Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - mehhhmet

Sayfa: 1 [2]
16
Kralkatili güncesinin yazarının son kitabı yazdığı  söyleniyor kitabın piyasaya sürülmesi sizce ne zaman olur ikici kitabın çıkışı gibi arada 4 sene olur mu??
Bide yazarın ilk üçlemeden sonra şimdiki zamanı konu alan ikinci bir üçleme daha yazacağı söyleniyor bu ne kadar doğru biliyor musunuz?
teşekkürler..

17
İnternette yabancı forumlarda okuduğuma göre ilk üçlemeden sonra ikinci bir üçleme daha olacağı söyleniyor.Bu ne kadar doğru bilen var mı?İlk üçlemede Kwothenin geçmişinin anlatılacağı sonraki üçlemede de şimdiki zamana dönüleceği söyleniyor.Düşününce bana mantıklı geliyor.
2.kitabı okurken
Spoiler: Göster
 Yoltaşında geçen konuşmalarda chandrialıların* hala dışarda bir yerde oldukları konuşuluyordu.Belki ilk üçlemenin sonunda kwothe amyrleri bulur ve kralkatili olur sonraki üçlemede tamamen düşmanlarından intikam şeklinde olur...

Siz ne düşünüyorsunuz???

18
Aynen  bende çok merak ediyorum The Wise Man's Fear kitabını...Tahmini bir çıkış tarihi verebilirmisiniz???

19
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 13 Ağustos 2011, 21:16:37 »
Öncelikle özür dilemek istiyorum, birazcık insanlık dışı bir soru olmuş olacak ama bilmem gerekiyor.
The Wise Man's Fear (The Kingkiller Chronicle: Day Two) kitabının çevirisi ne zamana ulaşır elimize? Ben Rüzgarın Adını bitirdim de, acaba kaç ay beklemem gerekiyor?
Açgözlü benliğim için özürler olsun. :D

Narr'a canı gönülden katıldığımı belirtir.Şu anda sersem sersem dolaşıyorsam sebebinin 2 gecedir uyumayıp Rüzgarın Adı 'nı okumama bağlıyorum :D Teşekkürler
  Aynen arkadaşlara katılıyorum.Kitap çok güzeldi ve yeni kitabı büyük bir heyecanla bekliyorum.(ama daha kısa bir zaman aralığında olsa çok mutlu olurdum tabi:))

20
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı
« : 10 Ağustos 2011, 04:14:23 »
Arkadaşlar benim tahminlerim şöyle

Spoiler: Göster
1)Bence Moridin ve Rand aynı anda ölcekler neden derseniz min in görülerinde shayol gul da yerde yatan iki adam vardı ve rand ve moridinın birbirıne bağlanmıs olmalarıda bunu düşünürüyor.
2)Padan Fain ise bence karanlık varlığın işinın görülmesinde istemedende olsa yardım edecek.Hatırlarsanız Büyük Av da padan fain zindandayken agelmara karanlık varlığın nasıl sonsuza kadar durdurulacağını biliyorum demişti.Bide Rand saidini temizlerken Shadar logad taki gücün (fain in kullandığı güç)saidindeki lekenin zıttı olduğunu söylüyordu.Bunlar bana böyle düşünürüyor.Bide Fain shaidar haranı da öldürürse hiç şaşırmam...
3)Logain ise sanırım kara kuleyi kurtaracak kişi olacak.Çünkü min in logain üzerindeki görülerinde ihtişam görüyordu olsa olsa bu olur diye düşünüyorum hatta büyük ihtimal mazrim taim i de logain öldürür çünkü önceki kitaplarda hep o ikisi kıyaslanıyor ve logain in şu andaki hali eziliyordu.
4)Aviendha nın gördüğü şeylerden birinde Rand ın Tuon un önünde eğildiğini söylüyorlardı bence Avi tam burda devreye girip bunun tam tersinin olmasını sağlayarak halkını kurtarıcak.
5)Perrin ve Mat ise SHAYOL GUL da Rand ın yanında olmalılar bence çünkü geçmş kitaplarda hep bundan bahsediliyor 3 tavarenin bu işe beraber başladığı ve beraber birireceği...
6)Lan ın öleceğini düşünüyorum yine min in görülerinden dolayı(fırtına toplanıyor da geçiyor sanırım) Rand ve Nywene onu kurtaramıyacaklar gibi...
7)Mazrim Taim in aes sedaileri kabul ettiği yerin renklerine değinilmiş bence orada Taim in bir karanlık dostu olduğu vurgulanmaya çalışılıyor.Belki bizzat Moridin tarafından seçilmiş yeni bir terkedilmiş olur.Ben hep Taim in Demandred olduğunu düşünmüşümdür her ne kadar RJ bunu reddetsede...
8)Egwene konusunda ise hiç bir fikrim yok tek dileğim acılı bir ölüm bulması.


Bunlar dışında seri boyunca Demandred hep bir gizem olarak kaldı ve ben en çok bu adamla Rand ın diyaloglarını ve büyük ihtimal savaşmalarının nasıl olacağını merak ediyorum.
Biraz abarttım heralde ama bu serinin bende yeri çok ayrı ve sizin de ne düşündüğünüzü çok merak ediyorum.

21
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı
« : 05 Ağustos 2011, 15:08:06 »
Bahsettiğiniz kehanet büyük av da gerçekleşiyordu diye hatırlıyorum ben öyle değil miydi hatta kehaneti verin söylüyordu..
Yazarın Rand'ı ilk başta öldüreceğini düşünüyorum sonra bir şekilde geri döndürecekmiş gibi  geliyor.Kıyım konusu ise bence olması gerekiyor.Bana göre bu serinin en büyük eksiği ana karakterlerin hep bir şekilde paçayı kurtarmış olması biraz ölüm olsaydı şimdiye kadar kitap daha unutulmaz sahneler verebilirdi.Bu arada umarım o kıyımlardan biri egwene nin başına gelirde ondan kurtuluruz:)

Sayfa: 1 [2]