Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Kibitzer

Sayfa: [1]
1
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 02 Aralık 2016, 13:49:49 »
Kuzgunun Gölgesi 3. Kitap(muhtemelen "Ateş Kraliçesi") gelecek mi? Tahmini bir tarih verebiliyor musunuz?

2
Parlayan Sözler ne zaman kitapçılarda olacak?

3
Kara Kule / Ynt: 7- The Dark Tower - Kule
« : 20 Mayıs 2015, 19:37:56 »
Kitabın sonuna yarım saat önce vardım ve buradaki dostlara bir şeyler söylemek istedim. Kitap-serisi- kesinlikle hayatımda şimdiye kadar okuduğum en harika seriydi. Ömrüm boyunca tekrar böyle bir zevk duyarak herhangi bir şeyi okuyabilir miyim bilmiyorum.

Üç ya da dört yıl önce babamla İstanbul'a gittik. Kadıköy'de, Penguen Kitabevi'nde elimde iki kitapla duruyordum, Zaman Çarkı serisinin ilk kitabı ve Kara Kule serisinin ilk kitabı. İçimdeki ses Zaman Çarkı diye bağırsa da görevliye hangisini okumam gerektiğini sorduğumda bana 'Kara Kule tabii ki!' dedi. 'Ben ikinci kez okuyorum ve bir kaç yıl geçince üçüncü kez okumayı planlıyorum.' dedi. Şimdi orada karşıma çıkan o kitap dükkanındaki adamla ilgili ilginç fikirlerim var, sanki onu karşıma ka çıkarmış gibi.

Tekrar tekrar okur muyum bilmiyorum ama çok etkilendiğimi belirtmeliyim. Ka bir tekerlektir. Uzun günler ve hoş geceler dilerim.

Serinin sonunda birçok arkadaş gibi ben de tokatı yedim. Zaman Çarkı benim için tüm edebiyatın zirvesidir. Stephen King'i çok ama çok sevsem de Kara Kule bence Zaman Çarkı'nın altında bir seri. Kara Kule'yi okurken kitaplardan birinin önsözünde(Sanırım yıllar sonra tekrar başlayınca ilk yazdığı kitaptı) Robert Jordan ile yaptıkları sohbetlerden bahsediyordu. Kara Kule'nin sonunu okuduktan sonra... Spoiler ile devam edeyim. Spoiler Kara Kule'nin sonunu içeriyor, Zaman Çarkı'nın sonu ile ilgili ipucu veriyor. Sonra sorumluluk kabul etmem :)

Spoiler: Göster
Kara Kule'nin sonunu okuduktan sonra Zaman Çarkı'nın da sonu aynı olacak diye öyle bir korkmuştum ki anlatamam.
Çünkü Zaman Çarkı'nın ilk kitabının girişi tamamen buna uygun bir girişti. Rand Al'Thor aynı Lews Therin gibi delirecek ve son kitabın sonu ilk kitabın girişine dönüşecekti.
Bununla birlikte Zaman Çarkı'nın neredeyse tüm kitaplarının girişleri de benzer bir şekilde "çok uzun zaman önce yaşanmış ve tekrar gelmiş bir çağ, üçüncü çağda" gibisinden girişler içeriyordu.
Yani Kara Kule'nin "Herşey başa döndü" sonu ile o kadar benzer ipuçları vardı ki Zaman Çarkı'nın son kitabını sürekli o korku ile okudum.

4
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı Serisi Kitapları
« : 08 Mayıs 2015, 14:11:09 »
Serilere mümkün olduğu kadar "bittikten sonra" girmek istiyorum ama her zaman olmuyor. Sonraki kitabı beklemek kadar zor birşey yok. Üstelik Zaman Çarkı'nda bu süreç iyice uzadı.

2003'te Robert Jordan İstanbul Kitap Fuarı'na gelmişti. O gün oradaydım ama bir türlü kendisini göremedim. Zaman Çarkı'nı 3 kere okumuş biri olarak hayatımdaki en büyük üzüntülerden biridir Robert Jordan ile tanışamamak.

5
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Unutulmuş Diyarlar Okuma Rehberi
« : 07 Mayıs 2015, 16:57:35 »
Ork Kral kitabı 1372 DR'de geçiyor ama başlangıç ve son bölümleri 1472 DR'de geçiyor. Sanırım ilk başta bu yılı belirtmişler fakat sonradan bahsedilen yılda aslında Drizzt'in orada olmadığı, başka bir yerde ve başka bir şekilde olduğunu farketmişler, o yüzden de basımdan çıkartmışlar bu detayı.

Kafa karışıklığı yaratması normal yani ama kitap atlamamışsınız, her şey yolunda.

İyi okumalar.

Çok teşekkür ederim. Hemen devam ediyorum seriye :D

6
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Unutulmuş Diyarlar Okuma Rehberi
« : 07 Mayıs 2015, 16:26:30 »
Merhabalar.

Uzun zamandır fantastik edebiyat okumama, hatta Drizzt Efsanesinin ilk serilerini ilk basımlarından okumama rağmen devamını getirememiştim. Şimdi fırsat buldum ve serinin geri kalanını da edindim ve okuyorum. Fakat 17. kitap olan Avcının Kılıçları Serisi - İki Kılıç'ı okuduktan sonra Değişimler serisine geçiş yaptım ve Ork Kral kitabının ilk satırlarını okuyunca bir yanlışlık farkettim.

Spoiler vermeden nasıl yazabilirim bilmiyorum ama Drizzt'te HENÜZ olmaması gereken bir NESNE'yi kullandığından bahsediyor ilk sayfada. Vikipedia gibi sitelerden zaten olacağını bildiğim, sonraki kitaplarda gerçekleşecek bir olay gerçekleşmiş gibi bir başlangıç vardı. Arada kitap mı atladım acaba?

Mümkün olan spoilersız şekilde yazmaya çalıştım. Zaten okumuş olan arkadaşlara özelden de sorabilirim detaylı olarak.

Yardımcı olabilecek var mıdır?

Sayfa: [1]