Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Arminas

Sayfa: [1]
1
Harry Potter / Okul Çalışanları ve Öğretmenler:
« : 23 Temmuz 2008, 10:01:24 »
  
Hogwarts Profesörleri:

Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore

Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu Müdürü olan Dumbledore 1840 yılında doğmuştur. Uzun gri saçlı, yarım ay çerçeveli gözlük takan çok akıllı bir adamdır. Aberfort adında bir kardeşi vardır. Sol dizinde Londra Metrosunun kusursuz bir haritası bulunur, 1945'te kara büyücü Grindelwald'ı yenmesiyle, ejderha kanının on iki ayrı konuda kullanışını bulmasıyla ve Nicholas Flamel ile yaptığı çalışmalar ile tanınır. Oda müziği ve on lobutlu bowlingden hoşlanmaktadır. Denizdili gibi birçok dili rahatlıkla konuşabilmektedir.

Aile ilişkilerinde çok fazla rol üstlenememiş, genelde kendi çalışmaları hep daha ön sırada yer almıştır. Altı yaşında Muggle çocukların saldırısına uğrayarak kişiliğinde yara açılan kız kardeşinin, anne ve diğer erkek kardeşi Aberforth tarafından bakılması sırasında kendisi bu olaylardan hep uzak durmuştur. Taa ki annesi kızkardeşi tarafından kazara öldürülünceye kadar...

Ondan sonra aileye katılarak idareyı ele almaya çalışsa da erkek kardeşi ile aralarında derin fikir ayrılıkları patlak verir. Birbirlerini çok sevseler de birinin hırs ve azmi, diğerinin aileye dönük yaşam isteği ile çakışır. Aberfort'un abisinin yüzüne haykırdığı gerçekler Albus'un asla duymak istemediği şeylerdir. Albus o dönemde Grindelwald ile birlikte yeni bir büyücülük düzeni için çalışmaktadır. Aynı zamanda Ölüm Yadigarları'nı bulup kendini ölümsüzleştirmek gibi bir heyecana da kapılmıştır. Grindelwald ile aynı amacı paylaştıklarından araştırmaları daha kolaylaşmıştır. Birlikte geçirdikleri iki ay boyunca yoğun olarak buna çalışırlar. Ölümün yenilmez efendileri; Grindelwald ve Dumbledore..
Diğer bir amaç ise  Muggle'ların büyücü dünyasından silinmeleridir. Gerçek büyücülerin dünyasında Muggle'ların yeri olamaz. bunda kızkardeşe yapılan Muggle saldırısının da etkisi olmuş olabilir elbette. Kardeşler arasındaki bu gerilim kavgaya kadar gider. Aralarında Grindelwald'da olduğu halde üçünün karşılıklı başlattığı savaş, kızkardeşlerinin masumca yardım etme isteğiyle araya girmesinin hemen ardından Grindelwald'ın kontrolünü kaybetmesiyle daha çapraşık bir hal alır. Büyüler havada uçuşurken hangisinin yaptığı belli olmayan bir büyünün Ariana'yı vurmasıyla hazin bir şekilde son bulur. Ariana'nın cenaze töreninde Aberforth ile kavga ederler ve burnuna bir yumruk darbesi alsa da hiç bir şey söylemez. Acısı, utancı ve suçuyla yüzyüze kalmıştır. Bir daha Grindelwald ile karşılaşmak istemez, çünkü bu olaydaki gerçeği duymaktan her zaman korkar. Ama Grindelwald o kadar güçlenmiştir ki, yaptıklarını durdurmaya bir tek onun gücü yetecektir. bu yüzden onunla düelloya girer ve kazanır. sonuçta Mürver Asa'da artık Dumbledore'un olmuştur.



1851 yılında Hogwarts'ta Gryffindor öğrencisi olarak okumuştur. Hogwarts’ın müdürü olmadan önce Biçim Değiştirme öğretmenidir (1940). Uzun yıllardan beri okulun eğitimcilerinden biridir. Bu tarih, Hagrid’in öğrencilik yıllarına dek uzanır. Bütün bu yıllarda bir çok başarıya imza atmıştır:
-Öğrenciler başkanı,
-Sınıf Başkanı,
-Olağanüstü Büyü Yapma için verilen Barnabus Finkley Ödülü Sahibi,
-Büyücesura İngiliz Gençlik Temsilcisi,
-Kahire'deki Uluslararası Simya Konferansı'nda Çığır Açıcı Katkı için Altın Madalya Sahibi.

Dumbledore, Harry’yi çok sever çünkü ondaki potansiyelin farkındadır. 1970 yılından beri Hogwarts'ın müdürlüğünü yapmaktadır. Hogwarts’ın belki de en iyi müdürüdür. İnsanlara güvenen Dumbledore, her zaman ikinci bir şansın verilmesinden yanadır. Onu diğer büyücü okul müdürlerinden bu özelliği ayırmaktadır.

Harry’yi Basilisk’den kurtaran Fawkes adlı bir Anka kuşu vardır. Patronusu da Anka'dır.

Kendisine Sihir Bakanlığı önerilmiş fakat meslek olarak kendisine çekici gelmemesinden dolayı red ederek okulda bilgilerini aktarmak ve öğretmek için öğretmen ve müdür olarak kalmıştır. Grindelwald ile yaşadıkları hırs dolu günlere baktığında kendisine iktidar emanet edilemeyeceğini öğrenmişti. Onun yerine Bakan olan Fudge, Dumbledore'a her gün baykuş yollar ve tavsiyeler alır. Dumbledore, yaklaşık 150 yaşındadır.

 Birinci Sınıf Merlin Nişanı'nın sahibidir. Büyüceşura'da Başsihirbaz rütbesindedir. Ancak 1995 yılında Voldemort'un geri döndüğünü açıklaması Sihir Bakanlığı'nı rahatsız edince, Dumbledore'u safdışı etmeye çalışmışlar ve Başsihirbaz rütbesini indirmişlerdir.

Tom Riddle'yi yetimhanede bularak okula getirdi. Yetimhanede Mrs. Cole'un anlattıklarını asla kimseye söylemedi ama gözünü Tom Riddle'nin üzerinden de ayırmadı. Tom ile ilgili anıları toplamak için sık sık okul dışında vakit geçiririr bulduğu anıları saklardı. Çünkü tüm bunlar ile onun zayıf noktasını bulabileceğini düşünürdü. Okuldan ayrıldıktan 10-12 yıl sonra Tom Riddle oldukça değişmiş olarak onun karşısına geldiğin de hiç şaşırmamıştı. Çünkü Tom kendi döneminde okul müdürü olan Profesör Dippet'e yaptığı teklifi Ona da yapmaya gelmişti. Hogwarts'ta Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmeni olmak istiyordu. Fakat Dumbledore bunu kabul etmedi ve o günden beri Hogwarts'ta Karanlık Sanatlara Karşı Savunma dersi öğretmenleri bir yıldan fazla kalamadı.

Dumbledore, Voldemort'un ruhunu 7 parçaya bölüp sonsuza kadar güçlü kalmayı hedeflediğini öğrendikten sonra Hortkuluk'ları bulmak için mücadeleye başladı. Voldemort'u yok etmenin en güzel yolu buydu. Voldemort'un geçmişine döndüğünde dedesinin ilk yaşadığı yerde bir yüzüğe rastlamıştı. Ona göre o yüzük bir Hortkuluk'tu. Gerçekten de üzerinde çok güçlü efsunlar olmasına rağmen yüzüğü alıp Gryffindor'un kılıcıyla parçalamayı başarınca Hortkuluk'lardan birini yoketmiş oldu. Ancak bu arada yüzüğün üzerindeki olağanüstü güçteki lanetin etkisine girmişti. Hala yaşıyor olması bile bir mucizeydi. Snape bunu gördüğünde inanamamış ve böyle birşeyi yapmanın Dumbledore'un hayatını nasıl sona erdireceğini bilerek laneti tek elde kıstırmaya çalışmıştır. Artık Dumbledore'un sağ eli yanmış ve kararmış bir görünüşteydi.



Ama aldığı bu lanet Dumbledore'u yavaş yavaş öldürecekti. Bundan kurtuluşu olamayacaktı. Böyle bir laneti sonsuza dek durdurmanın bir yolu yoktu. Bir süre sonra tekrar yayılmaya başlayarak güçlenecekti. Snape bu olanlarda yüzüğün bir Hortkuluk olduğundan habersiz Dumbledore'un yüzüğü sadece bu laneti yoketmek üzere parçaladığını düşünmekteydi.

Gelecek hakkında bütün olacakları öngörebilen yapısıyla kendi ölümü, okulun geleceği ve Harry'nin geleceği hakkındaki bir çok konuda Snape'den destek almıştı. Snape'in ona Voldemort hakkında anlattıklarıyla gelecek için stratejiler belirledi. Yine çok güvendiği Snape'e eğer okul, Voldemort'un eline geçerse öğrencileri Voldemort'a karşı korumasını rica etti. Draco'nun kendisini öldürmek üzere planlar yaptığını Voldemort'un bunu hem çocuğa hem aileye bir ceza gibi vermiş olduğunu eğer başarısız olursa çocuğun bu işten kurtulmasının imkanının olmadığını bilmekteydi. Aldığı güçlü lanet yüzünden zaten pek zamanı da kalmamıştı. Ama kendisini de bir çocuğun öldürmesini istememekteydi. Bu yüzden bu görevi de Snape'e verdi. Sonu acısız ve zahmetsiz gelmeliydi.

Snape ile arasında ne kadar güçlü bir bağ olursa olsun Voldemort'a bu kadar yakın duran birine bütün sırlarını vermek çok mantıksız görünmekteydi. Bu yüzden Snape, Dumbledore ile Harry arasındaki ilişkiyi bir türlü çözememiş ve öğrenenemişti.

Aslında Snape, Dumbledore için çok değerliydi. Çünkü Voldemort'a değerliymiş gibi görünen bilgiler verirken hayati konuları saklamak, tehlikeli, küçümsenmeyecek ve güvenilir olmayan birine verilmeyecek bir görevdi. Ölümünden sonra da portredeki yerinden sürekli snape ile irtibata geçerek olanlar ve olacaklar hakkında konuşuyorlardı. Dumbledore aslında öldükten sonra da Harry üzerinden korumasını çekmemişti.

Alecto Carrow:
  
Voldemort'un sadık Ölüm Yiyen'lerinden birisidir. Hogwarts'a saldırıldığı zaman kardeşi Amycus ile birlikteydi. Kamburdur.
7.senede Muggle Araştırmaları hocası olmuştur. Öğrencilere; Muggle'ların nasıl hayvanlara benzediklerini, aptal ve pis olduklarını, büyücülere kötü davrandıklarını ve bu yüzden büyücülerin saklanmak zorunda kaldıklarını,ama şimdi yeniden doğal dengenin kurulmakta olduğunu anlatır. [/color]

Amycus Carrow:
 
1997 de Hogwarts’ ı istila eden Ölüm Yiyenler grubunun parçasıdır.  Kambur görünüşlü, soluk hamur gibi bir yüzü ve minik gözleri vardır.

Hogwarts'a saldırıldığı zaman kardeşi Alecto ile birlikteydi. Topluca görünüşlüdür. Orantısız alaycı bakışları olan ve hırıltıya benzer gülüşlü bir erkektir. İnanılmaz kötü ve ağır disiplin cezaları vardır. Hiç bir öğrenci memnun olmadığı gibi öğretmenler de memnun değildir.

7. senede Hogwarts'da Karanlık Sanatlar hocalığını devralmıştır.

Alastor 'Deli-Göz' Moddy:

İnsan yüzünün nasıl olması gerektiği konusunda çok az fikri bulunan, keski kullanmakta da pek usta olmayan biri tarafından, aşınmış tahtadan yapılmış gibidir. Derisinin her santimi yara izleriyle kaplıdır, sanki. Bu yaralı yüz, gülünce daha da çarpılıp kasılır. Ağzı çapraz bir kesiğe benzer, burnunun ise hatırı sayılır bir parçası eksiktir. Ama Moody'e asıl korkusuz kılan gözleridir.

Bir tanesi küçük, karanlık ve boncuk gibidir. Diğeriyse iri, madeni para kadar yuvarlak ve canlı bir elektrik mavisidir. Mavi göz durmadan, hiç kırpılmadan hareket eder, normal gözden tamamen bağımsız bir şekilde yukarı, aşağı ve yanlara doğru yuvarlanır. Bu göz sihirlidir ve her şeyi görebilir. Harry Görünmezlik Pelerinin içindeyken onu görebilen bu gözden bir şeyin kaçması mümkün değildir.

Yele misali kır düşmüş, uzun koyu gri saçları vardır.

Eskiden bakanlıkta çalışan Deli-Göz Moody bakanlığın en iyi Seherbaz'ı yani Karanlık Büyücü Avcısı'dır. Azkaban'daki hücrelerin yarısını o doldurmuştur. Karanlık Sanatlara Karşı Savunma'yı ciddiye alır. Kimseye güvenmeyen Moody, sert biri olmasına rağmen mecbur kalmadıkça asla kimseyi öldürmemiş ve her zaman suçluları sağ olarak teslim etmiştir. Kimseyi öldürmemesi de onu Ölüm Yiyen'lerden farklı kılar.



Bu yüzden de yakaladığı kişilerin ailelerinden oluşan geniş bir düşmanı vardır. Yaşlandıkça paranoyaklaştığı ve her yerde karanlık büyücüler görür hale geldiği söylenir. Kimseye güvenmeyen Moody sadece cebinde taşıdığı şişeden içkisini içer.

4.yılında Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmeni olarak Dumblodere'nin isteği üzerine okula gelmiştir. Fakat yıl sonunda onun gerçek Moody olmadığı, Barty Crouch Jr. 'ın Harry'yi Lord Voldemort'a götürmek için tuzak kurup Moody kılığına büründüğü anlaşılmıştır. Gerçek Deli-Göz, Karanlık Sanatlara Karşı Savuma öğretmenliği yapanlardaki uğursuzluğa en güzel örnek olmaktadır.

Gerçek Moody, Dumbledore ve Weasley’lerin dostudur.

Yoldaşlık üyesi olan Deli-Göz, Harry'nin kaçışı sırasında uğradıkları Ölüm Yiyen'lerin saldırısı sonucu Öldüren Lanet ile öldürülmüştür. Ancak cenazesi ne yazık ki bulunamamıştır.

Dolores Jane Umbridge
  
Sihir Bakanlığı'nda Bakanlık Müşteşarı olarak görev yapan Umbridge; solgun bir kurbağaya benzer.  Tıknaz, geniş, sarkık bir yüzü ve çok geniş, gevşek bir ağzı vardır. Boynu hemen hemen yok gibidir. Yuvalarından fırlayacakmış gibi görünen iri ve yuvarlak gözleri vardır. Kısa ve kıvırcık saçlıdır. Bazen saçına kadife fiyonklar takar. Titrek ve tiz bir sesi olan Umbridge her zaman çok renkli giyisiler giyer.

Umbridge yarı insanlardan nefret eder. 1993 yılında Bakanlıkta 'Kurt-adam Karşıtı Yasa Taslağı' hazırlamıştır. Bu taslak; Remus Lupin'in bir dönem iş bulmasını imkansız hale getirmişti.

1995 yılında Albus Dumbledore'un Bakanlık tarafından Hogwarts müdürlüğünden uzaklaştırılması ile Hogwarts'a müdür olarak atandı. Aynı zamanda da Karanlık Sanatlara Karşı Savunma dersine girmektedir. Her şeye yasak getiren Umbridge'yi okulun öğrencilerinin büyük bir çoğunluğunun yanısıra birçok öğretmen de sevmez.

 1994 yılında daha okul başlamadan Harry teyzesinin evindeyken, Ruh Emicileri Harry'nin üzerine saldırtmıştı. Çünkü Bakanlıktaki herkes Potter'in artık gözden düşmesi ve susturulması gerektiğini düşünüyor ama kimse bu konuda bir şey yapmıyordu. Prof. Umbridge'in bu çabasından Sihir Bakanı'nın haberi olmadı.

Hogwars'da öğretmenlik yaptığı sene At-adamlara 'Pis Melezler' diye bağırınca, at- adamlar tarafından sldırıya uğramıştır.

Gilderoy Lockhart

Lockhart, gözlerinin rengine tamı tamına uyan unutmabeni mavisi veya renkli giysiler giyen, ucu sivri büyücü şapkası kullanan, dalgalı saçlı, kibirli biridir. Konuşmazken bile o parlak dişlerini tek tek göstermeyi becerebilir. Bu gülümsemesiyle 'Cadı Gündemi' nin ''En büyüleyici Tebessüm Ödülü'' ni 5 kere kazanmıştır.

İkinci yılın Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmenidir. Maceralarını kitaplara yazar fakat bu maceralar başkalarının yaşadıklarıdır. Gilderoy, bu insanlara Hafıza Büyüsü yaparak onların hiçbir şey hatırlamamalarını sağlar. Maceralar da onun olur. Harry’nin akıl hocası olmak istemişse de Harry kabul etmemiştir.

Bir gün Sırlar Odası'nı bulmak için Lockhart'dan yardım istemişler O da Ron ve Harry’ye numara yaptığını itiraf ettikten sonra hafızalarını temizlemek istemiş, bunun için Ron'un büyücü asasını kullanmış ve yanlışlıkla kendi hafızasını temizlemiştir.

Horace Slughorn:

Gençken gür ve ışıl ışıl saman rengi saçlara sahip olmasına rağmen şuan keldir. Son derece şişman bir adamdır. Fırlak bektaşi üzümü gözleri, gençken kızıl-sarı olan fokunkilere benzeyen gümüşi renkte kocaman bıyığı vardır. Bacakları o kadar kısadırki koltuğa oturduğu zaman ayakları yere değmez. Ölüm Yiyenlerden saklanmak için seyehate gitmiş olan Muggle'ların evlerini kullanır. Bu evlere Taşınırken Dondurma Büyüsünü kullanarak alarmları etkisiz hale getirir ve kendi eşyalarını rahatlıkla taşır. Bunların başında piyanosu gelir. Muazzam büyüklükte kürk­lü bir şapka ile ona uyan kürk yakalı bir paltosu vardır. Bazen de püsküllü kadife bir şapka takar.

Bir yerlerde tanıdığı olan veya yetenekli büyücüleri sever. Lily Evans gibi Muggle olanları ayırmaz ve onlara olan hayranlığını dile getirmekten de çekinmez. Slyterin binasının başkanıydı ve Lily Evans'ın öğretmenliğini yapmıştı.

Konforuna meraklıdır. Ayrıca ünlülerle, başarılarla ve güçlülerle çevrili olmaya da meraklıdır. Bu insanlar üzerinde bir etkisi olduğu hissinden hoşlanır. Hiçbir zaman tahta kendisi çıkmak istemez arka koltuğu tercih eder. Hogwarts'ta daha önceki senelerde de yaptığı öğretmenliği sırasında da gözdelerini birer birer seçer, bazen hırsları ya da zekaları için, bazen cazibeleri ya da yetenekleri için. Alanlarında çok başarılı olacak kişileri seçmekte esrarengiz bir beceriye sahiptir. Horace gözdelerinden oluşan bir kulüp kurmuş, merkezde de kendisi yer almıştır. İnsanları tanıştırır, üyeler arasında faydalı bağlantılar oluşturur ve her zaman bunlardan kendine bir çıkar sağlar. Bu; ister bir kutu en sevdiği şeker kaplanmış ananaslardan olsun, ister Cincüce İrtibat Bürosu'nun yeni kıdemsiz üyesi konusunda bir öneride bulunma şansı. Gözdelerini dikkatle seçen Slughorn, Ölüm Yiyenleri ve Ölüm Yiyenler ile akrabalığı olanları kulübüne almamaya dikkat eder. Tabii bunu bildiği sürece. Fakat Ölüm Yiyenlerin harekete geçmiş olmasından dolayı, kendisi gibi iyi bir büyücüyü kendi taraflarına çekmek isteyecekleri korkusuyla saklanmış ve tüm tanıdıkları ile ilişkilerini kesmiştir.

Hogwarts'a gelmeden önce bir yıl Voldemort'tan saklanmıştır. Çünkü Voldemort onun gibi büyük bir büyücüyü kendi tarafına istemektedir.

Snape, Lily, Molly ve Arthur ve daha birçoklarına hocalık etmiştir. Dumbledore ile aynı zamanda Hogwarts'a başlamıştır. Bakanlık Slughorn'un gözdeleriyle doludur her zaman insanlara destek çıkmayı iyi bilmiştir. Arthur Wesley'e ayıracak zaman bulmamıştır. Onun yeterince gelecek vaat etmediği düşünmüştür.



Ron'un, doğum gününde yanlışlıkla yediği ve aslında Harry'ye yemesi için gönderilen aşk iksirli çukulataların yarattığı aşkın etkisinden kurtulmak üzere Harry tarafından kendisine getirildiğinde, acele bir paznehir yaparak bu etkiden kurtulmasını sağlamıştı. Sonra hem doğum gününü kutlamak hem de biraz neşelendirmek üzere aslında da Noel de Dumbledore'a vermeyi planladığı meşede dinlenmiş şekerli içkiyi ikram etmek istemişti. Ancak Dumbledore'u öldürmek için içine zehir katılan bu içkiden içen Ron'un neredeyse istemeden ölmesine neden olacaktı. Bu içki Dubmledore'un çok sevdiği bir içkiydi ama Slughorn'u tanıyan biri böle bir içkiyi kendisine saklayacağını bilirdi.

Hogwarts’ta 6.sınıfta İksir öğretmenliği görevine getirilmiştir. Nedense Eldred Worple, Harry Potter Biyografisinin yazmasını beklediğini söylemiştir.


Binns:

Okulun hayalet olan tek öğretmenidir. Bir gün hayalet olarak uyanmış ve ders vermeye devam etmiştir. Hayalet olmaya aldırmaz. Sesinin uyku getiren bir özelliği olduğu için birçok öğrenci onun tarih dersinde uyur. Öğrenciler ne kadar uyuklarsa uyuklasın dersinin biçimini asla değiştirmez, ara vermeden anlatır. İkinci yıl derste Hermione’nin ısrarla sorması üzerine Sırlar Odası’nın hikayesini anlatır. Öğrencilerine hep uzun denemeler yazdırır.


Charity Burbage:

Hogwarts'ta Muggle Araştırmaları hocasıdır. Cadılarla büyücülerin çocuklarına Muggle'lar hakkında ders verir. Gelecek Postası'nda da bulanıklar hakkında tutkulu bir yazı yazmıştı. Bulanıkların cadı vebüyücüler tarafından kabul görmesi gerektiğini savunur. Mugglelara olan sempatisi ve büyücülerden çok da farkları olmadıklarını savunması nedeniyle Voldemort tarafından yakalanmış ve öldürülmüştür. Ama büyü dünyasında herkes bu olayı Hogwarts'tan istifa etti şeklinde bilmektedir.



Filius Flitwick:

Muska öğretmeni. Öğrencilerine öğrettiği şeylerden biri de neşelenme büyüsüdür. Flitwick, kısa boyludur ve masasının üzeri öğrencileri görebilmek için hep kitapla doludur. Yoklamada ilk kez Harry’nin adını okuduğunda ciyaklayıp kaybolmuştur. Gençliğinde düello şampiyonu olan Flitwick, duygusal ve ince ruhlu bir adamdır. Ginny Weasley, Sırlar Odası’na götürüldüğü zaman gözyaşlarına boğulmuştur. Neville,bir büyüyü yanlış yapıp onu zor durumda bırakınca bile sinirlenmemiştir. Tiz bir sesi vardır. Duygusal yapısına rağmen saygı görme konusunda buyurgandır. Felsefe Taşı için yarattığı koruma yöntemi; büyülü anahtarlardır.



Minerva McGonagall

 1946'dan beri görev başındadır. Hogwarts'ın müdür yardımcısı, aynı zamanda Biçim Değiştirme Öğretmeni ve Gryffindor’un Bina Sorumlusudur. Çok disiplinli ve acımasızdır fakat yine de çok sevimlidir. Neville’in Hatırlatmacasını kurtarınca Quidditch takımında Harry’ye yer ayarlamış ve ayrıca bir Nimbus 2000 vermiştir. Snape’in aksine, sınıfındaki Gryffindor öğrencilerini kayırmaz. Tek sevdiği öğrenci Hermione’dir, çünkü o çok çalışkandır. Aynı zamanda bir Animagus'tur ve dönüştüğü hayvan tekir kedidir. Felsefe Taşı'na karşı yarattığı koruma yöntemi; dev bir satranç oyunu olup oynayanın kazanması gerekir.

Dumbledore'un öldürülmesinden sonra artık okulun yeni Müdiresi Profesör Minerva McGonagall'dır.

2
Oyunlar / Metin2
« : 22 Temmuz 2008, 10:48:49 »
Uzakdoğu dövüş sanatlarının Fantastik-İmparatorluğunda doğuya has Karakterler ve Mimari
 
Uzak doğunun gerçekçi köylerinden geçerek Asyalı savaşçıların atmosferinin aklınızı başınızdan almasına izin verin. Yakın zamanda sadece kılıç ve yayınla savaşmayacaksın, aynı zamanda Çanların ve Yelpazelerin gücünü kullanmayıda öğreneceksin.


Akıllı yaratıklar sana gruplar halinde saldıracaklar
 
Tek seferde birden çok canavara ağır zararlar verebilirsiniz. Ancak dikkatli olun: Bir canavar yenildiğinde diğerleri peşinizi bırakmaz. Özellikle Metin Taşlarının çevresinde dikkatli olmalısınız!



Güçlü bir lonca yaratın yada üyesi olun ve imparatorluğunuzun tüm kontrolünü ele geçirin.
 
Bir loncanın üyesi olarak Lonca Savaşlarının sonuçları tüm üyeleri ve loncanın kendisini etkileyecektir. Nadir sığınaklardan birine sahip olmak için savaşmalısın. Loncanın gücü arttıkça sığınağındaki Oyuncu Olmayan Karakterleri kullanma ve onları daha faydalı olmaları için eğitme şansın artacak.



Kıtanın ortasında diğer imparatorluklar ile savaşın.

Birlikte yaptığınız savaşlarda kıtanın kontrolü için diğer imparatorluklardan gelen oyunculara karşı savaşacaksınız. Kazanan imparatorluk para ve toprak elde edecek. Daha yüksek bir askeri rütbenin yanısıra Ün ve Onur kazanacaksınız ve diğer lonca üyelerine gelecekteki savaşlarda liderlik edeceksiniz.


Deneyimli savaşçılar savaşa atlarıyla katılır!
 
Başarıyla tamamladığınız görevlerin ardından bir at kazanacaksınız. Ata binerken kıta üzerinde daha hızlı hareket edecek ve savaşlarda avantaj elde edeceksiniz.



Balık tutmanız için birçok nehir, göl ve deniz kenarı var
 
Balık tutma beceriniz arttıkça daha değerli şeyler avlayacaksınız. Avladığınız şeylerden kendinizi tedavi etmek yada daha güçlü büyülere sahip olmak için iksirler yapabilirsiniz. Aldığınız sonuçlar seviyenize, kullandığınız av aracına ve yeme göre değişebilir.


Hüner artırmak ve diğer görevler sizi eğlendirecek.
 
Hünerleriniz arttıkça eşyalarınızı güçlendirmenin bir çok yoluna sahip olacaksınız

Görevler size oyunun nasıl işlediğini öğretecek ve sizi zorlu dövüş testleriyle sınayacak.



Oyunu oynayan var mı bu sitede onu bilemem ama varsa eğer karakterinizin özelliklerini, hangi server'da olduğunuzu vesaire... bildirebileceğiniz bir yer.

Sayfa: [1]