Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - -Kötü karakteR-

Sayfa: [1] 2 3 ... 10
1
Yılın En İyi Yabancı Fantastik Kurgusu : Katherine Addison - Goblin Kral(Eminim daha iyileri vardır ama tek okuduğum bu ve çok keyif aldım)
Yılın En İyi Yabancı Bilimkurgusu : Stanislaw Lem - Yenilmez
Yılın Yayınevi (Edebiyat) : İthaki Yayınları
Yılın En İyi Kapak Tasarımı : Stanislaw Lem - Yenilmez :klp
Yılın En Güzel İncelemesi (Kayıp Rıhtım) : Sefer: Zorbalık Karşısında Cesaretle Bezeli Destansı Bir Mücadele


2
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Kan Şarkısı - Anthony Ryan
« : 08 Aralık 2017, 22:13:55 »
Seriye başlamak istiyordum uzun zamandır ama son iki kitap hakkında söylenenler tüm okuma isteğimi yerle bir etti. :(

3
Yenilmez'in kapağı sarstı beni. Heyecanlandım. Kitaba öncelikle nesne olarak sahip olmak istiyorum. Edebi kaygılarım sonra geliyor şu an. Kapak tasarımı kime aitse helal olsun.

Tamamen katılıyorum. Kapağı görünce gözümden yaş geldi ben bu kitabı ne zamana alırım da okurum diye.
Bu arada Stanislaw Lem'in yazdığı kitaplar seri değil değil mi? Yani okumaya Yenilmez'den başlayabilim(evet ilk kez Lem okuyacağım :(


4
Fantastik Diller Okulu / Ynt: Elfçe İsimler
« : 23 Eylül 2017, 14:58:49 »
Cirnellë Elanessë

Açıkçası beklediğimden daha güzel çıktı 8)

5
Ben de bir deneyeyim.

Ateş Kadını
Kent ve Kent
Ak Gündüzler

Gerçekten fena zormuş ya sonuncusu neredeyse üç yıl önce okuduğum bir kitap :(


6
Duyurular / Ynt: Bir Aylık Aranın Ardından, Döndük!
« : 01 Ağustos 2017, 23:33:49 »
Benim için bir aydan fazla ara olduğundan sevinçten ağlayasım geldi. Pek yorum falan yapmazdım ama kitap okumayıp tüm kitap tanıtımlarına kıskanç gözlerle bakarken bile girmeyi seviyordum :)
Eski temayı daha çok sevenler kısmına ben de dahilim. Alışkanlıktan mı bilmem ama bu tema gözümü bile yoruyor şuan. Gönül isterdi eski temaya dönüş seçeneği olsun ama site geri geldikten sonra cart olsa bile razıyız en fazla göz numarası büyür :D

7
Sürgün Gezegeni - Ursula K. Le Guin

Bilimkurgu deneyimi az olan biri olarak diyebilirim ki birini bilimkurguya başlatacak olsam bu kitabı önermezdim. Yazım dili evet sade ama kitaptaki kavramları ya da zaman dilimini anlamak için kafa yormak gerek. Kitabın arkasında bir harita falan olsa fena olmazdı ama bu kısa bir roman olduğu için o kadar uğraşılmamasını anlayabiliyorum. Gerçi yazıldığı zamanı da dikkate almak gerek.

Kitabın Leguin'in önsözüyle başlaması da ayrıca hoşuma giden bir detay. O önsöz sayesinde başlamadan sevmiştim kitabı. Henüz bitirmediğimden Leguin Gaallarla son savaş kısmını nasıl bağladı bilemiyorum ama feminizmi iyi yedirmiş olduğu kesin.

8
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
« : 12 Haziran 2017, 02:02:56 »
Neredeyse iki ay sonunda Silo'yu bitirmiş bulunuyorum. Çok tuhaftı, genelde beğendiğim bir kitabı bu kadar uzun zamanda bitirmezdim arada derslerim olsa bile. Bunun nedeninin kitabı okurken sık sık yakalandığım boğulmuşluk hissi olduğunu düşünüyorum. Yani bildiğin açık havanın kıymetini anladım :D

Devamını çok merak ediyorum ama Vardiya'nın arka kapağını okur okumaz bir süre elime almaktan vazgeçtim. Şu aralar daha neşeli şeyler okumak istemem bir yana, Silo'nun sonu çok aceleye getirilmiş bence. Tamam okurken bitsin artık dedim de,

Spoiler: Göster
Bernard'ın son anları düzgünce anlatılmadan da bitsin değil.

9
Pek fazla hikaye okuyan biri değilim o yüzden eleştirirken gözden kaçırdığım şeyler olabilir. Yazım tarzın bir öyküye göre hatalı gelmedi roman olsa karakter tasviri falan arardım. Dış görünüş, betimleme vs. Ufak tefek yazım hatalarını görmezden gelecek olursak bir kısım bana eksik geldi. Katil Enver'i nereden tanıyor? Zeki biri olduğunu falan nasıl biliyor son kısımda? Enver'le bir tanışıklığı falan varsa onu belirtmeliydin bence. Onun dışında okuması keyifli bir hikayeydi :)

10
Holston, ölümüne giden yolda basamakları bir bir tırmanırken, çocuklar En-Tepe'de habersizce oyun oynamaya devam ediyorlardı; sadece mutlu çocukların yapabileceği şekilde bağrıştıklarını duyabiliyordu. Sonra cinayetler başladı.

Silo - Hugh Howey

11
"O" bir gün çıkıp gelene kadar, "en iyi korunan sır" dediğimiz yeryüzü cennetinde huzur içinde yaşayıp gidiyorduk. Sonra cinayetler başladı.

Zülfü Livaneli - Son Ada


12
Ejderha Mızrağı / Ynt: Şu An Hangi Kitabı Okuyorsunuz?
« : 26 Şubat 2017, 14:22:51 »
Ocak'tan beri Güz Alacakaranlığın Ejderhaları'nı okuyorum. Daha doğrusu okumaya çalışıyorum gıdım gıdım. Başlangıçta hızlı okuyabiliyordum ve olay örgüsünde ilerledikçe kitabı elimden bırakmakta zorlanmam gerekirken elime almakta zorlanıyorum. Seriye de kapağı hoşuma gittiğinden ve Raistlin karakterini merak ettiğimden başladım da ikinci kitabı almayacağım kesin. Nedenini tam anlayamadığım şekilde hikayeye yoğunlaşamıyorum bir türlü. Konu, olay örgüsü falan da hoşuma gitti ama yok olmuyor kitaba başladığıma pişmanım. Fantastik edebiyata yeni giriş yapsam daha çok seveceğim bir seri olacaktı.

Yanarım yanarım Raistlin'le Caramon'un geçmişini bu kitapta öğrenemeyeceğime yanarım.

13
Kitap okumaktan ne anlıyorsun, bilmem kaç sayfa kitapları elinden düşürmüyorsun, manyak mısın sen, okunur mu o kitaplar, insan sıkılır, nasıl dayanıyorsun vb. gibi yorumlar aldığımda önerdiğim ilk kitaptır. Oku sonra gel derim :). J.R.R Tolkien - Hobbit
Bu konuda benim aklıma gelen ilk kitap Rüzgarın Adı - Patrick Rothfuss olurdu.

14
Bu yılı edebiyat bakımından çok kısır geçirmişim. Bu yıl çıkanlardan hiçbir şey okumadım Kudret dışında. Dizi film de aynı şekilde daha çok anime mangaya takılmışım.

Yılın En İyi Yabancı Bilimkurgusu: Kudret - Ann Leckie

Yılın En İyi Kapak Tasarımı: Pazartesi Cumartesiden Başlar - Arkadi & Boris Strugatski
Yılın Yayınevi (Kitap): İthaki Yayınları
Yılın Yayınevi (Çizgi Roman): Gerekli Şeyler

Yılın En İyi Animesi: Boku no Hero Academia

Yılın En Güzel İncelemesi (Kayıp Rıhtım): Black Mirror: Baktığınıza Pişman Olacağınız Bir Ayna(sayesinde Black Mirror'ı izleyeceğim tatilde, tabii aslında bütün incelemeler çok güzel sadece beni harekete geçireni yazdım)



15
Hala geçerliyse öm attım.

Sayfa: [1] 2 3 ... 10