Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kurgu Edebiyatı => Yüzüklerin Efendisi => Fantastik Edebiyat => Kitaplar => Konuyu başlatan: Jean Valjean - 17 Eylül 2009, 16:17:31

Başlık: Roverandom
Gönderen: Jean Valjean - 17 Eylül 2009, 16:17:31

(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/ka/archive/2/2b/20100502084848!Roverandom.jpg)

Öncelikle merhaba;

Gördüğüm kadarıyla bu kitap hakkında hiç konu açılmamış. Bu yüzden ben de "Roverandom" ile ilgili bir konu açıyorum.

JRR Tolkien'in oğlu Micheal Hilary Reuel Tolkien, o günlerde sürekli olarak vakit geçirdiği küçük bir oyuncak köpeğe (kurşundan yapılan, siyah ve beyaz renklerde) karşı tutkundur. Bir gün sahilde ailesiyle beraber denizde taş kaydırırken oyuncak köpeği çakıllıkların üstüne koyar ve birsüre sonra tekrar eline almak için baktığında köpeği bulamaz. Babası ve abileri günlerce köpeği arasalar da bulamazlar.

Kitabın konusu, Hilary Tolkien'in kaybettiği oyuncak köpek üzerinedir.

Tavsiye ederim. Güzel bir kitap.



Başlık: Ynt: Roverandom
Gönderen: Amras Ringeril - 17 Eylül 2009, 16:46:35
Çok iyi kitap, okuduğum en iyi masallardan. Altıkırkbeşin halini bilmiyorum ama İthaki'ninkinde başında ve sonunda özel notlar vardı. Özellikle sonunda masaldaki o güne has göndermelerden bahsediyordu. Küçük bir çocuk masalında bile neler neler buluyorsunuz, herkes okumalı derim.
Başlık: Ynt: Roverandom
Gönderen: magicalbronze - 17 Eylül 2009, 16:58:53
Evet, oldukça severek okuduğum enfes bir masaldı. Kesinlikle okunması gerektiğini düşünüyorum.

Ayrıca sitemiz bünyesinde tanıtımları mevcut. Hem İthaki hem de Altıkırbeş Yayınlarından çıkan şeklini koymuştuk.

Künye bilgilerine ulaşmak isteyen arkadaşlar buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/roverandom/) tıklayabilirler. Dediğim gibi, hem İthaki hem de Altıkırbeş Yayınlarından çıkan tanıtımlar mevcuttur.
Başlık: Ynt: Roverandom
Gönderen: DarLy OpuS - 17 Eylül 2009, 18:12:27
Çok şaşırdım böyle bir konunun olmamasına. Nasıl ıskaladık acaba? :(

Şayet benim okuduğum ilk fantastik kurgu kitabıdır kendisi. Her satırından inanılmaz bir zevk almıştım. Tekrar ve tekrar okudum, üst üste. İyice anlamak, hafızamın derinlerine o özel kitabı kazımak için. Rover'in yüzünü. Roverandom'un yüzünü.

Hatta şimdi yine gidip okuyasım geldi. Yüzüklerin Efendisi okumadan ölünebilir, ama Roverandom okumadan ölmeyin derim.

Başlık: Ynt: Roverandom
Gönderen: brisingr - 24 Şubat 2010, 14:45:34
Biri bana bu kitabın konusu hakkında bilgi verebilir mi?
Başlık: Ynt: Roverandom
Gönderen: DarLy OpuS - 24 Şubat 2010, 17:39:43
Bir köpek, büyücünün poposunu ısırıp onu kızdırdığı için; büyücü tarafından oyuncağa dönüştürülüyor. Kitap da sonrasında gelişen maceraları, köpeğin yeniden eski haline dönme çabasını falan anlatıyor, o masalsı diliyle. Ki macera Ay'dan, denizlerin altına kadar uzanan; son derece keyifli bir kurguya sahip.

Kesinlikle öneririm.
Başlık: Ynt: Roverandom
Gönderen: brisingr - 24 Şubat 2010, 18:46:35
Teşekkürler önerini dikkate alacağım.  :)
Başlık: Ynt: Roverandom
Gönderen: - 10 Ağustos 2011, 13:19:24
Okuduğun en tatlı masallardan biriydi. Yüzümde tebessüm hiç eksilmedi.  6/45 yayınlarından toplu-seri almıştım. Bunu okuduktan sonra Hobbit'i de mutlaka okumalısınız. Dev kartalların önemini bu kitabı okuduktan sonra çok daha iyi anlayacağınızı söyleyebilirim.
Başlık: Ynt: Roverandom
Gönderen: Kaze - 12 Ekim 2012, 13:24:55
İleride çocuklarıma okuyacağım harika bir öykü Roverandom. Belki de bunun yanında çocuklarım için yazacağım kendi öykülerim de olur, tıpkı oyuncağına üzülen oğlu sevinsin diye oturup Roverandom'ı yazan Tolkien gibi.

Yalnız Tolkien'a yabancı okurların kafasında karışıklığa yol açmamak adına "Roverandom" ve "Sigurd ve Gudrun Efsanesi" başlıklarının "Yüzüklerin Efendisi > Kitaplar" başlığından ait oldukları yere taşınması gerekir diye düşünüyorum. Tolkien'ın kitapları toplu dursun diye düşünüldüğü aşikar ama bir düzenleme yanlış anlamaları ortadan kaldırmak için faydalı olacaktır.