Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - smgkrc

Sayfa: [1]
1
Kraliyet Meydanı / Okuduğum kitapları satmak istiyorum
« : 24 Ekim 2016, 19:54:54 »
Arkadaşlar nereye konu açsam ya da açabilir miyim bilmiyorum eğer yasaksa özür dilerim :/ malum öğrencilik kütüphanemi ne kadar sevsem de harçlık çıkartmak için okuduğum birkaç kitabı elden çıkartmam gerekiyor.. Yüzüklerin efendisi ve karakule başlıklarıyla bir başka başlığa da konu açtım hangisine açabilirim bilemedim :/

İlgilenen olursa bana mesaj atabilir, istanbulda herhangi bir yerde elden de verebilirim kitapların durumlarını görmek istiyorlarsa kargoyla da gönderebilirim. (Ücretleri konuşabiliriz henüz bir fikrim yok)

Yüzüklerin Efendisi Tek Cilt özel basım.
Zaman Çarkı 1. kitap ve 2.kitap (Ciltli)
Eragon Serisi Kara Kule Serisi
Sherlock Holmes Tüm Hikayeler büyük kitap (ciltsiz olanı)
Yaşar Kemal İnce Memed 50. veya 75. yıla özel ciltli çok kaliteli güzel bir basımdı.
Millenium 1. 2. ve 3. Kitap seri kutusu
Dönüşüm Serisi (1.'den 6. kitaba kadar)
Ölümcül Oyuncaklar ve Cehennem Makineleri serisi
Yakut Kırmızı,Safir Mavi, Zümrüt Yeşil (Serinin adını unuttum.)

Ben kitaplarıma hep özenle bakarım, kütüphane yapmaya kararlı olduğum için hepsini D&R'dan aldım ve yeni gibi korudum ama malum öğrencilik, çok ihtiyacım olmasa satmazdım. Ama toptan almak isteyen olursa normalde olduğundan çok daha ucuz veririm ve birçok daha kitap da var satabileceğim.

2
Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır aklımda olan bir soruyu dillendirmek istiyordum. Ben kolay beğenen bir insan değilim her şeyden önce, hatta bayağı bir zor beğenirim. Fantastik edebiyat dendiğinde benim için tahtın en başında Kralkatili Güncesi yatar. Sonrasında Sissoylu ve Steelheart kitapları geliyor. İster istemez, bu türdeki her kitabı bu üçlüyle karşılaştırıyorum; elimde değil. Bana kızanlar olacak sanırım bu dediğim yüzünden ama Yüzüklerin Efendisi'ni sıkıcı buluyorum. Evet, belki birçok şeyin başlangıcı ve temeli oldu, zamanına göre mükemmel bir hayal gücüydü ama elimde değil karşılaştırmamak; dili çok ağır geliyor bana. Tıpkı herkes tarafından çok sevildiği söylenen İnce Memed'deki gibi hissettim; konunun çok potansiyeli var ama anlatım dili sıkıcı. (Tabii yüzüklerin efendisi ince memed kadar sıkıcı değildi. yok o kadar da değil canım :D)

Benim zevklerime göre bir kitabın her şeyden önce karakterlerinin derinliği önemli ve onları sevip sevmediğim; eğer kitapta ön plandaki karakterlerin birkaçından gerçekten nefret edersem o kitap benim için bitiyor. Ama gece evi denen sakız kıvamına getirilmiş serinin sadakat ve şereften yoksun o baş karakterin serisine olan nefretim dışında hiçbir kitapta o dediğim şeyi yaşamadım henüz. Neyse, karakterlerden sonra en önemli şey bana göre dil anlatımın nasıl olduğu. Ağırsa ben sevmiyorum abi bu kadar basit. Bence akıcı bir anlatım da edebi olarak başarılı olabilir; tıpkı Brandon Sanderson (kralların yolu hariç, henüz başındayım ve başları biraz ağır gibi geldi ama sonradan toparlayacağını düşünüyorum) kitaplarında olduğu gibi. Ya da kralkatili güncesi ve sissoylu.

Neyse işte, game of thrones dizisinin ilk 5-6 bölümünü izledim ve o kadar da beğenmedim. Dizileri zaten kitaplardan çok daha zor beğenirim, kat kat daha zor. Ama konuya baktığımda (5-6 bölümde anlatıldığı kadarıyla), bana biraz geri planda gibi hissettirdi en sevdiğim üç kitaba göre. Öyle olmaya da bilir, öyle demiyorum, bu konuyu açmamın sebebi zaten bu. Diziden dolayı yanlış bir fikre kapılmak istemiyorum o yüzden size danışıyorum.

Asıl istediğim şey, Yüzüklerin Efendisi, Kral katili güncesi, Steelheart, Sissoylu ve Buz ve Ateşin şarkısı serilerinin hepsini okuyan kişilerden öneri almak. Karşılaştırıldığında, dil anlatım ve konu olarak buz ve ateşin şarkısı ne konumda diğer dört kitaba göre.

Saydığım tüm kitapları okuyan kişilerin bana ve sözlerime o kadar da kızacağını düşünmüyorum çünkü demek istediğimi anlayacaklarını umuyorum. Her şeyden önce, zevklere saygı gösteren kişiler olacağınızı biliyorum (dedi dayak yememek için :D).

3
  Miras Döngüsü'nün ilk kitabını bir iki saat önce bitirdim ve içimde büyük bir heyecan uyandı , Eragon yeni yeni saygı görmeye başladı ve tam bir süvari oldu. O anda kitap bitti zaten. Bir dahaki kitap çok heyecanlı duruyor ama birinci kitap gibi konular ağır mı devam ediyor - beğenmediğimden demiyorum zaten birinci kitap olması yüzünden yeni yeni başlıyordu olaylar - yoksa alıp hemen okumaya başlasam değer mi sizce?

  Eragon'un filmini zaten 2004 yılında daha ben 7-8 yaşlarındayken hayranlıkla izlemiştim. Şimdi küçük çocukmuş gibi yine heyecanlamdım ilk kitabının bitiminde :D
  
  Sizce hemen almalı ve ikinci kitabına başlamalı mıyım hani beklentilerin karşılıksız kalmayacak diyebiliyor musunuz?

  Bir de serinin sadece ilk kitabıyla ilgili olan görüşlerinizi söyler misiniz herkes benim kadar heyecanlanmış mıdır acaba ilk kitabın sonunda benim gibi ?

4
Doğruluk Kılıcı serisi en çok etkilendiğim serilerden birisidir ama ne yazık ki hem birinci kitabını bulmak çok zor hem de devamının türkçe çevirisi yapılmadı.

 İngilizcem fena değildir , bir diziyi ingilizce altyazılı olarak rahatlıkla izleyebiliyorum en fazla 3 cümle anlayamadığım oluyor bu sıralar. Ama konu edebiyata gelince tıkandığım zamanlar oluyor 1000 sayfalık bir romanı çok zor devam ettirebiliyorum :/ biraz da okulların verdiği eğitim yüzünden. Yani şuan okulda öyle bir ingilizce eğitimi alıyorum ki sanki hala 5. sınıf eğitimindeyim ki ben lise 2 deyim. İngilizce sınıfı açılmadı..

  İnternet üzerinden seriyi satın alan bir arkadaş hepsini bana gönderdi tüm seri var şuan ama ingilizce zorluyor dediğim gibi. Acaba 1000 sayfalık bir şeyi çeviriye göndersek ne kadar tutar bir kitabı ?

  ve Sizin de bilginiz var mı tekrar basılmaya başlanması için ne yapabiliriz? yani öyle seriler türkçe çevrilip yayınlanıyor ki Doğruluk Kılıcı gibi güzel bir serinin böyle kalması çok kötü bir durum  

  Ayrıca Legend of The Seeker adlı dizisi de çevirildi 2 sezon. Türkiye'de de bir sezonu türkçe dublaj çekildi...

5
 

    Arkadaşlar ben 15 yaşımdayım ve fantastik romanları çok seviyorum. Bir özelliğim de aynı anda en az 10 serisi birden okurum ,Şuan Zaman Çarkı , Kırmızı Piramit , Karakılıc üçlemesi , Miras üçlemesi'ni okuyorum.

Demem o ki , ben öyle 30 lu 40 lı yaşlardaki adamları okumayı sevmiyorum. Böyle 17 ydi 20 li yaşlardı kahramanların olduğu kitapları seviyorum. Böyle hem gençlik hem de fantastik unsurların olduğu ne tür kitaplar önerirsiniz?

  Şimdiden cevap vermese de okuyan herkese çok teşekkür ederim.

Sayfa: [1]