Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Barthen

Sayfa: [1]
1
Müzik / 80's Hard'n Heavy
« : 16 Ağustos 2008, 23:17:16 »
Bugün yapılan hemen her müziğin temelini atmış türdür. 80'li yıllara damgasını vurmuş, uzun çizmeler, siyah motorlar, deri pantolon ve yelekler, Heavy Metal ruhunu yansıtan ufak teferruat kısmı.
Günümün ve gününün gençliği, o yılların bassistlerine yahut davulcularına çok laf eder. Günümüz genci, bir enstrümanda çok hızlı olmayı marifet bildiğinden, o yıllara da onların gerektiğini düşünür sözgelimi. Sözgidimi olarak ise, o zamanlarda bunlara ihiyaç olmaması durumu vardır. Zaten, bu müzik, grupların solo gitaristlerinin elindeydi. Solo gitarist bir beste fikri atar ve diğer elemanlar "Peki Ağbim" diyerek onaylar ve besteyi yaparlardı.
"Sex, drugs and alcohol" sloganıyla çok özdeşleşmiş o yıllar. Doğru tabii. "Carpe Diem" ve Monsieur Platon'un kurduğu platonizm felsefesinden hareketle, yaptıkları şeyleri herhangi bir neden ya da çıkardan ötürü değil, sadece o işi yapmak için yapmışlardır. Bu felsefeyi yaşadıkları için de sadece sevdikleri işleri yapmışlardır, ne pahasına olursa ola!
Sololar, klasik müzik eserlerinden fazla fazla etkilenmiş ve bunu hissettirebilmiştir.
Bunun yanında, muhteşem üçlüden sonraki en takdir edilesi nokta ise; o dönemdeki müzik gruplarının hiçbir kavgasının olmamasıdır. Şu milleyenyum çağında, bize masal gibi gelir böyle sanatçı ilişkileri.
80'ler bir gariptir ve çok ayrı birçok güzeldir. Whitesnake, Vixen, Dokken, Dio, Poison, XYZ, Cinderella, White Lion, Slaughter, Ozzy, Judas Priest, Mötley Crue, Europe, ... .
... .

2
Sinema / Thank you for smoking
« : 15 Ağustos 2008, 10:48:17 »
Amerika'da 14 Nisan 2006 günü vizyona girmiş olan bu film, daha kapağında sigara içenlere teşekkür ederek nezaketini göstermekte, alkışa değer bir davranış. Filmin ana karakteri "Sigara için, sağlığa zararlı  değildir." şeklinde sayıklayan ana karakter, bize sigaranın keyifli yahut hoş bir şey olduğunu göstermek için konmamıştır tabii ki filme. Onun görevi, doğru tartışabilmenin sonucunun nerelere varabileceğini izleyiciye göstermektir, ki gösterir de. Tartışmaktan zevk alanların muhakkak izlemesi gereken bir film olmakla birlikte, tartışma yeteneğini geliştirici etkisi vardır.
Film süresince, hiçbir sahnede sigara içilmemektedir; ve fakat her sahnede adı geçtiği için eli ayağı birbirine dolaştırır.

Sayfa: [1]