Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Soul Eater

Sayfa: [1]
1
Tartışma Platformu / Ynt: Tavsiye lütfen!
« : 06 Temmuz 2011, 20:06:09 »
Bence Açlık Oyunlarından sonra araya biraz hafif ve eğlenceli bir şey sok :) Yanii o bunaltıcı ve ciddi ortamın etkisinden ben uzun süre kurtulamamıştım.
Diana Wynne Jones'tan Şato serisini öneririm. Yürüyen Şato, Uçan Şato, Sihirli Ev diye gider..

2
Tartışma Platformu / Ynt: Sizce Anlatım Tarzı?
« : 06 Temmuz 2011, 20:01:47 »
Ben genellikle 3. tekil şahıs anlatımları (ama bir yandan da sadece ana karakterin yaşadıklarını anlatan tarzı) seviyorum. Bunun için Harry Potter en iyi örnek olur. 3. tekil şahıs ama sadece Harry nin duyguları ve yaşadıkları var. Arada Voldy'den bahsedilince anlatış tarzını hemen değiştiriyor Rowling...

Ejderha Mızrağı'nda da 3. tekil şahıs var. Ama orda bütün karakterlerin duyguları ve düşünceleri araya giriyor. Eğer yazarlar usta olmasaydı içinden çıkılmayacak kadar karışırdı durum. Ben şahsen tek bi karaktere odaklanan anlatımları daha çok beğeniyorum.

Birde 1. tekil şahıs var ki en güzel örneği bence Açlık Oyunları'dır. Günümüz popüler kültüründe yazarlar bayılıyorlar vampirlere, kurt adamlara, meleklere aşık olan zavallı genç kızların ağzından yazmaya... Gece Evi'ni okurken ne güldüm ne güldüm ..(siz siz olun okumayın panpalar, 12 kitap olucakmış diyolar zaten.neyse)

Yani en son diyeceğim, Harry Potter yalın ve Harry-odaklı anlatımıyla benim bir numaram.

3
Ben de kitapların başına okunuşlarının yazılmasından yanayım. Notre Dame'ı okurken çizgi filmden hatırladığım kadarıyla canlandırmaya çalışmalarım hala aklımda :D
İngilizce olan ve artık çoğu kişinin okunuşlarını bildiği John du, Chris ti, Marry ydi bunun gibi isimlerden değil de Fransızca, İspanyolca ne bileyim Korece(!) asıllı kelimelerin yazılması daha yerinde olur.

Güzel çevirilere örnek Ejderha Mızrağından.. Nehiryeli ve Altınay çevirileri gerçekten başarılıydı. Goldmoon ve Riverwind yerine Türkçe isimler kullanmak daha hoş olmuş.

4
Tartışma Platformu / Ynt: En güçlü fantastik karakter....
« : 06 Temmuz 2011, 19:48:15 »
Tasslehoff Burfoot ! Neden mi ?
Spoiler: Göster
Ruhlar Savaşı serisindeyim. Kenderimiz hala ayakta  :).Resmen ölüme meydan okuyor :)



Ben elli kitabı da okumayı bi ara kafama koymuştum. ama orjinalden almaya kalksam bi milyarı geçeceğini öğrenince yok abi kalsın moduna girdim. en son ikizlerin sınavı bitti.huma destanını da dragonlance özlemi içinde araya sıkıştırdım.
Spoiler: Göster
kenderin ölmemesi iyi oldu.
böyle bi soyu fantastik dünyaya kazandıran weis & hickmana sonsuz teşekkürler :D

ben raistlin derdim ama dumbledore daha mantıklı olcak sanki. raistlin demek istememin
Spoiler: Göster
sebebi de adamın artık dünyayı ele geçirme uğraşlarını aşıp tanrı olma hevesi içinde olması
ve umutsuzca aşık olduğum bütün hayali kahramanların en tepesinde oturması. lanet olsun sana raistlin (crysania'ya da lanet olsun.nokta.)

5
Sihirbazın Çırağında bence çok güzel bir tanım var. Hem bir nebze bilimsel. .  :) "Büyücüler, normal insanların aksine beyinlerinin %100'ünü kullanırlar."  Galiba böyle bir şeydi :S


Evet buna çok benzerdi. Ben de aynı örneği verecektim. Aynı zamanda bu sayede elementlere hükmettikleriyle ilgili bir şeyler söylemişti. Tam bunu söylerken arabadaydılar ve Nicolas Cage güzelim arabayı binanın üzerine sürüyordu galiba.Neyse..
Bence detaya fazla inmeden yapılan en güzel tanımlardan biri. Ki bilimsel olarak beynimizin birazcık bile fazlasını yapmasını sağlayabilseydik olabilecekler kanıtlanmışken, gayet yerinde ve modern dünyayla uyumlu bir tanımlamaydı..



Sayfa: [1]