Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Gudvard

Sayfa: [1] 2
1
Dördüncü kitabın adıyla ilgili henüz kesinleşmiş bir şey yok. Çeviri ve editörlük (özellikle de editörlük) sırasında pek çok şey değişebiliyor. Ben olsam "Emberlain'in Belası" diye çeviririm kitabın adını mesela :) Ki şimdiye dek iki kere öyle yaptık zaten:

http://www.kayiprihtim.org/portal/2015/03/12/centilmen-pic-serisinin-dorduncu-kitabinin-kapagi-belli-oldu/

http://kayiprihtim.com/haberler/2017de-yurtdisinda-cikacak-kitaplar/

Siz nerede gördünüz/duydunuz bu ifadeyi? :)

Ama dediğim gibi, daha çevirisi bile yok ortada. Ve Lordmuti'nin de dediği gibi yazarın bizim bilmediğimiz ama yayınevinin haberdar olduğu bir kelime oyunu olabilir orada.

İthaki'nin instagram sayfasında çok net bir şekilde gördüğümü hatırlıyorum ama araştırmalarım sonucunda öyle bir şey bulamadım. Hafızam bana oyun oynamış olsa gerek. Benim hatam.

2
...Bana daha çok sonradan düşünülmüş, politik doğrucu olmak adına yedirilmiş bir şey gibi geldi. Bu aralar çok moda ne de olsa. Çünkü ilk kitapta çapkınlıklarına kaç kere şahit oluyor, erkeklikleriyle ne kadar övündüklerini hep görüyoruz...

Politik doğruculuk olma ihtimali elbette var ama ikizlerin bunu özenle gizledikleri düşünülürse çapkınlıkları ve erkeklikleriyle övünmeleri çok da saçma gelmiyor sanki.

Bir de editörü olduğunuzdan bir sorum olacak, dördüncü kitabın ismi (Thorn of Emberlain) için neden Emberlain Tahtı ismini makul gördünüz? Kitap içeriğine dair bizim henüz bilmediğimiz bir şey mi biliyorsunuz? Tamam çevirisi biraz zor olacaktır ama zaten ilk iki kitapta Locke'tan birçok kez Camorr'un Belası diye bahsedildi ve üçüncü kitapta da küçük bir çevirmen notuyla işin ne olduğunu (Sabetha - Rose of Marrows, Locke - Thorn of Camorr) öğrendik. Kitabın ismi açıklandığından beri kafamı kurcalayan bir detay oldu açıkçası.

Bu adam bu kitapları ne zaman yazacak o da merak konusu, 4. kitabı erteliyor her yıl.

2016 Sonbaharda çıkacaktı sözde :( Aralık ayında tumblr hesabından kitabın sona ihtiyacı olduğunu söylemişti, yani evet @mit'in de söylediği gibi en azından kitaplar üzerinde çalışıyor ama henüz yayıma hazır değil yalnızca. Bu sırada yine tumblr hesabından içerik paylaşıyor arada. Mesela Yedi İlik Krallığı'nın haritasını paylaşmıştı bir ara.


Editörü olarak teşekkür ederim :) Çevirisi için bayağı uğraştık ama böyle güzel yorumlar alınca gerçekten de değdi diyorum her seferinde.

Devam kitapları için de, ilk kitabın atmosferinden yoksun olsalar da yine de iyi olduklarını, okurken eğlendirdiklerini düşünüyorum. Belki bir gün şans verirsiniz.

Daha önce de söylemiş olma ihtimalim var ama söylemeden duramıyorum, bir Mütercim-Tercümanlık öğrencisi olarak Cihan Karamancı benim için ideal edebiyat çevirmeni. Gerçekten tüm çevirilerini hayranlıkla okuyorum ve yine editörü olduğunuzdan size de binlerce kez teşekkür etmek istiyorum, gerçekten çok değerli ve kaliteli işler ortaya koyuyorsunuz.


3
Nynaeve başını iki yana salladı.

Dünyanın Gözü - Robert Jordan

4
Televizyon / Ynt: Stranger Things
« : 19 Ağustos 2016, 13:47:18 »
Son zamanlarda izlediğim müthiş dizi. İzledikten sonra 10/10 veresiniz geliyor, biraz geçince 9/10 diyorsunuz. Özellikle çocukların oyunculukları harikaydı; Winona Ryder da kendine hayran bıraktı. Dizinin hiçbir yerinde bu ne *** dedirtecek saçmalık yoktu bence. Klasik bir konuyu muhteşem işlemişler kanımca. Zaten Netflix yapar da kötü olur mu?

PS: son sahnesi bir titretmedi desem yalan olur.

5
Sinema / Ynt: Suicide Squad (2016)
« : 14 Ağustos 2016, 23:49:25 »
Film ufak bir iki yer dışında harikaydı. Ne 6.9 iMDb puanını, ne %27 Rotten Tomatoes yüzdesini hakediyor. Tek kıl olduğum yer Joker'in Harley'ye aşık olmasıydı. Bizim Joker böyle değildir, yapmayın, etmeyin. Harley'i itip kakar, aşkım deyip bağrına basmaz. Neden kimse buraya değinmemiş şaşırdım biraz da açıkçası. Eğer ki bunlara gözünüzü yumarsanız, DCEU'nun en iyi filmi var karşınızda.

6
Alıntı
In 2012, the Gollancz catalog stated that the first book of the series had been “optioned for television.” In May 2014, writer Ryan Condal was reported to have said at an event in Santa Fe that he is working on a pilot script for a TV series based on the novel. When asked about the rumor, Scott Lynch wrote “I can neither confirm nor deny the denial or confirmation of anything potentially requiring denial or confirmation.”

İngilizce bilmeyenler için yani diyor ki kısaca: 2012'de film değil de dizi olacağı açıklanmış. 2014'te de Ryan Condal'ın Santa Fe'deki bir etkinlikte dizinin pilot bölümünün senaryosu üzerinde çalıştığını söylediği söylenmiş. Scott Lynch de bu konu hakkında "Potansiyel olarak inkar veya doğrulama gerektiren herhangi bir şeyin inkarını veya doğruluğunu inkar edemem veya doğrulayamam." demiş. Biraz üstünkörü bir çeviri oldu kusura bakmayın adskgjas

PS: yayınlama hakları Warner Bros.'a ait.

7
Daha ilk kitabı okudum yalnızca ama okuduğum en iyi fantastik kitap diyemeyeceğim çünkü okuduğum en iyi fantastik kitap(lar?) Centilmen Piç benim için bir numara. Ha kitap kötü müydü, asla değildi. Hatta muhtemelen Centilmen Piç'ten önce okumuş olsaydım çok çok daha sevebilirdim. Kitaba 10/10 vermek istiyorum ama Rüzgarın Adı 10/10 ise, Locke Lamora'nın Yalanları'na kaç vermem gerektiğini bilmiyorum. Kısacası kitabı beğendim, karakter gelişimi güzeldi, itiraf etmeliyim akıcılığı LLY'den çok daha iyiydi ve ikinci kitabını okuyacağım; ancak arkadaşlarımdan duyduğum üzere okuduğum en iyi fantastik kitap değildi.

PS: The Lay of Sir Savien Tallard'ı düzgünce dinleyebilsek keşke. Youtube'da birkaç bir şey var ama beni tam anlamıyla tatmin etmedi. Çok üzgünüm arkadaşlar, çok üzgünüm.

8
Diğer Fantastik Eserler / Kargalar Meclisi - Leigh Bardugo
« : 07 Ağustos 2016, 21:42:26 »
Alıntı
İntikam duygusuyla yanıp tutuşan bir mahkûm. Bahis düşkünü bir keskin nişancı. Ayrıcalıklı hayatını geçmişte bırakan bir kaçak. Hayalet ismiyle tanınan bir casus. Hayatta kalmak için sihir kullanan bir cellat. Ve hepsini bir araya getiren kaçış uzmanı bir hırsız, 6 Tehlikeli serseri, 1 Imkânsiz görev. Bu ekip büyük bir felaketi önleyebilecek tek seçenek, tabii önce birbirlerini yok etmezlerse.

"Kargalar Meclisi, elinizden bırakmak istemeyeceğiniz, nadir bulunan kitaplardan. Bir çırpıda çevirdiğiniz sayfalarda karakterlerin sıradaki hamlelerini öğrenmek için sabırsızlanacaksınız."
-Michael Dante DiMartino, "Avatar: Son Hava Bükücü" ile "Avatar: Korra Efsanesi" ortak yapımcılarından.

"Mücadeleci. Uyumsuz. Eğlenceli. Büyülü bir macera sizi bekliyor."
-School Library Journal-

"Dahice kurgulanmış bu kitapta tehlikeyle yüzleşmeye hazır olun. Sayfaları heyecanla çevireceksiniz."
-The Bulletin of the Center for Children's Books-

"Tehlikeli hırsızlarla, görkemli bir dünyanın sayfalarında kaybolmanın tam vakti. Eğer dikkatli olmazsanız bu hırsızlar zamanınızı çalabilir."
-NY Times, Sunday Book Review-

"Yılın en çarpıcı romanı!"
-RT Book Reviews-

"Büyülü ve tehditkâr, güzel ve vahşi. Kargalar Meclisi merak uyandıran ve hızını hiç kesmeyen bir macera."
-Goodreads-

USA Today Bestseller'ı, New York Times 2015 En İyi Kitaplar Seçkisi
(Tanıtım Bülteninden)

Kitabın yorumu için isterseniz şu siteye bi' göz atabilirsiniz: http://ejderhacami.blogspot.com.tr/2016/04/kargalar-meclisi-leigh-bardugo-kitap.html

Kendi söyleyeceklerim de var ancak kitabın bitmesini bekleyeceğim önce. Konusunun açılmadığına şaşırdığım için açmak istedim şimdiden. :3

Eğer okuduysanız yorumlarınızı ve düşüncelerinizi, okumadıysanız bile ilk izlenimlerinizi merak ediyorum Kayıp Rıhtım ahalisi. ^^

9
"Burstraat on dokuz numarada yangın falan çıkmayacak."

Kargalar Meclisi - Leigh Bardugo

10
Ben de bir iki kelam etmek istedim bu konu üzerine. Dikkat, yazının geri kalanı yer yer spoiler içerebilir; gönül rahatlığıyla okuyamazsınız.

Spoiler: Göster
Öncelikle okumadan önce kitabın ününü çok duymuştum. Herkes Locke Lamora'dan bahsedince ben de okumadan edemedim. Kitabın giriş kısmı beni biraz sıktı açıkçası, belki de beklentiyi çok yükselttiğimden de olabilir. Huyum kurusun, öyle bir özelliğim vardır. Game of Thrones ilk çıktığında da hiç sevmemiştim mesela. Sonra n'oldu? Diziye bağımlı olduğum yetmezmiş gibi kitaplarına da bağımlı oldum.

Peki Locke Lamora'nın Yalanları'nda nasıl gelişti bu olay? Game of Thrones vakasının aynısını yaşadım; kitap ilerleyip kurgu serpilince düşündüklerimden utandım ve söylediklerimden pişman oldum. Ana olay olmasa da soygun kurguları beni benden aldı diyebilirim; birçok soygun filmlerinden daha başarılıydılar.

Kitabı okuyalı bir süre oluyor, detayları tam hatırlayamıyorum o yüzden, affola. Ancak bir şehir bu kadar güzel anlatılırdı demek istiyorum. Hani okurken fark etmiyorsunuz ama ikinci kitapta Tal Verrar'ı görünce burnunuzda tütüyor Camorr. Ayriyeten Capa Barsavi'ye değinmek istiyorum; bir karakter ancak bu kadar iyi yaratılabilirdi. Benim kafamda Barbaros Hayreddin Paşa'yla Gangplank arası bir şey canlandı açıkçası. Karakter çok sağlam; halı hikayesi beni benden aldı özellikle. Locke ve çetesi her ne kadar Capa'yı soyup soğana çevirmek için eğitilmiş olsalar da benim kanım hemen ısındı bu adama ve ölmesini hiç istemedim.

Sanza kardeşler ve Böcek ölünce dedim ki "ulan bu ne biçim iş", sonra kitabın ön kapağındaki yorum geldi aklıma. Hayır Rothfuss'ın yorumu değil, onun altındaki, Martin. Bakın size bir öneri; bu adamın yorum yaptığı kitaptan uzak durun arkadaşlar yoksa kitabın son sayfasını çevirip kapağı kapattığınızda gönlünüzde bir yara, boğazınızda buruk bir tat kalacaktır. Aman bulaşmayın.

Ara kısımları oldukça eğlenceli ve bilgilendirici olmasına rağmen en heyecanlı yerde girince insan sövmüyor değil. Favori üç ara bölümümü şöyle sıralayabilirim; Camorr'un Fahişeleri, Capa Barsavi'nin Halısı, Camorr'un İnsanları -şu futbol tarzı oyun oynadıkları-.

Kitabın sonundaki plot twist beni benden aldı. Bağlıbüyücü'ye yaptıklarının iki katını aklımdan geçiriyordum. Çok güzeldi. Bir de çeviri var. Bir mütercim tercümanlık öğrencisi olarak gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki mükemmel bir çeviriydi. Bunlar sahalarda görmek istediğimiz çeviriler. Gerçi söz konusu İthaki olunca başka türlüsünü beklemek yanlış olurdu. Küfürler ve hakaretler yerinde çevrilmişti. ('götoş' gönlümüzde bir numaralı çeviri)


Sonuç olarak kitaba puanın 10/10. İkinci kitap hakkında da söyleyeceklerim var ancak, şimdilik hain uyku beni karanlık kollarına çekiyor. Kayıp Rıhtım'a iyi geceler, rüyanızda Locke'u görün.

11
Tartışma Platformu / Ynt: Memory, Sorrow and Thorn
« : 07 Ağustos 2015, 21:41:09 »
Şimdi bir baktım da, Türkçe çevirisini geçin İngilizce satışı bile yok Türkiye'de. Martin'i etkisi olmuş deyince bende heyecan uyandırdı zaten. Bir bakayım epub olarak İngilizcesine. Çok aram yok e-bookla, hatta nefret ederim bile diyebilirim ama bir iki bölüm okuyup yorum yapmaya çalışırım.

12
Sinema / Ynt: Suicide Squad (2016)
« : 30 Temmuz 2015, 18:13:41 »
Ben de diyorum ki, Affleck'in oynayacağı yeni Batman'den daha umutluyum ben. Suicide Squad'a olan umudum ise dediğim gibi, yalnızca oyunculardan da kaynaklanıyor olabilir.

13
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 30 Temmuz 2015, 17:16:21 »
Dallas Buyers Club (2013)

Film AIDS hastalığını güzel anlatıyor. Leto'nun oyunculuğunu görmek isteyenlerin izlemesi gereken filmlerden (diğerleri bkz. Requiem for a Dream & Mr. Nobody) biri. Ortada Matthew McConaughey'nin oyunculuğu diye bir şey de var tabii ki. Seksenlerin havasını ve o zamanlardaki AIDS'li insanların çaresizliğini güzel yansıttığını düşünüyorum.

8/10

14
Sinema / Ynt: Suicide Squad (2016)
« : 30 Temmuz 2015, 17:07:04 »
Şunda ortak bir kanıya varabilir miyiz? Nolan Üçlemesi gerçekçiliğe yakın ancak çizgi romanlardan olabildiğince uzak bir üçleme. Yeni kurulan DC evreninin ise çizgi roman evrenine yakınlaştırılması planlanıyor. Filmleri çıkarma stratejileri ne kadar doğru bilemem ama ben BvS'den çok büyük şeyler beklerken fragman beni hayal kırıklığına uğrattı biraz. Suicide Squad'ı izlediğimde ise tüylerim diken diken oldu. Bilmiyorum belki de Jared Leto, Margot Robbie, Cara Delevingne'ye olan hayranlığımdan da olabilir. Ama Suicide Squad'dan beklentilerim büyük benim.

15
Kurgu İskelesi / Ynt: Gölge Savaşları: Son Ejderha
« : 25 Nisan 2015, 20:55:07 »
 Bölüm güzeldi ancak son bölümün üzerinden o kadar uzun zaman geçti ki olaylar arasında bağlantı kurmakta zorlandım. Hatta konunun ne olduğunu unuttuğumdan geçmiş bölümlere bir göz gezdirdim. Onun dışında güzel bölüm. Uzunluğu tatmin edici. Bizi çok bekletmemenizi umut ederek ayrılıyorum buralardan.  :P

Sayfa: [1] 2