Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Alanna Mosnavi

Sayfa: [1] 2 3 ... 5
1
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı Serisi Kitapları
« : 26 Mart 2017, 18:53:01 »
Zaman Çarkı'na dizebileceğim övgülere sınır yoktur ama özellikle 8'den 10'a kadar olan kitaplarda olaysız geçen hikaye örgüsü ve karakter işlemelerine, sayfalarca süren betimlemelere dayanamayacağınızı düşünüyorsanız size uygun bir seri değildir.

Ben kitaplarda bu tür şeylere bayılan biri olarak Zaman Çarkı'nı büyük zevkle okumuştum ve bu özelliklerinden dolayı da rahatça söyleyebilirim ki Zaman Çarkı şimdiye kadar okuduğum en gerçekçi fantastik eserdir. Zaman Çarkı'ndaki karakterler ve mekanlar kurgusal olmaktan çıkıp gerçek bir insan ve mekan olmuşlardır seri devam ettikçe.

Pdfden okumak yerinde bir karar olmuş bence bakarsın sana göre değilse devam etmezsin.

2
Arrakis'e doğru yola çıkmalarından önceki hafta, etraftaki toplanma telaşı nerdeyse dayanılmaz bir çılgınlık boyutuna ulaşmışken, yaşlı bir kadın Paul adlı delikanlının annesini ziyarete geldi. Sonra cinayetler başladı.

Dune - Frank Herbert

3
Şahsen Türkçe çeviride kelimenin Arapçadansa Türkçeye çevrilmiş olmasını çok daha uygun bulurdum. Üstelik kelime böyle az bilindik bir şey olunca bana epey saçma geliyor. Çevirmen biraz daha kafa yorabilirdi bence.

4
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı Serisi Kitapları
« : 29 Ocak 2017, 01:45:19 »
@Ozymandias

Hem de 2014'te bitti. Ne zamandır bekliyorsun bitmesini? :D

5
Tartışma Platformu / Ynt: Fantezide Bilimin Yeri?
« : 26 Ocak 2017, 16:25:53 »
@Yafeshan

İşte o zaman büyü büyü olmaz bilim dalı olurdu ama. Büyü dediğimiz şeyin en önemli özelliği fizik/doğa kanunlarına bağlı olmaması değil mi zaten?

6
Tartışma Platformu / Ynt: Fantezide Bilimin Yeri?
« : 26 Ocak 2017, 14:12:47 »
@yasefhan

Ben büyünün her zaman gizemli kalmasını daha çok sevmişimdir. Kaynağını, nasıl uygulandığını ve yöntemlerini açık seçik bilseydik bilimden bir farkı kalmazdı çünkü. Büyüyü ilgi çekici kılan şey benim için açıklanamayan gizemli bir güç kaynağı olmasıdır.

Ama bu demek değildir ki büyünün kendi içersinde bir düzeni, sistemi olmayacak.

7
Tartışma Platformu / Ynt: Aşk ve Yaşam
« : 21 Ocak 2017, 19:40:51 »
Neyse, ben de sorularımla fazla üstüne gittim sanırım :3 E tabi insan bildiğini düşündüğü şeyi savunmayı sever :) Benim yaptığım da buydu sonuçta.

8
Tartışma Platformu / Ynt: Aşk ve Yaşam
« : 21 Ocak 2017, 19:13:04 »
^Guy, hangi doktorların söylediğini bilmiyorum ama bu konuda yapılmış onlarca araştırma var, BBC'ninki de dahil olmak üzere. İnanmıyorsan aç araştır.

Üstelik aseksüelliğin sebebi de bulunabilmiş değil. Hormon yalnızca bir tahmin. Tıpkı genetik olduğu iddiaları gibi. Ama hormon testi yaptıran aseksüellerin çoğunda "normalin üstünde" eşey hormonu seviyesine bile rastlanabiliyor. Açıkçası hormon ile arasında belirgin bir korelasyon yok.

Hayır, böyle bir yorumda bulunmanın ne gereği vardı arkadaşlarım hakkında, güzel güzel tartışıyoruz işte. Kimin normal olup olmadığına karar verecek olan, teşhisi koyacak olan ne sensin ne de benim. Kaldı ki başımıza ne geldiyse "normal" diyerek insanları içine kapattığımız kutudan kaynaklanıyor. Kime göre normal, neye göre normal? Boş muhabbet bunlar...

9
Tartışma Platformu / Ynt: Aşk ve Yaşam
« : 21 Ocak 2017, 15:55:42 »
^Sanırım cinsellikten uzak durmayı tercih etmek ile aseksüelliği karıştırıyor olabilirsin. Yaşadığım ortam ve arkadaşlarım arasında ve okul ortamında aseksüel olan birçok tanıdığım var. Aseksüel kişi öncelikle çekim hissetmez, cinsel arzu duymaz veya az duyar(ama bu da daha çok demiseksüelliğe kayıyor.)

Bana kendini yanlış tanımlıyorsun gibi geldi daha çok.

Tamam, birden fazla kişiye bağlılığın sence olamayacağını söylüyorsun ama aynı zamanda birden fazla kişiye bağlanmış birisinden bahsedip ona güvenemeyeceğini söylüyorsun. Demek istediğin bu kişinin aslında birden fazla kişiye bağlanmış olamayacağı mı?

10
Tartışma Platformu / Ynt: Aşk ve Yaşam
« : 21 Ocak 2017, 15:01:16 »
@Guy Fawkes

Hmm... Her şey doğanın planına göre oynar diyorsun yani. Bizim biyoloji hocamız da böyle tanımlardı aşkı. Kaliteli gen üretme ve nesli devam ettirme amaçlı bir içgüdü olarak. Hatta daha da ileri gidip genelde daha yakışıklı/güzel görünümlü insanların daha zeki (dikkat çekiyorum, akıllı değil) olduklarını da söylerdi. Doğal seçilim ve kaliteli gen birikiminin bir sonucu olarak...

Peki eşçinselliği nasıl açıklayacaksın bu tanımlama ile? :D Onlar aşık olmuyor mu yani?

Üstelik tutku ve bağlılık niçin yalnızca bir kişiye karşı olsun ki? Bu onu tutku ve bağlılık olmaktan alıkoyar mı? Bir kişi birden fazla kişiye bağlanamaz mı?

11
Harry Potter / Ynt: Sizin Patronus'unuz Ne?
« : 04 Ocak 2017, 17:19:31 »
Black Swan :D

(Komik olanda öncesinde "I can see a claw." gibisinden bir şey söylemesi.)

12
Oyunlar / Ynt: Müzikleriyle Hatırlanan Oyunlar
« : 24 Aralık 2016, 08:29:05 »
The Last Door'un müzikleri gerçekten çok güzel oluyor ya, oyunun atmosferine öyle uyuyorlar ki...

Ama müzikleriyle hatırlanan oyunlar deyince aklıma direk Touhou serisi geliyor. Özellikle Youmu ile savaşırken çalan o Ultimate Truth'u asla unutmam...

13
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı Nasıl Bir Seri?
« : 17 Aralık 2016, 23:28:42 »
Uh... Yanlışlıkla double post yaptım. Silemiyor muyuz?

Neyse, hiç değilse bir şeyler eklemek için kullanayım.

Bence Zaman Çarkı'nın en güçlü yanı değişimi yansıtmadaki başarısıdır. Bildiğiniz üzere oldukça uzun bir seri, haliyle siz okurken o kadar çok şey değişiyor ki... Ancak yazar bunların hepsini son derece başarılı bir şekilde yansıtabiliyor ve her ne kadar okurken o yavaş süreçleri fark edemeseniz de geriye baktığınızda "Oha, bir düşününce ilk kitaptan beri ne kadar da değişmiş." dediğiniz birçok karakter, mekan oluyor.

Zayıf yanı diyecek olursak bence aksiyon sahnelerinin azlığı olacaktır. Bazen kayda değer hiçbir olayın gerçekleşmediği kitaplar bile olabiliyor neredeyse (Bkz:10.kitap) Ancak onlar da genelde karakter ve hikaye gelişimine odaklanıyor, bu yüzden ben yine aynı heyecanla o kısımları da okuyabilmiştim. Ama aksiyon seven okurların çokça yakındığını da görüyorum bu konuda, uyarmamış olmayayım :D

Eğer bir romanda aradıklarınız felsefi öğeler, gerçekçi karakter gelişimleri ve gerçekçi bir evren ise, bu seriye başlamalısınız deyip de fazla uzatmadan bitireyim.

Şunu da belirtmeli ki serinin tekrar okunulabilirliği oldukça fazla. Özellikle kehanet ve görülere bağlı olmak üzere ilk okuduğunuzda hiç fark etmediğiniz "en az onlarca" şey fark edeceğinize emin olabilirsiniz.

14
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı Nasıl Bir Seri?
« : 17 Aralık 2016, 23:27:49 »
Zaman Çarkı evrenini ben son derece kaliteli buluyorum ya pek iyi tasarlanmamış denilince ben de garipsedim. Hani belki hikayenin konu aldığı o kare şeklindeki bölge bu konuda eleştirilebilir ama tek tek her ulusa, millete baktığımızda RJ Zaman Çarkı evrenini öylesine gerçek bir evrene dönüştürmüştür ki... Genetik özelliklerden, moda anlayışlarından, inanışlardan, kullandıkları deyimlerden, ekonomiden, kültürel etkinliklerden, loncalar ve siyasi statülerden tutun da bölgede yetişen bitkiler, aksanlar, suç oranı, gurur ve sevgi anlayışı vs. en küçük ayrıntısına kadar her şeyi teker teker irdelemiş adam. Ben LoTR ve Hobbit'i (birazcık da Silmarillion) okuyan biri olarak evreni gerçek kılma konusunda Robert Jordan'ın Tolkien'e el öptürebileceğini düşünüyorum.

15
Çizgi & Anime / Ynt: En Son İzlediğiniz Anime?
« : 17 Kasım 2016, 19:46:08 »
D.Grayman i izlemiş ve aradığımı asla bulamamıştım. Bu yüzden sanırım ondan önce izlediğim çok hoş bir atmosferi olan ve hem ağlatmak hem güldürmekte başarılı olan Kanon'u söyleyeceğim. (Remake versiyonu) Key yapımlarından olması ne kadar kaliteli olduğunun bir damgası :D Yine de Clannad'ın yanında biraz sönük kalıyor.

Sayfa: [1] 2 3 ... 5