Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kurgu Edebiyatı => Fantastik Edebiyat => Gediksavaşları Efsanesi => Konuyu başlatan: alper - 18 Ocak 2011, 03:41:35

Başlık: Eliuzun Jimmy
Gönderen: alper - 18 Ocak 2011, 03:41:35
Eliuzun Jimmy yada resmi adı ile James, Krondor şehrinde bir öksüzdür. Hırsızlar loncası tarafından yetiştirilir ve hırsızlıkta az rastlanır türden bir yeteneği olduğu keşfedilir. Prens Arutha’ nın hayatını kurtardıktan sonra güvenilir ve Prens’ e tavsiye veren kişi konumuna gelmiştir. Daha sonra Toprak Beyi ünvanı verilmiş ve Rillanon’ da Kral’ ın sarayına göreve çağırılmıştır. Bir erkek kardeşi olduğunu öğrenir, Pug ile tanıştıktan sonra Pug’ ın kızı Gamina ile evlenir.


(http://www.geofftaylor-artist.com/system/files/imagecache/normal_w/art/feist_jimmythrhand_2009.jpg)

Biyografi:

Eliuzun Jimmy Krondor’ un karanlık sokaklarında bir fahişenin bedeninden doğmuştur. Daha sonradan babasının Hırsızlar Loncası’ nın lideri Dürüst Adam olduğunu öğrenir.  Genelev’ de yetişmiş ufak bir çocukken annesi bir sarhoş tarafından öldürülür. Jimmy intikam için adamı takip eder ve hayatını geçireceği karanlık sokaklardan birinde annesinin katilinin hayatı ile birlikte intikamını alır. Hırsızlar Loncası tarafından keşfedilir.

Laurie ile Kasumi’ nin Gediksavaşları sırasında Krondor’ dan kaçmalarına , sıkı yönetim zamanında ise Prens Arutha ve Prenses Anita’ nın, Guy du Bas-Tyra’ nın gizli polislerinden saklanmalarına yardım etmiştir. Saklanmaları sırasında Arutha-Anita çiftiyle yakınlaşmış ve Anita’ ya olan hayranlığı biraz ileriye giderek aşka dönüşmüştür. Gediksavaşları’ nın ardından Anita ve Arutha Krondor’ a döndüğünde Geceşahinleri tarafından planlanan suikast girişimini engelleyerek Prens’ i ölümden kurtarmıştır.

Ancak Jimmy bu hareketi ile kendi hayatını tehlikeye atar. Hırsızlar Loncası’ nı uyarmadığı için ceza bellidir, idam! Arutha, hayatını kurtaran bu hırsız için Dürüst Adam ile anlaşma yapmaya karar verir. Jimmy’ nin hayatı bağışlanır, ancak bir daha Krondor’ da hırsızlık yapamayacak ve de Lonca’ nın işlerini engelleyecek herhangi bir işe karışamayacaktı. Öte yandan Prens Arutha, Jimmy’ e toprak vermiş ve onu Toprak Beyi ilan etmişti. Sıkıcı saray hayatını benimsemeye çalışan Jimmy eski günlerini özlüyordu.

Krondor serisinde artık büyüyen Jimmy, James adıyla anılıyor ve Prens Arutha için gizli görevlerde çalışıyordu; Moredhel ordusunu engelleme, Geceşahinleri’ nin yuvasını keşfedip, temizlemek, bu sırada İblislere kurban gitmemek, Tanrıların Gözyaşına “Ayı”nın ulaşmasını engellemek.

Yıldızlimanını ziyaretinde James, Pug ve Katala’ nın evlatlık edindiği Gamina ile tanışır. Birbirlerine aşık olur ve evlenirler. James ve Gamina, Prens Arutha’ nın iki oğlu Borric ve Erland ile birlikte Kesh İmparatorluğu Topraklarını ziyarete giderler.

Arutha için görevleri bittikten sonra Rillalon’ a Kral’ ın yanına hizmet için çağırılır. Bir süre sonra Rillanon Dükü olarak, soyu belli olmayan birinin de asil olabileceğinin yegane kanıtı olarak karşımıza çıkacaktır.

Gamina ile evliliklerinden olan erkek çocuğa, James kendisi için çok değerli olan Prens Arutha’ nın adını verir. James oğlu Arutha ise kendi çocuklarına Jimmy ve Dashel ismini uygun görür.

Yılansavaşları sırasında James çocukluk hayali olan Krondor Dük’ ü mevkisine ulaşmıştır. Ancak Zümrüt Kraliçe’ nin yılan ordusu şehrin kapılarına dayanmıştır. James’ in Krondor üzerindeki hükmü çok uzun sürmez, şehir istila edildiğinde kanalizasyonlara inerek avucunun içi gibi bildiği yollarda Gamina ile beklemektedir. Şehirden kaçmanın türlü yolunu bilse de hayatını geçirdiği, uğruna öleceği Krondor’ u sefil bir şekilde terketmeyecektir. Şehrin altı patlayıcılarla doldurulur ve istila ordusunun tamamen şehre girmesi beklenmektedir. Patlama zinciri Krondor’ u yerle bir ederken Eliuzun Jimmy son anını Gamina ile telepatik bağ kurarak geçirmiştir...

Adının geçtiği kitaplar:

Büyücü
Eliuzun Jimmy
Gümüşdiken
Sethanon' da Karanlık
Krondor: İhanet
Krondor: Kiralık Katiller
Krondor' a Dönüş
Krondor: Tanrıların Gözyaşı
Asilkan Prens
Kralın Korsanı
Karanlık Kraliçe' nin Gölgesi
Tüccar Prens' in Yükselişi
İblis Kral' ın Öfkesi