Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Elijah

Sayfa: 1 [2]
16
Harry Potter / En Beğendiğiniz Sahne??
« : 02 Haziran 2010, 00:35:54 »
 Umarım daha önce yazılmamıştır, konu açık:

6 film boyunca en çok beğendiğiniz sahneyi yazın(atabiliyorsanız video atın).

Ben Başlayayım:
Ateş Kadehindeki Labirent bölümü ve ondan sonraki Voldemortla savaş da dahil. Oturamadım valla yerimde :D

17
Düşler Limanı / Sahil gibisi yok.
« : 29 Mayıs 2010, 00:40:22 »
  Gerçekten de öyle, sahil gibisi yok! Temiz hava, baloncular, üstünde gereksiz kişilerin bulunduğu banklar, ve en önemlisi benim oraya gitme nedenlerimden birisi, deniz...Ortasından deniz geçen bir şehirde insan mutlu olmaz mı ya? Olur, o benim işte!

  Boş bulduğum ilk banka oturdum, etrafımdaki çekirdek yığınını dağıttım, ve gözümü denize diktim. Deniz benim tekrar sahile gitme sebebimi hatırlattı; bunalım...O an bütün sorunlarımı, sorumluluklarımı, yaptıklarımı ve yapacaklarımı düşündüm. Şu zamana kadar sahilde çekirdek çitletenlere kızıyordum. Haklılarmış, ölümüne çitleyesim geldi. Sorunlarımı yığdığım banktan kalktım, kimbilir kaç kişinin derdini dinlemişti o bank? Ama bu sefer şanslıydı, çünkü ben dertlerimi kendi içimdekiyle tartışan biriyim. Bir büfeye doğru yürüdüm ve bolcana çekirdek almak için elimi cüzdanıma götürdüm.
 
  Tam saatinde gelmişiz sahile, güneş batıyordu...Güneş gerçek renklerini o zaman gösteriyor işte, sanki bir ressamın fırçalarından çıkmış gibi.
 "Çekilsene laan!"
Son anda yana attım kendimi. Ne güzel güneşle bütünleşmişken altında dağ bisikleti olan orta yaşlı bir herif beni ezecekti az kalsın.İki metre yanındaki bisiklet yolunu görmekten aciz herif arkamdan sülaleme saydırarak yoluna devam etti, ben de boş durmadım tabii.Elimdeki çekirdekleri yere döke döke yoluma devam ettim

  Çekirdeği yarılamıştım, sahili de. Fakat hafta sonu olduğu için, genişliği on metre olan sahil yolunda insan sürüsü yüzünden zik-zak lar çizerek ilerliyordum. Gereksiz bir çaba...Atladım sahil yoluyla deniz arasındaki kayalıklara.Kafa üstü çakılma riski dışında rahat bir iniş oldu. Kayalıklar birbirinden bağımsız olduğundan hoplaya zıplaya gidiyordum artık. Böyle daha da yoruluyordum ama umurumda değildi. En azından onlardan kurtulmuştum. Ama hala yalnız değildim, yanımda sıkıntılarım, üzüntülerim ve hatırlamak istemediğim anılarım vardı.

  En düzgün şekilli ve geniş kayaya bıraktım kendimi, çekirdek bitmek üzereydi. Güneş elini eteğini çekmişti denizin bittiği yerden. Ama muazzam renkleri hala oradaydı. Bulutlar da ayrı bir süslemişti o renkleri. Hemen önümde dalgalar kayalarla dövüşüyordu, ben de o kavgadan nasibimi aldım tabi. Ama böyle sıcak bi günde serinlemiş olduk, fena mı? Ağzımdaki kabukları kayaların arasına basket atmaya çalışıyordum. Her gittiğim yerde huyumdur bu, ama genellikle elimle atarım.
 
 İnsanlar dağılmıştı, sahil ıssızken daha bi güzel oluyordu. Ama bir tek ben değildim kayalıklarda sıkıntılarımla boğuşan. Yanımda çekirdek çitleyen ve dalgalara boş boş bakan çocuk ne zaman gelmişti yanıma bilmiyordum. Ben onun varlığını anlayınca o da bana döndü, gülümsedi ve şöyle dedi:
 "Sen de benimle aynı sebepten geldin dimi?"
 "Senin sebebin ne ki?"
 "Senin sebebin."
 "???"
Daha çok gülümsedi ve elindeki çekirdek paketini bana uzattı, yine konuştu:
 "Aramıza hoş geldin."
Ben de gülümsedim ve elimi yavaşça çekirdeğe götürdüm.Biz orada sadece çekirdek paylaşmadık, dertlerimizi, mutluluklarımızı, nedenlerimizi, amaçlarımızı ve yalnızlığı da paylaştık. İşte o zaman başladı arkadaşlığımız... İşte o zaman sahil benim dertlerimle boğuştuğum yer değil, mutlu olduğum zamanlar arkdaşımla gittiğim bir yer haline geldi.

 

18
Fantastik Diller Okulu / İsim Önerisi
« : 14 Mayıs 2010, 23:59:17 »
Merhaba,

Yeri uygun mu oldu bilemiyorum ama sizden isim önermenizi istiyorum:

Ben ve arkadaşım LegalMc bir hikaye yazıyoruz,ya da yazmaktayız.Bu hikayeyi Kurgu İskelesinde paylaşacağız.Hikayenin ismi:Roma ve Unutulmuş İmparator.Hikayemizde iki ana karakter var:Çocuk ve İmparator.Biz çocuğun ismini bulduk,ama Roma İmparatorunun ismini bir türlü bulamadık.Sizden de haliyle Unutulmuş İmparatora fantastik,kulağa hoş gelen bir isim bulmanızı istiyoruz.Hangi dilden olduğu hiç önemli değil.Hayalgücünüzü kullanın yeter. ;D

Not:Bu İmparator sırlarla dolu bir İmparator,bunu da göz önünde bulundurursanız seviniriz :)

Şimdiden herkese Teşekkürler.

19
Güncel / Deniz Baykal istifa etti!
« : 10 Mayıs 2010, 20:51:32 »
CHP  Genel Başkanı Deniz Baykal, kendisine ait olduğu iddia edilen görüntülerin ortaya çıkmasından üç gün sonra CHP Genel Merkezi’nde kameraların karşısına geçti.

Ne söyleyeceği merakla beklenen Deniz Baykal, sürpriz bir kararla istifa ettiğini açıkladı.

Baykal’ın basın toplantısını düzenlediği salonda, Genel Sekreter Önder Sav, Genel Başkan Yardımcıları Yılmaz Ateş, Onur Öymen, Cevdet Selvi, Grup Başkanvekili Mustafa Özyürek, milletvekili Canan Arıtman, bazı MYK üyeleri ile bazı partililer de hazır bulundu.

Baykal'ın istifa kararını açıklaması üzerine bazı partililerin yüksek sesle ''Hayır, yapma'' dedikleri duyuldu.

Bazı partililerin de açıklama sırasında gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Konuşmasını tamamladıktan sonra Baykal, MYK üyeleri tarafından alkışlandı.

Gazetecilerin karşısına çıkan Deniz Baykal şöyle konuştu:

Günlerdir beklenen değerlendirmemi ve kararımı açıklıyorum. Bu bir kaset olayı değildir, bir komplodur. Komplo hukuk ve ahlak dışı bir tertiptir. Bir komplo yaparken bazen haneye tecavüz edersiniz. Gizli çekimlerle insanların en korunaksız görüntülerini kesip biçer, montaj yapar çarpıtırsınız. Dünyanın her yerinde bütüm dinlerin ahlak anlayışlarını insanoğlunun ahlak anlayışlarını yıkarsınız. İnsanların şerefleri onların umurlarında değil. Komployu gerçekleştirenler sapık oldukları, şantaj için düzenlemediler. Siyaset yapmak için düzenlediler.

Bir komplo imal edilmiştir. Taze, iki haftalık bir komplo. Bu komplonun hedefi bir kişi değil. CHP'nin neredeyse tek başına yürüttüğü sivil dikta rejimine karşı verdiği mücadeledir. Bu son iki hafta içinde düzenlenmiş ve piyasaya sürülmüştür. Komplo tezgahı malzeme ve çekimleriyle günceldir, tazedir. İktidar gücü ve olanakları seferber edilmeden icra edilebilmesi mümkün değildir. Bu kadar kaba bir komplo tezgahının iktidar zirvesinin bilgisi olmadan son iki haftada hazırlanıp piyasaya sürülmesi mümkün değil. Olay sonrası sözde iyi niyetli beyanlar, perde arkasındaki tezgahın suçluluğunu örtmeye yetmez. Bu iktidarın bilgisi ve onayı olmadan piyasaya sürülemez. Ayıplayanlar bizzat ayıbı işleyenlerdir.

ABD'den, Pensilvanya'dan aldığım üzüntü mesajlarının samimiyetine de inanıyorum. Çok ayıp ama diye başlayanlara da söyleyecek sözüm var. Ahlaksız ve hukuksuz komplolara itibar ederek bunları savunamazsınz. Komploculuğa hayat alanı açanlar çok ayıp, ama, diyenlerdir. Bu komplolara itibar edenlerin nereye kadar gidebileceklerini hep beraber göreceğiz.

Bu tablo karşısında ben de teslim olmayacağım. Kimsenin beni sorgulamasına izin vermeyeceğim. Eğer bunun bedeli varsa ve bu bedel CHP'den ayrılmaksa bu bedeli öderim. Benim istifa etmem kaçmak anlamına gelmez. Tam tersine meydan okumaktır. İstifa ediyorum: Bunun hedefi ben değilim, CHP'dir.

Genel Başkanlığa parti tüzüğü gereği genel başkan yardımcılarından Cevdet Selvi'nin vekâlet edeceği açıklandı...


-Habertürk-

20
Düşler Limanı / Neden Ben?
« : 30 Nisan 2010, 22:36:09 »
                                                                    Neden Ben?     
  Düşüncelerimle boğuşuyordum.Hiç birşeyi anlamıyordum.Neden?Neden beni seçmişlerdi.Bir başkası olamazmıydı?Ne güzel normal bir hayatım vardı.Bilgisayarın başındaydım,kimseye bir zararım yoktu.Kimseye..Kendimi kaptırmış,ellerim beynimin kontrolünden çıkmış yazıyordum.Neden yarıda kesmişlerdi?Odam kapkaranlıktı,sadece bilgisayarımın ışığı düşüncelerimi aydınlatıyordu.Bana tek düşman olmayan oydu.Onda hayat buluyordum.Diğerlerinden değil..Ama birgün,benim sözüm geçecekti onlara.Ben onlara yaptıracaktım bunları.Bir insana bu kadarı fazlaydı.Bu kadar eziyet fazlaydı.Ben de bir insandım,ben özgür bir insandım.Ya da onlar bana bunu yaptırana kadar özgürdüm.Artık onların pençesindeydim.Onlar kral,ben köle.Onlar müdür,ben hademe.Onlar mühendis,ben amele.Patlamak üzereydim.Hani kendini ağlamamak için tutarsında ağlamayınca boğazında bir acı olur ya,işte benimde boğazım öyle acıyordu.Kendime hakim olamıyordum.Ben artık beni yönetmiyordu.Ben artık ben değildim.Ben başka biriydim.Onlar yüzünden..Bilgisayarımla beni ayırıyorlar.Hayatım onların,onlar kullanıyor.Benim sahip olduğum tek şey bilgisayar.Ama en yakın zamanda onu da alırlar elimden.Yaparlar,onlar kendi keyifleri için herşeyi yaparlar.Ama en küçük benim ya,ondan böyle herşey.Lanet olası yaşım..Onlardan biraz daha büyük olsaydım benim sözüm geçerdi.Benim için artık yaşamın bi anlamı yoktu.Ölümü yaşamdan üstün görüyordum.Burası bana cehennemdi.Fakat ben ne kadar yalvarırsam yalvariyim onlar,yani babam,annem ve ablam beni zorla bilgisayardan kaldırarak bakkala gönderdiler.Neden hep bendim bakkala inen.Neden ayaklarıma bu işkenceyi çektirtiyorlardı.Ama işin daha da kötüsü bakkaldan öfkeyle ve sinirle geldikten sonra bir de ablam bilgisayarımı kapıyordu.Artık elimde hiç birşey kalmıyordu.Bir avuç kölelikten başka hiç birşey..Neden?Neden ben?...

Umarım beğenmişsinizdir.Umarım siz de bana yapılan böyle bir işkenceye maruz kalmıyorsunuzdur.
 ;D :D :salla :)

21
Mitolojiler / Yunan Mitolojisi:Hermes
« : 19 Nisan 2010, 19:33:20 »
Roma mitolojisindeki karşılığı için bakınız; Merkür
Hermes, (Yunanca ʽἙρμῆς ) Zeus ve Maia'nın oğludur. Zeus'un habercisidir. Tanrıların en kurnazı sayılır. Tanrıların en hızlısıdır. Bir de büyülü değnek taşır. Üstün nitelikleri olan Hermes, efsaneye göre daha bir günlükken ayağa kalkar, beşiğinden çıkar, kaplumbağa kabuğundan yaptığı bir liri çalıp ondan çıkan seslerle eğlenir. Bir gün kırlarda dolaşırken tanrı Apollon'un koruması altındaki inekleri çalar. Apollon olayı öğrenince çok kızar; cezalandırılması için Hermes'i kolundan tutup Zeus'a götürür. Ne var ki, Hermes'in lirinden çıkan sesler Zeus'u da ve Apollon'u da büyüler. Zeus, cezalandırcağı yerde Hermes'e kanatlı bir başlıkla bir çift ayakkabı vererek onu tanrıların habercisi yapar. Haberci Hermes ölülerin ruhlarını yeraltına götürür; çobanlarla, yolunu şaşıran yolculara kılavuzluk eder. Yaşlı Kral Priamos'u, Hektor'un ölüsünü almak için Aşil'in barınağına götüren de odur. Hermes'in İo efsanesinde de önemli bir görev üstlendiği görülür. Zeus, sevgilisi Superisi İo'yu kıskanç karısı Hera'dan kurtarmak için, onu ineğe dönüştürür. Hera ineği armağan olarak ister ve alır. Kocasının kendisini aldattığından kuşkulandığı için, başına da bekçi olarak 100 gözlü canavar Argos'u diker. Argos uyurken bile birkaç gözü açık kaldığından, her şeyi görür. Bu yüzden ona yanaşmak çok tehlikelidir. İo'nun kurtarılması için Zeus, Hermes'i görevlendirir. Hermes canavarın yanına oturarak eline lirini alıp tatlı tatlı çalmaya başlar. Bu hoş müzikle Argos'un gözlerinin tümü ağır ağır kapanır, giderek derin bir uykuya dalar. Hermes de uyuyan canavarın kafasını keser.

Çevik haberci Hermes tüm atletlerin koruyucusu olduğu gibi akıllı ve kurnaz olduğu için hırsızların, kumarbazların ve tüccarların da koruyucusudur. Liri, kavalı, notaları, astronomiyi, ölçü birimlerini ve sporu icat etmiştir.

Mitolojistlerce eril öğenin temsilcisi olarak kabul edilir. Çocukları, Pan, Eros, Hermaphroditus, Priapos, Tyche, Abderus ve Autolycus'dur.

22
Kurgu İskelesi / Yıldırım Yürek
« : 02 Nisan 2010, 21:02:41 »
Arkadaşlar bu yazacağım hikaye tamamen bana özgüdür.Konusu ise Roma döneminde geçen Mitolojik bi hikaye ve konu alıcağım kişi Kahraman(melez,yarı tanrı)olucak.Umarım beğenirsiniz.Bugün yada yarın başlıyacağım.İsmi ise "Yıldırım Yürek" :fight:

Sayfa: 1 [2]