Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - ezghy13

Sayfa: [1]
1
Ejderha Mızrağı / Ynt: Raistlin ve Alfabe
« : 09 Mayıs 2013, 11:01:02 »
Ben şunu anlamadım, neden Linsha aile adına bir utanç? Linsha Majere bir Solamniyalı olduğu için mi, yoksa bilmediğim bir şeyler mi var?(varsa ne çok merak ettim xD ?)

Aynen, ama bak bunu buldum; Wikipedia, List of Dragonlance characters
Linsha Majere

Daughter of Palin and Usha Majere, Linsha joined the Knights of Solamnia in honor of her father's brothers. Linsha specializes in missions where stealth is an important factor, usually collecting information for the Knighthood. She became the first woman to ever join the Order of the Rose, the highest Order in the Solamnic Knighthood.

spoiler gibi oldu bana da, İkinci Nesil'i tekrar okuyorum çünkü:)

2
Ejderha Mızrağı / Ynt: Huma Destanı
« : 09 Mayıs 2013, 10:56:50 »
Huma ve Sturm'ün yerleri farklı olsa da Solamniya şövalyelerini sevdiren kişilerdir onlar.
Tabii bir de Şövalyeliği tekrar eski ihtişamına ve düzenine sokan kişilerdir diğer bir ortak özellik olarak.

Bu garip ve yıllardır kitaplarını defalarca okuma takıntıma sonuç olarak Huma(ve gümüş ejderhası) ve Sturm'ün çizimlerini arıyorum sonsuza dek taşımak için (evet dövme için çizimler arıyorum:) )

NOT:
Huma Destanı, daha uzun daha detaylı olsa da okusak dedirten cinsten. Ayrıca bir seriye bağlı fakat değil o yüzden aralarda bile okuyabilme imkanı sunuyor.
Tüm Dragonlance kitaplarını orjinal haliyle e-book olarak buldum, Heroes serisinin ikinci kitabı olan Stormblade'den devam etmekteyim.

Huma'yı okumanızı tavsiye ederim!

3
Tas ve Flint'in tüm diyalogları ve Tas'ın kend kendine olaylardan çıkardığı ve kendine mal ettiği sonuçlar..
Ama gerçekten..."Ben olmasaydım başınız ne biçim derde girerdi kim bilir" kısımlarında doğruluk payı var, unutmayın zamanda geri gidildiğinde Tas atlamamış olsaydı hiçbir şey farklı olmazdı..:)

4
Solamniya Şovalyeleri harika bir topluluktur. Seriye renk katan sınıfların başında gelir. Ama bu sınıfın öyle bir özelliği vardır ki hem bizi Solamnlardan soğutur. Hem de sınıfı ilginç kılar. Bu sınıfın gözü iyilikten kör olmuştur. Yaptıkları bazı hareketler mantığa sığmaz ama bile bile yaparlar.

Ben bu grubun hayranıyıdım lakin Takhisis Şövalyeleri ile tanışıncaya kadar. Bence onlar Solamnlardan daha güzel bir organizasyon. Tabi Takhisis Şövalyelerini bana sevdiren asıl kişide Steel ............. dir. Soy adını söylemedim çünkü duyduğunuzda eğer kitaplardan bir kaçını okumamışsanız çok büyük bir şok yaşarsınız :D (Soy adından ziyade Soy ADLARI :D )


Bence onun hikayesini ve devamını yazmalılar, gayet ilginç bir ikilem yaşayacağa benziyor, ama o benzerliği gözümde canlandırdıkça asıl, son, soyadına yönelmesini istiyorum içten içe... Ben Takhisis taraftarı değilim olamıyorum:)

5
Ejderha Mızrağı / Ynt: Ejderha Mızrağı Soru Hattı
« : 11 Nisan 2013, 20:28:30 »
Elf Uluslarının 3. kitabı daha çıkmadı ama yakın zamanda çıkacak. Ayrıca size tavsiyem forumun Ejderha Mızrağı Okuma Rehberi başlığına bakmanı ve oradaki tüm kitapları temin edip okumanız. Ejderha Mızrağı şu ana kadar okuduğum en iyi seridir. Türkçeye çevrilmiş 54 (veya aşkın) kitabını okudum ve pişman değilim. Yani size forumun Ejderha Mızrağı Okuma Rehberi başlığı çok yardımcı olacaktır orada tüm türkçe kitapları en uygun okuma sırası ile bulabilirsiniz :)

Başlık http://www.kayiprihtim.org/forum/ejderha-myzradhy-okuma-rehberi-t1414.0.html


Teşekkürler :) Bende olanları arkadaşıma yazdım İzmir'den gelirken getirecek, umarım tamamlarım ya da tamamlamaya yaklaşırım en azından :)

6
Ejderha Mızrağı / Ynt: Favori Karakteriniz?
« : 10 Nisan 2013, 22:04:47 »
Huma
Sturm
Caramon

7
Ejderha Mızrağı / Ynt: Ejderha Mızrağı Soru Hattı
« : 10 Nisan 2013, 21:53:59 »
Selamlar! Bende olup da sıraya koyduklarım bunlar:

EJDERHA MIZRAĞI DESTANI (3)
Güz alacakaranlığı ejderhaları
Kış gecesi ejderhaları
İlkbahar şafağı ejderhaları

EFSANELER ÜÇLEMESİ (3)
İkizlerin zamanı
İkizlerin Savaşı
İkizlerin Sınavı

Tek olanlar:
İkinci Nesil
Yaz alevi ejderhaları

KAYIP TARİHÇELER (3)
Kum saati büyücü ejderhaları
Yüceefendi gökleri ejderhaları
Cüce derinlikleri ejderhaları

Bende olanlar bunlar + olarak
Majere Kardeşler
var fakat gördüğüm kadarıyla (üstünde seri adı yazmıyor) BAŞLANGIÇLAR SERİSİ'ne aitmiş o seri bende yok

Az önce Elf uluslarının 2 kitabını gördüm ama 3.nün adı bile yok hem de D&R'da!
Antalya yerine Ankara'da olsaydım bulurdum şüphesiz...
Nerden bulabilirim bilen var mı?
(90'larda yazılmış kitaplar 2010da ancak basılıyor Oo....)

Sayfa: [1]