Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - fake*

Sayfa: [1]
1
Bilim & Teknoloji / gitar oyunu
« : 28 Mayıs 2008, 20:32:39 »
belki biliyosunuzdur ama çok güzel kayıyt istemeden oynanan güzel bi oyun

http://www.guitarshredshow.com/main.html

2
Güncel / Sinan Sofuoğlu hayatını kaybetti
« : 09 Mayıs 2008, 21:50:37 »
Antrenmanda kaza geçiren 2007 Süpersport Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu'nun ağabeyi Sinan Sofuoğlu'nun hayatını kaybettiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde, akciğerindeki kanamanın durdurulması için yapılan ameliyatın ardından yoğun bakıma alınan Sofuoğlu'nun, bir süre sonra kalbi durdu. Sofuoğlu, yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.

Körfez Pisti'nde Motosiklet Federasyonu ve Marmara Motosiklet Kulübü'nün ortaklaşa düzenleyeceği Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası'na hazırlandığı sırada motosikletten düşerek ağır yaralanan Sofuoğlu'nun, boynu kırılmış, kafa tasında travma ve akciğerinde de kanama meydana gelmişti.

2007 Dünya Super Sport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu'nun ağabeyi olan Sofuoğlu'nun, pist şampiyonalarında türlü dereceleri bulunuyordu.

Boynunda kaburga kemiklerinde kırıklar olan ayrıca akciğeri yırtılan Sinan Sofuoğlu saat 14.00 sıralarında geçirdiği kazanın ardından getirildiği Kocaeli Üniversitesi Hasatanesi'nde ameliyata alınmıştı. Akciğerindeki kanaması durdurulan Sinan Sofuoğlu, saat 19.00 sıralarında ameliyathaneden çıkarılarak yoğun bakım servisine alındı. Saat 19.45 sıralarında da doktorlar öldüğünü açıkladı.

Hastanede umutlu bekleyişlerini sürdüren Sinan Sofuoğlu'nun babası İrfan, annesi Nuran ve kızkardeşi Nilüfer Sofuoğlu acı haberle gözyaşlarına boğuldu, sinir krizleri geçirdi.

Sinan Sofuoğlu'nun kardeşi Kenan Sofuoğlu'nun ise yurt dışında antrenman yaptığı öğrenildi

http://www.samanyoluhaber.com/haber-100991.html

3
Bilim & Teknoloji / microsftun yeni arama motoru
« : 07 Mayıs 2008, 21:54:19 »
http://www.msdewey.com/ girdiğiniz zaman sizi güzel bir bayan karşılıoo


kaynak:http://www.pcworld.com.tr/forum/yeni-arama-motoru-ms-dewey-t1495.html

yine alıntı

4
Bilim & Teknoloji / Japonlar sonunda bunuda yaptılar.
« : 02 Nisan 2008, 18:38:37 »
Görünmezlik Giysisi İcat Edildi...

Optik kamuflaj teknolojisyle üretilen yağmurluk giyen kişiyi şeffafmış gibi gösteriyor.
Giyilen giysi henüz tam görünmezlik sağlamasa da arkasındaki objelerin görünmesini sağlıyor.
15 Şubat — Japonya’daki Tokyo Üniverisitesi profesörü Susumu Tachi tarafından geliştirilen kıyafet, gerçekte optik kamuflaj adı verilen bir illüzyon teknolojisine dayanıyor. Tachi, buluşun erken safhalarında olduklarını gelecekte kamuflajlı objeleri tamamen görünmez kılacaklarını öne sürüyor.
Tokyo Üniversitesi’nde gerçekleştirilen sunumda bir Japon bayan tarafından giyilen giysi tam olarak görünmezlik sağlamasa da arkasındaki obje ve kişilerin görünmesini sağlayacak kadar şeffaf bir görüntü oluşmasını mümkün kıldı.
Optik kamuflaj teknolojisi, giysinin sırt kısmında bulunan bir mercek tarafından algılanan arka plan görüntüsünün, kıyafetin ön tarafına yansıtılarak şeffaflık hissi verilmesi prensibiyle çalışıyor.
CERRAHLAR VE PİLOTLAR DA FAYDALANACAK
Bu teknolojinin gelecekte askeri alanlarda olduğu kadar, ameliyatlar sırasında kendi ellerinin ve ellerindeki aletlerin görüşlerini engellemesinden rahatsız olan cerrahlar ve kokpit yerlerinin inişler sırasında şeffaf olmasını isteyen havayolu pilotları tarafından da kullanılması bekleniyor.


Bir Başka Haber


Görünmez tank

İngiliz Ordusu, tankları ve askerleri görünmez kılan gizli bir teknolojiyi başarıyla denedi. İngiliz Savunma Bakanlığı, geçen hafta yapılan testlerde bir tankı tamamen görünmez hale getirildiğini açıkladı.
İngiliz Ordusu, savaş teknolojilerinde devrim niteliği taşıyan çok yeni bir teknolojiyi hayata geçirdi. Kara savaşlarının vazgeçilmezi bir tankı görünmez kılmak üzere yapılan testlerin başarılı olduğu açıklandı. İngiliz Daily Mail Gazetesi'nde yer alan habere göre çok gizli olarak geçen hafta yapılan test çalışmalarında İngiltere'nin Sir unvanlı fizik profesörü John Pendry'nin geliştirdiği görünmezlik teknolojisi sayesinde bir tank görünmez kılındı. Askeri uzmanlar, çalışmaların istendiği hızda ve beklendiği gibi sonuçlanması halinde bundan sadece 5 yıl sonra ordu envanterinde tankların "görünmez" olacağını açıkladılar.
"GÖRMESEM İNANMAZDIM"
Testlere tanık olan askerlerden biri gördükleriyle ilgili olarak "Bu inanılmaz. Eğer gerçekten orada olmasam ve görmesem kim ne derse desin bunun gerçek olduğuna inanmazdım. Ön tarafımda ağaçlar ve çimler vardı. Gerçekte ise dev bir tankın arkasında duruyordum" dedi.
ÇOK GİZLİ
Son derece gizli deneylerin, Savunma Bakanlığının eski araştırma kolu QinetiQ'e bağlı bilim adamları ve ordu mühendisleri tarafından yürütüldüğü belirtilirken, görünmezlik teknolojisi, yansıtma özelliklerinin azamiye çıkarılması için silikonla kaplanan bir tanka, etrafındaki manzaradan alınan görüntülerin yayınlanması için özel adapte edilmiş
Sir unvanlı fizik profesörü John Pendry
kamera ve projektörlerle sağlanıyor. Sonuç olarak çıplak gözle sadece tankın arkasındaki görüntü görülebiliyor.
5 YIL İÇİNDE SAVAŞLARDA KULLANILACAK
İngiliz Savunma Bakanlığının aynı ilkeyle çalışan bir askeri parkayı da denediği belirtilirken, görünmezlik fiziğinin önde gelen uzmanlarından Londra'daki Imperial College'dan Prof Sir John Pendry, bu teknolojinin 5 yıl içinde savaşlarda kullanılabileceğini söyleyerek, "Teori gerçekleştirildi. Şimdi zor olan bunu geliştirmek" diye konuştu


tabiki alıntıdır  hahahahahahahahahaha

5
Sinema / Titanic 2 - Jack's Back
« : 08 Mart 2008, 02:04:09 »

doğrumu bilmiyorum çıktı diyolar çıkmadı diyolar sallamışlar diyolar ama fragman çektilerine göre bence ciddiler


[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vD4OnHCRd_4[/youtube]

6
Müzik / MetallicA
« : 07 Şubat 2008, 12:05:15 »

Metallica ABD'li Thrash metal grubu. Thrash metal akımının kurucusu, ve 80'li yılların en iyi ve en ilham verici metal gruplarından birisi olarak kabul edilir. 60 milyonu ABD'de, 40 milyonu da dünyanın geri kalanında olmak üzere yaklaşık 100 milyon albüm satışı bulunan grup, müzik tarihinin ticari olarak en başarılı metal gruplarından biridir. Konser satışları açısından da Amerikan müzik tarihinin en büyük 13. topluluğu konumundadır.


Gruptan Megadeth grubunun kurucusu Dave Mustaine, 1986 yılında bir trafik kazasında ölen Clifford Lee Burton ve Metallica ile yollarını kendi isteği ile ayıran Jason Newsted gibi isimler gelip geçmiştir. Ron McGovney ise grubun orjinal bas gitaristi olup, ilk albümden kısa bir süre önce Cliff Burton ile yer değiştirmiştir. Grup enteresan bir şekilde bir gazete ilanıyla kuruldu. İlk albümleri 1983'te çıkardılar. Kill'em All adıyla çıkan ilk albüm metal dünyasında çılgınca karşılandı. İkinci albüm Ride the Lightning ile grup Avrupa'da turnelere çıkmaya ve imza dağıtmaya başladı. Master of Puppets albümü ile thrash metal zirveye taşındı ve grup heavy metalin lokomotif gruplarından biri oldu.

Topluluğun ilk üç albümünde bas gitar çalan Cliff Burton, 1986 yılında İsveç'te bir konser dönüşü yaşanan trafik kazası neticesinde hayatını kaybetti. Cliff Burton'un ölümünden sonra yerine Flotsam & Jetsam isimli gruptan Jason Newsted geçti. Grup, ...And Justice for All albümü ile grup yavaş yavaş yeraltından çıkıp popüler müziğin önemli gruplarından biri olmaya basladı. 1991'de kendi adlarını taşıyan Metallica albümü grubu dünyanın en tanınan metal grupları arasına sokmuştur. Sonrasında gelen Load ve Reload albümleri eski hayranlarını hayal kırıklığına uğratırken gruba yeni jenerasyon hayran kitlesi kazandırdı ve grup birçok ödül daha kazanıp yoluna güçlenerek devam etti. Sonrasında gelen Garage Inc. ve Symphony & Metallica (S&M) albümleriyle grup popülerliğini korudu. 2000'li yıllarda Napster davası ve bas gitarist Jason Newsted'in gruptan ayrılması grubu içinden çıkılmaz durumlara sürükledi. 2003 yılında bir dönem Ozzy'nin (Ozzy Osbourne) bas gitarcısı olan Rob Trujillo gruba katıldı, fakat o sırada albüm kayıtları sona ermek üzere olduğundan bas gitarı o değil, aynı zamanda prodüktörleri olan Bob Rock çaldı. 2003 yılında yayımlanan son albümleri St. Anger, çiğ soundu, garip davulları, Hetfield'ın cilasız vokal performansı ve hiçbir solo olmaması gibi nedenlerle çok tartışıldı ve karışık eleştiriler aldı. Grup 2005 yılı sonunda 15 yılı aşkınlık prodüktörleriyle yollarını ayrdı ve birçok önemli isimle çalışmış olan Rick Rubin'le çalışmaya karar verdi. Şu sıralarda yeni albüm çalışmalarını sürdürmekte olan Metallica'nın bu albümünün 2008 yılında yayımlanması bekleniyor.

Metallica, Türkiye'de biri 1993 yılında İnönü Stadı'nda, diğeri de 1999 yılında Ali Sami Yen Stadı'nda olmak üzere iki konser vermiştir.

Şu anda yeni bir album çalışmasındadırlar. 2006'dan beri verdikleri konserlerde yeni albümlerinden 2 parça seslendirmektedirler. Bu parçaların adını söylemeden konserlerinde "The New Song" ve "The New Song 2" olarak canlı performanslarını sergilerler. Bu şarkılarla beraber Master of Puppets albümlerinden önceki sound'a dönmeyi planlamaktadırlar. Verdikleri röportajlarda hayranlarını ikinci bir St. Anger faciasını yaşatmayacaklarını dolaylı yoldan söylemektedirler. Öte yandan grubun bateristi Lars Ulrich verdiği röportajlarda St.Anger albümünün eğlenceli olduğunu, dibe vurmuş bir grubun ayaklarını yere vuruşunu ifade ettiğini ve bu nedenle de verdikleri en samimi albüm olduğunu belirtmiştir. Grubun ritim gitaristi ve vokalisti James Hetfield ise son verdiği röportajlarda yeni prodüktörleri Rick Rubbin'in tenkidiyle Master of Puppets tarzı bir albüm istediklerini, bunun her ne kadar imkansız olmasa da zor olduğunu açıkladı. Fakat yeni albümün St.Anger'dan farklı olacağının altını çizen Hetfield, Master of Puppets kalitesinde bir albüm hazırlıklarında olduklarını belirtti. Hetfield'ın verdiği röportajlarda bu albümün melodik sound'unun da olacağı belirtiliyor.


 Mevcut Üyeler                                                                     Eski üyeler / Stüdyo müzisyenleri

        * James Hetfield - elektro gitar, Vokal                                     * Lloyd Grant - Solo Gitar (Kill'em All öncesi)               
    * Lars Ulrich - Bateri                                                                  * Dave Mustaine - Solo Gitar (Kill'em All öncesi)
    * Kirk Hammett - elektro gitar, Geri Vokal                                   * Ron McGovney - Bas Gitar (Kill'em All öncesi)     
    * Robert Trujillo - Bas Gitar                                                        * Clifford Lee Burton - Bas Gitar (1982–1986)
                                                                                                   * Jason Newsted - Bas Gitar (1986-2001)


Asıl albümleri

    * 1983 Kill'Em All'
    * 1984 Ride the Lightning
    * 1986 Master of Puppets
    * 1987 The $5.98 E.P.: Garage Days Re-Revisited
    * 1988 ...And Justice for All
    * 1991 Metallica
    * 1996 Load
    * 1997 ReLoad
    * 1998 Garage Inc.
    * 1999 S&M
    * 2003 St. Anger
    * 2008 Yeni Stüdyo Albümü

Demo albümleri
    * 1982 Ron McGovney's '82 Garage Demo
    * 1982 Power Metal Demo
    * 1982 No Life 'Til Leather
    * 1982 Metal Up Your Ass
    * 1983 Horsemen of the Apocalypse
    * 1983 Megaforce Demo
    * 1984 Ride The Lightning Demos
    * 1985 Master of Puppets Demos

Ödüller

Grammy Ödülleri

    * 1989 - 32. Grammy Ödülleri

En İyi Metal Performans: One

En İyi Metal Performans: Stone Cold Crazy

    * 1991 - 34. Grammy Ödülleri

En İyi Metal Performans (Vokal Albüm): The Black Album (Metallica)

    * 1999 - 41. Grammy Ödülleri

En İyi Metal Performans: Better Than You

    * 2000 - 42. Grammy Ödülleri

En İyi Hard Rock Performans: Whiskey In The Jar

    * 2001 - 43. Grammy Ödülleri

En İyi En iyi Metal Albüm: St. Anger

MTV Müzik Video Ödülleri

    * 1992 - En İyi Metal Müzik Videosu: Enter Sandman
    * 1996 - En İyi Metal Müzik Videosu: Until It Sleeps

VH1 Benim Müziğim Ödülleri

    * 2000 - En İyi Sahne Sunumu

American Müzik Ödülleri

    * 1996 - Favori Metal - Hard Rock Şarkı: Until It Sleeps (1996)
    * 1997 - Favori : Heavy Metal - Hard Rock: Metallica - ReLoad

Billboard Müzik Ödülleri

    * 1997 - Billboard Rock 'n Roll Yılın Artisti: Metallica

DVDler ve videolar

    * 1987 Cliff'em All
    * 1989 2 of One
    * 1991 A Year and a Half in the Life of...Parts 1&2
    * 1992 Live Shit: Binge & Purge
    * 1998 Cunning Stunts
    * 1999 S&M
    * 2001 Classic Albums: Metallica
    * 2005 Metallica: Some Kind Of Monster
    * 2007 The Videos 1989-2004

Klip çekilen şarkılar
Master Of Puppets albümünden

    * "Welcome Home (Sanitarium)"

...And Justice For All albümünden

    * "One"

Metallica albümünden

    * "Enter Sandman"
    * "Sad But True"
    * "The Unforgiven"
    * "Wherever I May Roam"
    * "Nothing Else Matters"

Load albümünden

    * "King Nothing"
    * "Hero of the Day"
    * "Mama Said"
    * "Until It Sleeps"

Reload albümünden

    * "Fuel"
    * "Memory Remains"
    * "The Unforgiven II"

Garage Inc. albümünden

    * "Turn the Page"
    * "Whiskey in the Jar"

S&M albümünden

    * "No Leaf Clover"

Mission:Impossible 2 Soundtrack albümünden

    * "I Disappear"

St. Anger albümünden

    * "Frantic"
    * "St. Anger"
    * "Some Kind Of Monster"
    * "The Unnamed Feeling"

                                                                                        alıntıdır bile bile küçük yazdım kimsenin dikkatini çekmesin diye

7
http://www.systemrequirementslab.com/referrer/srtest

bu linke girip oyunu seçiuoz ve ok diyoz ondan asnra link okus pokus yapıyo bilgisayarın en düşük ve en yüksek ayarlarda kaldırıp kaldırmayacağını sölüyo :D :shrlock

8
başka ne yazılır ki?

Sayfa: [1]