicilerinin sevmeyen kısmı sevenlerden fazla ve bu beni biraz da olsa mutlu ediyor ^^ sadece bana aitmiş hissi uyandırıyor GUNDAM'lardan zevk almak. Ne var ki pek çok eski mechayı izlemek zor geliyor bana da ama aralarında biri var ki unutulmaz, adı The Five Star Stories. Küçükken Aslan Kral'dan bile önce onu izlemiştim. Temin ederim mecha sevmeyen birisi bile ona aşık olacaktır (code geass gibi bu açıdan) , tam bir oldschool anime. (Eğer tamamlanmış bir hikaye olsaydı animasyon olarak listemde 5. sırayı alırdı kesinlikle)

Gantz çok ağır bir anime, tv versionunu izlemek seriye bir küfür gibi çünki sansürden yarıya inmiş seyir süresi. Yumuşatılmış hentai ile psikolojik hack/slash karması iyi animasyonlu nadir bir seri oysa. THORA fansub'ın blueray versionunu çıkarmasını bekliyordum seriyi tamamen izlemek için çünki 2. bölümde durmuştum "daha kalitelisini bulmalıyım" diyerek. Yine de o kadar ağır ve kanlı ki onu ilk 20ye sokamazdım.

Deathclock'u da Detroit Metal City'den daha çok seviyorum anime olmamasına rağmen çünki daha iyi anlatıyor metal kültürünü bir animasyon olarak.

(http://img8.imageshack.us/img8/5253/thefivestarstories.jpg)
Başlık: Ynt: Size göre, en iyi ve en kötü 10 anime
Gönderen: yuno44907 - 05 Temmuz 2009, 21:35:19
animefreak'te var kesilmemiş Gantz.
Japon mechaları hiç sağlam ve aerodinamik yapıya sahip değil. Daha karizmatik ve fizik kurallarına uygun yapıda olabilirler oysa.
Başlık: Ynt: Size göre, en iyi ve en kötü 10 anime
Gönderen: Nihbrin - 05 Temmuz 2009, 22:13:53
Japon mechalarının genel amacı uçmak değildir, uzayda dinamikliğin önemi yok boşlukta herşeyin max hızı aynıdır. Yerde giden mechaların ise tanklardan daha ileri bir seviyede olmasının sebebi pilotunun ellerinin ayaklarının ve görüşünün tamamen özgür olmasıdır, sanki açık havada çıplak dövüşüyormuşçasına özgür olur bir GUNDAM pilotu. Atmosfer basıncı altında uçması icab eden hemen tüm mechalar ise Transformers'ta telif hakkı bulunan robotik dönüşüm ücretini ödeyerek dönüşen mecha karakterler eklerler (Gundam seed: murasame modeli / macross frontier modelleri). Yani insan formatındaki mecha uçağa dönüşür. Zaten animeler içinde birbirine üstün mechaların olması işin içine taktik savaş katan genel unsur. Geri teknoloji bir model su altı görevi için tasarlanmış ise ileri teknoloji bir hava modelini yenebilir gibi basit kurallar animelerin dışında kalmaz. Lazerden hızlı kaçmaları söz konusu ve bu genelde rahatsız edici benim için. Bu durumu silahın sürekli kesintisiz bir lazer sağlayamaması ile bağdaştırabilirim, sonuçta kısa bir lazer ışını yollanıyor ve yollayan elin kesin bir hedefe sahip olması (kilitlenmesi) şart, ama bundan rahatsız olacaksam Star Wars serisinin hiç bir bölümünü de izlememem gerekirdi. Günümüz şartlarında bile uçak it-dalaşlarında minigun saldırısından 20metreye kadar mesafede kaçınmak mümkünken çok mantıksız değil yine de. Bildiğim mechalar arasında son 10 yıldır çıkan hiç biri fizik kurallarına lazerden hızlı kaçma mevzusu dışında aykırı düşmedi. Bence çok fazla izlemiyorsun onları çünki sevmiyorsun ve bu anlaşılabilir.
Mechaları sevmemek için en mantıklı sebep pilotların fazlasıyla genç olmasıdır, bu durum hedef izleyicinin 10-18 yaş olmasıdır ve olmayanlarda ise orta yaş adam/kadın karakterler baş rol alır (08th MS team örnek gösterilebilir bunun için)

Belleğimdeki mevcut Gantz'da zaten kesintisiz ancak kalitesi düşük, bölüm başına 170mb - bölüm başına 450mb lık bir THORA versionu bekliyorum ^^
Başlık: Ynt: Size göre, en iyi ve en kötü 10 anime
Gönderen: yuno44907 - 05 Temmuz 2009, 22:25:24
Spoiler: Göster
(http://www.animecutie.com/pics/Gundam-Seed-34.jpg)

Ağırlık merkezini kast ediyorum aerodinamik yapı ile. Bu robotlarda çok fazla gereksiz çıkıntı var. Şekilleri daha yuvarlak olsa daha kullanışlı olurlardı. O çıkıntılar kolaylıkla kırılabilir. Her zaman ufak, sağlam, dengeli olması iyidir. Bu robotlarda ise çok fazla denge bozan çıkıntı var. Tüm ağırlık belinden yukarısında toplanmış. Ayakta bile zor durabilir bu robot. Sivri olması iyi değil.
Başlık: Ynt: Size göre, en iyi ve en kötü 10 anime
Gönderen: Canina - 05 Temmuz 2009, 22:55:05
O sivri şeyler sayesinde arabaya dönüşüyor demek ki :D
Başlık: Ynt: Size göre, en iyi ve en kötü 10 anime
Gönderen: Nihbrin - 05 Temmuz 2009, 22:56:25
Sivri hatlar her zaman estetik görünüm sunmak için, daha izlenebilir yapıyor her şeyi (mecha anime bölümlerinin %75'inin uzayda geçtiğini de hesaba katarsak benim açımdan hiç önemli değil). Sivri hatlara endüstriel akım denebilir, mecha olmayan pek çok animede de raslamak mümkün (Vampire Knight - Shugo Chara - 07Ghost vb.). Eğer tüm mecha tasarımcıları ağırlık merkezinin izleyici tarafından daha gözlemlenebilir olmasını dert etseydiler kübik değil küresel dizaynlar görebilirdik günümüz arabaları gibi. Ancak ben bir Deleroen'ı bir Audi R8'e tercih ederim. Zevkler ve gördüğün şeyin gözünü okşaması çok önemli yapımcılar için.

Spoiler: Göster
(http://img516.imageshack.us/img516/7363/1226939896734vs4.jpg)


Gundam? Hemde Strike model? Araba? = [Ultimate İnsult]  ;D
Başlık: Ynt: Size göre, en iyi ve en kötü 10 anime
Gönderen: yuno44907 - 05 Temmuz 2009, 22:58:04
Bence çok çirkinler. Transformerslar bile daha yakışıklı ki onlar da çirkin.
Başlık: Ynt: Size göre, en iyi ve en kötü 10 anime
Gönderen: Deadman107 - 06 Temmuz 2009, 10:54:20
bunların oyuncakları vardı bir zamanlar bende :D
Başlık: Ynt: Size göre, en iyi ve en kötü 10 anime
Gönderen: Khazidhea - 11 Temmuz 2009, 17:19:17
Ben sadece bana göre en iyi ve en kötüsünü yazacağım hiç öyle 10'a kadar yazcak mecalim yok :D- arada bi kaçtane daha yazabilirim -
1.:Trigun derim.
2.:Toradaora!(Azgın japon erkeklerinegöre yada duygusal türk erkeklerine göre :D hehe )
3.:Claymore derim her ne kadar yarım kalsada :)
10:Air Gear bu gerçekten güzel bi animeydi ama yarım kalması çok sinirimi bozmuştu :D
En sevmediğim:School Days ->bir tek bu var nihbrinin dediği gibi yönetmen sonlara doğru sıyırıyor :D
Başlık: Ynt: Size göre, en iyi ve en kötü 10 anime
Gönderen: CaptainJarlaxle - 11 Temmuz 2009, 22:33:20
En sevdiklerim :
1 ) Captain Tsubasa: Kim ne derse desin bu anime benim kuşağımın farkında olmadan izlediği ilk animedir ve gerçekten severim. Neyini seviyorsun? Diye soranlara cevabım bilmiyorum olacak.Bu da onu özel kılıyor  :elf
2 ) Full Metal Alchemist: Devlet,Ordu ve Siyaseti seviyorum bunun içine kimya da girince tadından yenmez FMA doğuyor. Ayrıca izlediğim en ciddi anime ve cıvıklığı sadece bir kaç saniyede tutmak büyük başarı bence.  :clap
3 ) Naruto: Seven var sevmeyen var. Ben sevenlerdenim ama baymaya başladı 400 bölüm sonunda.
4 ) Pokemon 1 ve 2 sezonları: Zaten buna yorum yazmıyorum :)
5 )Sumomomo Momomo : Acayip şekilde Türkiye'de ki dar kafalı insanları getiriyor aklıma. Kızın yerine erkek koy Türkiye'nin hali olur :D

Sevmediklerim :

1 ) Hellsing: Çoğu kişinin aksine bu animeden nefret ederim. Özellikle sorunlu olduğumu düşünen falan olursa pm ile ulaşabilir :)
2 ) FLCL: Aslında sevmedim değilde anlamadım. Nihbrin'in değimiyle sevmeyenlerden oluyorum dolayısıyla.
3 ) Beyblade: Bu kadar gereksiz bu kadar vasat bir şey görmedim hayatımda.
4 ) Death Note: Bu animeyi kafasında kuran açısından düşünürsek gayet başarılı. Ancak bence zekilikle alakası yok. Her normal dikkatli insanın yapabileceği konuşma aralıklarına hayran bir çok arkadaşım var. Ama bence sadece zekileri oynayan bir anime...
Başlık: Ynt: Size göre, en iyi ve en kötü 10 anime
Gönderen: Nihbrin - 12 Temmuz 2009, 00:56:41
Daha önce hiç bir top10da Sumomomo Momomo görmemiştim bu gerçekten benim için ilginç bir ilk oldu (oldukça orijinal ve iyi bir anime oysa, benim aklıma bile gelmezdi gerçekten). Tsubasa'ya gelince, günümüz grafiklerine en yakın ve mantık şartlarına en uygun yeniden yapımı 2002 yılında oldu ve o versionu eski nostaljisini tam olarak yansıtmasa da (gerçekten bir şutu 2 bölüm izlemek şu anda düşününce çok absurd ama o zaman eğlenceliydi) oldukça iyi. İlgilenirsen adı "Captain Tsubasa: Road to 2002" 52 bölümlük bir seri ve  ilk 36 bölümü ilk 3 sezonun özeti niteliğinde. (toplam 128+13+47 bölümden bahsediyoruz) Geriye kalan 16 bölüm yeni (günümüz mavi japon milli takımı forması giyiyorlar)

(http://img199.imageshack.us/img199/9371/186j.jpg)

not; ilk 10'uma Sayonara Zetsubou Sensei (4 sezon) eklemeyi planlıyorum ama baştan sona izlemem lazım, henüz sadece 5 bölüm izledim. Bu tempo ve sanat yönetimi ile ilerliyorsa izlediğim en iyi 2. anime olabilir.
Başlık: Ynt: Size göre, en iyi ve en kötü 10 anime
Gönderen: CaptainJarlaxle - 12 Temmuz 2009, 12:51:48
Bende ondan bahsediyorum zaten. Hatta benim daha çok hoşuma gitti gerçek 2002 adidas top falan var. Tek kötü yanı Japonların gerçekten futboldan anlamıyor olması. Bkz: Brancos - Santos  Katalunia - Barça gibi takımların adını yamuk yumuk yapmışlar.Tek eksiği o bence. Eskisi de çocukluğumuza göre güzeldi :)

edit: Slam Dunk'u yazmayı unutmuşum. Pokemondan önce o gelir aklıma geldi kusura bakmayın.
Başlık: Ynt: Size göre, en iyi ve en kötü 10 anime
Gönderen: [NecRomanceR*] - 03 Ağustos 2009, 12:52:33
En iyi 10 =

1- Code Geass
2-Trigun
3-Hellsing
4-Death Note
5-Claymore
6-Devil May Cry >> Amatsuki
7-Full Metal Alchemist
8-Ghost in the Shell
9-Vampire Knight
10-Air Gear

En kötü 10=
1-Beyblade  !!
2-Elfen Lied
3-Yu-Gi-Oh
4-Akikan!
5-Basilisk
6-Last Exile
7-Sumomomo Momomo
8-Sailor Moon
9-School Days
10-Bleach (ben sevmiyorum çok suyu çıkmış sanki :S)
Başlık: Ynt: Size göre, en iyi ve en kötü 10 anime
Gönderen: Nihbrin - 03 Ağustos 2009, 13:11:23
Herşey güzel de Last Exile'ı sevmemek zor yahu, sonunu beğenmemiş olsan da (tek eksiği bence buydu) en kötülerden biri olması zor geldi bana. Devil May Cry'ı gerçekten sevdin mi 6. yapacak kadar?  :ohmy
Başlık: Ynt: Size göre, en iyi ve en kötü 10 anime
Gönderen: [NecRomanceR*] - 03 Ağustos 2009, 13:15:08
Herşey güzel de Last Exile'ı sevmemek zor yahu, sonunu beğenmemiş olsan da (tek eksiği bence buydu) en kötülerden biri olması zor geldi bana. Devil May Cry'ı gerçekten sevdin mi 6. yapacak kadar?  :ohmy
devil may  cry güzeldir yahu :S sevdim tabii :D 6. fazla olabilir ama haklsın.
şimdiye kadar izlediklerimin neredeyse tümünü listelere katmak zorunda kaldım çünkü henüz çok fazla anime izlemiş değilim :D
Başlık: Ynt: Size göre, en iyi ve en kötü 10 anime
Gönderen: Nihbrin - 03 Ağustos 2009, 13:45:33
O zaman halen umut var  ;D Devil may cry vasatın altında bir anime, oyunun satışlarını arttırmak için uygulanmış bir yardım paketi sadece. Sana Spice and the Wolf adlı animeyi öneresim geldi. Sanki sevecekmişsin gibi bir his var içimde.
Başlık: Ynt: Size göre, en iyi ve en kötü 10 anime
Gönderen: [NecRomanceR*] - 03 Ağustos 2009, 16:36:13
O zaman halen umut var  ;D Devil may cry vasatın altında bir anime, oyunun satışlarını arttırmak için uygulanmış bir yardım paketi sadece. Sana Spice and the Wolf adlı animeyi öneresim geldi. Sanki sevecekmişsin gibi bir his var içimde.

izlerim saol önerin için de :D
Başlık: Ynt: Size göre, en iyi ve en kötü 10 anime
Gönderen: cigarette smoking man - 28 Kasım 2009, 01:56:53
benim en iyi 10um ama siralama olarak her zaman degisebilir yada ekleme cikarma olabilir

fullmetal alchemist
howl's moving castle
spirited away
5 centimeters per second
nausicaa of the valley of the wind
paranoia agent
ergo proxy
soul eater
k-on
samurai champloo


sahsima gore en kotu 10 yapim ise

samurai deeper kyo
d-gray man
claymore
ayakashi
elfen lied
gantz
kannagi
fruits basket
peacemaker
hanbun no tsuki ga noboru sora
Başlık: Ynt: Size göre, en iyi ve en kötü 10 anime
Gönderen: Nihbrin - 28 Kasım 2009, 02:04:22
Filmlerden gitmişsin büyük kısmını, ("miyazaki" şeklinde genellemekten keyif alıyorum ben onların bir kısmını bu arada) K-on görmek sevindirdi beni ^^ ben koymuyorum onu en sevdiklerime çünki hikayesi yok gibiydi, karakterlerin hepsi kızdı, hiç bir sorunları yoktu, her şey o kadar pembeydi ki... güzeldi, ama güzelliği sadece anlık pembelik gibi; unutturuyordu gündelik yaşamı. Tekrar izlemek sanırım zaman kaybı olur. Öte yandan Kannagi ile büyük benzerlikler gösteriyor bu açıdan kıyaslayınca. Tamamen fan-based bir seri. Kannagi'yi neden sevmeyipte K-on'u sevdiğini merak ettim.

Fruits basket'ten nefret ederim ama en kötü olarak görmem. Manyakları var onun [-_-*]

Paranoia Agent'ı hiç izlemedim bu arada. Bakmam gerekliymiş gibi hissettim, hatta indiriyorum.
Başlık: Ynt: Size göre, en iyi ve en kötü 10 anime
Gönderen: Canina - 28 Kasım 2009, 02:39:04
Ya Fruits Basket gerçekten çok berbat nasıl izliyor insanlar onu anlamıyorum -,-. K-ON'da da iki üç tane erkek görsek iyi olacak ne o öyle kız lisesi gibi :D
Başlık: Ynt: Size göre, en iyi ve en kötü 10 anime
Gönderen: Wanderer - 07 Mayıs 2010, 14:20:02
Daha önce hiç bir top10da Sumomomo Momomo görmemiştim bu gerçekten benim için ilginç bir ilk oldu (oldukça orijinal ve iyi bir anime oysa, benim aklıma bile gelmezdi gerçekten). Tsubasa'ya gelince, günümüz grafiklerine en yakın ve mantık şartlarına en uygun yeniden yapımı 2002 yılında oldu ve o versionu eski nostaljisini tam olarak yansıtmasa da (gerçekten bir şutu 2 bölüm izlemek şu anda düşününce çok absurd ama o zaman eğlenceliydi) oldukça iyi. İlgilenirsen adı "Captain Tsubasa: Road to 2002" 52 bölümlük bir seri ve  ilk 36 bölümü ilk 3 sezonun özeti niteliğinde. (toplam 128+13+47 bölümden bahsediyoruz) Geriye kalan 16 bölüm yeni (günümüz mavi japon milli takımı forması giyiyorlar)

(http://img199.imageshack.us/img199/9371/186j.jpg)

not; ilk 10'uma Sayonara Zetsubou Sensei (4 sezon) eklemeyi planlıyorum ama baştan sona izlemem lazım, henüz sadece 5 bölüm izledim. Bu tempo ve sanat yönetimi ile ilerliyorsa izlediğim en iyi 2. anime olabilir.

O da neyin nesi... Tsubasa'da sahanın öbür ucu gözüküyo muydu ? :D

[*]Dünya yuvarlak ya hani xD [/*]

Başlık: Ynt: Size göre, en iyi ve en kötü 10 anime
Gönderen: Rooney - 03 Eylül 2010, 06:45:11
Çok anime seyretmem ama En sevdiğim anime Naruto sonra Full Metal sonrada Death Note gelir
Başlık: Ynt: Size göre, en iyi ve en kötü 10 anime
Gönderen: Akuma_Blade - 03 Eylül 2010, 08:56:22
Sadece serileri sayarsam en sevdiklerim:

01- Welcome to the NHK
02- Kidou Senshi Gundam metaserileri
03- Boogiepop Phantom
04- Serial Experiments Lain
05- City Hunter
06- SDF Macross
07- Detective Conan
08- Kimagure Orange Road
09- Ghost in the Shell: Stand Alone Complex
10- Legend of Galactic Heroes

En sevmediklerim değil de ayrıca en abartılmış olduklarını düşündüklerim:

1- Elfen Lied
2- Kimi Ga Nozomu Eien
3- School Days
4- TTGL
5- Code Geass
6- Melancholy of Suzumiya Haruhi
7- K ON
8- One Piece
9- Sailormoon
10- Fate/Stay Night
Başlık: Ynt: Size göre, en iyi ve en kötü 10 anime
Gönderen: Malkavian - 03 Eylül 2010, 10:03:47
İlginç...

One Piece' i herkes övüyor sen alttaki listeye almışsın. sebebini de yazar mısın ? Ciddi ciddi izlemeyi düşünüyordum çünkü One Piece adlı animeyi.
Başlık: Ynt: Size göre, en iyi ve en kötü 10 anime
Gönderen: Nihbrin - 03 Eylül 2010, 10:15:46
Akuma'nın neden One Piece'i sevmediğini biliyorum ama Haruhi'yi sadece abartılmış bulduğunu umut ediyorum. M. O. H. Suzumiya son zamanlarda çıkmış en akıl yüklü şeylerden biriydi bence. City Hunter'ı beğenmeni beklemiyordum aslında nedense, daha çok Monster tipi birisin sanmıştım  :D
Başlık: Ynt: Size göre, en iyi ve en kötü 10 anime
Gönderen: Lunod - 10 Eylül 2010, 04:29:30
Mechalar içinde aynısı geçerli, ancak tanıdığım anime izleyicilerinin sevmeyen kısmı sevenlerden fazla ve bu beni biraz da olsa mutlu ediyor ^^ sadece bana aitmiş hissi uyandırıyor GUNDAM'lardan zevk almak. Ne var ki pek çok eski mechayı izlemek zor geliyor bana da.

Gantz çok ağır bir anime, tv versionunu izlemek seriye bir küfür gibi çünki sansürden yarıya inmiş seyir süresi. Yumuşatılmış hentai ile psikolojik hack/slash karması iyi animasyonlu nadir bir seri oysa.


Hımınıf şuan aklımada bir liste yok ama editliycem en kısa zamanda mesajı ama önce bir kaç şey paylaşmak istedim şu mesaj üzerinden.

Çok güzel yorumlarda bulunmuşsun gerçektende böyle Ganzt'ı bende izliyemedim ilk bölümünde  ağır küfür ve cinsellik yüzünden kapamıştım çok itici gelmişti sonra düşündüm biraz ilerledim ve yine kaldıramadım bana göre değil kesinlikle. :(

Mecha olayında ise evet nedense bende zevk almıyorum bilmiyorum içimden hiç oturup Gundam yada TTGL izleyesim gelmedi baktığımda da çok zevk almamıştım. Yinede TTGL iyidir ya.