Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - alper

Sayfa: [1] 2 3 ... 10
1
3. Yıl / Ynt: 3. Geleneksel Satranç Turnuvası!- Yarı Final!
« : 28 Şubat 2011, 21:32:21 »
Benim için sorun yok. Diğer arkadaşlar da uygun görürse neden olmasın...

2
3. Yıl / Ynt: 3. Geleneksel Satranç Turnuvası!- Yarı Final!
« : 28 Şubat 2011, 21:04:41 »
Rakibim 14 Şubat'tan beri aktif gözükmüyor. Ya kendini bir yerlerden attı ya da balayına çıktı. Hadi hayırlısı...

3
Gediksavaşları Efsanesi / Ynt: Aal Kâhini
« : 26 Şubat 2011, 15:41:07 »
Kara Macros geri dönecek mi? (şu an Gümüşdiken'in başlarındayım)

Spoiler: Göster
Kara Macros aslında ortadan kaybolmamıştır, istediği an dönebilir. Ne işler kartıştırdığını daha sonra göreceğiz.

4
3. Yıl / Ynt: 3. Geleneksel Satranç Turnuvası!
« : 26 Şubat 2011, 03:53:03 »
Öncelikle turnuvayı tökezlettiğim için tüm katılımcılardan özür dilerim. İnternetin hiç hoş olmadığı bir yeri ziyaretimden dolayı 10-15 gün ortalıklarda yoktum. Bardes arkadaşımdan da ayrıca özür diliyorum beklettiğim için.

Bu kadar ezildim, özür diledim yeter! Kendisini yendim, mutluyum. ;D Hoş olmayan bu son tavrımı bana yutturacak, gelecek tur rakiplerimi bekliyorum, dişlerimi gösteriyorum.

Hodri meydanlı gözdağı! :P

5
Gediksavaşları Efsanesi / Ynt: Aal Kâhini
« : 26 Şubat 2011, 01:01:31 »
İlk kitabı henüz bitirmiş olarak sıcak sıcak, taze taze birkaç sorum olacak.

1- Pug'ın ailesi ile ilgili hiçbir şey anlatılmayacak mı cidden?
2- Bundan sonraki kitaplarda Pug Midkemia'ya dönecek mi?
3- Tomas'a ejderha tarafından verilen hediyelerin neyin nesi olduğu gün ışığına kavuşacak mı? [*]Bana Valherulardan kalmış gibi geldi.[/*]
4- Kral Rodric, Dük Borric'in nesi oluyordu? :P (Biraz karışık aile bağlar var, kafam karıştı.)

1- Pug bilindiği gibi Crydee yakınlarındaki bir manastıra yetim bırakılmıştır. Hala anası babası bilinmeyen bir yetim olarak bilinir.

2. ve 3. soruların cevaplarını spoiler kutusuna aldım ve kitabı okuma zevkini kaybetmemen için tatmin edici cevaplar vermedim.
Spoiler: Göster
2- Dönecek.
3- Kavuşacak.


4- Dük Borric, Kral Rodric(IV.)' in amcası oluyor. İlk kitap nerde bitiyor tam hatırlamadığım için fazladan bir şey söylemek istemiyorum. Merak ettiğin varsa sen sordukça yazayım.

6
Kurgu İskelesi / Ynt: Kimim Ben? Bölüm I-II-III-IV
« : 07 Şubat 2011, 02:52:08 »
Az da olsa açıklayıcı bir bölüm olmuş, bu arada okuyupta yorumlamadığım bir hikaye olduğunu gördüm. Yorumu hakettiğini gördüm, beklettiğim için kendimi ayıpladım.

Genel bir yorum yapayım o halde, pek özgün bir yorum olmayacak ama; çok akıcı ve eğlenceli bir dilden çıkan yazı okudum, neredeyse hiç takılmadım okurken. Neyi merak etmemiz gerektiği bile önümüzdeydi, kafa yormaya da gerek kalmadı. Asıl objeye yönlendirilmiş zihinde saf merak uyandırma başarısı yakalamış oldukça hoş bir yazıydı.

Bir şey sormak istiyorum izin verirsen. Hikayeye dahil ettiğin resimlere göre mi şekilleniyor yazıların, yoksa yazıya en uygun resmi mi arıyorsun? Kurgu harici merak ettiklerimin başında bu geliyor. Kurgudaki merakımın yönlenmesini ise dediğim gibi, yazara bırakmaktan keyif alıyorum. :)

7
Eğlence & Mizah / Ynt: Resim Hangi Filmden
« : 30 Ocak 2011, 16:09:14 »
The Book of Eli. Pek çok klişe ile beraber "wasteland", "çorak arazi" temalı filmler arasında fena sayılmayacak bir yere sahip. Oysa tabii. :)

8
Radyo Kulesi / Ynt: Fantastik Yayın || Cumartesi- 21:00
« : 30 Ocak 2011, 03:07:15 »
Şarkılar eşliğine sohbet sanki, forum olarak ormanların içindeki hanı ziyaret etmişiz geceyi orda geçirecekmişiz ancak barın karşısındaki ozanı bırakıpta kimse odasına çekilmek istemiyormuş havası yarattı.

İstek şarkılar ve maceracıların başlarından geçen olaylar, ozanın şarkıları sayesinde epik bir hal alırken, hanın kapısı büyük bir gürültüyle içeri doğru açıldı. Ağır adımlar hanın ortasına doğru gelirken zemindeki ahşap acı içinde çatırdıyordu. Ozan'ın yumuşak müziği, elinde olmadan yavaş yavaş savaş türküsüne dönüşüyordu. Savaşçı, demir çizmelerine kadar gelen uzun pelerinini geriye doğru attı. Ellerini kıvırcık saçlarının arasından geçirirken meraklı bakışlar arasında sevecen bir kahkaha patlatıverdi. Handaki herkes rahatlamışa benziyordu. Derken savaşçı aniden tek yumruğunu havaya kaldırdı. Handaki herkes doğaüstü bir şey farketmişti, hava çatırdıyor sanki görünmez kıvılcımlar tüm odayı dolaşıyor, orada olan herkesin ensesindeki tüyleri kaldırıyordu. Meraklı gözler, yerlerini korkulu gözlere bırakmaya başlarken, göğsünde "magical" bir "bronze" taşıyan iri savaşçı havada kalan yumruğunu masaya sert bir şekilde vurarak şöyle dedi : "Hadi artık yatağa!"

9
Yıpranmamış, eski sahibi tarafından fazla hırpalanmamış ve satırlar kalem tarafından çizilmemişse her zaman ikinci el tercih ederim. Hem eski okuyucusunun işi kalmadığına göre onu almak, kriterlerime uyuyorsa eğer gereksiz ağaç israfını önlemiş olur, hem de önceki sahibiyle aynı satırları okumak bana keyif verir.

10
Eğlence & Mizah / Ynt: Rıhtım Times
« : 23 Ocak 2011, 15:11:39 »
Bir son dakika haberi!

Tüm bu gerginliği sakince uzaktan izleyen Nihbrin kişisi, hep yanında taşıdığı termosundan kahvesini yudumlarken, aniden elini çantasına uzatarak kafese benzeyen garip bir kutuyu "It's my turn" diyerek Rıhtım Times merkez binasında isyan eden protestocu kalabalığın ortasına bıraktı. Güvenlik görevlileri şüpheli cismin ne olduğunu sorgulamak için yaklaştıkları sırada kafesin kapağı büyük bir gürültü ile açıldı ve panik içersindeki kalabalık tentacle saldırısına uğradı.

Tüm Rıhtım Polis Teşkilatı şimdi "Nihbrin" kod adıyla bilinen, yüzünde anime kızı maskesiyle dolaşan teröristi arıyor. Görenlerin görmedik numarası yapması, bu azılı teröristin sivilleri bağışlamasına neden olur mu bilinmez ama söylememiz gereken tek bir şey var sevgili okuyucular : Kaçın !

11
Düşler Limanı / Ynt: Gurur
« : 20 Ocak 2011, 17:58:42 »
Sevdim bu yazını, denildiği gibi bir iki ufak hata gözüme çarptı ama o benim takıntım, takıldım, yazı gayet akıcıydı yoksa.

Spoiler: Göster
Gurur

Tel örgüleri dünyayı her hangi bir yerinden ikiye bölüyor, nöbetçiler bu yasak oyunun korkunç güzelliğini her saat başı birbirlerine devrediyorlardı.

"her hangi" bitişik yazılır.
gibi.


Silahlarının haznelerinde geceyi konuşturacak, karanlığı ortasından yaracak çelik çekirdekli mermiler vardı. Dağ taş düşmandı. Karşı tepelerin üstündeki bodur ağaçlar, çamlar birer ihanet, birer tavşan ürkekliğiyle kıpırdıyorlardı. Han nehri ulu bir durgunlukla akıyordu.
Karanlık büyük, baş edilmez kuvvetiyle gözlerimize kadar dolmuştu. Nöbetçiydim. Mum ışığının altında kitap okuyordum. Çadırın önünde ayak sesleri işittim. Tanıdığım bir ses rütbemi çağırdı.


Bu paragraf hoşuma gitti, güzel benzetmeler kullanmışsın, betimlemen güçlü. Okuyucuyu atmosfere taşıman başarılı. Sonunu başlığa güzel bağlamışsın, orası da hoşuma gitti. Kalemine sağlık.

12
Gediksavaşları Efsanesi / Aal Kâhini
« : 19 Ocak 2011, 05:24:26 »
Evet, isminden de anlaşılmayacağı gibi bu başlıkta bilmediklerinizi ve dolayısıyla merak ettiklerinizi yada okuyup da anlamadıklarınızı, hatırlamadıklarınızı aydınlığa kavuşturuyor, bir başka deyişle spoiler tutkusuyla yanıp tutuşanlara kucak açıyoruz. İkilemde kaldığımız konuları yumuşak bir biçimde tartışıyoruz.

Bildiğimiz yada öğreneceğiniz üzere Aal soyu tükenmiş bir ırktır. Bu ırktan geriye tek bir dişi, bir kâhin kalmıştır. Bu kâhin, isteğini yerine getiren kişiye geleceği yada bilmek istediği şeyi bahşetmektedir. Biz, sevgili Aal Kâhinini sizler için KayıpRıhtım'a getirdik. Kendisine, yaşadığı evrenle ilgili, dilediğinizi sorabileceksiniz, üstelik kontratımız gereği Aal için bir şey yapmanızda gerekmeyecek.


Spoiler: Göster
Aal Kâhini: Şimdiden söyleyeyim, Pug'ın annesi ve babası birer melektir yavrum.


Buyrun !

13
Gediksavaşları Efsanesi / Bölüm Kuralları
« : 19 Ocak 2011, 05:02:59 »
Arkadaşlar forum kuralları dahil olmak üzere;
Sizin bu bölümden keyif alabilmeniz adına izlemenizi tavsiye edeceğim birkaç yol olacak.

1- Güç kıyaslayabiliyoruz fakat bunu Action Man çarpıştırır gibi karakterleri harcayarak değil de, neden öyle düşündüğümüzü, dayanak noktalarını belirterek edebi yönünü yok etmeden yapıyoruz.

2- Yanında "lamba" işareti olan konuların yüksek dozda "spoiler" içerdiğinin bilincinde oluyoruz.

3- Yazımızı yazdıktan sonra soluklanıp, baştan okuyarak gerekli yerleri düzenliyor ve foruma faydası olup olmadığını anlamak adına kısa bir süre kafa patlatıyoruz.

14
Gediksavaşları Efsanesi / Eliuzun Jimmy
« : 18 Ocak 2011, 03:41:35 »
Eliuzun Jimmy yada resmi adı ile James, Krondor şehrinde bir öksüzdür. Hırsızlar loncası tarafından yetiştirilir ve hırsızlıkta az rastlanır türden bir yeteneği olduğu keşfedilir. Prens Arutha’ nın hayatını kurtardıktan sonra güvenilir ve Prens’ e tavsiye veren kişi konumuna gelmiştir. Daha sonra Toprak Beyi ünvanı verilmiş ve Rillanon’ da Kral’ ın sarayına göreve çağırılmıştır. Bir erkek kardeşi olduğunu öğrenir, Pug ile tanıştıktan sonra Pug’ ın kızı Gamina ile evlenir.



Biyografi:

Eliuzun Jimmy Krondor’ un karanlık sokaklarında bir fahişenin bedeninden doğmuştur. Daha sonradan babasının Hırsızlar Loncası’ nın lideri Dürüst Adam olduğunu öğrenir.  Genelev’ de yetişmiş ufak bir çocukken annesi bir sarhoş tarafından öldürülür. Jimmy intikam için adamı takip eder ve hayatını geçireceği karanlık sokaklardan birinde annesinin katilinin hayatı ile birlikte intikamını alır. Hırsızlar Loncası tarafından keşfedilir.

Laurie ile Kasumi’ nin Gediksavaşları sırasında Krondor’ dan kaçmalarına , sıkı yönetim zamanında ise Prens Arutha ve Prenses Anita’ nın, Guy du Bas-Tyra’ nın gizli polislerinden saklanmalarına yardım etmiştir. Saklanmaları sırasında Arutha-Anita çiftiyle yakınlaşmış ve Anita’ ya olan hayranlığı biraz ileriye giderek aşka dönüşmüştür. Gediksavaşları’ nın ardından Anita ve Arutha Krondor’ a döndüğünde Geceşahinleri tarafından planlanan suikast girişimini engelleyerek Prens’ i ölümden kurtarmıştır.

Ancak Jimmy bu hareketi ile kendi hayatını tehlikeye atar. Hırsızlar Loncası’ nı uyarmadığı için ceza bellidir, idam! Arutha, hayatını kurtaran bu hırsız için Dürüst Adam ile anlaşma yapmaya karar verir. Jimmy’ nin hayatı bağışlanır, ancak bir daha Krondor’ da hırsızlık yapamayacak ve de Lonca’ nın işlerini engelleyecek herhangi bir işe karışamayacaktı. Öte yandan Prens Arutha, Jimmy’ e toprak vermiş ve onu Toprak Beyi ilan etmişti. Sıkıcı saray hayatını benimsemeye çalışan Jimmy eski günlerini özlüyordu.

Krondor serisinde artık büyüyen Jimmy, James adıyla anılıyor ve Prens Arutha için gizli görevlerde çalışıyordu; Moredhel ordusunu engelleme, Geceşahinleri’ nin yuvasını keşfedip, temizlemek, bu sırada İblislere kurban gitmemek, Tanrıların Gözyaşına “Ayı”nın ulaşmasını engellemek.

Yıldızlimanını ziyaretinde James, Pug ve Katala’ nın evlatlık edindiği Gamina ile tanışır. Birbirlerine aşık olur ve evlenirler. James ve Gamina, Prens Arutha’ nın iki oğlu Borric ve Erland ile birlikte Kesh İmparatorluğu Topraklarını ziyarete giderler.

Arutha için görevleri bittikten sonra Rillalon’ a Kral’ ın yanına hizmet için çağırılır. Bir süre sonra Rillanon Dükü olarak, soyu belli olmayan birinin de asil olabileceğinin yegane kanıtı olarak karşımıza çıkacaktır.

Gamina ile evliliklerinden olan erkek çocuğa, James kendisi için çok değerli olan Prens Arutha’ nın adını verir. James oğlu Arutha ise kendi çocuklarına Jimmy ve Dashel ismini uygun görür.

Yılansavaşları sırasında James çocukluk hayali olan Krondor Dük’ ü mevkisine ulaşmıştır. Ancak Zümrüt Kraliçe’ nin yılan ordusu şehrin kapılarına dayanmıştır. James’ in Krondor üzerindeki hükmü çok uzun sürmez, şehir istila edildiğinde kanalizasyonlara inerek avucunun içi gibi bildiği yollarda Gamina ile beklemektedir. Şehirden kaçmanın türlü yolunu bilse de hayatını geçirdiği, uğruna öleceği Krondor’ u sefil bir şekilde terketmeyecektir. Şehrin altı patlayıcılarla doldurulur ve istila ordusunun tamamen şehre girmesi beklenmektedir. Patlama zinciri Krondor’ u yerle bir ederken Eliuzun Jimmy son anını Gamina ile telepatik bağ kurarak geçirmiştir...

Adının geçtiği kitaplar:

Büyücü
Eliuzun Jimmy
Gümüşdiken
Sethanon' da Karanlık
Krondor: İhanet
Krondor: Kiralık Katiller
Krondor' a Dönüş
Krondor: Tanrıların Gözyaşı
Asilkan Prens
Kralın Korsanı
Karanlık Kraliçe' nin Gölgesi
Tüccar Prens' in Yükselişi
İblis Kral' ın Öfkesi



15
Gediksavaşları Efsanesi / Irklar
« : 18 Ocak 2011, 02:30:45 »
Valherular (Ejderha Lordları)

Midkemia üzerindeki ilk ırk ve evrende bilinen en güçlü ırktır. Ejderhalara hükmetmiş, gezegenleri yakıp yıkmış, diğer ırkları yağmalamış ve onlara da hükmetmişlerdir.
Kendilerine Tanrı gözüyle bakan bu ırk, hizmet etmeleri amacıyla küçük ırklar yaratmış ve onları köleleri yapmıştır.

Spoiler: Göster
Ashen-Shugar: Kartal Bakışının Hakimi, en güçlü Valheru, Hali-Marmora' nın oğlu, Alma-Lodaka' nın babası ve kocası, Draken-Korin' in babası, Valheruların sonuncusu.

Draken-Korin: Kaplanların Lordu, Ashen-Shugar ve Alma-Lodaka' nın oğlu, Kaos Savaşları sırasında Ashen-Shugar tarafından öldürülmüştür.

Alma-Lodaka: Pantathialıların Zümrüt Kraliçesi, Ashen-Shugar' ın karısı ve kızı, Draken-Korin' in annesi.

Algon-Kokoon: Rüzgar Vadisinin Tiranı, "Algon-Kokoon' un boynuzu" adındaki büyülü boynuz ile üfleyen kişi, savaşta kendisine yardım etmek üzere iki devasa vahşi hayvan çağırır. Algon-Kokoon Ashen-Shugar tarafından öldürülmüştür.

Alrin-Stolda: Kara Gölün Hükümdarı

Hali-Marmora: Ashen-Shugar' ın annesi. Ashen-Shugar tarafından öldürülmüştür.

Lowris-Takara: Yarasa Kral, Ashen-Shugar' ın öldürüğü ilk Ejderha Lordu

Lyron-Baktos: Ejderha Lordu, Aal Kâhinini etkisiz kılan tılsımın sahibi

Kindo-Raber: Yılanların Efendisi, Dasatiler tarafından, 2. boyut gediği açıldığında parçalanmıştır.



Ejderhalar

Ejderha Lordları’ ndan sonra bilinen en eski ırktır. Valherulara binek olarak hizmet etmişlerdir. Kaos Savaşları’ nda Valheruların yenilgisiyle kendilerini dış dünyaya kapatmış ve diğer ırklarla iletişime geçmemişlerdir.
Spoiler: Göster
Örneğin Ashen Shugar’ ın bineği altın renkli ejderha Rhuagh, asırlardır MacMordainCadal madeninin derinliklerinde yaşamaktadır.



Elfler (Edhel)

Valheruların hizmetkarları olarak yaratılmış, Valheruların düşmesi ile serbest kalmışlardır.

-Eldar, Bilge Elfler
-Eledhel, Işık Elfleri
-Moredhel, Kara Elfler
-Glamredhel, Deli/Vahşi Elfler
-Ocedhel, Denizin ötesindeki elfler, Novindus kıtası
-Anoredhel, Güneş Elfleri, Quor ve Sven’gar-ri’ nin koruyucuları
-Taredhel, Yıldız Elfleri

Gediksavaşlarından asırlar önce, Kara Elf lideri Murmandamus, Moredhel klanlarını Büyük İsyan adı altında toplayarak Glamredhelleri yok etmeye çağırmıştır. Ancak Murmandamus öldürülür ve bu girişim başarısız olur, Kara Elfler Kuzey Dağlarının arkasına saklanır ve asırlar boyunca gerçek bir lider çıkıpta tüm klanları bir araya getiremez.

Taredheller Kaos Savaşları sırasında Andcardia gezegenine kaçmış ve burada Elvandarın Yedi Yüce Ağacına (Yıldızına) atıfta bulunarak Yedi Yıldız Klanını kurmuşlardır.


İnsanlar

Valherular Tanrılar ile savaşırken insanlar Midkemia’ ya kaçmış ve kendi düzenlerini kurmuşlardır. Midkemia gezegenindeki insanlar dünyamızdaki insanlara benzerdirler.


Cüceler

Yüzlerce yıl yaşayabilen uzun ömürlü cüce ırkı genel olarak Batıda yaşamaktadır.
Gri Kuleler’ deki Dolgan’ ın lideri olduğu Caldara köyünden Tholin cüceleri.
Harthorn liderliğindeki Delmoria köyünden Hogar’ın Taşdağı Cüceleri.
Doğuda ise cüceler, Kral Halfdan’ ın sancağı altında Dorgin’ de yaşamaktadırlar.
Ayrıca Novindus kıtasında, Ratn’ gary Dağlarında Sarakan adındaki Cüce Şehrine rastlanmıştır.


Pantathialılar (Yılan Adamlar)

Yaratıcıları Valheru’ yu tekrar hayata getirmek için yaşamtaşını ele geçirmeye çalışan, derileri pul pul, hem yılanı hem insanı andıran saf kötü ırk.


Devler

Normal bir insanın iki katı uzunluktaki devlerin, herhangi bir modern şehri bulunmamaktadır. Northlands’ de küçük gruplar halinde dolaşırlar ve vahşi hayvanlardan farksızdırlar. Moredheller, Devleri paralı asker olarak kullanmaktadır.

Sayfa: [1] 2 3 ... 10