Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - yek

Sayfa: [1]
1
Çizgi & Anime / Ynt: Ghost İn The Shell
« : 11 Mart 2014, 20:39:20 »
GitS'in ilk filmini izledim, dili benim için de anlaması zor oldu. Hatta o filmi ileride 3. kez izleme planım var, tabii önce biraz kendimi geliştirmem gerekiyor.

Stand Alone Complex'e gelirsek keyifli bir animeydi. Oradaki "Laughing Man"i bir süre güzel bir sembol olarak kullandım hatta. Tabii ilginç sorgulamalar ve yapay zekâ hakkında geçen diyalogları atlamaktaki tek sebebim, çoğunu artık unutmuş olmam ve kendimi onları yargılayacak kadar konuya hâkim hissedememem.

2
Çizgi & Anime / Ynt: Steins;Gate
« : 11 Mart 2014, 20:33:39 »
Ben Chaos;Head'i izlemeden başlayıp bitirdim bu seriyi. Etkisi tam olarak nedir, ne değildir hâlâ bilmiyorum; zira C;H'yi henüz izlemiş değilim. Ancak Steins;Gate için şunları söyleyebilirim:

Başlangıçta yavaş ilerliyor, giriş kısmı animenin işleniş yapısı dolayısıyla oldukça ağır. Özellikle ilk bölümlerde sık sık "e hadi ama ne olacak neyi bekliyoruz" hissi yaşatması ve izleyiciyi kaçırması muhtemel. Ancak bu bölümleri yavaş yavaş belleğinize kazıdıktan sonra asıl macera başlıyor.

Normal bir animede flashback yapılmasına hepimiz alışığız, değil mi? S;G'de ise bu durum çok farklı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Sonunda sahneler zihninize öyle kuvvetlice kazınacak ki anime izlerken gerçek dünyadan nasıl koptuğunuzu ancak seri bittiğinde anlayabileceksiniz. Şahsen akşam başlayıp sabah 6'ya kadar kesintisiz izledim; o süreç boyunca ağlamadım mı, kahkaha atmadım mı, art arda olmadı mı bunlar? Hepsi oldu. Bir tür duygu yüklemesi gibiydi ve sonunda kendimi gerçekten severek okunmuş bir romanın kapağını hüzünle kapatırken buldum.

İzlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum, tabii ki beğeninin bireysel olduğu gerçeğini kimse göz ardı etmemeli ^^

Sayfa: [1]