Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - touchthedark

Sayfa: [1]
1
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Supernatural - Bir Daha Asla
« : 11 Mart 2010, 19:26:40 »
Kitabın içinde Dean yazıyormuş. Ama arka kapakta "Dan". Böylece yaptıkları işe bayıldıkları belli oluyor  :dl

2
Laurell Hamilton 72 mi?? peh böyle listeye twiyi cebinden yüz kere çıkartır..  ;D

3
Liman Kütüphanesi / Ynt: "10 Adet Kitap 10 Lira" Kampanyası!
« : 14 Eylül 2009, 16:12:16 »
Hiç korsan kitabım yoktur ama hiçte orjinal filmim yoktur.. :D Kitapta daima orjinalden yanayım.. ;) Filmde korsandan ötesi yalan..

4
Eğlence & Mizah / Ynt: En İyi Vampir Hangisi
« : 09 Eylül 2009, 20:17:23 »
Lestat ve Jean-Claude her daim favorimdir.. ;)

5
Sinema / Ynt: Dorian Gray
« : 08 Eylül 2009, 18:07:09 »
Ahh Ben Barnes izlemek için harika bir fırsat derken, neden sadece ingiltere gösterim tarihine rastladım sinema sitelerinde?? Burda gösterime girmezse bu film çok pis bedduamı alıcaklar.. Elemanın zaten çok az filmi var..

6
Televizyon / Ynt: Merlin
« : 08 Eylül 2009, 18:00:03 »
Pazar günü cnbc'de izledim ve takip edicem. Çok güzel bir fantastik dizi.. Umduğumdan fazlasını buldum ve oyunculuklar da gayet hoştu..   ;)

7
Televizyon / Ynt: Supernatural
« : 08 Eylül 2009, 17:57:21 »
Kendileri 4. sezonun son bölümünde Lilith'i yok ederken olduğu gibi iblis oldu.Garibime yeni fragmanda Jo(evet geri döndü) işkence yapıo.Ağzına tuz döküo...Hiç sevmemiştim o kızı bide herkes Dean'le beraber olsun dio..Nese..Olan bnm Dean'ime oluo zaten..Kardeşi ile mi uğraşsın Lucifer'i mi yensin?
Hyr tabiki ,iyki Dean Jo'yla ilgilenmedi.Bende hiç sevmedim o kızı, gayet antipatik yani.. Spoiler ilginç ötesi fakat izlemeye vaktim yok, tnt'den takip edicem.. :D

8
Televizyon / Ynt: Supernatural
« : 06 Eylül 2009, 18:33:05 »
Favori dizim, yaz boyunca gece 1.5-2 civarında çıkan bölümlerin hemen hemen hepsini tekrardan izledim.. Bağımlılığım 1 yıldır.. Bu kardeşler izlenmez mi diyorum.. Ve son olarakta 5.sezonun fragmanları acayip ötesi.. Sam' e neler oluyorrrrr, bu psişiklik korkutucu boyutlara ulaştı..  :o

9
Nihayet bitirebildim kitabı. Son sayfayı çevirdiğimde, kitap hakkındaki yorumum "olumlu" mu "olumsuz" mu olsun bilemedim. Gerçekten de çok şey vaad ederek başlamıştı kitap. Yepyeni ırklar, son derece yaratıcı mekanlar, oturmuş gibi görünen(!) karakterler... tamam dedim, aradığım kitap budur.

Ama maalesef yanılmışım. Bir noktadan sonra, sanki olaylar hep birbirini tekrar etmiş gibi hissettiriyor. X aslında X değildir. Y de muhtemelen iblistir. Z'nin babası ben bile olabilirim. İlk okuduğunuzda "Aa öyley miymiş?" diyorken, tekrar ve tekrar bunlara şahit olduğumuzda derin bir iç geçirmemek elde değil.

Sanki yazar, bir anlık heves ve ilhamın verdiği gaz ile oturuş ve 100 sayfa kadar aralıksız yazmış, ondan sonra da "Aaa oluyo gibi lan!" zihniyetiyle, "dur ben bunu kitap yapayım" moduna geçmiş gibi.

Mekan geçişleri zayıf, karakterler -birkaçı hariç- hiç oturmamış, kurgu insanın içine sinmiyor ve sürekli tekrarlanıyor, ana taslaktan kopmamak için çok çaba harcanmış, son sayfalar belirlenen tema üzerine yoğunlaşılıp ders verme kaygısına gidilmiş. Espiriler bayat ve gülünç. -Gülünç olan espiri değil, 15 yaşında bir çocuğun yatağa atmak hakkında espiri yapıp durması.- Diyaloglar da son derece zayıf. Sanki "Filmi falan çıkarsa, kız bunu dediğinde 'vaaay' desin izleyici" zihniyetile kurulmuş.

Bu kadar olumsuz yön saydım, artıları yok muydu? Tabii ki de vardı. Yeni ırklar, bir FRP oyunundan fırlamışçasına isabetli ve iyi düşünülmüştü. Çıkış noktası -ileride ziyan dilmeseydi- gerçekten harika olabilirdi. Bazı sayfalarda yazarın inanılmaz yaratıcı hayal gücüne de şahit oluyoruz. -Gerçi sayfayı çevirdikten sonra, bununla bunu aynı kişi mi yazmış? sorusu akıllarda canlanmıyor değil.-

Kısaca, "Bana bir kitap öner" deseler, önermezdim sanırım bu kitabı. :D Belki de çok şey beklediğim için bu kadar rahatsız oldum, ama sonuçta 10 üzerinden 5'i geçmez notum.
Jace 15 değil, 17-17.5 yaşlarındaydı ve o espriyi bir kez yaptı lütfen.. Geri kalanı ukalalığı ve kendini beğenmişliğiyle ilgiliydi..

10
Liman Kütüphanesi / Ynt: Nasıl kitap okursunuz?
« : 05 Eylül 2009, 17:42:36 »
Millet süper yazmışsınız çoğunu okudum ve koptum, herkesin alışkanlığı başka tabi.. :D Bende önce kapaktakilerin tümünden başlayarak çevirmen, grafiker ws hepsine göz attıktan sonra yatağımın duvar tarafındaki kısmına yastığımı koyar, ona yaslanır ve başlarım. Otobüste ya da sınıfta okuyamam, sesten rahatsız olurum.. Köy ziyaretindeysem de hamak mekanımdır..  ;)

Sayfa: [1]