Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kurgu Edebiyatı => Bilimkurgu => Diğer Bilimkurgu Eserleri => Konuyu başlatan: Dúrgonath - 07 Temmuz 2010, 00:18:36

Başlık: Genesis - Bernard Beckett
Gönderen: Dúrgonath - 07 Temmuz 2010, 00:18:36
(http://i363.photobucket.com/albums/oo79/kayiprihtim/genesis-200.jpg) (http://www.kayiprihtim.org/portal/genesis/)

Bilinç nedir?
Bizi insan yapan nedir?
Cevabı bildiğinizi düşünüyor olabilirsiniz.
Ancak yanılıyorsunuz.

2041 İlk küresel toz fırtınaları.
2050 Son Savaş'ın ilk silahı ateşlendi.
2051 Büyük Deniz Perdesi tamamlandı
Devlet kuruldu.
2052 İlk salgın ortaya çıktı.
2077 Son Savaş başladı.

Anax, tarihini bildiğini sanıyordu. Bilmek zorundaydı. Üç Sorgucu karşısındaydı ve dört saatlik zorlu sınavı henüz başlamıştı. Anax, tüm eğitimine karşın, ona öğretilen tarihin tüm öyküyü anlatmadığını keşfetmek üzereydi...

Felsefi sorgulamaların teknoloji ile dramatik olarak çakıştığı ve insan olmanın ne anlama geldiğinin tartışmaya açıldığı bir gelecekte geçen, büyüleyici bir yaratıcılığa sahip kışkırtıcı bir kitabı keşfetmek üzeresiniz.

Amazon.com, Guardian ve birçok uluslararası yayın tarafından 21. yüzyılın CESUR YENİ DÜNYA'sı olarak gösterilen, 26 dile çevrilmiş bir distopya.

Diyaloglar, akıcı üslup ve benim çok sevdiğim bir konu olan "distopya"yı işlemesi nedeniyle bir çırpıda yiyip yuttum bu kitabı. Hayatımda okuduğum en sürükleyici, yaratıcı ve şaşırtıcı kitaplardan. Alıp okuyun, kaybetmek bir yana bir çok şey kazanacaksınız.

Kapak tasarımı da ayrı güzel.
Başlık: Ynt: Genesis.
Gönderen: Marius - 07 Temmuz 2010, 00:36:22
Tarzı beni şaşırtmıştı. Başlarda sanki tiyatro oyunu gibi "İsim: konuşma" tarzına önyargı ile bakıp almak istememiştim ancak daha sonra alıp okuduğumda farkettimki haksızlık etmişim. Yazar o kadar güzel hikayeleştirmişki buna gözüm takılmadı bile. Betimlemeler fazla değil ancak kendinizi kitaba verebilmeniz ve anlatılan yerleri kafanızda canlandırabilmeniz için yeterli. Konu ilginç. Tek sıkıntı çektiğim şey; hikayenin git gide hızlanması. Sonlara doğru "öyle oldu" deyip geçilmesi. Ancak bunun okunabilirliğe bir etkisi olmamış. Heyecan git gide artıyor ve sonunda dumura uğratıyor.

Açıkcası '21. yüzyılın Cesur Yeni Dünya'sı" olarak gösterilmesine pek katılmıyorum. İkisininde distopya olması dışında çok açık bir şekilde benzer yanları pek yok ve Cesur Yeni Dünya kadar etkilemedi beni.
Başlık: Ynt: Genesis.
Gönderen: Dúrgonath - 07 Temmuz 2010, 20:39:44
Henüz CYD'yi okumamış biri olarak (şu anda utançtan şuracığa kıvrılıp ölebilirim) karşılaştırma yapamıyorum, ama kitabı almamdaki sebeplerden biri de öyle gösterilmiş(?) olmasıydı. Yine de pişman değilim.
Başlık: Ynt: Genesis.
Gönderen: Bardes - 14 Temmuz 2010, 22:59:01
Büyük puntolar ve boşluklar olduğu için kitabın sonuna ulaşmak fazla uzun sürmüyor. 150 sayfaya sığabilecek kitabın 250 sayfaya yayılması bana kağıt israfı gibi geldi, yazıktır :P

Konu falan iyi hoş da sonu benim için hayal kırıklığı oldu. Kandırılmış gibi hissettim.
Başlık: Genesis
Gönderen: magicalbronze - 22 Kasım 2010, 16:55:09
Ayrıca BURAYA (http://www.kayiprihtim.org/portal/genesis/) tıklayarak, kitap editörü Nazlı Berivan Ak'ın yapmış olduğu incelemeye ulaşabilir bununla birlikte künye ve tanıtım yazısına bakabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Genesis.
Gönderen: Jean Valjean - 15 Haziran 2011, 22:21:25
Kitabı biraz önce bitirdim ve hala o sonun getirmiş olduğu sersemletici etkinin altındayım.

Kapak ve şekil olarak ne kadar aydınlık görünse de Genesis tam bir karanlık oldu benim için. Özellikle Adam ile Art'ın diyalogları, hayır, konuşamayacağım.
Başlık: Ynt: Genesis.
Gönderen: azizhayri - 23 Haziran 2011, 08:43:57
Okumalı mıyım yoksa zaman kaybı mı? İkilemde kaldım. ... ... Sanırım bir hayli kabarık olan Okunacak kitaplar listemde sonlarda yer bulacak.