Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - scavenger

Sayfa: [1]
1
Ravenloft / Ynt: Ravenloft Serisi Okuma Rehberi
« : 27 Ağustos 2009, 18:29:00 »
Ben sislerin hayaleti'ni okumadan Strahd'ın serisini okudum. Sislerin vampirinde nelerden bahsedildiğini pekala biliyorum. Ama kitabı okumadım :D Bir soruna yol açmaz değil mi ? anlamadığım birşey göremedim şu ana kadar ..

2
Ravenloft / Ynt: Ben Strahd, Azalin'le Savaş
« : 27 Ağustos 2009, 18:26:44 »

Spoiler: Göster

Son kısımda gri pelerine bürünmüş uzun boylu bir adam geliyor. Bunun Lord Strahd olduğundan şüpheliyim. Ayrıca bir yardımcı olduğu daha akla yatkın bir durum. Anlamadığım bu adamın Azalin için mi Strahd için mi çalıştığı? Kitabın Barovia'dan çalındığını düşünürsek Strahd'a ait olması daha bir ihtimal...

Spoiler: Göster
Azalin olmadığı belli çünkü gri gözlü diyor. yada ben öyle hatırlıyorum :D Azalin'in gözleri pek çok yerde strahd'ın anlattığı gibi kırmızı. O strahd'tır :D Azalin olsaydı öldürürdü hepsini ..

Spoiler tag'ı neden gizli diye yazıyor ? :D

3
Harry Potter / Ynt: En Sevdiğiniz Kara Büyücü
« : 27 Ağustos 2009, 18:23:22 »
Bella :P Kesinlikle bella:P

4
Harry Potter / Ynt: Olası bir 8.kitap ismi ?
« : 27 Ağustos 2009, 18:22:39 »
Rowling: Artık fantastik roman yazmayacağım


Harry Potter romanlarının yazarı JK Rowling, bir kez daha böyle bir fantezi roman yazmayacağını söyledi.

Milyonlarca hayranının eleştirilerine rağmen bu baskılara boyun eğmeyeceğini ifade eden Rowling, “Ben Harry Potter’ın güzel dünyasını terk ettim ve bu dünyaya bir daha dönmeyeceğim” diye konuştu.

Harry Potter’ın sonunu, roman dizisine başladığı andan itibaren düşünmeye başladığını, buna rağmen dizinin sonunda göz yaşlarını tutamadığını kaydeden Rowling, “Burada Harry ölüme hazırlanıyor. Bunu 10 yıl boyunca düşündüm, ancak yine de kağıda döktüğümde, ona her zaman eşlik ettiğim duygusuna kapıldım. Tabii ki, kurtulacağını biliyordum, ancak o anda ayrılmamız gerektiğinin bilincine vardım” dedi.

Harry Potter’ın 7. ve son romanını bir süre bir kasada gizlediğini ve bunun en çok sevdiği roman olduğunu anlatan Rowling, “Dördüncü ve beşinciyle çok uğraştım, bu yedincisi benim için bir kurtuluştu” diye konuştu.

Kafelerde çalışmayı sevdiğini, ancak bulunduğu birçok kafenin kapandığını belirten Rowling, “Harry Potter üzerinde çalıştığım çoğu yeri herhalde bir şekilde lanetledim” şeklinde espri de yaptı.

Rowling ayrıca, Harry Potter’ın ABD’nin Florida eyaletindeki bir eğlence parkına da konu olacağını, yasal olarak bunu engelleyemediğini belirterek, “Ancak mutlaka güzel bir tesis olacak” dedi.

Kaynak

5
ÖY sy 11 de Yaxley ve Snape Voldemort'un üs olarak kullandığı Malfoy Malikanesi'ne gitmek için evin biraz dışına ışınlanıorlar, bir kır yoluna oradan yürüyerek de Malfoy Malikanesi'ne gidiorlar, kapılar mühürlü fln. Aynı şekilde sy 417 de Greyback bizim üçlüyü yakalayıp onların kim olduğunu anladığında onları Malfoyların Malikanesi'ne götüror ama gene aynı şekilde aynı kır yoluna ışınlanıyorlar, yani Evin için e ışınlanamıorsun ya da bahçesine, tıpkı Hogwarts gibi. Ama sy 435 de Harry "Ron, yakala - ve GİT!" diye bağırarak Malfoy'un elinden aldığı asalardan birini ona atıor ve kendiside Griphook denen cincüce ve Dobby'yi tutup buharlaşmak için olduğu yerde dönüor ve Bill ve Fleur'un evi Denizkabuğu Kulübesi'ne geliorlar.
Sizcede ışınlanmaları biraz garip deilmi??? ışınlanmanın yasak olduğu bir yerde:D


Bir başka hata; öğrenioruz ki Harry'nin pelerini hakiki Görünmezlik Pelerini ve Ölüm Yadigar olan bu Pelerin altındaki kişiyi hiçbir şekilde açığa çıkarmaz(ÖY sy 379 Mr Lovegood'dan Hermi'ye " ...Biz giyeni cidden ve sahiden, tamamen görünmez hale getiren ve ebediyyen dayanan, üstüne ne büyü yapılırsa yapılsın sürekli ve NÜFUS EDİLMEZ gizlenme sağlayan bir pelerinden söz ediyoruz. Bunun gibi kaç pelerin gördünüz, Miss Granger?) ama hatırlayacaksınız Ateş Kadehi'nde sahta moody onu pelerin altından görebiliordu o ünlü elektrik mavisi gözüyle, oysa Ölüm Yadigarı olan bu Pelerin hiç bir sihirle altındaki kişiyi açığa çıkaramazdı =)))


Melez Prens sy 223 de Melez Prens'in kitabının bir köşesinde "Levicorpus(s-sz") yazıor, Harry "s-sz" yi sözsüz olarak yorumluor ve Levicorpus die düşünüp, Ron'u ayak bileklerinden yukarı kaldırıyor.
ÖY sy 493 te bellatrix'in kasasından Helga H'un Kupa'sını ararlarken, Hermione asasını kaldıror, Harry'ye doğrultuyor ve fısıldıyor: "Levicorpus" Ayak bileğindne havaya kaldırıldı Harry...
Sözsüz yapılması gereken bi büyüydü, fısıldanarak yapılan bir büyü deil.

Bunlar da tamamen bana aittir, lütfen kanıtınız olmadıkça alıntı demeyin!!!

Tamam hataları bulmuşsun da hiçbir kitap mükemmel değildir. Kitaplar güzel mi güzel, severek okudun mu okudun o zaman neden hatalarını arıyorsun :P Harcadığın zamana yazık.. Ve Moody'nin gözü konusunda , Moody'nin gözü boggart'ları bile görebiliyor. Onun asıl amacı o çaktınmı ?

6
Harry Potter / Ynt: En merak ettiğiniz HP İçeceği/Yiyeceği
« : 27 Ağustos 2009, 18:13:56 »
kaymak birasını merak ediyorum . Pumpkin Pasties denemek istiyorum :P

7
Unicorn olurdum sanırım . Yada boğa . Atımsı veya boynuzlu bişey olucam yani :P Köpekbalığı da olabilirdim. ama suyun yakınında yaşamadığım için :P Hamster olurdum ben ya. Her yere giriyor keratalar .. :D

8
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Gece Evi Serisi
« : 27 Ağustos 2009, 17:40:15 »
Seçilmiş

İLK ÖNCE İŞARET'LENDİ,
ARDINDAN İHANET'E UĞRADI.
ŞİMDİ İSE ZOEY BİR SEÇİLMİŞ...

Dünyada satış rekorları kıran, okuyan herkesi bağımlısı yapan gençlerin yeni gözdesi Gece Evi Serisinin 3'ncü kitabı SEÇİLMİŞ'te heyecan hız kesmeden katlanarak devam ediyor.

DİŞLERİNİZİ BU MUHTEŞEM MACERAYA GEÇİREBİLİRSİNİZ

Büyük bir felaket Zoey Kızılkuşu bekliyor. En iyi arkadaşı artık ölümsüz. Dostları birer düşmana dönüşmekteler. Düşmanları ise birer dosta. Ve o kana susamış üç erkekle aynı anda çıkmaktadır. Genç bir vampir olmak hiç bu kadar cehenneme dönüşmemişti.

3. kitabı oluyor kendisi =P ayrıca hunted ve untamed adlı kitapları da var ..
Tüm bu vampir kitapları, filmleri... Hepsi özenti ki. Vampir olgusu yaratıldığından beri içinde "sonsuz aşk" "umutsuz aşk" "vampir kurtadam kavgası" barındıran öyle çok kitap, film var ki... Twilight sadece bunlardan biri...
Ve en vasatı :P

9
Ravenloft / Ynt: Seride Sevdiğiniz Kitap Alıntıları
« : 27 Ağustos 2009, 17:20:17 »
Ben,Strahd ~ Azalin'le Savaş | I,Strahd ~ The War Against Azalin
248. Sayfa'nın sonlarına doğru ..


"Tiksintiyi korkuyla karıştırma Firan Zal'honan. Tekrar ediyorum: Hala öğrenemediğin büyüler için bana ihtiyacın var.. lich."

Bu adamı seviyorum  :king

Sayfa: [1]