Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - cankutpotter

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 81
46
Kader Kılıcı gerçekten de güzel bir kitaptı, okuyalı bir ay falan oldu gerçi ama son hikâye oldukça karışıktı.
Spoiler: Göster
Ciri'nin gelişini önceki hikâyeden oturtabiliyorum ama Triss'in ölümünü -ki kendisinin sadece adı geçmişti daha önce- ve Yennefer'ın da sanırım, tam yerleştiremiyorum çünkü ikisinin de romanlarda var olduğuyla ilgili bir şeyler duyduğumu hatırlıyorum.
Yani son hikâyeyi tam olarak nereye yerleştireceğimi şaşırmış durumdayım, savaş bitti mi devam mı edecek vs...

Kafamda deli sorular, var mıdır beni aydınlatabilecek birileri? :)

47
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 30 Haziran 2017, 14:53:10 »
Ölüm Kapısı'nın basılmayacak olması üzdü, en sevdiğim serilerden biridir kendisi.

48
Cosmere (Brandon Sanderson) / Ynt: Sissoylu - Brandon Sanderson
« : 29 Haziran 2017, 18:35:43 »
Eh, bakalım ne zaman okuyacağız? Umarım çeviri konusunda bir sıkıntımız olmaz. :)

49
Cosmere (Brandon Sanderson) / Ynt: Sissoylu - Brandon Sanderson
« : 29 Haziran 2017, 14:07:49 »
Gelecek kitap Alloy of Law kitabı anladığım kadarıyla, doğru mudur?

50
Güncel / Ynt: Bayram
« : 26 Haziran 2017, 12:04:23 »
İyi bayramlar sevgili rıhtım ahalisi, sevdiklerinizle geçireceğiniz nice bayramlar ve güzel günler dilerim. :)

51
Ana serinin de bir devam serisi var anladığım kadarıyla, umarım o da çevrilir.

52
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Kan Yemini - Brian McClellan
« : 18 Haziran 2017, 21:11:50 »
Kitabı ve farklı tarzını çok beğendim, aksiyon dozu ve anlatımı çok iyi. Ana karakterlerin hepsi başarılı. Ayrıca Barut Büyücüsü olayı çok hoşuma gitti. Devam kitaplarını heves ile bekliyorum. Umarım fazla beklemeyiz.
İkinci kitap piyasaya çıktı. :)

Bu arada şu başlığı artık Barut Büyücüsü diye değiştirsek güzel olurmuş gibi geliyor bana. :)

53
Açıkçası çevirmenin türkçe bilmediği konusunda bazı şüphelerim vardı benim. :D Genelde kendimi hikâyeye fena kaptırdığımdan hatalar gözümden kaçabilir ama Sanderson kitaplarındaki bariz türkçeleştirememe hataları gözümden kaçmadı. Elantris'i ikinci okuyuşumda Elantrian denmesi sürekli kulağımı tırmalamıştı mesela. Ya da momentumunu kullanmak ki ben günlük konuşmalarda falan böyle bir şey duymamıştım. Neyse, önceki sayfalarda çeviri konusunun tartışmasını epey yapmıştık. Umarım düzgün bir çevirmen bulunabilir de yolculuğumuz sorunsuz ilerler artık.

54
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
« : 12 Haziran 2017, 13:32:47 »
Neredeyse iki ay sonunda Silo'yu bitirmiş bulunuyorum. Çok tuhaftı, genelde beğendiğim bir kitabı bu kadar uzun zamanda bitirmezdim arada derslerim olsa bile. Bunun nedeninin kitabı okurken sık sık yakalandığım boğulmuşluk hissi olduğunu düşünüyorum. Yani bildiğin açık havanın kıymetini anladım :D

Devamını çok merak ediyorum ama Vardiya'nın arka kapağını okur okumaz bir süre elime almaktan vazgeçtim. Şu aralar daha neşeli şeyler okumak istemem bir yana, Silo'nun sonu çok aceleye getirilmiş bence. Tamam okurken bitsin artık dedim de,

Spoiler: Göster
Bernard'ın son anları düzgünce anlatılmadan da bitsin değil.

O boğulma hissi de yazarın başarısının en büyük kanıtıdır bence. :)
Spoiler: Göster
Bernard konusunda ne deseniz haklısınız vallaha. Ben şahsen o adamın da temizlike gönderilip orada ölmesi gerektiğini düşünüyorum. Kapıda yanması onun gibi birisi için fazla basit bir cezaydı.

Bu arada üçüncü kitaptan bir haber var mı acaba, epey meraklandım onun için.

55
Cosmere (Brandon Sanderson) / Ynt: Kozmer Tartışmaları
« : 23 Mayıs 2017, 20:54:28 »
Kitabın yayınlanma tarihinden önce alınıp çeviriye başlanma gibi bi durum olabilir mi, akılçelen böyle bi fedakarlık yapar mı
Normalde olur da Akılçelen yapar mı bilmiyorum. Yapsa bile düzgün bir editöryel süreçten geçer mi onu da bilmiyorum. Ah be, keşke ikisini de yapsa...

56
Böyle deyince bayağı da kötü oldum şimdi. :D Ama doğruya doğru, zor.

57
Kralkatili güzel bir seri, büyü sistemi ve kurgusu güzel olsa da çok muhteşem bir hikâyesi yok kanımca, Rothfus bu kadar bekleyerek ve değiştirerek çok da iyi bir şey yapmıyor. Çünkü zaten Kvothe'nin hikâyesi küçük adımlar atan bir hikâye. Bundan sonra çıksa bile olumlu yorumlar çok fazla gelmeyecektir.

58
Cosmere (Brandon Sanderson) / Ynt: Elantris - Brandon Sanderson
« : 22 Mayıs 2017, 22:53:26 »
Yazarı eleştireceğiz elbette, hatta Sarene ve Raoden'in insanları ikna etme şeklinin fazla hızlı olduğunun Sanderson da farkında sanırım. Ama başlangıç için güzel bir kitap bence, şahsen okuyup çok da beğenmiştim. Raoden ve Sarene'nin bir araya gelmesi konusunda da... Eh, zaten bir şekilde gerçekleşecekti.

59
Tartışma Platformu / Ynt: Klişeler: Vefalı mı Belalı mı?
« : 22 Mayıs 2017, 18:34:07 »
Bana göre, bu yazarın elindeki kurguyu kullanma şeklidir. Klişeler basmakalıp ve kullanıla kullanıla artık herkesin bildiği şeyler haline gelmiş durumlardır, ancak yazarın onları kullanış biçimine göre şekil alırlar. Son derece klişe öykülerin farklı açılardan yazıldığını görebiliriz mesela. Sorun kullanılmasından çok nasıl ele alındığı bence. Çokça bilinen bir konu da olsa yazarın ellerinde son derece özgün bir anlatıya da dönüşebilir bazı klişeler.

60
Cosmere (Brandon Sanderson) / Ynt: Elantris - Brandon Sanderson
« : 22 Mayıs 2017, 14:22:11 »
Kitabın sadece dış kabuğunu soyuyorsunuz bence. Bu dedikleriniz genel kurgunun küçük bir gidişatı, olayın bu kadar basit olduğu görüşüne katılamayacağım.

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 81