Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - metallica

Sayfa: [1] 2 3 4
1
Yazarlar / Ynt: Jules Verne
« : 15 Ağustos 2013, 22:30:30 »
Bilimkurgu, fantastik vb. türde kitapları sevmemi sağlayan yazarların başında gelir. En bilinen eserlerini ilkokulda okudum. Üniversitede İthaki'den çıkan tam metin İki Yıl Okul Tatili ve Dünyanın Merkezine Seyahat'i ilkokulda okuduğum heyecanla okudum ve aynı zevki aldım. Çok büyük bir yazar. Kitaplarla arası birazcık iyi olanların içinde okumayan yoktur diye düşünüyorum.

2
Heinrich von Kleist-Düello-Bütün Öyküler.

3
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 15 Ağustos 2013, 19:39:58 »
Merhaba. Peter Straub'un geriye kalan kitapları yayınlanacak mı acaba?

4
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Twilight Serisi - Stephenie Meyer
« : 08 Ağustos 2013, 04:48:56 »
Okumadım bu seriyi, okumayı düşünmüyorum ve tiksiniyorum bu ve bunun gibi serilerden. Vampirler ve güzel kızlar-yakışıklı erkekler-yasak aşk vs. vs. yan yana görünce midem kalkıyor. Sevenlere bir lafım yok ancak vampir romanı diyince aklıma Drakula, Korku Ağı, Carmilla gibi eserler geliyor. Kitapçıların Korku bölümündeki raflarda vampir akademisi serisi, gece evi serisi vs. serileri Stephen King, Dean Koontz, Peter Straub, Cliver Barker gibi yazarların kitaplarıyla yan yana görünce beynime kan sıçrıyor. Korku desen değil fantastik desen değil. Korku romanlarını çok sevdiğimden dolayı bu kadar nefret doluyum bu romanlara. Korku romanlarının görünürlüğünü azalttılar sanki, rafları işgal ettiler. Etsinler, ettikleri gibi yok olurlar. Kısa sürede umarım. Yayınevlerinden daha fazla vampirli kurtlu aşk romanı değil korku romanı talep ediyorum(z).

5
Sinema / Ynt: Razzie Ödülleri - Yılın En Kötüleri
« : 08 Ağustos 2013, 04:37:59 »
Twilight hak ettiği bütün ödülleri toplamış. Daha fazlasını hak ediyor, kitaplarıyla beraber hem de. Drakula'nın kemiklerini sızlattı bu  ve benzeri seriler.

6
Sinema / Ynt: İzlemeden Ölmeyim vl. Kayıp Rıhtım
« : 08 Ağustos 2013, 04:33:00 »
Jurassic Park

Sinemayı, büyülü hikayeleri(büyüden kasıt etkileyici, bünyeye tesir edici), fantastiği, bilimkurguyu sevdirdiği için izlenmeli. Dönemine göre çok ileride olduğu, hala eskimediği ve kolay kolay eskimeyeceği için izlenmeli.

7
Sinema / Ynt: Eragon filminin ikincisi Eldest
« : 08 Ağustos 2013, 04:19:04 »
İlk filmi beğenmiştim. Zaten fantastik olup da çok vasat olmayan efektleri oyuncuları fazla sırıtmayan hemen her filmi beğeniyorum. (Legend of Seeker gibi berbat olanları hariç) Devamının gelmesini istiyorum.

8
Korku & Gerilim Eserleri / Ynt: Şeffaf | The Tommyknockers
« : 08 Ağustos 2013, 04:06:23 »
Stephen King'in güzel kitaplarından birisi. King korku ve fantastikte olduğu kadar bilimkurguda da usta olduğunu kanıtlıyor bu eseriyle. Hiç sıkmadan, sürekli merak ettirerek ve gererek ilerleyen ve sonuca ulaşan bir roman. Çok kısa bir süre zarfında okumuş ve oldukça keyif almıştım.

9
Korku & Gerilim Eserleri / Ynt: Hiçlikten Gelen Kız
« : 08 Ağustos 2013, 04:02:24 »
Kıyamet temalı romanlara, hikayelere, filmlere bayıldığım için ve de aldığım olumlu eleştiriler sebebiyle kitabı çıktığı gibi satın aldım. Ancak hala okuyamadım, kitaplığımda okunmayı bekliyor. Forumdan kimse de okumamış galiba, yorum olmadığına göre.

10
Korku & Gerilim Eserleri / Ynt: Edgar Allan Poe Öyküleri
« : 08 Ağustos 2013, 03:48:37 »
Poe'nun İthaki'den çıkan tek ciltlik Bütün Öyküleri kitabını yüzde elli indirimle almıştım. İki sene kitaplığımda okumadan beklettim kitabı. Poe çok sevdiğim bir yazar ve hemen okuyup bitirmek istemedim, sonraya sakladım, Poe'dan daha az sevdiklerimi okudum. Şimdi Poe okumaya başladım. Henüz okuduğum üç öyküsü en bilinen öyküleri olmamasına rağmen kurgusu ve atmosferleri sağlam, etkileyici öykülerdi.

11
Korku & Gerilim Eserleri / Ynt: Göz // Stephen King
« : 08 Ağustos 2013, 03:37:17 »
King'in ilk romanı. Yıllar önce bir çırpda okuyuvermiştim. Okurken çok fazla etkilemediğini hatırlıyorum. Klasik olacak ancak King olsun taştan olsun diyenlerdenseniz kitabı okumamak bir seçenek değil.

12
Neil Gaiman'ın Yokyer'ini okuyorum. Bitmek üzere. Güzel bir kitap. Ancak hep aralarla okuduğumdan mıdır nedir kitabı baştan sona düşündüğümde tam olarak tatmin etmediğini düşünüyorum.

13
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 07 Ağustos 2013, 03:36:50 »
Ben de  bir sene önce sorduğum soruyu tekrar soruyorum. Tad Williams'ın eserlerini yayınlama ihtimaliniz var mıdır?

Bir diğer sorumda Clark Ashton Smith hakkında olacak. Yıllar önce öykülerinden bazılarını Düşler İmparatoru-Bütün Öyküleri adı altında yayımladınız. Fakat devamı gelmedi. Bu kitabı okudum ve öykülerin en az H.P. Lovecraft'ınkiler kadar kaliteli olduğunu söyleyebilirim. Acaba yazarın diğer öykülerini basma şansınız var mı?

14
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 31 Temmuz 2012, 15:05:22 »
Acaba Tad Williamsı'ın eserlerini yayınlamayı düşünür müsünüz? Türkçe'de sadece bir hikayesi var bildiğim kadarıyla. Okudum ve hayran oldum. Sürükleyici, akıcı bir dili ve sağlam bir kurgusu vardı.

Ayrıca Robert Silverberg'in Majipoor serisini yayınlamayı düşünür müsünüz? Hem Silverberg'in yayın hakları sizde. Mükemmel bir seri. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

15
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 23 Temmuz 2012, 18:26:40 »
Cevaplar geç oldu ama güzel oldu. Çok teşekkürler.

Sayfa: [1] 2 3 4