Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - SturmKitiaraBrightblade

Sayfa: [1]
1
Yüzüklerin Efendisi / Ynt: Boromir'in Ağıtı
« : 18 Şubat 2012, 02:50:59 »
Çok dokunaklı bir ağıt. Yüzüklerin Efendisi'ndeki favori kişim, keşke ölmeseydin!..

2
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Hayalet Kral
« : 18 Şubat 2012, 02:48:59 »
bu seriden sonra hangisi geliyor bilgisi olan varmı

Neverwinter diye bir seri geliyor. İlk kitabı bu yıl çıktı. Adı Gauntlgrym.

Müthiş bir oyunun geçtiği yeri hatırlattı bana…

3
Ütopya/Distopya / Ynt: Hayvan Çiftliği
« : 18 Şubat 2012, 02:41:10 »
  Çalıştığım şirkette bir toplantı esnasında amirimin not aldığı kağıtlar arasında bir isim gördüm. Bu isim George Orwell'dı ve ondan alıntılanmış bir söz yazıyordu ismin altında. Toplantı sonrası benim biraz daha kalmamı istedi Müdürüm ve bana o nota neden dikkatli baktığımı sordu. Bende ismi geçen yazarı tanıdığımı ve ona ait bir kitabı okuduğumu söyledim. Kendisiyle bir yarım saat boyunca 1984 ve onun arkasındaki düşünce sistemi hakkında konuştuk. Sohbetin sonlarına doğru bana "Hayvan Çiftliği" adlı romanı okuyup okumadığımı sordu. Kitabı okumasam da üç aşağı beş yukarı ne ile ilgili olduğunu bildiğimi ifade ettim ancak bana "Tahmin etmekle okumak farklıdır" dedi ve okumaya karar verdim.

  Okuyan insanın algı düzeyine göre George Orwell belki sosyalizme karşı imiş gibi algılayabilir veya George Orwell her ne kadar sosyalizme destek verse de sistemdeki yanlışları gün yüzüne çıkarmak istediğini kavrayabilir. Hayvan Çiftliği ne bir tezdir nede anti tezdir, sadece içinde bulunduğumuz döngüyü bize aksettiren bir aynadır.
Mesajınızdan özel sektör zihniyeti bir kez daha belli oluyor. Bünyelerindeki her bireyin düşüncesini irdeleyip buna göre eleme yapma eğiliminde olan bir zihniyet… Bence sizinki de bu türden bir sınav olmuş.

Hayvan Çiftliğinin ortaya çıkmasında İspanya iç savaşındaki trajedinin de büyük etkisi vardır. Nitekim burjuvalar için sevinç vesilesi olan bu trajedi, bürokrasinin sosyalizme vurduğu darbe olmuştur. Lakin bilinmelidir ki, yanlış olan sistem yani sosyalizm değil, onun çarpıtılmasıdır. Zaten kitap buna gönderme yapıyor.

4
Gediksavaşları Efsanesi / Ynt: Kelewan Elfleri Komünist mi?
« : 18 Şubat 2012, 02:26:09 »
Komünizm de aynı şey yok mudur? İnsanlar çalışır, devlete verir, devlet eşit olarak paylaştırır.
Yoktur. Zira komünizmde devlet yoktur. Sosyalizm ile karıştırmışsın. Ayrıca ortaçağ feodalizmi ile monarşizminden türemiş fantastik kurgu dünyasında ne komünizmi… Başlık saçma olmuş bu bağlamda.
kimilerine göre komünizim de doğaya ve yasama saygı duymaktır belki. ilginç bir bakış açısı warderer. üzerinde konusulabilir.
Komünizmin doğasıdır, doğaya ve yaşama saygı duymak… (:

Sayfa: [1]