Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kurgu Güncesi => Tartışma Platformu => Konuyu başlatan: Vega - 16 Şubat 2010, 19:06:08

Başlık: Ah şu sihir...
Gönderen: Vega - 16 Şubat 2010, 19:06:08
 Her zaman aklıma takılan bir şey var.Çoğu fantastik kitapta bir sihir yapıldığında eğer aranızda duvar vs. varsa büyü aranızdaki nesneye işler.ama size direk üzerinize doğru geldiğinde giysinize gelmesine rağmen sizde etkilenirsiniz.bunun nedeni nedir acaba?
Başlık: Ynt: Ah şu sihir...
Gönderen: Marius - 16 Şubat 2010, 20:16:18
Öncelikle belirteyim bu sadece bir düşünce :P

Sihir duvara çarptığında zaten onada büyük bir zarar verir genelde yani o duvarı parçalar. Bunun nedenide içinden geçememesi değilmidir? yani engele çarpar ve onu parçalar. Ama giysiler hem ince hemde büyük gözenekli olduğu için sihrin geçip vücuda temas etmesi daha kolaydır. Üstünde zırh varsada zırh içe göçeceği için kaburgalarını sıkıştırır insanın ve önlenemez bir acı yada direk ölüm getirir :) Doğrumu düşünüyorum sizce?
Başlık: Ynt: Ah şu sihir...
Gönderen: Vega - 16 Şubat 2010, 21:29:30
Ben de öyle düşünüyorum ama her maddenin tanecikleri arasında az çok boşluk vardır. Ateş topu gibi konularda haklısın ama bir uyku sihrim mesela? Büyük bir boşluk bu.
Başlık: Ynt: Ah şu sihir...
Gönderen: Amras Ringeril - 16 Şubat 2010, 21:40:27
Koca Hogwarts'ın duvarlarında büyü yalıtımı vardır tabi.
Başlık: Ynt: Ah şu sihir...
Gönderen: Hurin - 16 Şubat 2010, 21:45:21
Koca Hogwarts'ın duvarlarında büyü yalıtımı vardır tabi.

Fred ve George kardeşler geçici olarak kıyafetlere bile anti-lanet büyüleri yapabiliyordu. Bu yapılan büyünün özelliğine göre değişiyor olabilir. Yada çok kafayı kırmamamız gereken bir konu olabilir.
Başlık: Ynt: Ah şu sihir...
Gönderen: Vega - 17 Şubat 2010, 16:32:30
sadece Hp serisinde demiyorum ki ben.çoğu fantastik kitapta bu var.
Başlık: Ynt: Ah şu sihir...
Gönderen: BlackPegasus - 20 Şubat 2010, 00:23:41
Bu tip şeyler daha çok yazararın kaçış, kurtuluş yolu sanırım :D isteseler o büyüyü duvardan da geçirirler ama orda o düğümü çözmek için yapıyorlar bunu sanırım :D
Başlık: Ynt: Ah şu sihir...
Gönderen: suphi - 24 Şubat 2011, 21:20:58
yumruk atıyormus gibi düşün oda duvara işlemez ama karşındaki adamın midesine işler
Başlık: Ynt: Ah şu sihir...
Gönderen: Wanderer - 24 Şubat 2011, 21:27:37
Suphi mantıklı konuşmuş bak.

Şiddet farkı, Defans farkı, AC farkı, birine 1d20 sallıyorsun diğerine neredeyse 5d20 :D
Başlık: Ynt: Ah şu sihir...
Gönderen: Vega - 24 Şubat 2011, 23:11:58
yumruk atıyormus gibi düşün oda duvara işlemez ama karşındaki adamın midesine işler
Ama büyünün amacı zaten menzilli saldırı değil mi? Fiziksel saldırıyla büyüy karşılaştırmak elmayla armutu karşılaştırmak kadar komik[*]ve saçma[/*] olur.
Başlık: Ynt: Ah şu sihir...
Gönderen: Raisor - 25 Şubat 2011, 15:05:12
  Sihirin gerçek olduğuna inanabiliyoruz; ama giysilerin içinden geçebileceğine inanmıyoruz... Hadi ama insanoğlu... :D
Başlık: Ynt: Ah şu sihir...
Gönderen: Vega - 25 Şubat 2011, 16:01:52
Sihrin ve büyünün gerçekten var olduğuna inanıyorum ama metafiziğe falan girmeyelim şimdi ;D Olay inanıp inanmamak değil, sadece bir boşluk falan görüyoruz. Örneğn Raistlin karşısındaki kişiye(bayağı uzak da olsa) uyku büyüsü yapabiliyordu (ilk kitapta). Ama aralarında incecik bir duvar dahi olsa büyüsü işlemiyordu. Fantastik edebiyatta bir boşluk gördüm ve bunu sizinle paylaşmak istedim.
Başlık: Ynt: Ah şu sihir...
Gönderen: Madam Vio - 25 Şubat 2011, 18:19:45
Ben bu sihir meselesinin işleyişi için bir mantık yürütecek olsaydım çıkış noktam radyoaktivite olurdu. Nasıl ki radyoaktif ışımalarda taneciklerin türüne ve içinden geçmeye çalıştığı nesnenin yapısına göre geçiş sağlanıyor -ya da sağlanamıyor-, öyle de çeşitli sihirler kişiyi üzerindeki giysilere rağmen etkileyebilir ancak bu engel duvar gibi birbirine daha güçlü bağlarla bağlanmış, yoğun -ve de kalın- maddelerden biri olduğunda tamamen işlevsiz de kalabilir.

Alıntı
Radyoaktivite (Radyoaktiflik/Işınetkinlik); atom çekirdeğinin, tanecikler veya elektromanyetik ışımalar yayarak kendiliğinden parçalanmasıdır, bir enerji türüdür. Çekirdek tepkimesi sırasında ortaya çıkar. İnsan vücudunun olduğu gibi, birçok nesnenin de içinden geçebilir. Yalnızca toprağın, kayaların ve özellikle kurşunun içinden rahatça geçemez. Radyasyon yayan nesneler, radyoaktif olarak adlandırılır.

Örnek 1 - α (Alfa) ışıması: Bu ışımaların durdurulması çok kolaydır. Bir kâğıt yaprak bile yeterli olur.
Örnek 2 - γ (Gamma) ışıması: Yüksüz olduğu için ışık hızında ilerler. Kuvvetli nüfuz eder. Durdurulması çok güçtür. Bu ışın, birkaç santimetre kalınlığındaki kurşun tuğlalar kullanıldığında bile ancak belli bir kısmı durdurulabilir olur.

Spoiler: Göster
Küfrederken çok acımasız olmayın.  :hemk