Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - nutrimatik

Sayfa: [1]
1
Tartışma Platformu / Ynt: Steampunk
« : 28 Ocak 2013, 15:34:24 »
bu türü sevenlere "last exile" adlı japon animesini öneriyorum. steam punk atmosferini bire bir yaşayabildiğiniz gibi, sürükleyici öyküsü de ekrana bağlıyor.

2
Rıhtım Okuma Etkinliği / Ynt: Rıhtım Okuma Etkinliği
« : 09 Kasım 2012, 00:01:29 »
Gerçi tartışma kısmında da konuşuruz ama, Frankenstein aslında bilimkurgu da sayılır. Ne de olsa Dr. Frankenstein canavarını büyü okuyarak, ruhlara seslenerek vb. canlandırmaz. Laboratuvarına kapanır, dönemin en ilgi çekici bilimsel gelişmesi olan elektriği kullanır, bilimiyle bilgisiyle çabalar. Bu anlamda Frankenstein kitabı hem fantastik, hem bilimkurgu kitabı olarak düşünülebilir. Bu da seçilecek kitap kategorisinde sanırım ona avantaj sağlıyor...

3
Rıhtım Okuma Etkinliği / Ynt: Rıhtım Okuma Etkinliği
« : 07 Kasım 2012, 18:20:57 »
o zaman "ben robot" önerimi kitabın yeni baskısı yapılacağı tarihe erteliyorum :)

4
Rıhtım Okuma Etkinliği / Ynt: Rıhtım Okuma Etkinliği
« : 07 Kasım 2012, 18:16:04 »
Fırtınakıran'ın önerdiği kitaplar çok güzel. Hele ki bilimkurgu için önerdiği kitaplardan birinde (hangisi unuttum şimdi) yer alan öykülerden, "anlaşmak kolay değil", ismi kemal atatürk olan bir uzay gemisinde geçiyordu.
çeşit olsun diye ben de kitap önereyim:
Fantastik: İhsan Oktay Anar / Amat
Bilimurgu: Isaac Asimov / Ben Robot

5
Rıhtım Okuma Etkinliği / Ynt: Rıhtım Okuma Etkinliği
« : 07 Kasım 2012, 18:03:59 »
oylar eşit çıkarsa hem bilimkurgu hem fantastik öğeler içeren bir kitap seçebiliriz...

6
Rıhtım Okuma Etkinliği / Ynt: Rıhtım Okuma Etkinliği
« : 05 Kasım 2012, 18:32:46 »
Heyecanla bekliyorum...

7
Rıhtım Okuma Etkinliği / Ynt: Rıhtım Okuma Etkinliği
« : 05 Kasım 2012, 06:52:57 »
Kitapları okuduktan sonra, konuşma, tartışma yöntemi nasıl olacak?

8
1) Dune Serisi
2) Vakıf Serisi
3) Rama Serisi
4) Mülksüzler
5) Karanlığın Sol Eli
6) Gelecekbilim Konferansı
7) Yıldızlardan Dönüş
8) Kaplan Kaplan
9) Denizler Altında 20 bin Fersah
10) Mars Günlükleri

9
Tartışma Platformu / Ynt: Türkçeye çevrilmemiş seriler
« : 05 Kasım 2012, 05:52:33 »
connie willis'in kitaplarına Türkçe'de rastlanmıyor. Willis altı kere Hugo, yedi kere de Nebula ödülü almış bir yazar. Böyleyken Türkiye'de tanınmaması şaşırtıcı.

10
Gediksavaşları Efsanesi / Ynt: GedikSavaşları Efsanesi
« : 22 Kasım 2010, 21:00:51 »
Feist amcanın yeni bir serisi dilimize çevriliyor, ilk kitabı da yayımlandı: "Gümüş Şahinin Pençesi" Gedik Savaşları dünyasını okumayı sevenler için bu kitap seriyi sürdürüyor. Bu kez yolumuz doğu krallıklarına düşüyor ve çok bilmediğimiz o diyarlar ve gelenekleri hakkında yeni şeyler öğreniyoruz. Ben keyifle okudum ve ikinci kitabı heyecanla bekliyorum. Feist'in dilimize çevrilen kitaplarını okuyup daha yok mu diye bekleyenlere öneririm.

11
Gediksavaşları Efsanesi / Ynt: GedikSavaşları Efsanesi
« : 20 Temmuz 2010, 00:52:08 »
imparatorluğun kızı, imparatorluğun hizmetkarı ve imparatorluğun hanımefendisi adlı üç kitaplık seri de türkçe'de yayımlandı. olaylar bu kez kelewanda, tsuranilerin gözünden anlatılıyor. acoma klanın hanımefendisi olan mara'nın zamanla imparatorluk oyununda diğer tsurani klanlarıyla yaşadığı çekişmeleri anlatıyor.
midkemia'da geçen maceralar ortaçağdaki derebeylik avrupasını anımsatır bir havadaydı. kelewan'da geçen bu seri ise shogunların, samuraiların japonyasını akla getiriyor.

12
Tartışma Platformu / Ynt: Kitap önerebilir misiniz?
« : 01 Temmuz 2010, 02:32:36 »
susanna clarke'ın yazdığı "jonathan strange ve bay norrel" adlı kitabı öneririm. tam bir başyapıt.
2005 yılında hugo ödülünü almış, "world fantasy" ödülünü kazanmış:

"İngiltere'ye iki büyücü gelecek,
ilki benden korkacak, ikincisi beni görme özlemiyle yanacak,
ilkini hırsızlar ve katiller yönetecek, ikincisi kendi yıkımında suç ortağı olacak,
ilki kalbini kalbini karanlık bir ormanda karlar altına gömecek ama yine de sızladığını hissedecek, ikincisi en değerli varlığını düşmanının elinde görecek...
ilki hayatını yalnız geçirecek, kendi kendisinin gardiyanı olacak, ikincisi ıssız yollarda yürüyecek, başında fırtına, yüksek bir tepede karanlık bir kule arayacak..."

13
Tartışma Platformu / Ynt: İsim karmaşası...
« : 30 Haziran 2010, 14:23:08 »
herkese merhaba,
fikrimce isimlerin türkçe ya da başka bir dilde olmasının seçimi anlatılan öykünün yapısıyla ilgili. yalnızca kişi isimleri değil, kentlerin, kentteki hanların, sokakların, ormanların dağların isimleri de var. arka arkaya gelen birçok yabancı isim okuyucunun ipin ucunu kaçırmasına sebep olabiliyor. sözgelimi ben silmarillion'u okurken sık sık geri dönüp kim kimdi, o onun nesiydi diye bakmak gereği duydum. kaldı ki isim sorunu yalnızca fantastik kurguya has bir şey de değil. dostoyovski romanları okuyanlar bilirler, uzun uzun isimleri vardır kahramanların. bir paragraflık ismi olan maria androva natalia romanov vs. kısaca mişa diye anılır kimi yerlerde; bir türlü işin içindne çıkılmaz kim kimdi diye. oysa isim sahibini anlatır, onun hakkında fikir verir. bu yüzden çevik atmaca adını alır ged ve ejderhaları kontrol eder eğer ismini bilirse.
bir öykü ya da roman okurken ung aftos vadisi çok aklımda kalmıyor ya da gözümde yeterince canlanmıyor, ama "buzyeli vadisi" ya da "miğferdibi kalesi" şıp diye yerleşiyor aklıma. evet birinin adı "kal torak" da olabilir ama onun da toraklığını görmeliyiz diye düşünüyorum. isimler sahibini anlatmalı, havada uçuşmamalı.

Sayfa: [1]