Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Cem Fafal

Sayfa: [1]
1
Çizgi / Ynt: Unity3D - Yeni bir çizgi roman türü
« : 30 Kasım 2016, 04:00:39 »
Forumunuz çok orijinal. Tasarımını beğendim. Biz de en son konuşulanların üstünde duruyoruz. Gerçekçi anlamda küçük karelerde geçen olayları betimleyip kocaman baloncuklarla arka planda geçenleri örtbas etmek istemedik, ama klasik anlamda her çizgi romanda mutlaka dikkat edilmesi gereken bir takım bilinmiş ve benimsenmiş özellikler vardır. Belki de, tahminime göre yarı transparent baloncuklar hatayı telafi edebilir. Bir örnek göstereceğim. Biraz bekleyin.

resim

2
Çizgi / Ynt: Unity3D - Yeni bir çizgi roman türü
« : 28 Kasım 2016, 00:31:52 »
Selam,
Beğeniniz ve eleştiriniz dikkate alınacaktır. Henüz yapım aşamasında olduğundan size danışmadan edemedik. Sonuçta demo sürümü olduğundan bundan sonraki aşamalarda baloncuk ve font stillerini daha ayrıntılı olarak inceleyeceğiz.

4
Çizgi / Ynt: Unity3D - Yeni bir çizgi roman türü
« : 27 Kasım 2016, 21:45:27 »
Selam,

Olumlu cevaplarınız için teşekkür ederiz. Konuşmaların balon içinde geçip yada geçmemesi için karar vermek aslında zordu. Ben de aynı fikirdeyim. Balonların içinde siyah harflerin okunması elbette daha kolay olacaktır. Diğer yandan fazla radikal olmadan yeni bir şey denemek istedik. Üstünde çalışılır.

5
Çizgi / Ynt: Unity3D - Yeni bir çizgi roman türü
« : 27 Kasım 2016, 16:47:29 »
Merhaba,

Unity 3D bir oyun motorudur. Özellikle oyun yapımında kullanılan bu program 3 boyutlu olmasından dolayı 3 boyutlu karakterler ve çevrede olan bitenlerin görüntüsü kolaylıkla entegre edilebilmektedir. Önemli ölçüde 3D Kameraların hareket halinde kalması, istenilen görüntülerin, yazılmış olan kısa bir kod sayesinde çekilmesi mümkün olabilmektedir. Çizgi film yapma olası bir durum iken, çizgi roman yapmayı daha uygun gördük.
Burada esas olan piyasada var olan jpg resimleri cartoon a dönüştürmeye veya kara kalem çalışmalarına bir ek olmasıdır. Kolaylıkla 3D Grafiklerine basit çizim programlarıyla yazıların eklenmesiyle hemen hemen başlangıç için güzel görüntüler elde edilmektedir.

Saygılar,

Sayfa: [1]