Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Barthen

Sayfa: [1]
1
Liman Kütüphanesi / Ynt: Nasıl kitap okursunuz?
« : 18 Ağustos 2008, 11:26:46 »
İlkin arkasını okurum, daha sonra içine geçer ve ilk sayfalardaki basım, vb. bilgillere bakarım zira zaman zaman oralara ufak tefek sözler saklıyorlar. Sonra paldır küldür, kapağını açabileceğim hemen her yerde okurum.

2
Ferhan Şensoy'dan "İngilizce Bilmeden Hepinizi I Love You". Kendisinin Amerika'da geçirdiği zamanda yaşadığı anılarını anlatıyor kitapta. Okunası.

3
Müzik / Ynt: 80's Hard'n Heavy
« : 17 Ağustos 2008, 13:11:56 »
Sertlik dediğimiz ille de kuru ekmek gibi distortionlar ya da hırıltılı horultulu vokallerle olmak zorunda değil.

4
Müzik / 80's Hard'n Heavy
« : 16 Ağustos 2008, 23:17:16 »
Bugün yapılan hemen her müziğin temelini atmış türdür. 80'li yıllara damgasını vurmuş, uzun çizmeler, siyah motorlar, deri pantolon ve yelekler, Heavy Metal ruhunu yansıtan ufak teferruat kısmı.
Günümün ve gününün gençliği, o yılların bassistlerine yahut davulcularına çok laf eder. Günümüz genci, bir enstrümanda çok hızlı olmayı marifet bildiğinden, o yıllara da onların gerektiğini düşünür sözgelimi. Sözgidimi olarak ise, o zamanlarda bunlara ihiyaç olmaması durumu vardır. Zaten, bu müzik, grupların solo gitaristlerinin elindeydi. Solo gitarist bir beste fikri atar ve diğer elemanlar "Peki Ağbim" diyerek onaylar ve besteyi yaparlardı.
"Sex, drugs and alcohol" sloganıyla çok özdeşleşmiş o yıllar. Doğru tabii. "Carpe Diem" ve Monsieur Platon'un kurduğu platonizm felsefesinden hareketle, yaptıkları şeyleri herhangi bir neden ya da çıkardan ötürü değil, sadece o işi yapmak için yapmışlardır. Bu felsefeyi yaşadıkları için de sadece sevdikleri işleri yapmışlardır, ne pahasına olursa ola!
Sololar, klasik müzik eserlerinden fazla fazla etkilenmiş ve bunu hissettirebilmiştir.
Bunun yanında, muhteşem üçlüden sonraki en takdir edilesi nokta ise; o dönemdeki müzik gruplarının hiçbir kavgasının olmamasıdır. Şu milleyenyum çağında, bize masal gibi gelir böyle sanatçı ilişkileri.
80'ler bir gariptir ve çok ayrı birçok güzeldir. Whitesnake, Vixen, Dokken, Dio, Poison, XYZ, Cinderella, White Lion, Slaughter, Ozzy, Judas Priest, Mötley Crue, Europe, ... .
... .

5
Genel Kültür / Ynt: Nargilenin Tarihi
« : 16 Ağustos 2008, 22:59:22 »
Dipnot: İstanbul'da nargilesi gelen insanlar, artık tophaneye gitmesinler. Yapmayın, etmeyin. Bir nargileyi onbeş liradan geçiriyorlar, tadını alamıyorsun. Rotanız Ortaköy'ü görümsesin.

6
Kurgu İskelesi / Ynt: Sör Mannelig destanı
« : 16 Ağustos 2008, 22:57:28 »
Olabilmekten ziyade gerekmekte değil mi ki zaten şarkının melankolik havayı içimize sokup sokup çıkarması?

7
Tartışma Platformu / Ynt: Türk Geleneğinde Fantastik Ögeler
« : 16 Ağustos 2008, 17:52:20 »
Şahmeran vardır, yılanlı, pullu ve kadın kafalı bir mahlukat olarak.

8
Genel Kültür / Ynt: Nargilenin Tarihi
« : 16 Ağustos 2008, 17:44:18 »
Nargile candır, sağlığa zararlıymıştır, günahtırmıştır velakin damak tadını yansıtabilendir. Herkes içmez ammevelakin içenin yanında o közlere, o marpuca saygı gösterilmelidir. Hoş tatlar arayana; muz-bal tütününün altına süt, nane-limon tütününün altına ice tea, türk kahvesi-cappucino tütününün altına süt değişik ve güzel gelebilir. İçin, içelim, zirvesini düzenleyelim.

9
Liman Kütüphanesi / Ynt: The Secret - Rhonda Byrne
« : 16 Ağustos 2008, 17:35:44 »
"Dua et, iman et, kabul olsun." mantalitesinin biraz daha astorolojik boyutlarda yer edinen bir versiyonunun, halkağzıyla anlatımı gibin bir şey.

10
Müzik / Ynt: Muse
« : 16 Ağustos 2008, 17:29:16 »
Alternatif rock yapan ya da yapıyor görünen bu gençler, eğlenceli şarkılar yapıyorlar, parmaklarına, kollarına, ayaklarına sağlık. Tüm enstrümanların bestelerini Matthew yapıyormuşmuş ve fakat grubun tüm partisyonları arasından, bas gitarda çalınanlar zirveyi çeker güzellikte ve tekrar olarak fakatalım ki teknik olarak pek de bir şey yoktur ortada. Duygu olarak ise, günümüz müzikal piyasasına nazaran iyi; ve fakat ve fakat ve ve...

11
Sinema / Thank you for smoking
« : 15 Ağustos 2008, 10:48:17 »
Amerika'da 14 Nisan 2006 günü vizyona girmiş olan bu film, daha kapağında sigara içenlere teşekkür ederek nezaketini göstermekte, alkışa değer bir davranış. Filmin ana karakteri "Sigara için, sağlığa zararlı  değildir." şeklinde sayıklayan ana karakter, bize sigaranın keyifli yahut hoş bir şey olduğunu göstermek için konmamıştır tabii ki filme. Onun görevi, doğru tartışabilmenin sonucunun nerelere varabileceğini izleyiciye göstermektir, ki gösterir de. Tartışmaktan zevk alanların muhakkak izlemesi gereken bir film olmakla birlikte, tartışma yeteneğini geliştirici etkisi vardır.
Film süresince, hiçbir sahnede sigara içilmemektedir; ve fakat her sahnede adı geçtiği için eli ayağı birbirine dolaştırır.

12
Müzik / Ynt: - RHCP ~Red Hot Chili Peppers ~ -
« : 15 Ağustos 2008, 01:09:35 »
Funksever ve rocksever insanların damarlarındaki eksikliği tamamen giderebilecek bir gruptur; zira dönemin en kaliteli funk bassistine sahip olmak gibi bir ayrıcalıkları vardır.

13
Müzik / Ynt: Yavuz Çetin.*
« : 15 Ağustos 2008, 01:06:32 »
Elinin altında olan gitarın imparatoru, müzikal diliyle: virtüözü. Besteleri gökkuşağı andıracak bir havaya sahiptir; her telden çalar: funk, blues, rock, jazz ve yurdum musikisi makamlarından sololar. Daha ne yahu?

14
Ferhan Abi'den Rum Memet adlı kitabı okuyorum ve herkese öneriyorum.
Ufak minik öyküleri ve denemelerine yer verdiği bir kitabı bu, birçok diğeri gibi. Her zamanki hali ile, Ferhangi bir dilin kullanılması kitaba ayrı bir tat katmış ve daha okunası hale getirmiş. Yazın sıcağında oturup düşünmek yerine, düşünmenin ve yaşamın içinde barınan o ironik anlam mahrumluğunu görmek için, birebir.

15
Çizgi & Anime / Ynt: Full Metal Alchemist
« : 15 Ağustos 2008, 00:58:28 »
Piyasadaki ve ekrandaki bir çok animeden farklı olduğunu her bölümüyle, bilhassa her sahnesiyle kanıtlayabilen bir dizidir. Farkını, her sahnesinin ve genel olarak sekansının yansıttığı felsefik ve romantik mesajlardan anlamak gayet mümkündür. Haliyle de, her mesaj veren şey gibi, mesajı anlayanınadır.

Sayfa: [1]