Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Hezarfen

Sayfa: [1]
1
Sinema / Zincirbozan
« : 31 Temmuz 2008, 00:18:23 »

Tür :   Dram  / Politik
Gösterim Tarihi : 13 Nisan 2007
Yönetmen : Atıl İnaç
Senaryo : Avni Özgürel
Görüntü Yönetmeni : Gökhan Tiryaki
Yapım : 2007, Türkiye

Oyuncular

Bülent Emin Yarar (Bülent Ecevit) , Haldun Boysan (Süleyman Demirel) , Suavi Eren (Kenan Evren) , Suna Selen (Rahşan Ecevit) , Ayşe Tunaboylu (Nazmiye Demirel)
1970'lerin sonlarına doğru Türkiye'nin gittikçe gerginleşen atmosferi, her geçen gün işlenen onlarca cinayet ve yitip giden bir dolu hayata eşitti. Sokağın kanla boyanan kaldırımları, siyasilerin bu kanı daha da arttıran demeçleri ile ülkedeki derin kaos ortamını besliyordu.

Türkiye'nin bu son derece gergin atmosferine bir de ülkenin en önde gelen gazetecilerinden Abdi İpekçi'nin öldürülmesi eklenince bu ortamı yapacaklarına sebep olarak gören askeri yapı, ülke yönetimine müdahaleye hazırlanıyordu.

Abdi İpekçi'nin öldürüldüğü dönemden 12 Eylül askeri darbesine kadar geçen süreyi, siyasilerin terör olaylarına kayıtsız kalmanın ötesinde nasıl körükleyici davranışlarda bulunduğunu ve askerin darbe hazırlıklarını anlatan Zincirbozan'ın senaryosu gazeteci Avni Özgürel tarafından yazıldı.

2
Sinema / Takva
« : 31 Temmuz 2008, 00:15:29 »

Tür :   Dram
Gösterim Tarihi : 1 Aralık 2006
Yönetmen : Özer Kızıltan
Senaryo : Önder Çakar
Görüntü Yönetmeni : Soykut Turan
Müzik : Gökçe Akçelik
Yapım : 2006, Türkiye

Oyuncular

Erkan Can (Muharrem) , Meray Ülgen (Şeyh) , Güven Kıraç (Rauf) , Erman Sabah (Muhittin) , Settar Tanrıöğen (Ali Bey) , Murat Cemcir (Mahmut) , Engin Günaydın (Erol) , Öznur Kula (Hacer)
Kendi halinde, oldukça mütevazi bir yaşam süren Muharrem, dini inançları çok kuvvetli bir insandır. Öyle ki, gece gündüz sürekli ibadet etmekte, cinsellikten uzak, içine dönük bir hayat yaşamaktadır.

Bütün bu özellikleri, çevresindeki insanlar tarafından büyük bir güvenilirlik kazanmasına neden olur. Bu durum, varlıklı bir tarikat şeyhinin dikkatini çeker ve Muharrem'in güvenilirliğini, tarikatın sayısız mülkünün kiralarının toplanması için kullanmaya karar verir. Birdenbire bambaşka bir dünyanın içine giriveren Muharrem için sahip olduğu değerler yavaş yavaş sarsılmaya başlar. Modern dünyanın içinde bulunduğu karmaşa, onun yıllardır alışık olmadığı kadar yıpratıcıdır. Ama işin kötüsü artık o da, bu dünyanın getirilerinden kendini uzak tutamaz.

Yönetmenliğini Özer Kızıltan'ın yaptığı Takva'nın Toronto Film Festivali'nde Kültürel Yenilik Ödülü'nü aldığını da ekleyelim.

3
Sinema / Kara Yılan İnliyor ~ Black Snake Moan
« : 31 Temmuz 2008, 00:13:34 »

Tür :   Romantik / Dram
Gösterim Tarihi : 27 Temmuz 2007
Yönetmen : Craig Brewer
Senaryo : Craig Brewer
Görüntü Yönetmeni : Amy Vincent
Müzik : Scott Bomar
Yapım : 2006, ABD , 115 dk.

Oyuncular

Samuel L. Jackson (Lazarus) , Christina Ricci (Rae) , Justin Timberlake (Ronnie) , S. Epatha Merkerson (Angela) , John Cothran Jr. (Reverend R. L.) , David Banner (Tehronne) , Michael Raymond-James (Gill) , Adriane Lenox (Rose Woods) , Kim Richards (Sandy)
Şarkılarını Tom Waits gırtlağı ile söyleyen eski bir blues çalgıcısı Lazarus... Aynı zamanda hayatının aşkını bulduğu inancıyla müziğini bırakan ama büyük bir aldatılma sonucu hayatı kararmış kalbi kırık umutsuz bir adam... Hayalkırıklıklarını biraz olsun hafifletebilmek için yeniden gitarından medet uman Lazarus'un hayatına bir defa daha, ama bu sefer başka bir kadın damgasını vuracaktır.

Rae, çocukluğunda uğradığı tecavüz ve annesi tarafından terkedilmiş olmasının verdiği çöküntü ile kendisini sokaklara vurmuş bir hayat kadınıdır. Aynı zamanda uyuşturucu bağımlısı da olan Rae'nin tek kurtuluş ümidi erkek arkadaşı Ronnie'dir. Fakat Ronnie'nin de askere gitmesi ile yeniden tek başına kalmıştır. Hayatta kalabilmek için bildiği tek yolda ilerlerken bir gün korkunç bir şekilde dövülerek yol kenarına atılır.

Lazarus ve Rae'nin hayatları bu noktada kesişecektir. Rae'yi korkunç bir şekilde bulan Lazarus, ona doğru yolu göstermeye kararlıdır. Fakat bunu hiç de alışılmadık bir şekilde yapacaktır.

Samuel L. Jackson ve Christina Ricci'nin oldukça başarılı performanslar sergiledikleri film, birbirlerini iyileştirmek için bir araya gelen iki yaralı insanın öyküsü...

4
Müzik / Murat Kekilli
« : 25 Temmuz 2008, 01:12:08 »
Emek harcanarak yapılan müziğin Anadolu Rock duayenlerinden bir elemanı tanıtücüüüm sizlere.. Tarzını genel olarak sevmesemde Murat Kekilliinin gırtlağını çok severim... Neyse bakın hayat hiyakesine neler var :



18 Nisan 1968 yılında Adana 'da doğan Murat Kekilli; İlk, orta ve lise eğitimini de Adana'da tamamladı. Kocavezir Mahallesi'nde oturan ailesinin fakir olması nedeniyle tatillerde, Adana ve Ceyhan 'da karpuz tarlalarında çalışmıştır. Adana'da gençlik sarayının müdürü ile tanışıp, onun yanına gidip gelirken orada piyano çalan bir arkadaşını görür ve hayran olur ve müzik hayatına ilk piyano ile başlar. 1989 yılında vatani görevi için askere gider, 1991 yılında askerden döner ve yaşantısına fiili olarak başlar. 1992 - 1993 yıllarında Adana Devlet Konservatuvarısınavlarını kazanır; fakat, bir yıl kadar devam edip ayrılır. 1994'de İstanbul 'a gelir bir grupta çalışır ve ilk grubunu Kilikyalılar'ı kurar. 1996 Yılında ise Yolcular gurubu ile çalışır ve Eşek Gözlüm Albümünü çıkartır. Bu albümün istenilen yere gelmediği düşünülerek Ferdifon Müzik firması ile yollarını ayırır. Daha sonra Boğaziçi Müzik ile anlaşır ve 1999 yılında Bu Akşam Ölürüm ismindeki albümünü çıkartır. 2007 yılı itibariyle, Boğaziçi Müzik firmasında müzik hayatına devam etmektedir.


Albümleri :

Bir Ahir Zaman 2006
01- Sana Gül Dedim
02- Ahir Zaman
03- Kahrında hoş Lütfunda
04- Hayat Mı Bu
05- Sam Amcalar
06- Cümbür Cemaat
07- Döveceksin Dizlerini
08- Bir Masal Rüzgarı
09- Yeşil Başlı Gövel Ördek
10- Ayrılık Ayı
     
   
 
Avara 2004
01- Avara
02- Ayrılık
03- Eşek Gözlüm
04- Tomarza
05- Yandı Bu Yürek
06- Vakti Geldi
07- Odalarım
08- Meyro
09- Gitme Döngüsü
10- Meşeler
     
   
 
Yedialtı 2002
01- Söyleme
02- Gel Öpem Seni
03- Alır Seni Boşarım
04- Bir Çift Turna
05- Salını Salını
06- Çılgın
07- Köprüden Geçti Gelin
08- Kapat Kapıları
09- Beşinci Mevsim
10- Usandım Ben
     
   
 
Bu Akşam Ölürüm 1999
01- Turnam
02- Bu Akşam Ölürüm
03- Barış Türküsü
04- Anadolu Benim
05- Dadaş
06- Karagözlüm
07- Aklıma Gelmeyecektin
08- Vaybe
09- Dere Boyu Kavaklar
10- Yar Deyi
     
   
 
Vaybe 1996
01- Eşek Gözlüm
02- Seni Çılgın
03- Vaybe
04- Bu Akşam Ölürüm
05- Dokunursan Yanarsın
06- Anadolu Benim
07- Vur Sineme Öldür Beni
08- Bit Pazarı
09- Bir Çift Turna Gördüm
10- Kıbrıs Türküsü



Bir iki resim :

1
2

5
Güncel / Akdenizde Deprem
« : 16 Temmuz 2008, 00:35:10 »
EGE BÖLGESİ'NDE DE HİSSEDİLDİ

 

Merkez üssü Akdeniz olan 6.4 büyüklüğündeki deprem Ege Bölgesi´ndeki il ve ilçelerde de hissedildi. Bölgenin güneyinde daha şiddetli hissedilen depremde ilk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybetti.

 

Deprem, İzmir, Muğla´nın Marmaris, Fethiye ve Bodrum ilçelerinde  hissedilirken, Antalya´nın Kumluca ilçesinde de etkisini gösterdi. Şehir merkezlerinde ise fazla hissedilmeyen sarsıntı vatandaşların uyku saatine rastlaması sonucu farkedilmedi.

 

Bodrum ilçe merkezi ile Bitez, Ortakent- Yahşi, Yalı ve Turgutreis beldelerinde bazı otel ve tatil köylerindeki turistler kendilerini dışarı attı. Yaklaşık yarım saat süren paniğin ardından turistler otellerine geri döndü. Marmaris'in Bozburun Beldesi ile Taşlıca ve Söğüt köyleri de bölgede depremi en fazla hisseden yerler oldu. Kısa süreli bir panik yaşandı. Binalarda herhangi bir çatlak ya da yıkıntı oluşmazken, kısa sürede hayat normale döndü. Datça'da deniz kenarındaki öğretmenevinde de benzer görüntüler yaşandı. Korkulacak durum olmadığını vurgulayan Marmaris Kaymakamı Cemalettin Özdemir, sükunet çağrısı yaptı.
 

hurriyetim.com

6
Harry Potter / Sizin böcürtünüz?
« : 02 Haziran 2008, 23:16:26 »
Durum açık, böcürtünü yaz, cevap olarak yolla, .. Efenim herkesin bir böcürtü vardır, bende sizinkileri göreyim dedim  :clap

Benim ki : böyle elinde bir deposilin 1200 ile yanıma yaklaşan hafif lüle saçlı esmer, suratında ben olan bir hemşire (böüü tüylerim diken diken oldu  :hönk )

7
Sinema / Sizin keşfettiğiniz mantık hataları!
« : 11 Mayıs 2008, 02:28:30 »
Olmaz demeyin, Uma Thurman'ın oynadığı bir filmde olabiliyorsa .. yani ..
Dikkatinizi çekenleri burada paylaşün . Tabiki de ilki benden olucük

Uma Thurman (L)'ın başrolde oynadağı "Benim Süper Eski Sevgilim" filminde G- Girl'ün saç telini, g-girl'ün saç fırçasından alıyorlar, ancak daha sonra hiç bir şekilde o saçı kesemiyorlar, Peki saç nasıl kopupta tarağa yapışmış ? Haşırt mantık hatası  :hönk

8
Harry Potter / Olası 8. kitap senaryosu
« : 07 Ocak 2008, 16:48:05 »
JK in 8. kitabı yazıcağına dair rivayetleri daha önce konuşmuştuk..İyide bizim ana karakterlerimizin alayı ölmedimi ?.
Ölenlere bi bakalım :
Moody, Dumbledore, Snape, Voldemort, Fred, Bella, Sirius, Remus, Tonks... daha bi ton var (şimdi aklıma gelmiyo)

Bunlar öldü..Tamam kalan sağlar bizimdir ama kalanalr  : Neville, Harry, Hermione, Draco ve Ron..
JK bu karakterlerden "Biz mutlu büyücüleriz, bir birimizi severiz" gibi bir kitap mı çıkartmayı plânlıyor ?
Yoksa Voldemort'un bilmediğimiz bir Horcrux'umu var (yada ona benzer bişe).

8. kitap çıkmadı, daha esamesi bile yeni okunmaya başlandı ama, esamesi bile bana bir soğukluk vermeye yetti..

9
Harry Potter / Filmler sizi seriden soğutuyor mu ?
« : 05 Ocak 2008, 16:43:29 »
Şahsen beni felaket soğuttu..Ateş Kadehi tam bir hâyal kırıklığıydı..Zümrüdüanka Yoldaşlığı desen flashbackler sayesinde "birazcık" ayakta kalmıştı..Hele hele Zümrüdüanka Yoldaşlığının (gerçi sinemada alt yazılıydı) dublajı oalyı bitiren nokta oldu. 7 serinin Sihir Bakanlığı Sırlar Bakanlığı oluvermişti bir anda..Avada Kedavra  lanetinin Crucio laneti olarak anılmasını saymıyorum bile!.

10
Müzik / Dark Funeral
« : 01 Ocak 2008, 15:11:26 »
Grup Hakkında

1993

Dark Funeral olarak bildiğimiz bu savaş makinesi Lord Ahriman ve Blackmoon (David Parland) tarafından kurulduğunda tarih 1993’tü.. Draugen ve Themgoroth gruba daha sonra katıldılar..

1994

Grubun kendi adını taşıyan, finansmanını kendisi üstlendiği efsanevi mini-cd, Ocak ayında Dan Swanö’nün Uni-Sound stüdyosunda kaydedildi.. 4 Mayıs’ta, dünya hiçbir şeyden habersiz öylece yaşamaya devam ederken, mini-cd piyasaya çıktı.. Grup ilk canlı performansını Oslo’da bulunan Luse Lottes adlı klüpte gerçekleşitirirken kayıttan hemen sonra Draugen gruptan ayrıldı ve yerine Equimanthorn geldi..


1995

Grup, No Fashion Records ile anlaşma imzalarken bunun büyük bir hata olduğunu bilmiyordu tabi. Çıkış albümü, “The Secrets Of The Black Arts” hazırlıkları tamamlandıktan sonra albümü kaydetmek için tekrar Uni-Sound stüdyosuna giden grup, daha sonra buradan vazgeçip Abyss Studio’ya yerleşip albümü tekrar kaydetti. Stüdyodaki çalışmalar sırasında “When Angels Forever Die” şarkısı kaydedildi ve albüme eklendi. Grup, Peter Tagtgren’in prodüktörlüğü ile aradığını bulmuştu. Grup kısa süre sonra Berlin’de gerçekleştirilen Under The Black Sun festivaliyle ilk festival konserini de vermiş oldu. “The Secrets Of The Black Arts” şarkısına bir de video çeken grup, kaseti dünyadaki tüm müzik kanallarına yolladı..

1996

28 Ocak’ta grubun ilk albümü “The Secrets Of The Black Arts” Metal Blade etiketiyle piyasaya çıktı. Kadroda bir takım sallantılar yaşayan Dark Funeral’de, vokalist Themgoroth ve baterist Equimanthorn’un yanı sıra grubun kurucu üyelerinden Blackmoon’un da ayrılması grubu çaresiz bir durumda gösterse de kısa sürede kadro tekrar tamamlandı.. Baterist Alzazmon, gitarist Typhos ve Emperor Magus Caligula’nın gruba katılmasıyla grup ayağa kalktı..Necromas ile beraber “Satanic War Tour I”i gerçekleştiren grup, aynı sene içerisinde bir de Bathory’e saygı albümünde “Call From The Grave” ve “Equimanthorn” şarkılarını tekrar yorumladılar..

1997

Satanic War Tour’un ikinci ayağı Ancient ve Bal Sagoth’un desteğiyle tamamlandı.. Bunun yanı sıra Dark Funeral, Amerika’daki ilk konserini de Chicago’da gerçekleştirilen Expo If The Extreme festivalinde gerçekleştirdi. Dark Funeral, Amerikan seyircisini adeta dumura uğratmıştı.. Kazığa geçirilmiş domuz kafaları, ters haçlar ile dekore edilen sahneyle zaten seyircinin ilgisini tavana vurdurmuş olan Dark Funeral, şovun finalinde Emperor Magus Caligula’nın ateş şovuyla kalabalığı mest ediyordu..Grup satanik turnelerine devam ediyor “The American Satanic Crusade Tour”u Usurper ile gerçekleştiriyordu. Aslında turdaki diğer gruplar Acheron ve Destroyer 666 idi fakat yaşanan bir çok aksilik sonucu iki grup da katılamadı.. Dark Funeral; Eylül ayında, “Vobiscum Satanas”ı kaydetmek için tekrar Abyss Studio’nun yolunu tuttu. Ahriman/Caligula ortaklığıyla inanılmaz sürati ve vahşiliğiyle dehşete düşüren bir albüme imza atan Dark Funeral, Marduk’la beraber İsveç black metalini dimdik ayakta tutuyordu..

1998

Enthroned ve Liar Of Golgotha ile çıkılan The Ineffable Kings Of Darkness turunda, gruba bas gitarist olarak Dominion eşlik ediyordu. İkinci büyük festivali Swedish Hultsfreds’in ardından Thyphos gruptan kovuldu ve Dominion’un (ki kendisi gitaristtir aslen) ikinci gitarist olarak gruba dahil olmasıyla Caligula sadece vokalist olarak devam etti..

1999

Grup yine yollara düşüyor ve “Black Plague Across The West” mini-turunda, California’da sahneye çıkmadan hemen önce Meksika’yı dağıtıyordu.. Amerika dönüşü grup tarihinin en başarılı Avrupa turnesi, Dimmu Borgir’la beraber çıkılan “The Satanic Inquistion” oluyordu..

2000

Dark Funeral, yine Abyss stüdyosunda, mühendis Tommy Tagtgren’le beraber “Teach The Children To Worship Satan” adlı EP’yi hazırladı.. Hatta grup, “An Apprentice Of Satan” adlı şarkıya bir de video çekti.. Hayatını yollarda geçiren grup Dark Funeral, tekrar yollara düştü ve bu sefer Deicide, Immortal ve Cannibal Corpse ile No Mercy festivaline katıldı.. Gaahnfaust’un gruptan ayrılmasının ardından yerine Matte Modin gruba daimi eleman olarak dahil oldu ve seyirci karşısına ilk kez With Full Force festivalinde çıktı.. Matte’nin gruba dahil olmasıyla grup daha da sıkılaşmıştı.. Wacken Open Air, grubun en büyük konserlerinden biri olurken, Kanada/Amerika turnesi de grup tarihindeki en başarılı turlardan biri oluyordu.. Bu sırada Lord Ahriman, Acheron, Incantation ve The Electric Hellfire Club üyeleriyle çalışmalarını sürdürürken Dominion ve Caligula da Dominion Caligula adını verdikleri yan projeleri üzerinde çalışıyordu. Grubun ilk EP’sine olan yoğun talep üzerine, EP makyajlandı ve tekrar piyasaya sürüldü.. Yeni kapağı, daha önce yayınlanmamış resimleri ile grup hayranlarına büyük jest yapıyordu.

2001

Ocak/Şubat aylarında tekrar Abyss’e kapanan Dark Funeral, üçüncü albümünün kayıtlarına başladı. Yine Peter Tagtgren imzası taşıyan “Diabolis Interium”, Dark Funeral için bir başyapıt olmasının yanı sıra black metal için de bir dönüm noktasıydı.. Alışılmış çok süratli şarkıların yanı sıra Dark Funeral, “Goddess Of Sodomy”, “An Apprentice Of Satan” gibi şarkılarla tempoyu düşürüyordu. “Diabolis Interium” sadece black metal fanatiklerinin değil, metal dinleyen herkesin arşivinde olması gereken bir albümdü..
“Diabolis Interium”un son derece olumlu tepkiler alması, grubu bir takım önlemler almaya itti ve grup, Rusya, Bulgaristan, Japonya, Tayland vb. gibi bir çok ülkeden firmalarla dağıtım anlaşması imzaladı..
“Diabolis Interium” raflardaki yerini alır almaz Dark Funeral alışıldığı üzere yine yollara düştü. Tidfall, Anorexia Nervosa ve Ragnarok ile beraber çıkılan Avrupa turnesinin kadrosunda bas gitarist olarak Hypocrisy’den Mikael Hedlund vardı. Turneden sonra kendi grubuna dönen Hedlund’un yerine Richard Cabeza geçici olarak gruba dahil oldu..

2002

Ekim ayında Dark Funeral, Japonya, Tayvan ve Singapur’u kapsayan ilk Uzakdoğu turnesine çıktı. Her ne kadar seyirci Dark Funeral’in bu karanlık ve muhteşem müziğini pek anlamış görünmüyorsa da grubu oldukça sıcak karşıladılar.. Asya turnesinin ardından gitarist Dominion gruba tam faydalı olamadığını söyleyerek, grup arkadaşlarından pozisyonunun tekrar değerlendirilmesini istedi.. Sürekli yollarda olmayı kaldıramamasının yanı sıra, müzikte başka mecralara akmak istiyordu.. Dominion gruptan ayrılsa da ilişkileri her zaman iyi oldu ve grubun kapısı Dominion’a her zaman açıktı..

2003

Asya turunun ardında grup, yeni gitarist için seçmelere başladı. Oldukça uzun bir metal geçmişi olan Chaq Mol gurubun yeni gitaristiydi.. Chaq Mol’un aynı zamanda “Mordichrist” adında iki kişilik Doom/Black projesi de vardı.. Chaq Mol, Dark Funeral seyircisiyle ilk kez Wacken’da tanıştı..
Wacken’da gerçekleştirilen başarılı performans sonrası grup, Brezilya, Şili ve Kolombiya’yı kapsayan bir Güney Amerika turuna çıkarken, en başarılı turlardan biri oldu.. Tur sırasında birkaç konseri kaydeden grup bir konser albümü çıkarmak için hazırlıklara başladı ve sonucunda “De Profundis Clamavi Ad Te Domine” doğmuş oldu..

2004

Dark Funeral, yıla No Fashion Records’la olan sözleşmesini feshederek başladı.. Regain Records ile anlaşma imzaladıktan sonra bu muhteşem konser albümü bu firmadan çıktı.. Ocak ayında, Goatwhore ve Zyklon ile çıkılan tur sonrası tekrar Meksika günleri başladı.. Aralarında Piorno rock, Tuksa, X-Mass gibi bir çok festivalde konserler veren Dark Funeral, yılı İsrail, Rusya ve Ukrayna konserleriyle kapatıyordu..

2005

Dark Funeral 20 Ocak’ta Regain Records ile sözleşme yenilerken yeni albümün hazırlıklarına başlamıştı bile.. Lakin grup kendini yollardan alamıyordu bir türlü.. Six Feet Under, Nile, Dying Fetus gibi gruplarla çıktığı No Mercy turundan hemen önce Polonya’daki Metal Mind Festival’e de iştirak etti..

Grup, 23 Mayıs’ta nihayet stüdyoya girebildi. Dug Out Studios’ta prodüktör Daniel Bergstrand ve Örjan Örnkloo ile çalışan Dark Funeral, uzun süredir beklenen albümünü kaydetmeye başlamıştı. Dark Funeral’in dördüncü stüdyo albümü, aynı zamanda grubun da en istekli yaptığı albüm oldu.. Meshuggah’ın eski bas gitaristi Gustaf Hielm’den yardım isteyen Dark Funeral 18 Ağustos’ta, başyapıt, “Attera Totus Sanctus”u tamamlamış oldu.. Vahşi, öfkeli ve şeytani!



Black metalin baba gruplarından biridir. Konser öncesi şeytanın 99 ismini saymaları ve şeytanı latince selamlamarı gelenek haline gelmiştir.
Bir kaç resmi :




11
Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan.. Yakın geçmişimizin en ünlü isimlerinden.68 Kulşağı olarak adlandırılan akımın Türkiye kolunun liderleri konumundaydılar.Bu 3 devrimcinn hayatını, yaşadıklarını anlatan kitabı okurken ağlıcaksınız bahse girerim (ben ağlamıştım)

Kitabın kısa tanıtımı : Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan yakın tarihimizin simgeleşmiş adlarında üçüdür. Bilindiği bu üç genç '12 Mart' döneminin karanlık günlerinde, 6 Mayıs 1972 sabahı darağacına çıkarıldılar. 12 Mart'ın 'hukuk anlayışı' nın bir göstergesi ve sonucu olan bu infazlar, yıllarca kamuoyununu vicdanını rahatsız etmiş ve etmektedir. Demokrasi kültürünün perspektefinden bakıldığında, yakın tarihimizde verilmiş pekçok kararın da aşırı siyasallaşmış bir hukuk anlayışının örneklerinden olduğu kabul edelecektir. Bu yapıt, üç gencin darağacında canverişlerinin dördüncü yılı olan 1976'da, 18 gün süren olaylı bir yazı dizisinin ardından kitaplaştırılmıştır. Dizinin yayını süresince hemen her gün ağır cezalık davalar açılmış, toplatma kararları verilmiştir. Kitaplaşan yapıt da ağır baskılara uğramıştır. Bir dönem kuşağının el kitabı olan bu efsanevi yapıtı yasaklı sürecinin öyküsünü de içeren yeni bir düzenlemeyle sivil tarihimize belgesel bir katkı olarak sunuyoruz.


Kitapta her olay ayrıntııs ayrıntısna anlatılmaktadır.
Tavsiye ederim.

Sayfa: [1]