Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar -

Sayfa: [1]
1
Harry Potter / Ynt: Nasıl bir asa isterdiniz??
« : 21 Eylül 2014, 22:30:22 »
Böyle üç beş ejderhanın yürek telinin büyüyle tek bir tel haline sokularak o özün kullanıldığı bir asa isterdim ben. :D Ateş büyülerinde etkili olur milleti haşlama yapardım. :D

2
Kitabı şahane dizisi de şahane. :D Yeni sezonu izlemek için sabırsızlanıyorum doğrusu.

3
Harry Potter / Ynt: Hangi Rolde Oynamak İsterdiniz?
« : 16 Eylül 2014, 22:56:40 »
Aslında Deli Göz Moddy olmak isterdim. :D

4
Harry Potter / Ynt: Hangi kuleden olmak isterdiniz?
« : 16 Eylül 2014, 22:56:04 »
Gryffindoooor!

5
Buz ve Ateşin Şarkısı / Ynt: Martin’den Bir Müjde Daha
« : 27 Ağustos 2014, 22:48:00 »
Geç olsun da güç olmasın :D

6
Kurgu İskelesi / Ynt: Huzura Kavuşmak
« : 16 Ağustos 2014, 13:09:20 »
Bir hikayeyi eleştirmek elbette benim haddim değildir; ancak birkaç şey söyleyecek olursam şunları söyleyebilirim sanırım: İkinci tekille yazılmış; ama ona rağmen merak uyandırıcı bir üslup vardı. Fakat içsel betimlemeye çok dalıp olayları hızlı hızlı geçmişsin gibi geldi bana. Biraz daha konuları açarak ilerleyecek olursan eminim ki, çok daha iyi bir iş çıkar ortaya. Emeğine sağlık. :)

7
Robb'a Starkların bağlılıklarını sundukları sahne.

Ned Stark'ın ölümü.

Khaalesi'nin(umarım düzgün yazmışımdır) son sezonda birkaç konuşması vardı. Yöneteceğim onları demişti. Gayet iyiydi o.

Sur'daki savaşta Glenn'in devle savaşmak için kapıya indiği sahne. Yanında birkaç karga daha vardı.

Tyrion'un yargılama esnasında tüm salonda yaptığı konuşması.

Daha çok var ama cidden kaliteli bir kitap ve diziden bahsediyoruz.

8
Başka Kurgular / Ynt: Empati - Adam Fawer
« : 16 Ağustos 2014, 00:30:50 »
Olasılıksız ve Empati, ikisi de oldukça akıcı kitaplar ve benim gibi uçuk kaçık düşünenler için idealdir diyebilirim. :D

9
Ütopya/Distopya / Ynt: Hayvan Çiftliği - George Orwell
« : 15 Ağustos 2014, 20:17:50 »
Aslında ütopik duran; ama temelde distopya izleri taşıyan bir George Orwell klasiği daha. İnsanların yönetiminden bıkan hayvanların isyanından sonra hayvanların başa gelmesiyle gelişen olaylar, zaten çoğumuzun gözlediği üzere gönderme yüklü nüanslarla dolu.

Stalin vb. kişilikleri ustaca eleştirmesinin yanında kitabın bence en iyi motiflerinden biri düzenlerin yozlaşmaya yatkınlığının çok iyi bir dille verilmiş olmasıdır. Ben buradan biraz da devrimlerin kurumsallaşmasını anlıyorum ki, bu durumlarda her düzen yozlaşmaya mahkum oluyor. Yaşayan her canlı kendi hırslarına yenik düşünce neticede kurulan her sistem köhner.

Zorbalıktan bıkanların kurduğu eşitlikçi düzenlerin giderek yozlaşması, insanların benliklerinde yatan bencilliği kontrol edememelerinde yatar. Hayvan Çiftliği'nde bu unsur göndermelerle çok iyi dile getirilirken, kitapta yer alan  "Bütün hayvanlar eşittir ama bazıları, daha eşittir." ifadesi de durumu tüm hatlarıyla açığa seriyor, zaten. Başlangıçta hayvan haklarının yer aldığı metinden geriye kalan bu yazı, yönetimlerin de nasıl yozlaştığına dair eleştirel bir ışık tutuyor.

İnsanın bu kitap hakkında yazdıkça yazası geliyor resmen. Okuduğum en iyi kitaplardandı kesinlikle.

10
Ütopya/Distopya / Ynt: 1984 - George Orwell
« : 15 Ağustos 2014, 20:07:11 »
1984 romanını ilk okuduğumda içime bir kasvet çökmüştü. Evet, bir kasvet! Ama kasvetin nedeni kitabın kötü olması değildi. Aksine günümüz dünyasını 1920li yıllardan neredeyse tamamen öngörmüş olması yazarın ufkunun hayli zengin olduğunu gösteriyor. Ayrıca kullanılan dildeki sadelik insanı kitaba bağlıyor.

Fakat yazım tekniğini geride bıraktığımızda kitapta karşımıza çıkan sonuç: Dünyadaki hükumetlerin hangi yola doğru ilerlediğini göstermesidir. Sıkı kontrol, zalimane bir düzen, insanların zihnini köleleştiren sistemler vs. vs. Her zaman hukuki ve insani olanın göz önünde olması gerektiğini söyleyenlere inat, kitap günümüz dünyasıyla büyük bir benzerlik kurmuş olduğu için 1984 romanını okuyan her aklı başında insan, haklı olarak geleceğe dair büyük endişeler hissediyor. Zaten distopyanın amacının da biraz bu olduğunu düşünüyorum. İnsanları oturdukları koltukta dehşete düşürmek!

11
Liman Kütüphanesi / Felsefenin Tesellisi - Alain de Botton
« : 15 Ağustos 2014, 18:55:41 »


Proust Yaşamınızı Nasıl Değiştirebilir adlı kitabın yazarından keyifli, teselli edici bir yapıt. Alain de Botton, Felsefenin Tesellisi'nde günlük yaşamın bize en çok acı veren sorunları için rahatlıkla felsefeye başvurabileceğimizi kanıtlıyor.

Alain de Botton, bütün zamanların en büyük düşünürlerini seçip, bu dahilerin yazdıkları arasında günlük yaşama ilişkin bilgece yaklaşımları bir araya getiriyor. Felsefe ile edebiyat aynı potada erirken ortaya şaşırtıcı derecede esprili, ama aynı zamanda rahatlatıcı bir yapıt çıkıyor.

Kitabı altı bölüme ayıran yazar, her bölümde bir filozofun yaşamından ve yazdıklarından yola çıkarak ayrı bir sorunu ele alıyor. Toplum tarafından kabul görmemenin tesellisini Sokrates'te, yeterince paraya sahip olmamanın tesellisini Epikuros'ta, düşkırıklığı yaşamının tesellisini Seneca'da, kendini yeterince hissetmenin tesellisini Montaigne'de, kırık bir kalbin tesellisini ise Schopenhauer'de buluyor. Başkalarının yaşantısını kıskanarak acı çekenlere Nietzsche'yi öneriyor.

Her satırı zekice söylenmiş sözlerle dolu bu kitap, hem gündelik yaşamımızda kendimizi daha iyi hissetmemizi, hem de bilgelik üzerine yeniden düşünmemizi sağlıyor.

12
Tartışma Platformu / Ynt: Mitoloji Hakkında
« : 15 Ağustos 2014, 18:51:08 »
Mitoloji açısından genel bir bilgi edinmek istiyorsanız size Donna Rosenberg'in Dünya Mitolojisi kitabını önerebilirim. Uzak doğu dahil pek çok kesime ait anlatımlar mevcuttur. Yunan mitolojisi odaklı Tanrıların Masalları da iyi kitaptır bence. 

13
Ütopya/Distopya / Ynt: Cesur Yeni Dünya - Aldous Huxley
« : 15 Ağustos 2014, 18:41:02 »
Orwell'in 1984 kitabı distopya açısından kült bir eser olarak tanımlanabilir; ama bana göre Cesur Yeni Dünya çok daha çarpıcı bir kitap ve zaten Ford'dan Sonra ve Önce gibi tarihlendirmelerle kitabın alt metinlerinde kapitalizme iyi bir gönderme bulunmaktadır. İnsanların günümüz dünyasına dair ciddi düşüncelere dalacağını düşündüğüm bir kitap kesinlikle.

Sayfa: [1]