Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - zekican5

Sayfa: [1]
1
Kraliyet Meydanı / Satılık Kitaplar&Mangalar
« : 13 Şubat 2016, 16:04:30 »
Ankarada öğrenci evinde kaldığım ve kitapları koyacak bir köşe bulamadığım için elimdeki kitapların bazılarını satmaya karar verdim. Ankara içi elden teslim yapabilirim diğer illere kargo alıcıya ait olmak üzere gönderim yapılır. Liste aşağıdaki gibidir aklınıza takılan bir soru olursa 05359746100 dan whatsapp aracılığı ile bana ulaşabilirsiniz.

Vampir Knight( Vampir Şövalye) 1-15  --- 80 TL ---
Rosario to Vampire( Vampir ve Tılsımlı Kolye) 1-9 --- 50 TL ---
Fullmetal Alchemist( Çelik Simyacı) 1-6 --- 40TL ---
Bleach 1-7 -- 40TL ---
Naruto 1-15 --- 80 TL ---
Attack on Titan( Titana Saldırı) 1-2 --- 10 TL ---
Tokyo Ghoul 1 --- 10 ---
All You Need Is Kill 1 --- 10 TL ---
Son İmparatorluk( Sissoylu Serisi- Brandon Sanderson) --- 13 TL ---
Elantris -(Eski basım , Brandon Sanderson) --- 13 TL--
Marslı ( Andy Weir) --- 12 tl ---
Kızıl İsyan Serisi 1-2( Kızıl Yükseliş, Altın Oğul- Pierce Brown) --- 25 TL ---
Maymunlar Gezegeni ( Pierre Boulle ) --- 10 TL ---
Kıyamet Gösterisi ( Neil Gaiman, Terry Pratchett ) --- 10TL ---
Steelheart ( Brandon Sanderson) --- 12 TL ---
Firefight (Brandon Sanderson) --- 15 TL ---
Büyücüler ( Lev Grossman  ) --- 13 TL ---
Büyücü Kral ( Lev Grossman  ) ---13 TL ---
Büyücünün Diyarı ( Lev Grossman  ) --- 13 TL ---
Sessizliğin Müziği (Patrick Rothfuss ) --- 10 TL ---
Felsefe Yüzüğü Serisi 1-2 ( Kahramanların Görevi, Kralların Yürüyüşü ) --- 15 TL ---
Leviathan Uyanıyor (  James S. A. Corey  ) --- 13 tl

2
Kraliyet Meydanı / Satılık Kitaplar
« : 25 Mart 2015, 15:35:19 »
Büyücüler- Lev Grossman -15 tl
Büyücü Kral- Lev Groosman -15 tl
Elantris- Brandon Sanderson - 12 tl
Rüzgarın Adı- Patrick Rothfuss -15 tl
Bilge Adamın Korkusu- Patrick Rothfuss -20tl
Vergilius'un Ölümü- Broch -12 tl
Marslı- Andy Weir -15 tl
Ötekiler Arasında- Jo Walton -13 tl
İblis Savaşları Serisi(İblisin Uyanışı- İblisin Ruhu- İblisin Havarisi) R.A. Salvatore -25 tl
Naruto Manga-( İlk 15 cilt) - 100 tl
One piece Manga-(İlk 15 cilt)- 100 tl
Death Note- (İlk 13 cilt) - 80 tl

Ayrıca toplu alımlarda indirim yapılır.

Spoiler: Göster

3
Yaklaşık bir hafta önce aldığım Star Wars Age of Rebellion Beginner's Game'i ihtiyaçtan dolayı 100 tl karşılığında satıyorum. Kargo alıcıya aittir. Set sadece içindeki ürünlere bakmak için bir kere açılmıştır. Kondisyonu gayet iyidir.

Set hakkında kısa bilgi vereyim:

Bu set Star Wars'ın FRP sistemine dökülmüş halidir. Beginner's Game kiti ise oyuna alışma amaçlı yarı boardgame yarı frp tatında bir oyundur.Eğer Beginner's Game kitini severseniz oyunun Core Rulebook'u, Game Master's Kiti gibi tamamen Frp ye odaklanan devam kitaplarıda var. İsteyenlere onlarıda temin edebilirim.

Bu da ürünü inceleyebilmeniz için bir link:

http://www.fantasyflightgames.com/edge_minisite_sec.asp?eidm=254&esem=1


4
Zaman Çarkı Tüm seri --Satıldı--

Efsaneler-Mitler (Alfa Yayınları-Hardcover) -30 tl  (5/5)
Enderin Oyunları Serisi (5 kitap) - (Orson Scott Card)- 40 tl (5/5) --Satıldı--
Leviathon Uyanıyor (James S. A. Corey)- 12 tl (5/4)
Vergilius'un Ölümü( Broch) -12 tl (5/5)
Büyücü-Çırak (Raymond E. Feist) -12 tl (5/5) --Satıldı--
Rüyanın Öte Yakası (Ursula K. Le Guin) -8 tl (5/5) --Satıldı--
Rocannon'un Dünyası (Ursula K. Le Guin) -8tl (5/5)
Ötekiler Arasında (Jo Walton) - 12 tl (5/5)
Parçalanmış Krallıklar (N. K. Jemısın) - 12tl (5/5)
İlya Yayınlar Mitoloji Seti (11 Kitap) - 110 Tl (5/5)

Toplu alımlarda indirim yapılır.
Spoiler: Göster



5
Kraliyet Meydanı / Satılık Anime Figürleri
« : 05 Haziran 2013, 20:24:09 »
Zamanında paraya kıyıp birçok figür aldım tabi o zaman Antalya da ailemin yanındaydım ve bütün figürlerimi odamda sergileyebiliyordum amma velakin bu sene Ankara'ya geldim ve odamda figür sergilemem gerçekten zor.Bu nedenle geçen ay güzelliğine dayanamayıp aldığım Aizen figürünü satışa çıkarıyorum. %100 Orjinal Bandrollü üründür. Direk Japonya'dan getirtmiştim ve bana yaklaşık 130-140 Tl civarına patladı toplamda ( shipping de dahil yani ). Kutu hiç açılmamış olsa aldığım fiyata satabilirdim ama 1 kere açıldığı için 120 Tl lik bir fiyat belirledim . Tabi Kargo da bana dahil. Ankara içi elden teslim yapabilirim diğer şehirlere ise kargo ile gönderim yapabilirim. Satışı 3 gün içinde yapabilirim maalesef çünkü Antalya'ya gidiyorum.

Edit: Figürün korumaları kaybolduğu için (Kutu korumları olan plastikler) Fiyatı 50 tl ye düştü. Ayrıca IchigoKurosaki ve Hakate Kakashi figürleride listeye eklenmiştir. Toplu alımda 100 tl ye satabilirim. Tek tek olursa tanesi 50 tl. Kargo alıcıya aittir. Ankara içi elden teslim yapılır.

Spoiler: Göster



6
Kraliyet Meydanı / Satılık Kitaplar...
« : 04 Kasım 2012, 14:30:54 »
 Bu sene üniversite nedeniyle Ankaraya geldiğim için kütüphanem Antalya da kaldı ve bende Ankara da aldığım bazı kitapları satmaya karar verdim.Kitaplar sıfır olup birçoğu D&R dan alınmıştır.

* Kujo-Stephen King (1999 Basım) Kitap eski basım olmasına rağmen sıfır ayarındadır. (10 tl)
* Karanlık Çökünce-Stephen King (2009 Basım) D&R dan alınmıştır. (14 tl)
* İlyada-Homeros (2011 Basım) (15 tl)
* Odysseia-Homeros (2011 Basım )  (15 tl)
* Tanrı'nın Kırbacı Atilla 1. Kitap -Thomas R.P. Mielke  (15 tl)
* Tanrı'nın Kırbacı Atilla 2. Kitap -Thomas R.P. Mielke  (15 tl)
* Athena'nın İşareti - Rick Riordan  D&R dan alınmıştır. (17 tl)
* Yılanın Gölgesi - Rick Riordan D&R dan alınmıştır. ( 16 tl)


Ankara içi elden teslim edilir.Şehirdışına ise kargo alıcıya aittir. Kitap resimleri aşağıda bulunmaktadır:
Spoiler: Göster











7
Kurgu İskelesi / Frimaren'den Özel Maceralar
« : 31 Ekim 2012, 00:22:06 »
 Kendi oluşturduğum dünyam Frimaren ile sizleri tanıştırmak istedim.Bu dünyayı buraya yazmaya kalksam günlerimi alır en iyisimi eserlerimde yer almayacak olan küçük maceralarla bu dünyayı tanıyın.

                                         Baş Rahibe ile Antlaşma


    Part 1




     Ağzındaki pipoyu tüttürerek derin bir nefes aldı Marthy.Kafasında yer alan düşünceler çılgıncaydı."çılgınca mı?" Bu söz biraz hafif kalıyordu. Bunu farkedince yüzünde hafif bir tebessüm oluştu.Genç yaşına rağmen acımasız ve yaman bir savaşçı olarak biliniyordu kendi diyarında.Peki ya burada ? Onu kim tanırdı ki! Ama tanıyacaklardı onu, tüm Frimaren tanıyacaktı.Planlarının ilk perdesini uyguluma vakti gelmişti. Pasun manastırının girişine doğru yürüdü .Adımları bir kadın gibi zarif aynı zamanda da bir savaşçı gibi sağlamdı. Manastırda piposunu tüttüremeyeceği için söndürdü ve belinde bağlı olan keselerden birisine koydu. Pasun manastının hep mezarlık veya ona benzer bir yerde olduğunu düşlerdi. Dün gece manastırı ilk kez gördüğünde adeta şok olmuştu. Yemyeşil çimenlerin ve rengarenk çiçeklerin ortasındaydı bu manastır. Ölüm tanrısı ile tam bir zıtlık oluşturuyordu. Bu zıtlık Marthy'nin tüylerinin diken diken olmasına yetmişti. Bir yanlışlık vardı ama bunu bir türlü anlayamıyordu. Derin bir nefes aldı ve manastırdan içeri ilk adımını attı.

   Karşısına siyah cüppeli bir rahibe çıktı ve hiç konuşmadan kısa bir el hareketi ile onu takip etmesini istedi. Manastırın içi duvarda asılı olan meşalelerle aydınlatılmıştı. Duvarlarda ölüm tanrısı ve ruhlardan oluşturduğu ordusu Büyük Kahin Savaşları sırasında olan bir savaştayken resmedilmişti. Resmin büyü ile yapıldığı aşikardı. Büyü konusunda diyarın gelmiş geçmiş en büyük ustalarından birisi olan Usta Jankew'den eğitim almış tek kişiydi. Büyücü ünvanını kazanmak için konseyin karşısına çıkmamıştı ve buna gerek olduğunu da düşünmüyordu. Konsey çok ısrar etmişti ama babasının konumu sayesinde kendini bu durumdan da kurtamıştı. Kemerinde asılı duran kılıcına baktı;tek güvencesi kılıcı ve büyüsüydü.Bu manastıra ölümü göze alarak gelmişti ya amacına ulaşacaktı yada ölecekti. Rahibe kara meşeden yapılmış bir kapının önünde durdu. Kapıyı tıklatmadan önce bir saniye durduğunu sandı Marthy. Acaba bu kızları kaç yaşında eğitime alıyorlar diye düşündü. Halk arasında rahibeler tarafından Pasun'a hizmetkar olabilmeleri için kaçırılan çocuklara dair masallar anlatılırdı. Marthy her taşın altında bir böcek olduğuna inanırdı. Ne kadar saklanırsa saklansın elbet o böcek birgün çıkmak zorunda kalır derdi her zaman. Bu duruma da bu söz çok uyuyordu. Masallarda hep doğruluk payı olduğuna inanırdı zaten. Kafasını bu düşüncelerden uzaklaştırdı ve rahibenin onu içeri davet ettiğini farketti. Bu kızların dili mi kesiliyor diye düşündü bir an ve kızın yanından içeri girerken kıza hafifçe sürtündü ve isterik bir kahkaha attı. Kız hiç tepki vermedi ve kapıyı arkasından kapattı.
   

   Baş rahibenin odası oldukça sadeydi. Odanın sol köşesinde yerde küçük bir şilte vardı. Koskoca Pasun'un baş rahibesinin böyle bir şiltede yatması Marthy'e çok komik gelmişti. Gülmemek için kendisini tuttu ve sağa doğru dönüp o tarafı incelemeye başladı. Duvar tarafı tamamen kütüphaneden oluşuyordu. Kütüphanenin önünde küçük bir masa vardı. Masanın üzerinde birkaç parça kağıt,mürekkep ve hokkası düzenli bir şekilde duruyordu. Masanın önünde ise iki küçük tabure vardı. Baş rahibe  nedense odada yoktu. Marthy taburelerden birisine oturdu ve ülkesinde çok yaygın olan bir şarkıyı ıslıkla çalarak rahibeyi beklemeye başladı...

   

8
   Arkadaşlar böyle bir konu açmamın sebebi bölüm hakkında merakı olan birçok arkadaşımızın olması.Bende bu bölümde okuyan birisi olarak bilgilendirmek istedim.Öncelikle detaylı bilgi vermedin diye bana kızmayın malum copy-paste yapmak kolay ama ben size içinde olan birisi olarak doğruları ve yanlış bilinenleri aktarmaya çalışacağım...



     Uzay deyince aklımıza yıldızlar,gezegenler ve galaksiler gelir haliyle.Ülkemizde uzay'a merak Isaac Asimov'un Vakıf,Dune serisi (yazar sayısı fazla olduğu için üşendim ;) ) , Arthur C. Clare'ın eserleri , Uzay yolu,Star Wars,Stargate gibi dizi,film ve kitaplarla  oluştu.Bu merak zamanla takıntıya dönüştü aramızda Star Wars gibi serileri onlarca kez izleyen çoktur :D Buna rağmen ancak NASA ve RKA  gibi kurumların yaptıklarını ağzımız açık izliyorduk. 21. yy geldi çattı ve ülkemizde bir anda uzay araştırmaları konusunda yatırımlar arttı ve birçok üniversitemiz uzay müh. bölümü açabilmek için başvurdu fakat uzay bilimi pahalı ve teknik imkanın kısıtlı olması sebebi ile ilk olarak İTÜ, sonra ODTÜ'de açılmıştır.Bu iki üniversitede ülkemizin en iyi araştırma üniversiteleridir. Bu nedenle uzun süre diğer üniversitelere izin verilmemiştir.Son olarak bu sene 2012 yılında geçen sene (2011) yılında açılan Türk Hava Kurumu Üniversitesi bünyesinde Uzay Nühendisliği (Aerospaca Engineering) adıyla açılmıştır.Birçok üniversitenin açmak istediği bölümlerin başında geliyor uzay müh. Nedeni ise talebin çok olması.Günümüzde üniversite öğrencilerinin yarısından çoğunun işsiz,geriye kalan yarısının üçte ikisinin de bölümleri dışında olan iş alanlarında çalıştığını göz önüne alırsak durumu anlarız. Bu kadar işsiz genç varken Uzay müh. bölümü iş olanakları ve dolgun maaşlarla adından söz ettiriyor ve bir güneş gibi öğrencilerin gözlerini kamaştırıyor(Bu sözü bir arkadaşın sözünü değiştirerek aktardım.O kendisini biliyor ;) ) .Bu durumda talep artıyor ama sadece üç üniversitede olduğu için puanlarda tavana vuruyor.Bu nedenle birçok arkadaşın hevesi kursağında kalıyor ;)  Ben bu sene Türk Hava Kurumu Üni. de %50 burslu olarak yerleştim bu bölüme ve gayet mutluyum. Arkadaşlar benden tavsiye birçok saçma sapan bölüm için onbinlerce lira harcıyacağınıza gelin THKÜ'ne ve senelik 10.000(%50 burslu) yada 20.000(burssuz) olarak okuyun.Önünüzde son2-3 sene. Bunun nedeni THKÜ'nin 2-3 sene içinde tüm bölümlerini(pilotaj hariç ) tam burslu yapacak olması. Tabiki  yüksek puan alan arkadaşlara benimde hedefim olan ama tutturamadığım İTÜ'yü öneririm.Seçim size kalmış karşısınızda geleceğin bir numaralı mesleği var.

Gelelim Uzay Mühendisi neler yapar.İlk olarak birçok kişinin yanlış bilgilerini çürütmek istiyorum.Bilinenin aksine Uzay Mühendisleri astronot olmak için eğitim almazlar.Astronot olma şansları diğer bölümlere göre çok yüksektir ama kendi içinde oldukça  düşük bir ihtimaldir.Uzay mühendisinin asıl işi Uydu,Roket,Uzay mekiği,Uzay robotu vb. uzay araçlarının tasarımını yapmaktır.Özetle uzayla alakalı tüm araçların tasarım işine uzay mühendisleri bakar.Soracaksınız bu adamlar hiç uzaya çıkmıyor mu diye.Çıkıyor çıkıyor tabi.Günümüzde Dünya çevresinde duran uzay üslerinde(zaten 2-3 tane var diye biliyorum ) duran elemanların çoğu uzay mühendisidir.Bunun nedeni orda duran çalışanların teknik bilgi birikimine sahip olmasıdır.Bunların dışında isterseniz uçak,elektrik-elektronik,makine yada Bilgisayar müh. yaptıkları tüm işleride yapabilirsiniz.Çünkü bu konuda eğitim veren üç üniversitede öğrencilerini tam anlamıyla eğitmek için elinden geleni yapıyor.

Kardeşim bırak yurtdışını biz bu bölüme girersek en kötü nerede çalışırız diye soracaksınız.Eee bende cevap vereyim. ASELSAN,HAVELSAN,TAI,TUSAŞ,ROKETSAN,THK,THY ve daha birçok hava şirketinde çalışabilirsiniz.Geç bunları bize hikaye anlatma ne kadar maaş alıcağız derseniz baştan söyleyeyim maaşlar dolgun.Mezun olur olmaz 3.000 tl ve üstü maaşla işe başlama şansınız çok yüksek.Sektörde çok açık var ama bu açıkların yetişecek mühendislerle 3-4 sene içinde dolması bekleniyor.

Bazılarınızın benim gibi hedefi yukarılarda olabilir yani NASABu durumda çılgın gibi ingilizce çalışıp öğrenmeniz lazım.Üniversitelerin yurtdışı olanaklarına bakarsak size THKÜ'ni önermeden geçemeyeceğim.Nedeni benim okumam değil Amerika'nın gözde havacılık üniversitelerinden biri olan Vaughn College ile bir anlaşması olması. Bu antlaşmaya göre iki üniversite arasında öğrenci ve öğretmen değişim programı olacak.Siz diyeceksiniz ki ee herkez gitmek ister o zaman.  :D O kadar kolay değil önce TOEFL-IPT sınavından 550 puan ve üstü almalısınız.Vaughn College ile yapılan antlaşmaya dönersek 2 seneye kadar Amerika'da hemde New York'ta okuma şansına sahip oluyorsunuz.Şimdi TOEFL-IPT sınavını geçemeyiz diyeceksiniz ama kardeşim biz her sene 500' ü geçemezsek sınıfta kalıyoruz desem inanır mısınız? Malesef durum bu ama ben şikayetçi değilim.Çünkü amacım sınıfı geçmek değil 550 puanı geçmek.Son olarak Vaughn College'den biraz daha bahsetmek istiyorum.Bu üniversitenin diploması elinde bulunan birçok kişi NASA'da çalışıyor arkadaşlar fazla söze gerek yok.Sorularınız olursa içtenlikle cevaplarım...
Spoiler: Göster
 


 
Spoiler: Göster


 
Spoiler: Göster


 
Spoiler: Göster


 
Spoiler: Göster

9
Diğer Fantastik Eserler / Lumatere Günlükleri
« : 23 Ekim 2012, 20:29:55 »
Lumatere Günlükleri

http://Uploaded at ImageFra.me

En güzel zamanlardı. Krallık güvenli ve bereketli, insanlar mutluydu.

Dokuz yaşındaki Finnikin hepsinin paramparça olduğuna bizzat şahit oldu.

Kraliyet ailesi öldürüldü. Orman Halkı katledildi. Finnikin'in babası, çok sevdiği eşinin idamı açıklandığında hapse atıldı. Bu katliama öfkelenen Orman Halkı'nın başhanımı Seranonna, karanlık bir lanetle Lumatere halkını şehrin duvarları arasına hapsetti. Her şeyden geriye, krallığın kapısında kayıp prens Balthazar'a ait olduğu farz edilen kanlı parmak izleri ve lanetten kurtulmayı başaranların sefalet içerisindeki kampları kaldı.

Aradan on koca sene geçer...

Kayalı Finnikin ve onun akıl hocası Sör Topher, o meşum lanetten dolayı çok sevdikleri anavatanları Lumatere'ye on yıldır adım atamamışlardır.

Ancak Finnikin, Evanjalin isimli kendini beğenmiş bir genç kızla tanışır. Evanjalin, Lumatere tahtının vârisi olan Prens Balthazar'ın hâlâ hayatta olduğunu iddia etmektedir.

Evanjalin yurtlarına dönmeleri ve kendisinin, onları vârise ulaştıracak tek kişi olduğu hakkında oldukça inatçıdır. Yolculukları boyunca Finnikin onun bitmez tükenmez umudundan etkilenir. Çocukluk arkadaşı olan Prens Balthazar'ı yeniden göreceğine, lanetli halkının tekrar Lumatere'ye gireceğine ve krallıkta hapsolmuş olanlarla birleşeceğine inanmaya başlar. Hatta mahkûm olan babasını bile bulacağını ummaya başlar.

Ancak Evanjalin göründüğü gibi biri değildir. Ve şaşırtıcı gerçek sadece Finnikin'in ona olan güvenini sınamakla kalmaz, kendi hakkında bildiklerini ve kaderini de sorgulamasına neden olur.


Biraz geç olsada geçen hafta alıp bitirdim serinin ilk kitabını.İkinci kitabında ingilizcesini aldım ve bugün okumaya başladım.Belki çok üst seviye bir seri sayılmaz ama insanı tatmin ediyor.Güzel bir seri olduğunu düşünüyorum.


10
Ejderha Mızrağı / Ejderha Mızrağı Soru Hattı
« : 26 Aralık 2009, 20:41:26 »
Merhaba arkadaşlar Ejderha mızrağı serisne yaşım itibari ile geç başladım :D:D Ama yapılacak birşey yok başlayınca da bırakılamıyor...Sizden Karanlık Havari serisinden sonra başka kitap çıkıp çıkmayacağını öğrenmek istiyorum...Yardımcı olursanız sevinirim...

Sayfa: [1]