Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kurgu Edebiyatı => Ütopya/Distopya => Konuyu başlatan: Berre - 05 Mart 2010, 19:53:03

Başlık: Bildirge - Direniş - Gemma Malley
Gönderen: Berre - 05 Mart 2010, 19:53:03
(http://static.ideefixe.com/images/302/302140_2.jpg)
Bildirge
Benim adım Anna ve burada olmamalıyım. Var olmamalıyım. Ama varım. Burada olmam benim hatam değil. Doğmayı ben istemedim. Ama bunun, içinde bulunduğum duruma hiçbir yararı yok. Neyse ki beni erkenden yakaladılar; böylesi daha iyi... En azından Bayan Pincent öyle söylüyor.

(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/direnis.jpg)
Direniş
'Bu işte tek başına olacaksın ve buna hazır olup olmadığından emin olmam gerekiyor. Bunun sadece bir iş olmadığını unutma Peter. Bu bir savaş! Doğa ve bilim, iyi ve kötü arasında bir savaş bu. Ve büyükbaban seni kendi tarafına çekmek için elinden geleni yapacak.'

***

Bu kitaplar sıradan bir ütopya da geçmiyorlar.Dokunaklı ve düşündürücü bir kara ütopya da bütün olaylar. Toplumdan dışlanmışlığın en iyi anlatıldığı ütopya.

Sahip olmadıkları uzun ömürleri yaşayan insanlara karşı, masum ve yaşama hakkı en fazla olan kişiler; çocuklar.

Margeret Artwood'un Damızlık Kızın Öyküsü'ndeki kadar güçlü bir önseziye sahip bu sürükleyici bir roman, dünyaya bakışınızı değiştirecek ender kitaplardan biri. Publishing News Çevresel korkularımızla ve genç kalma takıntımızla oynayan insanı sonun gelmez bir düşünme sürecine sevk eden, iyi kurgulanmış bir roman. Sunday Telegraph Gemma Malley, Bildirge ile dikkatlari çekmiş, yazarlığını kanıtlamıştır. Malley'in çarpıcı romanı, bizi, zengin ve nüfuzlu olanların bile kısıtlı koşullar altında yaşadığı ileri bir zamana götürüyor.

Herkese tavsiye ederim...

Bir Artık düşünemez ve sorgulayamaz. Çünkü onlar anne ve babalarının günahlarıdır. Varlıkları Doğa Anayı kirletir ve Doğa Ana onların yaşamalarını istemez. Bu yüzden bir Artık, Yasal olanlara hizmet ederek varoluş günahından arınmaya çalışmalıdır. Sürekli çalışmalı, sıcak su kullanmamalı, sıcak yataklarda uyumamalıdır. Çünkü onlar günahtır...

Not: Daha iyi resimler koyabilmek isterdim ama bulabildiklerim bunlar.
Başlık: Ynt: Bildirge - Direniş // Gemma Malley
Gönderen: diana - 07 Mart 2010, 19:14:26
En kısa zamanda temin edip okumak istediğim bir kitap.Okuyunca buaraya yorumlarımı yazarım.
Başlık: Ynt: Bildirge - Direniş // Gemma Malley
Gönderen: diana - 31 Mart 2010, 21:30:32
Kitapları okudum.Ve her iki kitabında oldukça iyi olduğu kanısındayım.Her ne kadar başlarda biraz yavan ilerlesede oldukça güzellerdi.

Olayın başkarakterleri olan Anna ve Peter birbirlerini tamamlayan farklı karakterler.İkiside mükemmel bir şekilde birbirlerine uyuyorlar.

Kitap biraz duygusal bir biçimde yazılmış.İnsanlara sonsuza dek yaşamanın göründüğü kadar cazip olmadığını gösteriyor.Vede aslında elindekilerin ne kadar ufak görünselerde,aslında oldukça değerli olduğu mesajını veriyor.
Başlık: Ynt: Bildirge - Direniş - Gemma Malley
Gönderen: MeLeZ - 02 Nisan 2012, 17:51:10
1. kitabını okumuştum uzun zaman önce ve kendimi sorgulamama neden olan bir kitaptı acaba ben o insanların yerinde olsam imzalar mıydım o bildirgeyi diye çok düşünmüştüm.İnsanı sonsuz yaşamdan bile caydırabilecek güzel bir kitap.Herkese tavsiye ederim mutlaka okumalısınız  ;)