Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Gurur

Sayfa: [1]
1
Dracula ve vampirlerin bir şeyleri simgelemekte çok iyi kullanılabilecek yaratıkları olduğu.  :)

2
Sinema / Ynt: Iron Man 3
« : 11 Mayıs 2013, 23:23:17 »
Eğlenmelik filmlerdir benim gözümde Marvel filmleri, çok da yedinci sanat beklememek gerek diye düşünüyorum, ben şahsen beklemiyorum.

Çok doğru söylüyorsunuz. Süper kahraman filmlerinden genel olarak bir "ağırlık" beklememek gerekiyor. Genel olarak, diyorum çünkü Christoper Nolan'ın çektiği Kara Şövalye üçlemesi gibi değişik ve hatta "delice" yapımlar da mevcut. Ancak doğrusu, yine de, beklememektir tabii.

3
Sinema / Ynt: Iron Man 3
« : 11 Mayıs 2013, 21:26:08 »
Filmin o kadar da kötü olduğunu söyleyemeyiz bence. Her şeyden önce, bir süper kahramanın önce düşüşünü, sonra yükselişini bir Batman kadar anlatamasa da iyi anlattığını düşünüyorum. Başlangıç güzeldi hakikaten ancak Tony Stark başta öyle bir konuştu ki filmin sonunda dünya yok olacak sandım.  :)

Filmde bazı mantık hataları da var. Film içeriğiyle ilgili fazla bilgi vermeyeyim, ama Avengers ekibinin film boyunca gözükmemesi, sanki dünyadaki tek kahraman Iron Man'miş gibi sadece onun mücadele etmesi biraz komikti.

Film güzel başlıyor, Tony Stark'ın "düştüğü" sahneden sonra ise yavaş bir alçalışa geçiyor. Neyse ki fazla düşmeden bitiyor. Diğer Iron Man filmlerinden pek de farklı olduğunu söyleyemem. Ancak Marvel'in yaptığı süper kahraman filmlerinin arasında Avengers'tan sonra en çok Iron Man serisini başarılı buluyorum.


4
Liman Kütüphanesi / Ynt: Beğendiğiniz Alıntılar
« : 10 Mayıs 2013, 13:19:03 »
"...herkes kendi çarmıhını taşımak zorunda."
Franz Kafka - Dava

"Senin için, her zaman senin için ve yalnızca senin için."
Ernest Hemingway - Çanlar Kimin İçin Çalıyor

"Ne çok yalan söyleniyordu yeryüzünde; sözle, yazıyla, resimle ya da susarak."
Yusuf Atılgan - Anayurt Oteli

5
Arkadaşlar ben, Çizmeli Kedi Yayınları'nın Sadık Yemni'nin kitaplarına (benim okuduklarım: Sokaklar Benim Yeniden, Zaman Tozları serisi, Sınav Hortlağı) pek fazla özenmediğini düşünüyorum. Sadık Yemni iyi bir yazar, böyle bir şeyi hak etmiyor kesinlikle. Mesela kapak. Kapağı gören biri kitabı kesinlikle bir çocuk kitabı zannedecek ve almaktan vazgeçecektir. Kendimden biliyorum, kitabı arkadaşlarım yanımdayken aldım, "Bunu mu okuyorsun?" dediler.

İnsanların ambalaja baktığı bir çağda yaşıyoruz, kötü bir şey bu ama durum böyle. Sadık Yemni'nin Ağrıyan isimli romanı İthaki'den çıkınca çok sevinmiştim, Yemni külliyatıyla birlikte İthaki'ye geçecek sanmıştım. Ama olmadı. Keşke olsaydı.

Elbette Çizmeli Kedi'yi de suçlamak istemem, belki elden gelen bu kadarıdır. Ancak, ne bileyim, keşke böyle olmasaydı.

Bu konuyu açmaktaki amacım sadece fikir almak. Başkalarının da ne düşündüğünü merak ediyorum.

6
Sadık Yemni - Sınav Hortlağı

Son zamanlarda okuduğum şeylerin hepsi zor okunan, tat veren ama insanı yoran şeylerdi. Sadık Yemni üslubu garip bir yazar ama kolay okunabiliyor, dinlendirici bir yanı. Bu da onun bir öykü kitabı. Daha önce ondan iki roman (Sokaklar Benim Yeniden ve Zaman Tozları serisi) okudum. Öykülerindeki fikirler çok özgün, inanılmaz ufuk açıcı. Ancak ben yine de romanları tercih ederim.

7
Liman Kütüphanesi / Ynt: Marşandiz Fanzin Yayında
« : 09 Mayıs 2013, 10:49:36 »
Yemin et! :P Samsun'a da gelecekseniz o iş tamam, ben şu anda -en azından bir yıl daha- oradayım. Buradaki herkese yayarım fanzini, okumayan kalmaz. Merkezi Samsun zannederler hatta, o kadar söylüyorum. :)

8
Tartışma Platformu / Ynt: Hangi kitabı, Neden seviyoruz?
« : 08 Mayıs 2013, 12:16:43 »
Aylak Adam

"Rahat mı batıyor," diye soranlara hüzünlü bir cevap olduğu için.

9
Liman Kütüphanesi / Ynt: Marşandiz Fanzin Yayında
« : 08 Mayıs 2013, 12:13:39 »
"Biz, dünyayı üretenleri için daha güzel bir yer haline getirecek savaşçı fikirlerin piyadeleri değiliz. En büyük derdimiz elimizde fırından alınmış ekmek poşetiyle bakkala girmek olabilir."

İddiasız olduğunu belli eden adamların iddialı bir yazısı olmuş. Aklıma Dövüş Kulübü'nü getirdi, bir de Onur'un bir öyküsünü. Yahu siz ne yapmışsınız öyle! İstanbul'da olmadığıma üzüldüm yemin ediyorum, yolunuz açık olsun dostlar. :)

10
Eğlence & Mizah / Ynt: Şu an sizi ne mutlu eder?
« : 06 Mayıs 2013, 19:10:04 »
Nobel Edebiyat Ödülü'nü alan en genç kişi olmak!  ;D

Hayal bedava sonuçta.  :)

11
Liman Kütüphanesi / Ynt: En son hangi kitabı aldınız?
« : 06 Mayıs 2013, 16:47:43 »
En son Albert Camus'un Yabancı kitabını almıştım şimdi bitmek üzere. Değişik, saçmalık (ya da belki hiçlik denilebilir) üzerine yazılmış bir kitap.

Sartre diyordu sanırım, Yabancı için: "Saçma üzerine ve saçmaya karşı yazılmış bir kitap." Bundan daha iyi bir tanım yapılamaz kesinlikle.

12
Liman Kütüphanesi / Ynt: Beğendiğiniz Alıntılar
« : 01 Mayıs 2013, 13:36:34 »
"Bir ahlakımız olacak ki hiçbir kitap daha yazmadı."

Sait Faik Abasıyanık - "Alemdağ'da Var Bir Yılan"

"...herkes kendi çarmıhını taşımak zorunda."

Franz Kafka - "Dava"

"Hakikatte tüm kitaplar sayfaları doldurmak için yazılır."

Alper Canıgüz - "Oğullar ve Rencide Ruhlar"

13
Anlatımı bozmadığı sürece yazar anlatmak istediğini anlatmak istediği gibi anlatır, istediği noktalama işaretiyle istediği cambazlığı yapar ve herkezin kalıplaşmış düzeninden farklı bir düzen yaratabilir.

Ben arkadaşın demek istediğini anladım ama biraz yanlış ifade etmiş sanırım. Öncelikle şunu belirteyim: Tartışması bile saçma, noktalama işaretlerini kullanmak elbette ki önemlidir. Ancak yeni ve farklı bir anlatım şekli yaratmak için noktalama işaretlerinden vazgeçen yazarlar da çoktur. Örneğin Anayurt Oteli'nde ya da James Joyce'un kitaplarında karakterin düşüncelerinin verildiği kısımlarda noktalama işaretlerinden vazgeçilmiştir, buna "bilinç akışı" denir, bu yöntem bilinen bir şey zaten. Ve Emrah Serbes'in bazı öykülerinde de bazı imla kurallarından vazgeçildiğini görmüşlüğüm var. Ya da bazı şairlerin şiirlerinde noktalama işareti kullanmaması gibi.

Yani yukarıdaki arkadaş böyle büyük yazarların kullandığı türden yeniliklerden bahsetmiş sanırım ama biraz yanlış anlatmış derdini. O bizi görmese de, ben onu hoş görüyorum.  :)

Şunu da belirtmekte yarar var: Böyle büyük edebi oyunlar büyük istidat ister, toy yazarların harcı değildir. 14-16 yaşındaki insanların yapacağı iş değildir, yapan biri sadece komik olur. Ve bir kez daha belirtiyorum: Böyle edebi oyunların haricinde imla kurallarını kullanmak elbette ki önemli ve bence zorunludur.

14
Eğlence & Mizah / Ynt: Tek Cümleyle Kitap Özeti
« : 01 Mayıs 2013, 00:01:10 »
Sadık Yemni - Sokaklar Benim Yeniden

"Çete misiniz lan? Devletin toprağı burası!"

Robert Silverberg - İçeriden Ölmek

"Kapı deliğinden bakan kişi görmek istemediklerini de görür, biliyoruz ama hiçbirini görmek istemedik ki."

15
Eğlence & Mizah / Ynt: Yangında İlk Kurtarılacaklar
« : 30 Nisan 2013, 23:26:21 »
Öyle bir durumda kurtarmak için çok isim var ya... Ama ben önce Albert Camus'yle Salinger'ın kitaplarını kurtarırdım herhalde. Alper Canıgüz'le Emrah Serbes'in öykü kitapları var sonra. Sait Faik'le Yusuf Atılgan'ın kitapları ince, onları da alırım.  :) Kafka'dan üç kitabı da bir şekilde aldım diyelim, işte ondan sonrası karışık. Hemingway'le Dostoyevski'yi aynı anda alamam bir kere, orası kesin.  :) Bir de Turgut Uyar'la Cemal Süreya'nın ikisinden birini seçmek zorundayım. Ama bu kadarı taşınmaz herhalde ya. :)

Hem her şeyi geçtim, önce yazdıklarımı alırım arkadaş. :)

Sayfa: [1]