Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - zilog

Sayfa: [1]
1
Vakıf Serisi / Ynt: Vakıf Serisi
« : 26 Şubat 2013, 23:05:29 »
Evet .... Kesinlikle evet.. Sonsuzların dilinden konuşmak gerekirse geçmişte yapılan bir AGD gelecekle ilgili tüm paralellerde kendini göstermekte. Ancak bu salınım bir kaç yüzyıl sonra yavaş yavaş sönümlenerek kaybolmakta... Peki ya Golan Trevize gerçekten çok daha büyük bir çemberi tamamladıysa... ?

2
Fallom hakkında söyledikleriniz ve serinin tam bir karamsarlıkla bitmesi konusunda oldukça haklısınız. Benim kafama takılan fallomla ilgilli yazdıklarınız arasında eşeyli üreme-mutasyon olayının solaria da hızlı gerçekleşmediği. Aslında serinin robot bölümünde polis memuru Baley ve R Daniel 'in birlikte solaria da geçen maceralarında bu konudan bahsedilmiş olması. Baley'in çocuk yurdundaki bakıcıyla olan konuşması bana sanki solaria 'lıların bu konuda gizli çalışmalar yaptıklarını düşündürmekte.

3
Vakıf Serisi / Ynt: Vakıf Serisi Soru Hattı
« : 18 Şubat 2013, 13:12:41 »
Bahsettiğiniz "The End of Eternity" Vakıf serisinden bağımsız bir kitap mı ?

Evet, öyle.

Keşke öyle olsaydı üstadım. Sonsuzluğun sonu serinin ilk kitabı olarak okunduğunda belki geleceğe dair bize bir portre sunabilir ancak serinin sonunda okunması olaylara bakış açımızı oldukça değiştirecektir. Her şeyin nasıl başladığı ve nereye uzandığı, hatta serinin sonunda okuyacağımız " Vakıf ve Dünya" da ortaya çıkan "fallom" karakteri için geleceğe dair ip uçlarınıda sunmaktadır.  Yani anlıyacağınız " Sonsuzluğun Sonu" vakıf dünyasını baştan sona saran ve çizgilerini belirleyen bir şerit gibidir.

Sayfa: [1]