Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Meoleth

Sayfa: [1]
1
Tartışma Platformu / Kitap Okumak Hobi Midir?
« : 08 Ağustos 2016, 06:11:01 »
Evet soru belli. Bence hobidir, çünkü hobinin illa yetenek gerektirecek bir şey olmasına gerek yok kanımca. Kendini rahat hissedip huzurlu oluyorsan hobi sayılır herhalde.  Kimi kod yazarak huzurlu olur,kimi örgü örerek kimi de kitap okuyarak.  Tabi birkaçı da aynı anda yapılabilir.     :) Sizin görüşleriniz neler? Teşekkür ederim.

2
Tartışma Platformu / Ynt: Bilgi Yoğunluklu Kitapları Okumak
« : 04 Ağustos 2016, 21:49:46 »
Teşekkürler. Dediğiniz gibi yapacağım.

3
Tartışma Platformu / Ynt: Bilgi Yoğunluklu Kitapları Okumak
« : 02 Ağustos 2016, 07:53:40 »
@stupefypatronus
Onlara ben de bayılıyorum hocam. Bulunca okumamak elde değil. :D
@Lordmuti
Teşekkürler hocam. Evet, biliyorum Eğlenceli Bilgi serisini hatta yaklaşık 20 küsür kitabı var evde şuan ben okumuştum, kardeşim okuyor şimdi. Gerçekten de çok zevkli oluyordu onları okumak.
@mit
Hoşbulduk. Teşekkür ederim geri dönüş için. İlgimi çeken kitaplardan başlayayım ben o zaman.

4
Tartışma Platformu / Ynt: Bilgi Yoğunluklu Kitapları Okumak
« : 01 Ağustos 2016, 19:55:32 »
Belki de daha giriş seviyesindekilerden başlamalısınız :). Hatta "belki de " lafın gelişi, bunun yolu bu.

Her kitap belli bir seviyeye hitap eder. Ama kimi kitaplar vardır ki ilgi duyulan alan için giriş seviyesi özelliği taşır. Böyle kitaplarla başlayın. Ve en önemlisi, bir roman okur gibi okumayın. Bitirmek için de okumayın. Normal okuma hızınızdan daha yavaş bir seyir izleyin.

Amacınız bilgi edinmekse ilginizi çeken alanı bulmakla başlayın. Sonrasında zaten araştırmalarınız sizi yeni başlayanlar için başlangıç noktasını işaret edecektir.

Sevdiğiniz konularla başlayıp yelpazenizi genişletirsiniz. Ama şu anda (atıyorum) psikolojiye ilginiz yokken her şeyi öğreneceğim diye oraya da el atarsanız kendinizi sıkmış olursunuz. Nedne öyle olsun? Sağlam adımlarla, seviyeyi yükselterek gidin. Böylece temelleriniz de sağlam olsun.

Önemli Not: Zaten bir yerden sonra zihin öyle açılıyor ki her tür şeyi sıkılmadan/yorulmadan almaya başlıyorsunuz.
Teşekkürler. Haklısınız tabi, bol terimli ve aşırı yoğun bir konu üzerinde durmak anlamsız. İlgimi çeken şeyler üzerinde duracağım dediğiniz gibi o zaman. Yavaş yavaş önüme ne çıkarsa okurum belki.

5
Tartışma Platformu / Ynt: Bilgi Yoğunluklu Kitapları Okumak
« : 01 Ağustos 2016, 18:50:02 »
Bilgi verici kitaplar vereceği bilgiye ihtiyacı olan  insanlar için yazılıyor bence. Yani siz doktor olmayacaksınız tıp konularında bilgi veren kitap okumanın anlamı yok. Bunlardan zevk alınmaz, bilgi alınır. Yanlış amaçla okuyorsunuz.
Hocam ama insanın kendine bir şey katması bence en büyük uğraşlardan biri. Tıp ile ilgili kitap okumam bana ne kaybettirecek ki? Bilgi sahibi olacağım sonuçta doktor olmasam da. Bilemiyorum belki de sadece ilgimi çeken alanlara yönelmeliyim. Teşekkür ederim cevap için. Başka fikirleri de bekliyorum.

6
Tartışma Platformu / Bilgi Yoğunluklu Kitapları Okumak
« : 01 Ağustos 2016, 18:06:06 »
Merhabalar. Uzun süredir forumu ve siteyi takip ediyordum ve şimdi de kaydoldum. Bir sorum var. Biliyorum burası edebi metinlerin forumu ama mantıklı ve güzel cevaplar vereceğinizi umuyorum. Ben kurgu kitaplarından hafif hafif bilgilendirici kitaplara geçmeyi düşünüyorum. Okuduğum kitaplar genelde zaten "boş" kitaplar olmuyor özellikle tarihi romanları çok seviyorum ama dediğim gibi birazcık da bilgilendirici kitaplar okumak istiyorum. Bu nedenle hayatımda çok az okuduğum bu "bilgi verici" kitaplara başlayayım dedim ve oldukça sıkıldım okurken. Sizce bu kitaplardan normal bir roman gibi zevk almanın yolu olabilir mi? Büyük ihtimalle sevdiğin konu üzerinde bilgi içerikli kitapları oku diyeceksiniz ama ben her şey hakkında bir fikrim olsun istiyorum açıkçası. Şimdiden teşekkür ederim.

Sayfa: [1]