Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Ryld Argith

Sayfa: [1] 2 3 ... 51
1
İhsan abi, 3 numaralı kırbacı hazırladım. Gelmezsen bilemiyorum

Ooo... Kamçı varsa gelirim. Bengü'nün de dediği gibi, "acıdan zevk duymak gibi bir şey şu çevirmenlik işi." Zincirli deri ceketimle fuara hazırım :)

Kamçı sesleri bana kadar ulaştı. :D Benim için bir aile olan Rıhtım'ın yolunu buldum sonunda :D .
Umarım bana da yer ve rozet vardır =D

Sabırsızlıkla bekliyorum :D

2
Çizgi & Anime / Ynt: Hangi animede olmak isterdiniz?
« : 14 Mart 2016, 10:06:08 »
Tabiki de Sword Art Online. Düşünsenize arkadaşlarınızla bir MMORPG oyunun içinde olduğunuzu :D
Bu mesajımın üstüne bayağı zaman geçmiş fikrim değişti geçen yıllarda :D
Fairy Tail'ın dünyasında olmak isterdim. İnsanlar arasındaki bağların o kadar kuvvvetli olduğu bir dünyada :)
(yoksa bunun titania ile hiçbir alakası yok ;D )

3
Ben İthaki'nin yapmaya çalıştığını anlıyorum bir amaçları var. (tabii İhsan Abi sonuna kadar haklı bu hareket İthakilik bir hareket kesinlikle değil) Ama bu biraz sınırda yürümek belki de. İthaki bunu başaramamış. Yine de fazla büyültülmüş diyenlere de pek itiraz edemiyorum. Bu konu beni çok ortada bıraktı. İthaki'nin özürü ise apayrı bir mesele bence. Ya ne güzel özür dileyecek anlayışı gösteriyorsunuz ama o özür yazısı öyle mi yazılır. Ben özür yazısını baştan sona okudum ve o yazıdan bana ulaşan duygu sadece öfkeydi. Böyle bir sinirle kaleme alınacağına yazılmasa da olurmuş bana sorarsanız.

4
Tartışma Platformu / Ynt: Fantastik Kitap Tavsiyesi ?
« : 13 Şubat 2016, 20:12:28 »
Ejderha Mızrağı hakkındaki pek emin olamama durumunuzun sebebi dili biraz ağır olay akışını ise yavaş bulmanız olabilir mi? Eğer öyleyse size bir o kadar bol ejderhalı ama dili daha hafif bir seri önerebilirim:
Christopher Paolini'nin Eragon-Eldest-Brisingr-Miras kitaplarından oluşan serisi. Yazarın seriyi çok genç yaşta yazmaya başlaması dilin akıcı ve çok hafif olmasına yol açmış. Tabii bu yüzden seride Ejderha Mızrağı'ndaki derinliği bulamazsınız. Bir bakın derim aradığınızı bu seride bulabilirsiniz. :)

Ve sakın Ejderha Mızrağı'nı bırakmayın! :D

Benim hep kıymetlim olmuştur o ;D

5
Gediksavaşları Efsanesi yeniden basılacak mı?

Bu seriyi düşünen başkalarınında olduğunu düşünmek çok güzel :)
Ben de bir soru ekleyeyim:
1-2 yıl önce fuarda serinin yeniden basılmasını geçtim 30 küsür kitabı çevrildiği halde serinin son 3 kitabının çevrilmeyeceğini duymuştum. Bir gelişme var mı :/

6
Tartışma Platformu / Ynt: Fantastik Kitap Önerisi...
« : 08 Ocak 2016, 22:33:53 »
Miras Döngüsü serisini tam olarak fantastik kurgu olarak düşünmüyorum bana sorarsanız gençlik edebiyatı ile fantastik kurgu arasında bir geçiş. Dili fantastik kurgudan beklenenden daha hafif. Zaten yazarın kitapları yaklaşık olarak 15-23 yaşları arasında yazdığını göz önüne alırsak bu beklendik bir şey. Ama 4. kitabı da okuduktan sonra pişman mıydım? Hayır :)
Aynı şekilde Percy Jackson'ı da öneremiyorum şekilde onu da hafif buluyorum. Evet iki seride hoş ama hafif eserler.

Önerilen diğer kitaplara katılıyorum gerçekten de çok güzeller :)
Ek olarak Elric Destanı'nı önereyim ben. Fantastik Kurguyu sağlam sütunlar üstüne inşa edilen (hala da bazen kendini yenileyip bu inşaatı sürdüren) bir kule olarak düşünecek olursak Elric Destanı bu sağlam sütunlardan biri olarak belirtilebilir ve karşı çıkacak biri olacağını da sanmıyorum :D

7
Çizgi & Anime / Ynt: Fairy Tail
« : 05 Ocak 2016, 17:27:35 »
Tartaros Arc bitti... Bitişi hem beklendik hem de şaşırtıcı bulunabilecek şekilde oldu. Fairy Tail o eski tadını yakaladı sanırım :)

Not: Soundtrackleri gerçekten efsanedir, kitap okurken hep dinlerim :)

8
Ortada yoğun eleştirilere maruz kalan bir animasyon film varken bu pek mümkün değil. Ayrıca bence de yapılmamalı. Bilmiyorum Ejderha Mızrağı'nın Türkçe'ye çevrilen tüm kitaplarını okudunuz mu ama seriyi sadece ana hikaye ile değerlendiremeyiz. Ejderha Mızrağını efsane yapanın tüm evren olduğunu anlamak gerekir. Coğrafyanın geniş tarihi ve ince ince dokunmuş olay örgüleri, geçmişten başlayan ve ana hikaye bittikten sonra da devam eden efsane olmasaydı basit bir kurgu edebiyatı eseri olarak kalacaktı.

O yüzden illaki görsel alana taşınacaksa dizi olması taraftarıyım. :)

Küçük not: Aynı şekilde de Tolkien'in eserleri de görsel alana taşınınca o kusursuz evren hissinin verilemediği, belli zaman içinde bir hikaye olarak gösterildiği kanısındayım.

9
Kurgu İskelesi / Ynt: İlk Orman (Yazar: Ryld Argith-Şahin)
« : 26 Temmuz 2015, 20:25:34 »
Değerli yorumunuz için çok ama çok teşekkür ederim.  :)
"Mış" ve benzeri ekler sorununu nasıl çözeceğimi gerçekten bilmiyorum. Ama farkındayım bir yerden sonra kendi kendimi tekrar ediyormuşum gibi geliyor lakin düzeltemiyorum.
Noktalama konusunda ise şunu söyleyebilirim ki yazarken bir şeyleri kaybedecekmiş gibi hissediyorum. Hemen bir yere aktarmazsam bir daha asla gelmeyeceklermiş gibi. Bu heyecanımı aştığım zaman noktalama konusunu da toparlayacağım. Değerlendirmeniz için ne kadar teşekkür etsem az :)

10
Kurgu İskelesi / Ynt: İlk Orman (Yazar: Ryld Argith-Şahin)
« : 30 Haziran 2015, 23:43:16 »
Güzel, keyifli bir yazıydı, bir mitoloji havası aldım okurken. Yalnız hikayenin başı beni çok şaşırttı keza ben de tamamlamaya çalıştığım bir hikayenin başında hemen hemen aynı cümleleri yazdım. Gösterişli gökdelenlerin insanların üzerine gölge etmediği ve siyah asfaltların doğayı lekelemediği vakitlerde gibi bir şey, insan gerçekten hayret ediyor :D

Agfdjajha iyi bari kendimi bu engin denizde artık daha az yalnız hissediyorum :D Yorumunuz için teşekkürler :)

11
Kurgu İskelesi / Ynt: İlk Orman (Yazar: Ryld Argith-Şahin)
« : 30 Haziran 2015, 19:30:15 »
Çok teşekkür ederim :) Bu yorum bana öyle yazma şevki verdi ki anlatamam :D
En kısa zamanda foruma kesin ve net olarak dönüş yapacağım. İçinde bulunduğum yorucu dönem neredeyse bitti :D

12
Çok güzel bir yayındı dinlemez olur muyum tabii dinledim ama bilgisayarım olmadığından chate katılamadım :/

Not: Umarım sayın Editör'üm yayına ilk katılan olma ünvanının tadını çıkarıyordur çünkü dönüşüm muhteşem olacak :D

13
Ben çizgiroman serisi hakkında bir şey soracağım. Romanlarındaki hikaye akışıyla birebir aynı mı ya da atlanan çok bölüm var mı acaba seride?
Ayrıca kaç ciltlik olacak bilgi verebilecek biri var mı :)
Not: Hangi kapak daha iyi diye karar veremediğimden oy kullanmıyorum :D

14
Offf ne işim çıkarsa çıksın katılacağım böyle isimler bir arada bir daha ne zaman bulunur bilinmez :D
Hem uzun zaman sonra Kahramanın Yol Türküsü'ne olan hasretimi gidermiş olurum :)

15
Gedikaavaşlarından gelen haberle İthaki'ye olan tüm sevgimi kaybettim. Hiç yakışmadı. Hayır serinin kitapları o kadar ellerinde patlamış da değil. Kitapların neredeyse yarısının baskısı kalmadı. Neyse çok üzüldüm, kırıldım susayım ben en iyisi.

Sayfa: [1] 2 3 ... 51