Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Fin

Sayfa: [1] 2 3
1
Hazal madem eylül ayında yayınlara geri dönüyorsun(güzel haber :)) şu ithakide çalışan bi arkadaşın vardı (yanılmıyorsam bi programına konuk olmuştu editör) ona biraz baskı yaparmısın Asimov kitaplarını ne zaman tekrardan basacakları konusunda .Senden olumlu haberler beklemekteyim. Kendinize iyi bakın ahali
Asimov hakkında bildiğim kadarıyla, isteseler de basamazkar çünkü Asimov'un varisleri ve Asimov Vakfı arasında kitapların telifleri konusunda davaları var. Dava sonuçlanana kadar telif yenileme yapılamıyor. Telif hakları halâ elinde olanlar tekrar baskı yapabiliyor ama İthaki'nin telif süresi bitmiş anladığım kadarıyla bu yüzden tekrar baskı yapamıyorlar. Ama bu tüm Asimov kitapları için geçerli mi bilmiyorum (bkz: Sonsuzluğun Sonu)

2
Restares, Gavilar Amaram bunlar aynı gruptan gibi gözüküyor, Amaram yokelçileri getirmeye çalışıyor gibiydi , bu grubun amacı buysa parshendilerin Gavilar'ı öldürmesi çok daha mantıklı oluyor. Benim asıl  merak ettiğim Adolin Akıla sen kendi yaşındaki kadınlara git dediğinde Akılın verdiği cevaptan anladığım üzere kendi gezegeninden bir kadının yüksek ihtimal pare sahibinin Roshar'da bulunduğu, kim merak ediyorum. Yeri burası değil ama hazır bulmuşken sorayım, Sissoylu 3'ü okumadım ama parelerin büyü kaynakları oldukları söylenmişti, peki bu Miraç Kuyusunda toplanan gücün kaynağı da gezegendeki parelerden biri mi?

Kozmerin temelini oluşturan şey binlerce yıl önce parçalandığı açıklanmış olan Adonalsium. Adonalsiumun tanrısal güçlere sahip bir varlık yada güç olduğu söyleniyor. Neden yada kim tarafından parçalandığı bilinmiyor. Ama parçalandıktan sonra bu gücün 16’lık bir tayfa ayrılıp her birinin bir insan tarafından üstlenildiğini biliyoruz. Bu 16 varlık daha sonra gittikleri yada yarattıkları gezegenlerin tanrıları oluyorlar.

Hoid, Kozmer evreninin en ünlü karakteridir. Tüm Kozmer kitaplarından çok kısa bile olsa görünür. Genelde ana karakterlere bir şekilde yardım eder ama bunu çok girift yollardan yapar. Hoid’in tüm gezegenlerde görülmesinin ve her zaman büyük olayların çevresinde ortaya çıkmasının kendine ait sebepleri var.

Esas ilginç olan şeyse Hoid’in Kozmerin çıkış gezegeninin(Yolen) yerlisi olması. Hoid, Adonalsium parçalanırken oradaydı, parelerin güçlerini üstlenen insanları tanıyordu ve bazıları arkadaşıyken bazıları düşmanıydı.  Adonalsium ile ne bağlantısı olduğu yada parçalanmada herhangi bir müdahalesinin olup olmadığı henüz bilinmiyor. Bu kadar uzun süre yaşamasının sırrı da bilinmiyor ama bazı teorilere göre değişik dünyaların büyü sistemlerini kullanabiliyor.

Hoid verdiği cevapta, benim yaşıtım sadece 1 kişi var ve onunlada pek anlaşamıyoruz diyordu. Yukardaki Yafeshan'ın derlemesinden, bu kişinin Adonalsium parçalanırken orada olan ve 16 pareden birini alan bir kadın olduğu sonucu çıkıyor.
Bu kadın da Dalinar'ın karısı ve Adolin'in annesi çıkacak kesin. Böylece Kholin ailesindeki herkesin Parlayan çıkmasının sebebi açıklanmış olacak :) Bakın kesin böyle çıkacak

3
Bu "garip" biyografilerden haberim vardı ama hiç denk gelmemiştim. Yeni aldığım "Operadaki Hayalet" kitabıyla sonunda kendi gözlerimle gördüm ben de. Bazen mizah böyle ciddi işlerde güzel bir renk katsa da, burada maksadın biraz aşıldığını ve saçmalamaya doğru gidildiğini düşünüyorum, olmamış.




Aferdersiniz de oha! demek istiyorum.

4
Jasnah'ın ölmediğini biliyordum. Shallan, gemideyken asla yüzünü görmedi. Bir şekilde kendinin bir kopyasını yaptı ve diyarkapısı açıp kaçtı. En önemli soru öteki tarafta ne yaptı. Sprenler buna ne öğretti.

Ben 3.kitapta sprenlerin lordları ile de tanışacağımızı zannediyorum. Çünkü onların da kralları falan var ama maddesel dünya ile iletişime geçebilmeleri için birisine bağlanmaları gerekecek ve bu bağlanacakları kişiler olaylara karışacak.

Kaladin sonunda zincirlerini kırdı. Şimdi merakla beklediğim şey, ne zaman zırha sahip olacak çünkü yokelçilerden de zırhlı ve kılıçlı olanlar çıkacak, sadece silahla onarla baş edemez

5
Diyorum bir tane bölüm yapalım sadece okuyanlar olarak orada konuşalım bol spoiler-lı :)

6
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Malazan Book of the Fallen
« : 04 Mayıs 2016, 08:07:45 »
Yok mu bu seri hakkında bir haber? Yayınevine sormak lazım ilk kitabın çıkma tarihini
Yayınevine son 2 yılda belki de 10 kere mail attım ama hiç sallamadılar bile

Mail adresleri : info@beyazbalina.com.tr

Topluca mail atsak aynı anda 20-30 kişi, belki o zaman açıklama zahmetine girerler  :inca

7
Anne McCaffrey kitaplarını tekrar basın lütfen :)

8
eee kitabı bitiren olmadı mı? Bol bol spoiler vererek konuşalım :D

9
Oyunlar / Ynt: Hearthstone
« : 22 Nisan 2016, 12:56:25 »
Nerf diyince aklıma WoW geliyor. Ne çekti be bu druid :D

10
Ozet derken neyi kastediyorsunuz, oncei kitabin ozeti mi.
Evet, Sissoylu'da var ya onu kastettik

11
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Büyücüler - Lev Grossman
« : 21 Nisan 2016, 08:40:45 »
Dizisi başladı bu kitabın biliyorsunu değil mi? The Magicians olarak.

https://www.youtube.com/watch?v=9SuW7c28SAM  fragmanı

12
Ben o özetlerin orijinal versiyonlarında da olduğunu düşünüyorum, belki bu yüzden konulmamıştır. Yani Parlayan Sözler'de bir özet olmayabilir, orijinalinde demek istiyorum.
Hemen orjinalinin pdf'ine baktım ve evet onda da yok

13
Sevgili fin, kitabın arkasında sissoyludaki gibi bir özet var mı bakabilir misin ?
yok maalesef
Kısa aralarla çıkan ve daha az kalınlıkta olan sissoylu serisi kitaplarına konurken, fırtınaışığı arşivi serisini es geçmeleri saçma olmuş. 1-2 yıllık bir beklemeden sonra ne kadar hatırlıyoruz kitabı hepimiz acaba?
Katılıyorum.

14
Sevgili fin, kitabın arkasında sissoyludaki gibi bir özet var mı bakabilir misin ?
yok maalesef

15
Artemisten tek istediğim serinin üçüncü kitabını basmaları.Bir daha da Artemisin bastığı bir şeyi almam. Ben inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda bu seri de dahil Joe Abercrombie kitapları başka bir yayınevinden doğru dürüst yayımlanacak.
Artemis hep böyle yapıyor, kafalarındaki satış rakamı her neyse ona ulaşmazsa seriyi devam ettirmiyorlar :( ve üzülerek 3.kitabı basacaklarını zannetmiyorum

Sayfa: [1] 2 3