Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Okeanos

Sayfa: [1]
1
Kurgu İskelesi / Ynt: Hades'in Oğlu
« : 15 Ekim 2012, 08:55:12 »
Siz söylemeden önce ben kurduğum devrik cümlelerin hikayenin akışını bozduğunu fark edememiştim.Artık hikayelerimde bunlara dikkat edeceğim.Ben de daha iyi yazabilmek için elimden geleni yapıyorum.:)

2
Kurgu İskelesi / Ynt: Hades'in Oğlu
« : 15 Ekim 2012, 08:35:59 »
Öncelikle yazma cesaretini gösterdiğin için tebrik ederim. Buraya bir yazı koyup okunulmasını beğenilmesini beklemek büyük bir özgüven gerektirir bence. Hiç okunmamış, yorum yapılmamış, beğenilmemiş bir yazı utanç nişanın bile olabilir.

Sana tavsiyem yazmanın o büyülü aynasında kendine bakmadan önce bir ayna edinmelisin. Yazım ve imlanda hatalar var.

Çok fazla devrik cümle var. Devrik cümleler okuyucuları çok yorar ve kızdırır (tabi bir stil değilse).
Noktalamaların bazıları hatalı. Çok fazla duraksamışsın.

Dediğim gibi ilk önce öğren sonra yaz. Tarifini bilmeden pasta yapamazsın. ;)

Ben nedense devrik cümle kurmayı seviyorum ama doğru söylüyorsun ben devrik cümleleri seviyorum diye herkez de sevecek değil.

İşte yavaş yavaş daha iyi yazıcam.Lagos Egri'nin Piyes Yazma Sanayı diye bir kitabı varmış.Onu okuyacağım.Bana faydası olurmuş öyle söylediler.Yorumun için teşekkür ederim.

3
Kurgu İskelesi / Ynt: Avcıların Dostluğu
« : 14 Ekim 2012, 19:30:17 »
Hikayenizi çok beğendim.Özellikle de Na'ak ın avını başkasının vurduğunu farkettiğinde sinirlenişini,hissettiklerini çok iyi ifade etmişsin.Na'ak ın avlanması çok hoşuma gitti birde.Sanki avlanmak zevk veriyor ona çok güzeldi.:)

4
Kurgu İskelesi / Ynt: Hadesin Oğlu
« : 14 Ekim 2012, 18:46:04 »
Düzelttim.Ben konuyu açıp altına paylaşırım diye düşünmüştüm de.:)

5
Kurgu İskelesi / Hades'in Oğlu
« : 14 Ekim 2012, 18:41:15 »
Romanımın baş kahramanı Rixon'ın nasıl dünyaya geldiğini anlatan kısa bir hikaye yazdım ve sizlerle paylaşmak istedim umarım beğenirsiniz. :P

Yorumlarınız ve eleştirileriniz için şimdiden teşekkür ederim..

                                                         HADES'İN OĞLU

Karanlık olan gönlünü kaptırmıştı bir kere.Aşık oldu bir ölümlüye ve aşkı karşılıksız değildi.Ilık bir yaz akşamı tanışmışlardı.Karanlık sokakların birinde yürürken rastlamıştı ona.Kız gölgelerin içinden paldır küldür çıkmış gibi görünen  korkunç derecede yakışıklı bu gence aşık olmuştu ta ilk bakışta.Karanlık olan, tanışmalarının bir tesadüften ibaret olmadığını  çaktırmadan konuşmuştu onunla.Bütün gece sohbet ettiler tüm ihtişamıyla parlayan dolunayı izlerken.

Karanlık lord ve kız onun evine kadar el ele yürüdüler.O gece kızı evine bırakırken ölümün tesellisi kızın dudağına küçük ve soğuk bir öpücük kondurdu.Henüz on sekiz yaşında olan genç kızın kalbi göğüs kafesinden fırlayacakmışçasına çarpıyordu.Onun kıvırcık saçlarını okşadı buz gibi elleriyle ve kudretli bulutların ona hediyesi olan gölgeler  içindeki evine geri döndü.

O gece gözüne bir damla dahi uyku girmedi genç kızın.Ertesi akşamüstü yarı zamanlı çalıştığı pizzacıdan çıkıp,evvelsi geceki sokaklarda ağır adımlarla yürümeye başladı.Tekrar onunla karşılaşma umudu içerisinde aradan geçen saatlerin yarattığı hayal kırıklığı akşam yelinin eşliğinde göz yaşlarına dönüştü.

Hiç var olmamış olamazdı.O simsiyah takım elbisesi ve çılgınlar gibi dağınık dalgalı saçlarıyla,yüzündeki korkunç gülümseme ve ona doğru koşarken hayal etti onu.Yalnızdı!!Hıçkırıklar içinde ağlayarak hiç durmadan evine doğru koştu.Artık ayaklarının tabanları şişmiş ve karnına ağrılar girmiş bir biçimde attı kendini sıcak yatağına.Ağlamaktan gözleri şişmişti ve acımasız hayata ,düzene lanetler yağdırdı.

Kara saçlıdan haber almayalı bir hafta olmuştu ve kız geçen tüm günler her gece dolaşmıştı o sokaklarda.Bir hiç uğruna değil,o günün gerçek olduğunu kendine hatırlatmak için.Ayakları beyninden bağımsız hareket ediyordu.Kendi akılları varmış gibi ilerliyorlardı dar ve karanlık sokaklarda.Hem üniversite okumak hem de çalışmak zaten çok yorucu ve ağırdı.Bu kadar!!Dedi kendi kendine ve ayakları ona itaat etti.Belli belirsiz yanan sokak lambası da ne hacetse sönmüştü o sırada.

Karanlıkta tek başınaydı.İçini tatlı bir sıcaklık kapladı ve gölgelerin arasında onu düşünceli gözleriyle kendine bakarken gördü.Unutmaya çalışmıştı bizim tüyleri diken diken eden surat ifadesine sahip adam.Fakat yapamamıştı...Birbirlerine doğru koştular.Kız gözünden istemsizce akan yaşlara hakim olamıyordu.Uzun uzun sarıldılar birbirlerine sanki yılların hasretini gideriyor gibi.Ve başka bir şey düşünmediler.Tamamen simsiyah dumanlardan oluşmuş gibi görünen bir yatağın içinde o gece sahip oldular birbirlerine.Ve kızın karnına bir tohum atıldı.Belki de geleceği değiştirebilecek bir tohum..

6
Tartışma Platformu / Ynt: Mitolojik Roman
« : 14 Ekim 2012, 17:47:15 »
Bu konuda çok bilgim olduğunu söyleyemem ama konuyu ve vardığı noktayı görünce bir iki kelam etmek istedim. Roman yazmak, daha doğrusu yazmaya çalışmak her yiğidin harcı değil maalesef. Öncesinde iyi bir bilgi birikimi ve kuvvetli bir kalem, aynı zamanda da okuyucuyu bağlayacak bir üslup gerektiriyor. Daha önce kaleminizden çıkmış herhangi bir metni okumadığım için yazım gücünüzü bilemem. Fakat bilgi birikiminiz sadece mesajınızda yazdığınız gibi Rick Riordian kitaplarıyla kısıtlıysa daha baştan bu işe hiç kalkışmamanızı öneririm. Hevesinizi kırmak için de söylemiyorum bunları, yanlış anlamayın.

Öncelikle genel olarak bir edebiyat ürünü yazmak istediğiniz için farklı tarzları da okumanızı öneririm. Böylelikle farklı üsluplar görüp kendi üslubunuzu oluşturabilirsiniz. Başka fantastik romanlar ve gerekirse - ki bence betimleme gücünü arttırmak için gerekli - klasiklerle başlamalısınız. Sadece tek bir bakış açısı üzerinde çalışıp, doyurucu bir eser ortaya koymayı beklememelisiniz. İlla da mitoloji diyorsanız da başka kültürlerin mitolojilerini de inceleyin, böylece mitolojilerini birbirleriyle etkileşimi hakkında genel bir fikriniz olur, ilerde işinize yarayabilir.

Aynı zamanda da mitolojik bir roman yazacaksınız, sadece mitoloji üzerine bilginizin olması yetmez. Mitolojik yönünü yazacağınız kültürün tarihi, sosyal yapısı, yaşam biçimi hakkında da bilginizin olması gerekir. Bunu için NTV'nin hem mitolojik hem de tarihsel anlamda oldukça iyi hazırlanmış başvuru kitapları var. Bir de bu konulara dalmadan önce okunmuş olması gereken mihenk taşı niteliğinde kitaplar var, Antik Yunan Medeniyeti için İlyada ve Odysseia'nın olduğu gibi.

Ben yine de romanda önce, sadece mitolojik değil, her tarzda küçük küçük öykülerle başlamanızın daha yararlı olacağına inanıyorum. Hem uzun soluklu bir işe başlamadan önce elinizin alışmasını sağlar hem de sabrınızı arttırır. Hiakayelerinizi kurgu iskelesinde ya da öykü seçkisinde paylaşıp her türlü yorum ve eleştiriyle kendinizi geliştirebilirsiniz.

Bütün mesajı özetlersem en önemli nokta okumak. Her şeyi, her tarzı okumak. Okumadan bir şeyler yazmaya kalkmak eninde sonunda hüsranla sonuçlanır. Biraz fazla uzattım sanırım ama umarım yararlı olur. :)

Yorumunuz için çok teşekkür ederim.Mısır ve iskandinav mitolojisine de hemen hemen hakim sayılırım.
Bu tür şeyler çok ilgimi çektiği için hep araştırırım zaten.

Kitap okumayı çok seviyorum.Sadece mitolojide değil vampir,macera ve ortaçağ romanlarıda okuyorum.

Ve hikayelerimden birini kurgu iskelesine paylaşacağım bugün.Anlayışlı yorumunuz ve önerileriniz için tekrar teşekkür ederim.

Neden hep yunan mitleri hakkında bir şeyler yazılıyor? İslamiyet öncesi Türk destanlarında da çok güzel, kaliteli ; hikayeler, şiirler mevcut. Bu mitlerle inanılmaz şeyler yazılabilir. Ya da yazılıyor ben mi farkında değilim?

Yunan mitolojisinde kullanılacak çok malzeme var ve benim ilgimi daha çok çektiği için ben bu konuyu kullanmayı tercih ediyorum.Belki ileride Türk mitolojileri hakkında da hikayelerim olabilir.

7
Tartışma Platformu / Ynt: Mitolojik Roman
« : 14 Ekim 2012, 10:42:02 »
Evet anladım ben demek istediğinizi,bundan sonra önerilerinize dikkat edeceğim.Yazımıma özellikle elimden geldiğince dikkat etmeye çalışacağım.

Bende eleştilmeyi severim ama malesef hiç beklemediğim şekilde eleştirilince biraz garip hissettim.Mesela -de bağlacını yanlış yazdığım için ağır bir eleştiri aldım.

Kesinlikle kendime elimden geldiğince çeki düzen vericem.

Demek istekiklerimi anlatıp anlatamadığımı çok iyi kontrol edip göndereceğim.

Vay canına TheSpell ''Dönüm Noktası''' aldı öykünü çok beğendim.Yayımladığın ilk öyküymüş sanırım bayağı iyisin!!

8
Tartışma Platformu / Ynt: Mitolojik Roman
« : 14 Ekim 2012, 00:46:34 »
Melezlere daphne değil enhpad diyorum tersten okuyunca daphne oluyor.Ben hiç daphne diyorum demedim ki...

Birde ben yazdığım şeylerin,kurduğum cümlelerin farkındayım.Yinede tutarsızlık göremiyorum.

Sadece az öncede dediğim gibi ilk yazımda kendimi iyi ifade edemedim,kitabım için fikir arıyorum diyormuşum gibi oldu ama sonra düzelttim oldu bitti.

Lütfen beni yanlış anlamayın.Aslında ben buraya bu konuyu açmakla yanlış yaptım zaten eninde sonunda olay örgüsündeki eksik parçayı tamamlayacağım.Bu konuyu açarken burada gezinenlerle tatlı tatlı sohpet eder,tartışırız diye açtım.Siz malesef insanların açıklarını yakalayıp onlara karşı kullanmaya çalışıyorsunuz.

Benim bildiğim birinin açığı göz önüne çıkarılmaya değil örtülmeye çalışılır.Benim ilk yazımdan kitabım için fikir istiyorum gibi bir anlam çıktı.Ne yazık ki ben öyle demek istememiştim.Sonra düzelttim ve tutarsız olduğumu söylediniz...

9
Tartışma Platformu / Ynt: Mitolojik Roman
« : 13 Ekim 2012, 23:59:06 »
Ben melezlere Daphne demiyorum anlamı olmayan başka bir kelime kullanıyorum.

Ve olay örgümü tamamladığımı hiç söylemedim tamamlasaydım bu konuyu açmazdım eksik olan bir bölüm vardı orası için fikir yardımı istedim.(Tabi ilk seferinde kitabım için konu arıyorum diyormuşum gibi oldu ama düzelttim sonra).

Tutarsız bir yorumum yok neden bukadar sert eleştriyorsunuz ?

10
Tartışma Platformu / Ynt: Mitolojik Roman
« : 13 Ekim 2012, 23:06:38 »
Daphne nin su perisi olduğunu biliyorum ben babasıda peneus.Ordaki anlam melez olmasıyla ilgili değil sadece en sevdiğim hikayedir apollonun hikayesi.Yarı tanrı ve melez gibi kavramları kullanmamak adına böyle birşey düşündüm.

Adlı arkadaş derken hiçbir art niyetim yoktu kusura bakmayın daha dikkatli olurum(Uyarın için teşekkürler hemen düzeltiyorum).Ben sadece Rick Riordan ın en sevdiğim yazar olduğunu söyledim ortaya bir kaynak koymadım.Mitolojiyi bana sevdirdi o kadar.

Aslında Rick tarzı bir roman hedeflemiyorum onunki gibi melezleri konu alan bir roman hedefliyorum yanlış anlamışsın.Birde fikir meselesi var,ben bir çıkmaza girdim yardım istedim o kadar romanın ben liğini bozacağını sanmam.

11
Tartışma Platformu / Ynt: Mitolojik Roman
« : 13 Ekim 2012, 22:08:13 »
MALCAVİAN;asıl anlatmak istediğimi anlatamadım sanırım ben tüm yunan mitolojisini en küçük ayrıntılarına kadar araştırdım ve biliyorum ve gerçektende çok iddalı fikirlerim var sorun sende değil bende ben anlatmak istediğimi anlatamayınca sende biraz tepkili cevap vermişsin.
SCYTHER;ortaya ilginç fikirler atılırsa belki içlerinde kitabıma uygun olan birkaçını kullabilirim diye düşünmüştüm demek istediğimi anladınmı bilmem zaten fikirlerim var kitabımdaki olay örgüsünün ufak bir bölümü bir boşluk içinde o bölümü doldurabilecek ilginç bir fikir bulabilirim diye düşünmüştüm.
DAARLAN GARDAN;hemen roman yazacağım diye başlamadım ben roman yazmaya karar vereli 1 yılı geçti ilk başlarda orta çağ fantezi romanı yazmayı düşünüyordum fakat daha sonra bu alana yönelmeyi tercih ettim ve kararlıyım gerçektende benim tarzım şöyledir ben her zaman farklı olmayı severim yunan mitolojisinide zaten olduğu gibi almıyorum bazı yerlerini değiştirip mantıklar zincirine oturtuyorum bende orjinalliği çok severim ama arkadaşlara derdimi anlatabilmek adına Yarı Tanrı Melezleri şeklinde konuştum benim kitabımda onlara enhpad(tersten okununca en sevdiğim yunan miti oluyor)diyorum sanırım aynı düşünüyoruz bende özgün olmak konusunda çok dikkatiyimdir

12
Eğlence & Mizah / Ynt: İsminizin Vampirce Karşılığı..
« : 13 Ekim 2012, 10:40:49 »
 Lord of All Russia ve Lion of Delhi çıktı benimki. Acaba Delhi ne demek :D

13
Tartışma Platformu / Mitolojik Roman
« : 11 Ekim 2012, 20:40:18 »
Arkadaşlar ben antik yunan mitolojisini konu alan bir roman yazıyorum.Kitabımda yarı tanrı melezleri(ki ben onlara enhpad diyorum) işleyeceğim.Yazdığım olay örgüsündeki bir boşluğu doldurmak adına sizlere fikir danışmak istedim.Hiç farketmez ilginç fikirleriniz varsa ve paylaşırsanız belki bana yardımcı olabilirsiniz.

Sanırım böyle kendimi daha iyi ifade ettim.Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...

Sayfa: [1]