Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - piercethatdisco

Sayfa: [1]
1
Çizgi & Anime / Ynt: En Son İzlediğiniz Anime?
« : 22 Haziran 2014, 05:43:29 »
Kamisama Hajimemashita. Gerçekten beğendiğim bir seri. Oldukça güldüren ama bazı yerlerinde de hafifçe duygulandiran bir seri. OVA sini bitirdikleri gizemli sondan ve yeni ürkütücü karakterimizden sonra ikinci sezon gelmezse TMS entertainment i basarim :inca :fight:

2
Zihnefendet. Bir kere adı cool. Sonra karsindakilerin düşüncelerini büyüyü yapabilecek kadar gücün varsa okuyabiliyorsun.  Böyle büyü sevilmez mi ya? :inca  :inca

3
Mitoloji yeni yeni ilgilenmeye başladığım bu nedenle de henüz çok da yetkin olmadığım bir konu. Ama bilgim dahilinde yardimci olmaya çalışarak şunları önerebilirim:

Japon Mitolojisi, Nelly Neumann, Ilya Mitoloji dizisi. Eğer japon Mitolojisi ilgini çekiyorsa muhteşem bir başlangıç kitabı bence. Japon mitolojisinin dayandirildigi Kojiki ve Nihongo kitaplarından çeviriler ve açıklamalar bile mevcut. Ve kitabın sonunda kısa bir sözlük dahi var.

Kelt Mitolojisi, Bill Price. Keltler diye bilinen-İrlandalı, Galli, İskoç, Manx, Cornish, ve Breton- halkların Mitolojisi anlatılıyor başlıktan da anlasilabilecegi üzere 8) Dili biraz karmaşık gelebilir ancak konu ilgi çekici geldiyse rahatlıkla okunabilecek bir kitap.

Eğer sırf Mitoloji değil mitolojiye dayandırılarak oluşturulmuş eserler okumak istersen:

-Ateş serisi kitapları, Karen M. Morning. İrlanda Mitolojisinden pek çok bilgi iceren bilimkurgu eser aynı zamanda İrlanda da geçiyor. Yazarın oldukça eğlendirici bir dili var. Karakterler sevilesi ve dediğim gibi İrlanda mitolojisinden konular alınıp eserde kahramanlara özellikler olarak verilmiştir.

-Thule Büyücüsü, Suphi Varım.  Türk ve Alman Mitolojisi hakkında bilgi veriyor olsa da tarihi olaylar biraz daha ağırlıkta. Yine kurgu bir kitap. Esas karakterimiz ise bir Osmanlı ajanı . ancak biraz da olsa mitolojiye değiniyor.

Aynı şekilde Rick Riordon in tüm kitapları bilim kurgu-Mitoloji alanında okunabilir. Hem bilgi verdiği hem de içinde olay örgüsü barındırdığı için heyecanla okunan kitapları var.

Sayfa: [1]