Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Confess

Sayfa: [1]
1
Spoiler: Göster
Miras'ın sonunda açık açık belirtiyor. Belirtiyor ama ayrılık kaçınılmaz...


Teşekkür ederim :D

2

   Şuan Brisingr'ın yarısındayım ve çok sinir oldum, bu Arya Eragon'a hiç mi yüz vermeyecek? Angela soylu biriyle aşk yaşayacağını söyledi ama seri bitiyo daha platoniklikten ileri gidemedi bu çocuk. Merak içindeyim lütfen söyleyin ilerde Arya Eragon'u sevdiğini itiraf ediyor veya açık olarak belli eden bir hareket yapıyor mu?

   Bundan fazlasını istemiyorum çünkü okuma şevkim kaçsın istemiyorum. Ama vereceğini bu spoiler okuma şevkimi yerine getireceğinden eminim :D Olumlu ya da olumsuz, boş beklentilerle sinir olmaktan iyidir hiç yüz vermeyeceğini öğrenmem :D

3
Tartışma Platformu / Ynt: Öncelikli seriler
« : 27 Ekim 2012, 14:47:24 »
Öncelikle foruma hoş geldiniz.

Direk konuya gireyim bari: Filmini izlediğiniz her uyarlamanın kitabını mutlaka okuyun. Filmde genel hatlarıyla anlatılır, kitabını ise daha çok seversiniz. Mesela yaşı 12-18 yaş aralığında olan çoğu kişi önce filmini izlemiştir, ardından kitabı okumuştur Yüzüklerin Efendisi'nde. İstisnalar da olabilir tabi ancak demek istediğimi anlattım sanırım.

Ayrıca bir sınırlama vermeyin demişsiniz, ancak yukarıdaki kitaplardan hiçbirini okumamışsanız bir sınırlamaya ihtiyacınız var. Söyledikleriniz pek ağır kitaplar değiller. Yüzüklerin Efendisi ile Buz ve Ateşin Şarkısı serisini sonlara bırakın derim, ardından da şu sıralama ile gitseniz iyi olabilir:

Harry Potter
Ejderha Mızrağı
Gediksavaşları Efsanesi
Unutulmuş Diyarlar
Ravenloft

Kara kule için acele etmeyin, önce biraz King kitaplarının içine girin, sonra seversiniz zaten seriyi.

Son olarak, belirttiğiniz tüm serilerin kendine has başlıkları var, onların içinde oldukça fazla bilgi bulabilirsiniz.

Edit: Ayrıca "ilk hangisinden başlamalıyım?" gibi konular daha önce şuralarda tartışılmıştı:

http://www.kayiprihtim.org/forum/genclere-en-az-15-yath-d-hitap-eden-fantastik-romanlar-t13629.0.html

http://www.kayiprihtim.org/forum/okul-ve-yaz-donemi-okuyacadhym-kitaplarda-acyl-yardym-t13401.0.html

 teşekkür ederim tavsiyelerin için ellerine sağlık :) dediklerine dikkat etmeye çalışırım


Yüzüklerin Efendisi, Buz ve Ateşin Şarkısı ve yazmamışsın ama bir de Zaman Çarkı. Bunlar fantastik edebiyatın yapı taşları, baş yapıtlarıdır. Bunlardan önce dilediğin birkaç fantastik seri oku, daha sonra bu üç seriye geçersin.

Ekleme: Şunu da söyleyeyim de içimde kalmasın. Filmlerle kitaplar asla bir tutulmamalıdır. Filmler ayrı izlenmelidir, kitaplar ayrı okunmalıdır.

 Zaman Çarkı'nı zaten okuyorum o yüzden söylememiştim :) Ben filmlerle bir tutmuyorum ama filmleri izlediğinde kitabın sonunda ne olacağını okumaya başladığında az çok bağdaştırırsın bu da heyecan uyandırmaz. Ben bir romanı okurken sonunu biliyorsam onu asla okuyamıyorum.

 Eskiden Narnia'yı okumaya karar vermiştim ilk kitabı olan büyünün yeğeni miydi onu almıştım işte , kuzenim çok istedi tamam ilk önce sen oku dedim o zamanlar pek kitap okumazdım yavaş okurdum. Her neyse okuduktan sonra gıcıklık olsun diye kitabı anlattı bana ne kadar dinlememeye çalışsam da duydum. Narnia serisi benim için öylece bitmiş oldu.

Genel olarak bir iki cümleyle okuduğunuz serilerin ana konusunu söyler misiniz? internette diğer kaynaklara pek güvenmiyorum da. Mesela ejderha mızrağı serisine bi bakayım dedim, bi 5 metrelik mızrak bir de 30 metrelik mızrak olan bir şeyler okudum. Bana hani kitabın ana konusunu söylerseniz mutlu hani hani bilmem şu adında birisinin ejderha mızrağı sahibi oluşunu anlatıyor gibisinden :S Diğer seriler için de söylüyorum.
 

4
Sinema / Ynt: Eragon filminin ikincisi Eldest
« : 27 Ekim 2012, 14:36:32 »
Başlığın adını doğru yazmayı deneseydin hiç değilse. Bir de sana çok iyi gelen bir film, bir başkasına kötü gelebilir. Herkes Eragon'u sevmek zorunda değil. Ben seviyor muyum? Evet. Fakat başkalarının fikirlerine de saygı duymak lazım. İkinci filmin çekilip çekilmemesiyle ilgili olarak da, çekilmesini isterdim açıkçası. Seriyi okumadığım için daha fazla yorum yapamayacağım.

 Hızlı yazdım sonra da okumadım 2. kez görmemişim başlığı :D benim demek istediğim tüm fantastik filmlere oranlarsan devamı hakeden bir film olmalıydı diye düşünüyorum ( bunu tarafsız olarak baktığımda söylüyorum. ) Yani sen diyorsun ki öznel yargılar farklıdır , Eragon'un roman serisi de tüm dünyada çok tutuldu. Yüzüklerin Efendisi veya Harry potter kadar göz alıcı efektleri olmasa da onlar gibi devam etmeyi hakediyordu bence.

İlk filmi gibi saçma sapan olacaksa hiç çekilmesin daha iyi.

   Tamam romana göre yetersiz olabilir ama , romanın da filme göre daha düşük kaldığı kısımlar olmadı da değil yani. Mesela sonundaki savaş , romandaki savaştan çok daha iyidi bence. Tabiki de roman genel olarak çok daha iyi ona bir sözüm yok.

5
Tartışma Platformu / Öncelikli seriler
« : 25 Ekim 2012, 10:48:20 »
Buz ve Ateşin Şarkısı -   Ejderha Mızrağı -   Gediksavaşları Efsanesi - Harry Potter -   Kara Kule -   Ravenloft           

   - Unutulmuş Diyarlar -   Yüzüklerin Efendisi

    Yukarıdaki serilerin hiçbirini okumadım. Fantastik edebiyatta okunması en öncelikli seriler olduğu söyleniyor.
  Yüzüklerin efendisi ve Harry Potter 'ın filmlerini izlediğim için kitaplardan zevk almayacağımı düşünüyorum. Sonunda ne olacağını biliyorum çünkü :S

     Sizce bu serilerin arasında en önce okumam gerekenler hangisi ( en güzellerini soruyorum okuyamazsın gibisinden sınırlama istemiyorum. ) okumalıyım?

     Bir de sizin düşüncenizle Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi hariç diğer serilerin bir iki cümleyle konusunu özetler misiniz?

6
Sinema / Eragon filminin ikincisi Eldest
« : 25 Ekim 2012, 10:41:36 »

    Ben Hollywood'da büyük bir hatanın yapıldığını düşünüyorum... Şimdiye kadar Eragon'unkinden daha gerçekci ve güzel bir ejderha grafiği görmedim hiçbir filmde. Hollywood'un aksine , insanlarda hangi fantastik filmi izlemeleri gerektiğini bilmiyor gibi :S Böylesine güzel bir film nası gerekli gişeyi geçmez :S O kadar saçma filmler çekiliyor ki, Eldest'in filminin çekilmemesine şok oldum.

7
Diğer Fantastik Eserler / Kurtadam
« : 25 Ekim 2012, 10:25:34 »

     Beni hem kitap okumaya, hem de fantastik edebiyata başlamamı sağlayan çocukluk kitabım; Kurtadam.

     Ama hiçbir yerde bulamadım çok şaşırdım, başka bir öğretmenimin de çocukluk kitabıymış ona hediye etmiştim. :D Okuyanlar ve nereden alabileceğimi bilenler var mı ?

      Kitabın en akılda kalıcı tarafı; arka sayfasında da yazıyordu , çocuklar ruh çağırma gibi bişi yaparken başka bir dünyadan kurt adam gelip arkadaşını kaçırıyor. O arkadaşını kaçıran kurtadam ın dünyasına geçmek için bi dolabın içine girmesi gerektiği anlıyor çocuk. Annesine not bırakıyor ;

     Anneciğim arkadaşım Brokoli'yi kötü kalpli bir kurtadam kaçırdı. Onu kurtarmak için dolaptan Kurtadam'ın olduğu dünyaya gidicem. Akşam yemeğine evde olurum, seni seviyorum...

    Bu tür bi not bırakmıştı :D diğer bi aklımda kalan şeyse çocuk öbür dünyadaki yaratıkların arasında bizdeki genel deyimlerden birisini söylüyor ve oradakiler büyü yaptığını sanıp korkuyor , çocuk sonra markaları saymaya başlıyor ve daha fazla korkuyorlar ;

    Yüce Sonny adına , öldür şunları Profilo! Adidas gibi olsunlar Nike gibi düşsünler! Playstation vursun şunları, nintendo wii gibi olsunlar anında.

   Bu tür şeyler söylediklerim tıpa tıp aynısı değil örnek verdim aklımda kalanlardan yıllar önce okumuştum. Tekrar okumayı çok isterim. İncecik bir kitapdı 100 sayfa kadar :)

8
Miras Döngüsü / Ynt: Arya ve Eragon
« : 24 Ekim 2012, 15:39:15 »
Hayır aslında elfler genel olarak fantastik kurguda ölümsüz değildir. Kutsanmış elfker dışında 500 yıldan uzun yaşayan çok yoktur :)

  Yine de 500 yıla göre 85 yıl yaş farkı çok değil :D Arya ve Eragon destekçisiyimm :)

9


   başlıkta da belirttiğim gibi insanlar öldüklerinde karıncaya dönüştükleri fanastik romanın ismini söyler misiniz?

10
Miras Döngüsü / Ynt: Arya ve Eragon
« : 24 Ekim 2012, 11:47:37 »
Elflerin hayatındaki 85 yıl insanlara oranlanınca 15 yıl oluyor ki bu da pek fark yaratmaz :)
  haha ben bi de şu açıdan bakıyorum normal insanların ömrü 60 kadar , e elfler ölümsüz ama  ölümsüzlük yolunda 85 yıl insanlara göre 2 yaşa kadar bile fark yaratmaz bence :D

11
Miras Döngüsü / Arya ve Eragon
« : 24 Ekim 2012, 11:39:01 »
Ben sağlam bi Miras Döngüsü fanıyım :) Bir tartışma konusu açmak istedim siteyi beğendim bugün üye oldum.

 Bu Arya ve Eragon'un arasında 85 yıl hakkında ne düşünüyorsunuz? :D

Sayfa: [1]