Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - denizce

Sayfa: [1]
1
Bende teşekkür ederim. Bilimkurgunun Türk yazarlarca ilk örneklerinden birini  okumak güzel olacaktır

2
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: Eve Dönüş // Ray Bradbury
« : 09 Mayıs 2013, 22:37:24 »
Kitabın anlatımından Eve Dönüş okunması gereken klasik kitaplardan.Onun için bence böyle fırsat her zaman ele geçmez diyerek ,fiyatına bakmadan alıp okumak gerek. Bende öyle yapacağım

3
Tartışma Platformu / Ynt: Hangi kitabı, Neden seviyoruz?
« : 08 Mayıs 2013, 00:52:32 »
Ben arkadaşların serisini bozmak istemem. Ama 100 yıl önce fecabook 'dan bahseden Rüyada Terakki adlı eseri yazan ilk Türk fantastik - Bilimkurgu yazarlarından Mustafa Davutzade Mustafa Nazım Erzurumi den bahsedeceğim. Nedense özgün eserleri seviyorum .İyi ki varlar.

4
İsimlerin yazar tarafından İngiltere de kullanılan isimlerin çarpıtılması yoluyla uydurma olduğunu düşünüyorum. Oysa bizim toplumumuzda isimlerin anlamı olaması aranır. Başka dillerin isimlerini kullansak da temelde bir anlamlarının olduğunu biliriz. Bu düşüncenin hakim olduğu bir toplum bireyi olarak fantastik isimi çocuğa koymak .İşte o tam bir fantastik olay olur.

5
Rıhtım Okuma Etkinliği / Ynt: Rıhtım Okuma Etkinliği
« : 08 Mayıs 2013, 00:37:32 »
Oldukça güzel bir fikir. Ancak sitenin amaçlarından birisi de bildiğim  kadarıyla bir kitabın reklamının okurlarca yapılma endişesi.Bu nedenle aklım klasik eserlerden başlanmasını tavsiye etmek istiyor , Gönlüm ise günü kaçırmak istemeyip sitede yayınlanan yeni kitaplardan birinin kura ile seçilip ele alınmasından yana oluyor. Her iki durumda da ,bu güzel fikrin sahibinin ,güzel bir seçim yapacağına güveniyorum.

6
Fantastik Diller Okulu / Ynt: İsim Önerisi
« : 08 Mayıs 2013, 00:22:31 »
İlk dönem roma tanrılarından olan İndigetes diye bir tanrı var. Romanın kuruluşu sırasında çok poulermiş . sonra unutulmuş.Bu isime bir veya birkaç harf ekleyerek bir isim  türetmek bence ilginç olur. Hatta hikayenizin ana temasına büyük katkı sağlayabilir. İsim olarak örneğin İNDİKAUS ismi olabirir. Hem eski tanrı ismini hemde günümüzde ki KAOS u çağrıştırabilir. sevgiler

7
Vakıf Serisi / Ynt: Vakıf Serisi
« : 05 Mayıs 2013, 14:13:33 »
Vakıf serisini okudum. Bana göre batı dünyasının düşünce yapısını bir başka gözle anlatıyor. Çok sürükleyici ve  insanın düşünce ufkunu genişletiyor. Bilimkurgunun  baş yapıtlarından biri diyebilirim. Ben kolay kitap seçemiyorum.Bu yüzden uzun bir süre bilimkugu okuyamadım.Ancak Dönüş Yok ( Bir Elkadra Öyküsünü ) yeni bitirdim.Nerdeyse Vakıf serisinden aldığım Bilimkurgu hazzını aldım .Diyebilirim.Bu çok ilginç geldi.

8
Tartışma Platformu / Ynt: Hangi Kitap Size Ne Hissettirdi?
« : 05 Mayıs 2013, 13:30:03 »
Merhaba .Dönüş Yok ( Bir Elkadra Öyküsü ) romanına Kayıp Rıhtımda rastladım. Böylesine sürükleyici bir roman daha önce okumamıştım. Romanı bitirdiğimde  hayata bakış açım değitşti. İnsanın insan olması nedeniyle karşılaştığı zorluklar karşısında direnci anlatıyordu. Din ile bilimkurgu bu kadar birlikte işlenebilir.

Sayfa: [1]