Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kurgu Edebiyatı => Korku & Gerilim Eserleri => Konuyu başlatan: jolbaris - 16 Mart 2010, 10:25:30

Başlık: Solkar: Gölgesizlerin Dirilişi - Dinçer Akbulut
Gönderen: jolbaris - 16 Mart 2010, 10:25:30
Solkar: Gölgesizlerin Dirilişi
Dinçer Akbulut
www.yaprakdiyari.com

Yazar, yarattığı düşsel dünyada karakterlerin gerilim dolu maceralarını, korku ve gizemle birlikte masal tadında bir anlatımla sunarak, bu türü edebiyatımızda daha çok görmeyi arzulayan okuyucuların arzularına karşılık vermeye çalıştı.
 
Anadolu Beylikleri dönemi yaşam tarzı, Orta Asya Şaman inanışları, mitolojimiz ve kültürümüzden öğeler içeren Solkar: Gölgesizlerin dirilişi müthiş bir serinin ilk kitabı.  
 
Konu: Yaprak Diyarı’nın Ulu Beyi Mebde Bey’in tek oğlu Solkar, Güney Toprağı’na vali olarak atanır. Valiliğinin ilk gününde Güney Toprağı sakinlerinden olağanüstü olaylara dair mektuplar alır. Genç ve deneyimsiz bir vali olan Solkar, Baş Akıncı Tarusel’le birlikte bu garip olayları araştırmaya başlar. Çok kısa bir süre sonra tüm bu olağanüstü gariplikler ürkütücü bir hâl alır. Bunun üzerine yeni valiyle baş akıncı, Mebde Bey ve Bilge Şaman Jolbarıs’tan yardım isterler. Bilge Şaman Jolbarıs’a ruhlar tarafından fısıldanan gerçeğe göre Güney Toprağı’ndan yayılan lanetli karanlık, Diyar’ı korkunç bir geleceğe sürüklemek üzeredir. Karanlık bastığında, hiçbir şey bir daha eskisi gibi olmayacaktır. Korku ve acı, en kaygılı düşten bile beter, ruh eriten bir zehirle Yaprak Diyarı sakinlerinin üzerine çöreklenir.
 
Cesaret ve özveri, ihanet ve intikamla savaşacaktır. Bu savaş, en ürkütücü iblisleri yeryüzüne taşıyarak umutları bir bir tüketse de kahramanlarımız bedeli ne olursa olsun savaşmaktan vazgeçmeyeceklerdir.
 
Arka Kapak:
Koca ağızlı aç delikler aynı anda aynı şeyi söyledi, "Direnme."
Çok geçmeden şişman adam beklediği acıyı hissetti. Dili boğazına doğru katlanırken, sesi çıkmamasına rağmen bağırmaktan gırtlağı parçalandı. ‘Böyle bir acı yok,’ diye düşündü eski uç beyi. Çıkan mide bulandırıcı garip sesin nereden geldiğini çok iyi biliyordu artık.
 
“Yılan derisinden eldiven ve çizme giyer gibi,” dedi delik. “Üstelik yılan hâlâ yaşıyorken…”
Başlık: Ynt: Solkar
Gönderen: mit - 16 Mart 2010, 11:46:01
Bu strateji ile romanınıza ilgi değil ancak tepki çekersiniz. Bilginize...
Başlık: Ynt: Üzgünüm Harry ve Frodo ama SOLKAR geldi... Söz, sizi unutmayacağız...
Gönderen: mit - 16 Mart 2010, 12:09:50
Neden başarılı olmuş ve herkes tarafından sevilen eserlere taş attığınızı anlayamıyorum. Eserinizi adam akıllı tanıtıp, özendirici bir şeyler yazsanız, kitap içinden bir bölüm sunsanız daha iyi olmaz mı sizce de? Bu şekilde elde edeceğiniz tek şey tepki olur, tiraj değil.
Başlık: Ynt: Solkar
Gönderen: jolbaris - 16 Mart 2010, 13:04:48
İlginiz için teşekkür ederim.
Başlık: Bir korku masalı... Solkar: Gölgezilerin dirilişi
Gönderen: jolbaris - 16 Mart 2010, 13:11:14
Çok doğru söylüyorsunuz, amacım; taş atmak ya da bu başarılı fantastik eserlerle beslendiğimi inkar etmek değil, esprili bir yolla dikkat çekmektir. İlginiz için teşekkür ederim. Yanlış anlaşıldığım için de üzgünüm.
Başlık: Ynt: Solkar
Gönderen: Hurin - 16 Mart 2010, 13:30:11
Alıntı
Reklamınızı yapma tarzınızdan ötürü kitabınız çıktığında almayacağım ve fikrimi soran olursa bugün karşılaştığım olayı aynen anlatacağım. Bundan sonra ilgi çekmek için daha güzel bir yöntem bulursunuz umarım.

Mesela böyle bir tepki alabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Üzgünüm Harry ve Frodo ama SOLKAR geldi... Söz, sizi unutmayacağız...
Gönderen: Contes - 16 Mart 2010, 14:04:49
Yüzüklerin efendisi' ne kimse bir şey diyemez..en azından benim yanımda:)...Ama kendi Türk edebiyatamızda böyle kitapları görmek şahane...hemen yaprakdiyari.com isimli sitenize girdim baktım. Kitabın konusu beni çok etkiledi bir okadar da heyecanlandırdı. Fantastik dünyama hem de bir türk eserinin de gireceğini gördüm. En kısa zamanda temin edeceğim. Okuduktan sonra da gerekli yorumlarımı yapacağım. Başarılar...
Başlık: Ynt: Solkar
Gönderen: Fırtınakıran - 16 Mart 2010, 14:24:16
Aldığı tepkilerden ötürü başlık değiştirilmiştir ve Solkar adını almıştır

Başlık: Ynt: Solkar
Gönderen: Fırtınakıran - 16 Mart 2010, 14:25:41
Aynı konuyu 2 başlığa birden açmanız uygun bir davranış değildir.

Bu nedenle sadece bir tanesi kalacak şekilde diğerleri siliniyor bilginize.


YÖNETİM
Başlık: Ynt: Solkar
Gönderen: Contes - 16 Mart 2010, 14:32:56
Sayın yönetim (diğer konudaki) benim mesajımıda uçurmuşsunuz:( ve ayrıca anlamıyorum bir hakaret ya da kötü niyet mi vardı başlıkta!...Türk edebiyatında fantastik eser mumla arancak boyuttayken bu nasıl bir alınganlıktır. Sizin bu tepkinizde demek ki benim gibileri daha çok tetikleyecek.
Başlık: Ynt: Solkar
Gönderen: Fırtınakıran - 16 Mart 2010, 14:37:42
Sayın yönetim (diğer konudaki) benim mesajımıda uçurmuşsunuz:( ve ayrıca anlamıyorum bir hakaret ya da kötü niyet mi vardı başlıkta!...Türk edebiyatında fantastik eser mumla arancak boyuttayken bu nasıl bir alınganlıktır. Sizin bu tepkinizde demek ki benim gibileri daha çok tetikleyecek.

İyi de diğer başlık duruyor? Yukarıda yazıldığı üzere. Mesajınızı tekrar yazın ya da size yazdığınızı mesajı özel mesajla yollayayım onu tekrar yayınlayın.

Türk fantastik yazalarına saygımızı sonsuz ve bu yüzden onları burada ağırlamaktan gayet memnunuz. Yazarın burda eserini paylaşmasına olan saygımızdan dolayı konu burda durmaya devam ediyor.
Ancak reklamsal bir şekilde aynı konuyu aynı forumda iki yere açmak hoş bir davranış değil. Eğer dediğiniz gibi düşünsek bu konu toptan giderdi.

Alınganlık kısmına bir anlam veremedim ayrıca? Her neyse, mesajınızın kalmasını istiyorsanız onun hallolması oldukça basit. Ama zaten açılan bir konunun tekrar tekrar açılmasından ötürüdür bizim rahatsızlığımız.
Başlık: Ynt: Solkar
Gönderen: Contes - 16 Mart 2010, 14:43:44
Ben "Fantastik günce-korku ve gerilim edebiyat" ta açılan başlığa yazmıştım...ve o başlık ve benim yazdığım silinmiş...Alınganlık olayına gelince anlaşılmayacak bir şey yok...
Başlık: Ynt: Solkar
Gönderen: Fırtınakıran - 16 Mart 2010, 14:47:08
Ben "Fantastik günce-korku ve gerilim edebiyat" ta açılan başlığa yazmıştım...ve o başlık ve benim yazdığım silinmiş...Alınganlık olayına gelince anlaşılmayacak bir şey yok...

nereye yazdığınızı biliyorum. ben de dedimki eğer isteniyorsa ordaki mesaj alınır size yollanır özel mesajla siz de bu başlıkta tekrar yayınlarsınız. bu akdar açık söylediğim şey. alınganlık konusuna da hiçbir anlam yükleyemedim kusurabakmayın

tekrar tekrar söylüyorum, isteniyorsa ordaki mesajınızı burda yayınlayabilirsiniz. iki tane aynı konunun aynı forumda olmasının hiçbir mantığı yok.
Başlık: Ynt: Solkar
Gönderen: Contes - 16 Mart 2010, 14:50:53
Alınganlığı yapan siz Fırtınakıran değil diğer arkadaşlardı..ben de defalarca okudum konuyu fakat yanlış bir şey göremedim. Onun için bu kelimeyi kullandım. Lütfen çok rica ediyorum msj mı yollayın bana:))
Başlık: Ynt: Bir korku masalı... Solkar: Gölgezilerin dirilişi
Gönderen: magicalbronze - 16 Mart 2010, 15:26:03
İki konu gerekli şekilde düzenlenip, Korku&Gerilim Edebiyatı bölümüne taşınmıştır. Herkesin mesajı duruyor. Fırtınakıran burada gerekli olan düzenlemeyi yapmış. O yüzden herhangi bir sorun kalmadı.

"Türk Fantastik Edebiyatı"na yöneticimiz Fırtınakıran'ın da dediği gibi oldukça önem veriyor ve bu yüzden elimizden geldiğince somut adımlar atmaya çalışıyoruz. Fakat bunun yanında düzeni de korumamız gerek. Bu bakımdan gerekli olan kurallar ihlal edildiğinde, ister istemez müdahale de bulunmak zorundayız.

Gelelim kitabınıza. İlk olarak hayırlı olsun. Konu olarak ilgi çekici, umarım gerektiği ilgiyi görür. Yazım tarzınız oldukça anlaşılır, sadece ve güzel. Kitabı okuyacak olanların yorumlarını şimdiden merak ediyorum...
Başlık: Ynt: Bir korku masalı... Solkar: Gölgezilerin dirilişi
Gönderen: Contes - 16 Mart 2010, 17:50:35
Sonunda konu yerini bulmuş zira başım dönmüştü..bir orada bir burada:)..neyse kitabın siparişini verdim bile...en kısa sürede okuyup yorumumu yapacağım.
Başlık: Ynt: Bir korku masalı... Solkar: Gölgezilerin dirilişi
Gönderen: krezus - 17 Mart 2010, 18:19:20
Fantastik kitapsever olarak bu türde fazla Tütkçe kitap okumadım (şu an hatırlayamadım hatta). Konusunu beğendim. Bu türün Türkçe de gelişmesine yardımcı olması dileğiyle...
Başlık: Ynt: Bir korku masalı... Solkar: Gölgezilerin dirilişi
Gönderen: krezus - 23 Mart 2010, 00:04:19
Herkese merhabalar;

Kitabı okudum. Fantastik romanın edebiyatımızda pek olgunlaşmamış olması nedeniyle bu türde yerli kitap pek okumam. Bu kitap benim için bi ilkti. Yazarın da yeni olmasını düşünürsek sonuçtan şaşırdığımı ve etkilendiğimi belirteyim. Kitabın dili akıcı, hiç yormadı. Kullandığı benzetmeleri sevdim. Tabi fantasik romanda hayal gücü de dil kadar önemli. Değişik ve yeterince zengin karakterler vardı, ilk kitap olmasına rağmen karakterler oturmuştu. Hayal gücü havada kalmıyor, sağlam kurgu sayesinde herşey olabilirmiş gibi geliyordu. İnandırıcılığını sevdim. Bazı karakterlerin çabucak iyi yönlerinin ortaya çıkması eleştirilebilir kanımca. Kötü karakterler daha ön plana çıkabilir ya da vurgulanabilirmiş. Ama kitap gereksiz uzun çıkmazlara gitmeden tempolu bi şekilde sürüyor. Kitabı dili ve bu temposu sayesinde bitirmem çok kısa sürdü. 48 saat dolmadan bitti diyeyim. Herşey çok rahat kafada canlandırılarak okunabiliyor. Sürekli yabancı fantastik roman okuyunca burdaki isimler başta garip gelebiliyor ama kısa zamanda alıştım. Başta da dediğim gibi yeni bir yazar, bu türde yerli romana yabancı olmam gibi tereddütlerim vardı. Beklediğimin çok ötesinde oturmuş bir anlatım ve sağlam bi kurgu buldum. Herkese tavsiye ederim. Umarım yazar bu türde ısrarına devam eder. Serinin devamını dört gözle bekliyorum. Benim gibi sabırsızlar için iyi değil bu seriler:) Yazara da başarılı ve verimli bir edebi kariyer diliyorum.
Başlık: Ynt: Bir korku masalı... Solkar: Gölgezilerin dirilişi
Gönderen: Contes - 23 Mart 2010, 08:27:59
Günaydın,
Demek Solkar'ı bitirdin hee?...Benim de bitmek üzere, son 15 sayfa kaldı. Bugün bitirip yorumumu en kısa sürede yazacağım.
Başlık: Ynt: Bir korku masalı... Solkar: Gölgezilerin dirilişi
Gönderen: Contes - 24 Mart 2010, 10:10:41
Merhabalar,

Solkar, şimdiye kadar keyif alarak okuduğum romanlar arasına girdi diyebilirim. Şunu çok samimi söylüyorum ki; şu sıralarda çıkan bir çok romana gerek edebi yönden gerekse kurgusal yönden on basar. Yaprak Diyarı’nda olanlar daha ilk sayfada merak ve heyecan uyandırdı. Roman kahramanlarının davranışları, konuşmaları, esprileri, korkmaları o kadar sıcak ve bizden ki…Ben hiçbir özenti göremedim (özellikle buna çok dikkat etmiştim). Heyecanlı tempo hiç düşmüyor. Her bölüme geçerken merak daha da artıyor. Krezus’un “Bazı karakterlerin çabucak iyi yönlerinin ortaya çıkması” cümlesine katılmıyorum. Gizem o kadar iyi işlenmiş ki sonun da klişe beklemek abes olurdu. Ve şöyle düşünüyorum; bu kitabın 2. si kesin gelecek. Bu, kahramanları tanıştırma safhasıydı. O kadar çok karakter var ki (hepsi de güçlü karakterler)…Şimdiden merakla neler olacak diye beklemeye başladım bile. Ektom’ un mutfağından miss gibi kokular geliyor…acıktım mı ne?

Başlık: Ynt: Bir korku masalı... Solkar: Gölgezilerin dirilişi
Gönderen: Contes - 12 Nisan 2010, 13:34:35
Bakıyorum da "Sokar" ı 2 kişiden başka kimse okumamış..ben de bu site fantastik edebiyata önem veriyor oturur kitabı tartışırız demiştim :(...O zaman yazara sorayım bari; kitabın 2. cildi ne zaman gelecek acaba?
Başlık: Ynt: Bir korku masalı... Solkar: Gölgezilerin dirilişi
Gönderen: DarLy OpuS - 12 Nisan 2010, 14:10:03
Fantastiğe önem veriliyor diye, fantastik anlamda yazılmış her eserin okunması mümkün gibi mi duruyor? Ya da X eserini okumamak, fantastik edebiyata hak ettiği ilgiyi alakayı göstermemek anlamına mı geliyor?

O zaman işimiz yaş. Çünkü yazılan bütün kitapları okumak, ya da bu forumda paylaşılmış bütün eserleri yorumlamak imkansız bir iş.
Başlık: Ynt: Bir korku masalı... Solkar: Gölgezilerin dirilişi
Gönderen: Contes - 12 Nisan 2010, 14:23:24
Fantastiğe önem veriliyor diye, fantastik anlamda yazılmış her eserin okunması mümkün gibi mi duruyor? Ya da X eserini okumamak, fantastik edebiyata hak ettiği ilgiyi alakayı göstermemek anlamına mı geliyor?

O zaman işimiz yaş. Çünkü yazılan bütün kitapları okumak, ya da bu forumda paylaşılmış bütün eserleri yorumlamak imkansız bir iş.

Hıımm! Yeni eserler babında söyledim ben. Bakıyorum da hep eskimiş ve kendini kanıtlamış eserler konuşuluyor. Hiç yeni şeyler yok! Hem çok ilginç bir durum bu Türk edebiyatında nerdeyse bir ilk, onun için şaşırdım 2 kişi dışında kimsenin okumamasına...
Başlık: Ynt: Bir korku masalı... Solkar: Gölgezilerin dirilişi
Gönderen: DarLy OpuS - 12 Nisan 2010, 14:28:44
Türk edebiyatında neredeyse bir ilk mi? Ah.
Başlık: Ynt: Bir korku masalı... Solkar: Gölgezilerin dirilişi
Gönderen: Contes - 12 Nisan 2010, 14:32:01
Ah ki ne ah:)
Başlık: Ynt: Bir korku masalı... Solkar: Gölgezilerin dirilişi
Gönderen: Elendil - 12 Nisan 2010, 14:53:48
Türk Edebiyatı'nda neredeyse bir ilk mi? Ağaçsakal'a ağaç kestirebilirseniz bunun gerçek olduğuna inanırım. :)
Başlık: Ynt: Bir korku masalı... Solkar: Gölgezilerin dirilişi
Gönderen: brisingr - 12 Nisan 2010, 16:58:49
Belki bu kitabı okuyupta bilgisayarı,interneti vs. olmayan varsa? Ya da bu siteden haberi yoksa? yani olaya bu açılardan da bakmak lazım..
Başlık: Ynt: Bir korku masalı... Solkar: Gölgezilerin dirilişi
Gönderen: brisingr - 12 Nisan 2010, 16:59:35
ki senin dediğin gibi kitabı sadece 2 kişi satın alıp okumuşsa büyük ihtimalle 2.sini basmazlar.
Başlık: Ynt: Bir korku masalı... Solkar: Gölgezilerin dirilişi
Gönderen: Contes - 12 Nisan 2010, 17:13:41
Hemen okuduğunuz ve beğendiğiniz ,Türk olacak ama, yazar ve eser söyleyin lütfen hadi hemen :)
Başlık: Ynt: Bir korku masalı... Solkar: Gölgezilerin dirilişi
Gönderen: Elendil - 12 Nisan 2010, 17:20:38
Perg Efsaneleri, Barış Müstecaplıoğlu'nun eseri.
Başlık: Ynt: Bir korku masalı... Solkar: Gölgezilerin dirilişi
Gönderen: Contes - 12 Nisan 2010, 17:29:55
Hemen baktım bu da ilgimi çekti..ve ilk kez duydum. Solkar' ı da burada görmesem nereden haberim olacaktı!...
Başlık: Ynt: Bir korku masalı... Solkar: Gölgezilerin dirilişi
Gönderen: Elendil - 12 Nisan 2010, 17:33:49
Mesela buradan (http://www.kayiprihtim.org/forum/empty-t3682.0.html) haberiniz olabilirdi.
Başlık: Ynt: Bir korku masalı... Solkar: Gölgezilerin dirilişi
Gönderen: DarLy OpuS - 12 Nisan 2010, 18:07:34
Sandığınızdan fazla başarılı, Türk fantastik kurgu ve fanastik edebiyat yazarı var. Forum içerisinde biraz gezinerek bunlara rahatça ulaşabilirsiniz. Bu bağlamda da ne yazık ki "Solkar" bir ilk değil.

Göktuğ Canbaba'dan "Ozanın Şarkısı"nı, Erbuğ Kaya'dan "Giddar"ı, kurgu dışında da Sadık Yemni'den "Zaman Tozları"nı önerebilirim ki bunlar; senin de mesajında ısrarla belirttiğin hemen, şimdi aklıma gelen başarılı yazar ve eserlerdir. ;)
Başlık: Ynt: Bir korku masalı... Solkar: Gölgezilerin dirilişi
Gönderen: brisingr - 12 Nisan 2010, 18:22:50
Başarılı mı bilmiyorum ama bir Türk yazarın yazdığı Elf Kanı var.
Başlık: Ynt: Bir korku masalı... Solkar: Gölgezilerin dirilişi
Gönderen: Contes - 12 Nisan 2010, 18:32:20
:) saydıklarınızdan (tabi ki zevkler ve renkler tartışılmaz ama) bir tek perg li olan kitabı ilk kez duydum..diğerlerini biliyorum ( sonunu bile getiremedim) ve ne yazık ki hiç beğenmedim..tamamen özenti eserler..edebi yönden de zayıflar.
Başlık: Ynt: Bir korku masalı... Solkar: Gölgezilerin dirilişi
Gönderen: Elendil - 12 Nisan 2010, 18:36:45
Puslu Kıtalar Atlası'nı dene (İhsan Oktay Anar'ın).
Başlık: Ynt: Bir korku masalı... Solkar: Gölgezilerin dirilişi
Gönderen: Hurin - 12 Nisan 2010, 18:42:40
Sen eğer bu kadar acımasız eleştirirsen diğer eserleri birisi çıkıp sana der ki "En azından o eserleri bassınlar diye sahipleri yayınevine para vermemiştir" der ondan sonra çok sevdiğin seriye acımasız eleştiri yaptıkları için üzülürsün benden söylemesi.
Başlık: Ynt: Bir korku masalı... Solkar: Gölgezilerin dirilişi
Gönderen: Contes - 12 Nisan 2010, 18:44:36
Bak contes böyle yaramaz yaramaz konuşursan külahları değişiriz. Sen eğer bu kadar acımasız eleştirirsen diğer eserleri birisi çıkıp sana der ki "En azından o eserleri bassınlar diye sahipleri yayınevine para vermemiştir" der ondan sonra çok sevdiğin seriye acımasız eleştiri yaptıkları için üzülürsün benden söylemesi.

Hurin bey:) tehdit mi ediliyorum :))...acımazsız derken?
Başlık: Ynt: Bir korku masalı... Solkar: Gölgezilerin dirilişi
Gönderen: Hurin - 12 Nisan 2010, 18:45:17
Hurin bey:) tehdit mi ediliyorum :))...acımazsız derken?

Mesela yani.
Başlık: Ynt: Bir korku masalı... Solkar: Gölgezilerin dirilişi
Gönderen: Contes - 12 Nisan 2010, 18:45:43
Mesela yani?...
Başlık: Ynt: Bir korku masalı... Solkar: Gölgezilerin dirilişi
Gönderen: Hurin - 12 Nisan 2010, 18:56:09
Ben mesela diyorum, misal olarak, örnek olabilecek düşünceler naklettim. Ben şöyle düşünüyorum yada bu kitap böyledir demedim dikkat ederseniz. Sadece doğabilecek eleştirileri size aksetmeye çalıştım. Hepimiz hemfikiriz ki bu sitede çok dahice reklamı yapılan bu kitap elbetteki seri olacak kadar takdire şayan bir edebi eserdir. Olmasa bile dünyada ucuz romanda satar, twillightta satar bunun yanında kaliteli eserlerde satar :)
Başlık: Ynt: Bir korku masalı... Solkar: Gölgezilerin dirilişi
Gönderen: DarLy OpuS - 12 Nisan 2010, 19:49:34
Sadık Yemni'nin edebi yönünü zayıf bulduysanız, zaten bu sitenin kepenkleri indirme vakti gelmiştir. Elbette güzellik, beğenme vs. göreceli kavramlardır; ama kişiden kişiye değişmeyen bazı şeyler de vardır ki buna da Sadık Yemni'nin edebi yönü en somut örnek olacaktır.

Bunun dışında Hurin'in misal olarak değindiği nokta çok doğru. Bugünlerde parasını konuşturan herkes kitap basıyor, haliyle gerçekten hak eden eserler alt sıralara inerken; sadece maddi nedenlerden dolayı bu piyasada olan eserler, böyle ilginç reklam teknikleriyle tutunmaya çalışıyor, hak edenin de önüne geçiyor.

Elbette bu bir örnek, sevgili Hurin'in de dediği gibi.
Başlık: Ynt: Bir korku masalı... Solkar: Gölgezilerin dirilişi
Gönderen: Contes - 12 Nisan 2010, 19:54:05
Zamanın Tozları hakkında bir şey söylemedim..indirmeyin kepenkleri:)
Başlık: Ynt: Bir korku masalı... Solkar: Gölgezilerin dirilişi
Gönderen: DarLy OpuS - 12 Nisan 2010, 19:57:20
:) saydıklarınızdan (tabi ki zevkler ve renkler tartışılmaz ama) bir tek perg li olan kitabı ilk kez duydum..diğerlerini biliyorum ( sonunu bile getiremedim) ve ne yazık ki hiç beğenmedim..tamamen özenti eserler..edebi yönden de zayıflar.

Alıntı
Göktuğ Canbaba'dan "Ozanın Şarkısı"nı, Erbuğ Kaya'dan "Giddar"ı, kurgu dışında da Sadık Yemni'den "Zaman Tozları"

Alıntı
Başarılı mı bilmiyorum ama bir Türk yazarın yazdığı Elf Kanı var.

Perg'i çıkarınca kalan ve bildiğinizi söylediğiniz "diğerleri" yukarıdaki gibidir.
Başlık: Ynt: Bir korku masalı... Solkar: Gölgezilerin dirilişi
Gönderen: Contes - 12 Nisan 2010, 19:59:23
:D tek tek saymam gerekirdi kusura bakmayınız...her adımda her lafımda size hesap vermem gerekir gene kusura bakmayınız:)...ama sevdim ben bu siteyi..hiç geciktirmeden cevaplar geliyor..sıkmıyor yani...
Başlık: Ynt: Bir korku masalı... Solkar: Gölgezilerin dirilişi
Gönderen: DarLy OpuS - 12 Nisan 2010, 20:03:24
:D Edebi yönden zayıf, özenti gibi ağır ithamlarda bulunurken biraz daha dikkat etmek gerekiyor sanki. İnsan kime ne dediğini bilmeli.
Başlık: Ynt: Bir korku masalı... Solkar: Gölgezilerin dirilişi
Gönderen: Contes - 12 Nisan 2010, 20:05:57
Tabi ki de size soracağım birdahakine :) Kim ağır kim hafif :)
Başlık: Ynt: Bir korku masalı... Solkar: Gölgezilerin dirilişi
Gönderen: Canina - 12 Nisan 2010, 21:12:37
Puslu Kıtalar Atlası'nı dene (İhsan Oktay Anar'ın).

Kitab-ül Hiyel'de okunabilir gene İhsan Oktay Anar'ın bir kitabı.
Başlık: Ynt: Bir korku masalı... Solkar: Gölgezilerin dirilişi
Gönderen: Marius - 12 Nisan 2010, 22:51:03
Kitab-ül Hiyel'de okunabilir gene İhsan Oktay Anar'ın bir kitabı.

Fazla fantastik olmasa bile "Suskunlar" da okunmalıdır İhsan Oktay Anar'dan. Söylemeden duramadım. :)
Başlık: Ynt: Bir korku masalı... Solkar: Gölgezilerin dirilişi
Gönderen: Giskard - 13 Nisan 2010, 14:12:05
Sadık Yemni, İhsan Oktay Anar, Barış Müstecaplıoğlu söylenmiş. Şahane. Bir de şu iki yazarı ekleyin derim listeye: Saygın Ersin ve Sezgin Kaymaz.

Kalemleri çok sağlam iki yerli fantastik romancı daha.

Saygın Ersin etkileyici bir kurguyu Anadolu söylenceleriyle süsleyip, iyice tadından yenmez hale getiriyor. Sezgin Kaymaz da o akıcı ve mizahi diliyle fantastik usurları öyle bir harmanlıyor ki, okudukça okuyasınız geliyor.

Sezgin Kaymaz'ın kitapları, Yedi Kartal Efsanesi 1. "Zülfikar'ın Hükmü" ve 2. "Erbain Fırtınası".

Sezgin Kaymaz'dan da "Kaptanın Teknesi", "Uzunharmanlar'da Bir Davetsiz Misafir" ve "Geber Anne"yi tavsiye ederim.
Başlık: Ynt: Bir korku masalı... Solkar: Gölgezilerin dirilişi
Gönderen: Contes - 14 Nisan 2010, 09:17:34
Kitap tavsiyeleriniz için teşekkür ederim...itina ile değerlendirmekteyim, hatta kitap sitelerinden sipariş vermeye başladım bile :)