Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - DowneyJR

Sayfa: 1 2 [3] 4
31
Fantastik Diller Okulu / Ynt: İsim Önerisi
« : 15 Mayıs 2010, 14:15:00 »
Kantakuzenos xD
yanılmıyorsam böyle yazılıyordu..

32
ilginç bir kitaba benziyor.
Kitabın isimi ilgimi çekti.
paylaşım için sağoL (:

33
Başka Kurgular / Ynt: On Küçük Zenci - Agatha Christie
« : 14 Mayıs 2010, 17:47:05 »
bn okumadım ama Agatha Christine çok güzeL romanlar yazıyor.
Sürükleyici, gerilimli ve akıcı.
Paylaşım için sağoL en yakın zamanda okumaya çalışacağım-yazılılar biter bitmez xD

34
Oyunlar / Ynt: En sevdiğiniz Flash Oyunlar..?
« : 14 Mayıs 2010, 17:44:45 »
Benim en sevdiğim - favorim olan oyun gladyatör oyunu
ne yazık ki hilesiz oynamak çok zor.
Kız olmama rağmen bu oyunun hastasıyım xD

http://www.roketoyun.com/gladyator.html




35
Mitolojiler / İlham Perileri
« : 14 Mayıs 2010, 15:53:51 »
Apollon’un arkadaşları olan Hatıranın kızları Musa’lar bütün olayların bilgili perileriydi. Onlar yeryüzüne indikleri zaman güzel sesler çıkararak akan kaynakların, derelerin başlarını kendilerine konak yeri olarak seçiyorlar, Helicon’un serin ormanlarını, girintili, çıkıntılı vadilerini beğeniyorlardı. Hiçbir şarkı, hiçbir bilgi onlar için yabancı değildi. Onlar, geçmiş zamanın hadiselerini, halin olaylarını, gelecek zamanın sırlarını biliyorlardı. Bu sevimli kızlar dokuz taneydi.

Tarih Musa’sı olan Clio, eski zamanlarda gelmiş, şanlar ve şerefler kazanmış büyük adamların zaferlerini, başardığı işleri terennüm ederdi. Euterpe, flüt çalar ve gönüllere lirik şiirler ilham ederdi. Thalia,insanlara neşe ve kahkaha ilham ederdi. Ziyafet sofralarında hazır bulunan ve fanilerin kalbinden kederleri, sıkıntıları kovarak oraya sevincin tohumlarını atan oydu.

Melpomene, en büyük kahramanların ızdıraplarını, kederlerinin trajik sahnelerini canlandırır. Terpsikhore, dans edenlerin adımlarını düzenler, ahengi tertiplerdi. Srato, sevmek zevkini ve aile yuvalarının tatlılıklarını kutlarlardı. Polymnie; Tanrıların büyüklüğünü anlatan, en eski, en güzel kasideleri okurdu. Uranie, yıldızların, göklerin sırlarını fanilere açardı. Halliope’ye gelince, güzel ve yerinde söz söyleyenlere ilham veren ve şairlere kahramanlık destanları yazdıran bu periydi.


İlham Tanrıçaları olan Musa’lar tevazuu çok severler, fazilet ve insanlığa, iffet ve temizliğe son derece riayet ederlerdi. Derler ki, Phorkide kralı Pyreneos yukarda adları geçen ve birbirinden güzel olan bu dokuz periyi, bir gün sarayına davet etti. İlham perileri saray kapısından içeri girer girmez, sarayın kapılarını kapattı. Fena duygulara, kirli arzulara boyun eğen kral, zorla bu temiz bakireleri, bu lekesiz kızları elde edeceğini sanıyordu. Fakat her şeyi gören Apollon bunların yardımına koştu. Şehvetle kuduran, kralın önünden kızlar kanatlanarak uçtular. Kral kendi kirli vücudunun kabiliyetini unutarak, bunları taklit etmek, arkalarından uçmak istedi. Fakat sarayının pencerelerinden kendini havaya atar atmaz, yere düştü, paramparça oldu.

36
Mitolojiler / Pygmalion
« : 14 Mayıs 2010, 15:52:40 »


Kıbrıs adasında Amanthontus’da Pygmalion adında bir heykeltıraş yaşıyordu. Bu adam mesleğinin aşığıydı. Hayatta biricik zevki yaptığı cansız ve dilsiz heykeller arasında vakit geçirmekti.

Onun insanlardan kaçması ve onlardan nefret ederek ruhsuz heykeller arasına sığınmasının sebebini Propoetides’lerde aramak gerekir. Propoetides’ler kimdi? Bunlar, Aphrodite’ye inanmayan ve onun kudretinin inkar eden Amothonte’nin genç kızlarına verilen isimdi. Bu kızları cezalandırmak için Aphrodite, kalplerine şehvet doldurmuş ve utanma perdelerini yırtarak onları birer yüzsüz yapmıştı. Onlar rastgeldikleri erkeklerle nerede olursa olsun, köpekler gibi çiftleşirlerdi. Sonunda onların hepsi birer kaya oldular da bu rezalet, bu iğrenç haller sona erdi.

İşte asil ruhlu Pygmalion bu kızları görerek kadınlardan iğrenmiş, canlı insanlardan nefret etmişti. Bilhassa o kadınların tolu bulundukları yerden veba hastalığından kaçar gibi uzaklaşırdı. Bu heykelci aynı zamanda gönüllere sevgi sokan Aphrodite’ye ibadet etmezdi.

Bir gün Pygmalion fildişinden bir kadın heykeli yaptı. Bu heykel, o kadar güzel, o kadar gönül alıcı oldu ki; heykeltraş, yaptığı heykelin aşığı oldu. Onu candan sevdi. Fakat, ruhsuz heykel onun sevgisine mukabele edemiyordu.

Aphrodite, bu garip aşka acıdı, bir gün cansız ve soğuk heykeli kolları arasında sıkar ve öperken Pygmalion, birden bire fildişinin cnlandığını ve puselerine karşılık verdiğini hayretle gördü. Bir mucize olmuş, heykel canlanmıştı.

Pygmalion sevgisiyle ruh vermişti cansız heykele. Sevginin gücüydü bu mucizeyi yaratan.

37
Eğlence & Mizah / Ynt: İsminizin Vampirce Karşılığı..
« : 10 Mayıs 2010, 18:48:09 »
Büyük Arşivler sizi kimlik geçti belirlemek:
Agnes Wolf
dünya gibi bazı bölgelerinde Bilinen:
Athene in One Boynuzlu
Büyük Arşiv Kaydı:
Yeminli bir daha şeytan daha eski.

böyle bişeler çıktı anlamadm yinede sağoL (=

38
Eğlence & Mizah / Ynt: Nick'lerinizin Anlamları
« : 10 Mayıs 2010, 18:45:45 »
DowneyJR
Sherlok Holmes'te başrolu oynayan adamın isiminden  Robert Downey JR
onun fanı olduğmdan isimini nixkime yazdın ;)

39
Müzik / Ynt: Sagopa Kajmer
« : 09 Mayıs 2010, 14:22:06 »
bence Sagopa Kajmer Rap camiasında en başarılı rapçılarden biri.
Kendini sanatına adamış alanında çok iyi eserler veriyor.
Eserlerini her dinleyişimde cümlelerinde farklı bir anlam buluyorum.Uzun süreli dinlesemde sıkılmıyorum.
Sonuçta müzikte bir zevk işi isteyen dinler isteyen dinlemez.

40
Tebrik Ederim. İnşallah beklediğiniz ilgiyi görürsünüz.
Gerçekten ilginç bir konusu var.
Mutlaka almaya çalışacağım (:
Emeğine sağlık.
Bu arada kitap Kasım'da çıkıyor değil mi?

41
Başka Kurgular / Beyaz Gemi - Cengiz Aytmatov
« : 07 Mayıs 2010, 20:35:40 »


Cengiz Aytmatov
ÖTÜKEN NEŞRİYAT

Cengiz Aytmatov'un insanı ve insanın duygu ve düşüncelerini dede-torun, masal-gerçek arasında kurduğu dramatik çerçevede ele alan ve tahlil eden şâheser bir hikayesidir.



Çeviren: Refik Özdek
Yayın Yılı: 2007




Bence çok güzel bir kitap.Herkesin okumasını tavsiye ederim.

42


Dücane Cündioğlu
KAPI YAYINLARI

"Ufka dikin gözlerinizi, bakın, ustamız Hızır bizi bekliyor, iki denizin birleştiği yerde... günahların tam da ortasında...

O hâlde, Yusuf gibi, dünyaya sırt çevirelim de varsın gömleğimiz arkadan yırtılsın!

Kıyamet günü Münker'le Nekir'e gösteririz, 'tek hayırlı amelimiz bu!' deriz; 'Biz dünyayı değil, sadece onu sevdik!

Sakın zahire bakıp aldanmayın, yüzümüzün karalığı sevgiliye ihanetten değil, balçık deryası içindeki hayâline bir ömür boyu secde etmekten...'"

43
Diğer Fantastik Eserler / Pandora - Anne Rice
« : 07 Mayıs 2010, 20:29:40 »


Rice bütün o güzellikleriyle dayanılmaz vampirleri ilegeri dönmüş... Pandora bir süper kadın kahraman; güzel, tabi ki zeki,korkusuz, özgür, tutkulu ve becerikli. Ve nefesleri kesecek adrenalin pompası gibi bir eser. Lestat ve Marius'un izinde New Orleans'a hareketli bir yolculuk geçirecek.
Booklist

KORKUNÇ DERECEDE ENERJİK
Karakter Augustus Romasında doğmuş soylu bir kadındır, sonraları Pandora Mitini kendisiyle adlandıracak ve sürprizlerledolu kutusunu açacaktır.Yeni bir kan emme ihtiyacından sonra oturduğu modern Pariskafelerinden birinde, kendi tarihini baştan yazmaya karar verir ve derikapaklı antika bir defterin boş beyaz sayfalarını hemendoldurmaya başlar...
Öyküsel zekânın zenginliği ve zamanın detaylarını anlatan muhteşem bir eser.
The New York Times Book Review

RICE'IN YAPMIŞ OLDUĞU EN MUHTEŞEM ÇALIŞMA
Her sayfada dünyalar dolusu mucizeler bizleri bekliyor.
Raleigh News & Observer

İŞTAH KABARTICI!
Library Journal

44
Başka Kurgular / Oyun - Ted Dekker
« : 07 Mayıs 2010, 20:26:53 »


Türkçede ilk kez yayınlanan Ted Dekker, unutulmaz karakterlerin, iyi ile kötü arasındaki amansız mücadelelerini, adrenalin yüklü dili ve sürpriz sonlarıyla anlatarak, okuyucusunu şaşırtan bir yazar olarak bilinmektedir.

Gizemin ustası olarak tanımlanan Dekker, bu kitabında korkunç bir fırtınanın içinde başlayan olayların bir biri ardına gelişmesiyle bir hesaplaşmanın doruk noktasına ulaşıyor.

Red isimli katil intikam peşinde, yarım kalan bir hesaplaşmanın kapanması için kasabadadır. Olaylara karışan FBI’ın açıklamadığı bir gizem, kasabada kalmak zorunda kalan eski bir tarikat üyesi genç bir kadın, geçmişlerinde yaşadıkları olayları saklamaya çalışan iki kardeşle olaylar içinden çıkılmaz hal almaktadır.

Şimdi fırtınanın gizlediği bu topraklarda bu hortumlardan daha uğursuz bir gerçek vardır: Adı Red olan intikam peşindeki bir katil, yarım kalmış hesabını kapatmak için kasabaya gelmiştir.

Ama FBI’ın açıklamaya pek hevesli olmadığı bir gizem hem Red’in hem de Summerville’in teninin arkasında saklıdır. Küçük bir kasabayı yok etmekten çok daha fazlasına sebep olabilecek bir gizem.

Eski bir tarikat üyesi olan Wendy Davidson, annesini ziyaret etmek için çıktığı yolda, dört yabancıyla birlikte olayların tam ortasına düşmüştür. Aralarından biri sıradaki kurban olabilir…

“Oyun, sürükleyici anlatımın tahrik edici bir kurguyla birleştiği, aklın sınırlarını zorlayıcı bir başyapıt.”

—Title Trakk

Türkçede ilk kez yayınlanan Ted Dekker, unutulmaz karakterlerin, iyi ile kötü arasındaki amansız mücadelelerini, adrenalin yüklü dili ve sürpriz sonlarıyla anlatarak, okuyucusunu şaşırtan bir yazar olarak bilinmektedir.

Gizemin ustası olarak tanımlanan Dekker, bu kitabında korkunç bir fırtınanın içinde başlayan olayların bir biri ardına gelişmesiyle bir hesaplaşmanın doruk noktasına ulaşıyor.

Red isimli katil intikam peşinde, yarım kalan bir hesaplaşmanın kapanması için kasabadadır. Olaylara karışan FBI’ın açıklamadığı bir gizem, kasabada kalmak zorunda kalan eski bir tarikat üyesi genç bir kadın, geçmişlerinde yaşadıkları olayları saklamaya çalışan iki kardeşle olaylar içinden çıkılmaz hal almaktadır.

Şimdi fırtınanın gizlediği bu topraklarda bu hortumlardan daha uğursuz bir gerçek vardır: Adı Red olan intikam peşindeki bir katil, yarım kalmış hesabını kapatmak için kasabaya gelmiştir.

Ama FBI’ın açıklamaya pek hevesli olmadığı bir gizem hem Red’in hem de Summerville’in teninin arkasında saklıdır. Küçük bir kasabayı yok etmekten çok daha fazlasına sebep olabilecek bir gizem.


Kitabı bitirir bitirmez konu açıp kitabın tanıtımında yardımcı olmak istedim
Çok çok güzel bir kitap, oldukça gizemli ve bir o kadar da etkileyici...
Okumaya başladığımda yeni sayfaya geçmek için hızlı ve bir o kadar da yavaş davrandım...
Hızlıydım; çünkü çok meraklıydım. Yavaştım; çünkü olayları en iyi şekilde anlamak istiyordum.
Şiddetle tavsiye ediyorum...

45
enterasan bir konusu var gerçekten (:
paylaşım için sağol
en kısa sürede okumaya çalışacağım :)

Sayfa: 1 2 [3] 4