Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar -

Sayfa: [1] 2 3 ... 6
1
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: Epsilon Yayınları Soru Hattı
« : 21 Aralık 2014, 00:46:34 »
Telifi başka bir yayınevinde ve şu an çeviride. Hatta çevirmeni bu siteden biri :).

:D :D :D :D :D

2
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 17 Haziran 2014, 19:13:26 »
aynen benim de son cildin kapağı kayboldu.

3
Game of Thrones kadar bütçesi olursa eğer, çok iyi bir şeyler çıkar ortaya. ama öbür türlü kabul edelim hikaye sürükleyici ama merak ettirici şeyler ve bilinmezlik çok fazla değil en azından game of thrones kadar.

4
patrick rothfussun the lightning tree hikayesinin de oldujpu rogues kitabı hakkındaki planlarınız neler?

5
Bunu bilmiyordum. Freyleri araştırdım ama göremedim herhangi bir motto:)

ben bir yerde görmüştüm ama şimdi hatırlamıyorum geçidi koruruz gibi bir şeydi.

6
freylerin mottosu ne? yani hane sözleri?
Frey'ler büyük bir hane değil ki. Freyl'er Tully'lere bağlılık yemini etmiş küçük bir hanedanlıktır.

mottoya sahip olmak büyük bir hane olmaya gerek yok.

7
Fantastik dünyada isimler kültürden kültüre değişebilir ancak bazı arkadaşların yazdığı gibi: Ejderha Hasan, Vampir Hüseyin demek saçma olur, neden mi, bu iki fantastik varlık da Batı Edebiyatı' ndan dilimizde yer edinmiştir. Hiç aşinalık yok.
Tabii bu demek değil ki, Ejderha Jerry, George veya Vampir Amy demek de çok doğrudur. Zaten dikkat ettiyseniz çoğu öyküde ejderhaların isimleri uydurmadır. Uzunca isimleri vardır. Ama dediğim gibi ejderha Jerry diye yazılmışsa o öykü ciddi değildir, komik olsun diye yazılmıştır.

Ayrıca Türk Kültürü'nde ejderhanın adı Yelbegen'dir, daha bir sürü değişik yazılışı var. Bunu kullanabilirsiniz.

İkinci olarak kültürümüze uygun şeylerden bahsedeyim. Mesela Büyücü Mehmet Efendi, Büyücü Asım Hazretleri demek kulağa çok mu kötü geliyor? Belki de bu tuhaflık hep yabancı yazar okumamızdan geliyor, onların öyküleri hep elfler, fae'ler, ejderhalar, karanlık warlocklar içeriyor, hep bunlara aşina olmuşuz. Yakın zaman içinde bu kötü aşinalıktan kurtulmamızı umut ediyorum.


kulağa hoş gelmiyor. zaten dilimizdeki tüm isimlerin kökeni islami. mehmet, türkçeleşmiş Muhammed demektir. yüzüklerin efendisinde hiç tanıdık isim yoktur onların kültüründe bile. tamamen yeni isimler. ama asoiafta ingilizce isimlerin bir iki harfleri değiştirilir çünkü asoiaf neredeyse ortaçağ ingilteresinde geçer! orta asya gibi bir yerde geçen hikayede teomanı, meteyi atillayı biraz değiştiripte koyarlarsa açıkçası ben yadırgamam. zaman çarkı gibi bir yerde büyücü mehmet efendi geçerse...

8
Kraliyet Meydanı / Mağara Ayısı Klanı
« : 24 Ocak 2014, 12:49:17 »
çok beğenilen bir serinin ilk kitabı her yerde aradım ama piyasada baskısını bulamadım. acaba nasıl bulabilirim?


kitaba sahip olan arkadaşlar eğer satmayı-takas etmeyi-ödünç vermeyi düşünürlerse lütfen benimle irtibata geçsinler.

9
yazdıkça coşanlara buz ve ateşin şarkısıyla george martin de dahil edilmeli bence. ilk kitabı çok basitken, diğer kitapları ilk kitaplarına nazaran daha iyiydi hep üslup hem akıcılık bakımından.

10
Tartışma Platformu / Ynt: Fantastik Konu
« : 26 Aralık 2013, 20:35:40 »
arkadaş nasıl özgün olabilirim demiş, nasıl şeyler yazayım dememiş. 'özgün olmak istiyorsan bize sormaman gerekiyor'... bu ne ya. başka bir konudan ezbere yazın.

11
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Shannara Efsanesi
« : 17 Aralık 2013, 18:02:43 »
Olabilir tabi ki, farklılık normaldir :D Herkes zevkleri konusunda özgür, burada görüşlerimizi paylaşıyoruz, kimseye okuması yada okumaması yönünde emir vermiyor, tavsiye ediyoruz. Yine görüşümce o davayı yüksek ihtimalle açarsın. Küçümsediğin Ejderha Mızrağı, Shannara'nın yanında bir destan, bir efsane kalır bence. Ryld Argith arkadaşımızda anladığım kadarıyla EM'nın piri. O nedenle yeni bir tartışma açtın gibi geliyor :D

küçümsemedim sadece fantasyanın en büyük serilerini okuduktan sonra daha derin, daha yaratıcı daha komple bir şey arıyor insan. sevenlerin büyük çoğunluğu fantasyaya başladıktan hemen sonra okuyanlar.

zamanında demişlerdi zaman çarkını en sona sakla deyu ama işte..

12
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Shannara Efsanesi
« : 16 Aralık 2013, 21:38:53 »

@cmkrbn

yaptığını gördün mü? :D

Gördüm ya :D :D :D Çok şaşırdım ve cevapladım sende okursan iyi olur :D

herkesin sevdiği ejderha mızrağını okuyamadım çok basit geldi. hiç sevmedim. bunu okursam toplatılması için dava açarım heralde. en olumlu yorum 'sonuçta fantastik edebiyat'. :(

13
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Shannara Efsanesi
« : 15 Aralık 2013, 14:13:45 »
Sizin bu yorumunuz üzerine seriyi okuma programımda öne aldım. En kısa zamanda okuyacağım.

@cmkrbn

yaptığını gördün mü? :D

14
Yayınevine "The Way of The Kings" in durumunu sordum, ve attıkları mail'i aynen kopyalıyorum arkadaşlar.


Öncelikle yayınevimize ve çalışmalarımıza ilginiz için teşekkürler. Evet, The Way of the Kings ya da Türkçe ismiyle Kralların Yolu yayınevimiz tarafından yayınlanacak.

Kitabın çevirisi ve baskı öncesi kontrollerinin büyük kısmı tamamlandı ve üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Ancak takdir edersiniz ki böylesine hacimli bir kitabın baskıya hazırlanması da uzun zaman alıyor. Ayrıca, Sanderson’un bu kitabın ikinci cildini de henüz yayınlamadığını ve bu kitabın hızla çıkmasının ikinci kitabı bekleme süresini uzatacağını hatırlatmak isterim.

Ancak endişe etmeyin, zira biz de bir an önce çıkarmak için elimizden geleni yapıyoruz.
Sevgiler,


seriden soğuttular ya  :( :(

15
Tartışma Platformu / Bizim Haklarımız Neler?
« : 08 Kasım 2013, 23:22:30 »
arkadaş yayınevi brandon sanderson'un kitaplarının yayın hakkını aldı ama kitapları basmıyorlar. bizim yapabileceğimiz hiçbir şey yok mu? varsa ne yapabiliriz ve neden yapmıyoruz?

Sayfa: [1] 2 3 ... 6