Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - KoyuBeyaz

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 72
61
Duyurular / Ynt: Kısa Kısa Anonslar
« : 28 Nisan 2015, 00:03:17 »
Ben şirine olarak kalamıyor muydum. :( Hani tankın üzerine resim falan da koyulmuştu, bu kadar mıydı şirinliğimiz?!1!

62
Ben de 1 ile 3 arasında kaldım ama 3ü seçtim, en dikkat çekici olan o gibi görünüyor çünkü. Belki satışını arttırır ki artırsın da zaten. *-* 1 de tatlıymış aslında, onu mu seçseydim. Hmm.

Fakat bu ne güzel bir jest böyle ya, resmen Rıhtım exclusive olmamış mı? JBC bininci kez gönlümüzü kazandı. *-*

63
7. Yıl / Ynt: 7. Yıl Satranç Turnuvası
« : 25 Nisan 2015, 23:43:46 »
DarLy OpuS ile maçımızı yaptık, bir güzel patakladı beni. Kendisini kocaman tebrik ediyor, ona ve yarışan diğer arkadaşlara ileride başarılar diliyorum efendim. Turnuva devam ediyoor!

64
Müzik / Ynt: Şu Anda Ne Dinliyorsunuz?
« : 25 Nisan 2015, 23:37:30 »
Şu saçma laf sokma yarışına bir son verebilir miyiz lütfen? :) Bu tartışma kapanmıştı, yeniden hortlatacak manalı şeyler yazılmasının kimseye bir yararı olacağını sanmam.

https://youtu.be/QZCsmUWkc9c

65
Duyurular / Ynt: Kısa Kısa Anonslar
« : 23 Nisan 2015, 13:06:38 »
Resmen tankın üzerinde resmim var ay çok duygulandım! Go go şirin rangers!

66
Duyurular / Ynt: Kısa Kısa Anonslar
« : 23 Nisan 2015, 11:18:58 »
Peki Marius'un obur şirin olması? mit'in Şirin baba olması? Bu da mı tesadüf?

Peki ya benim şirine, Fırtınakıran'ın Şirin Baba olması, bu nedir ashgdjkasldf.

67
56. sayfa, Venedik'teki Doge Sarayı'nın duvarında bulunan Meryem heykelinin resmi ile kaplı olduğundan 57. sayfadan alıntı;

"Mühendisler doğruluğu yadsınamayacak yöntemler kullanarak bir tasarımın iyi olup olmadığını değerlendirebiliyordu."

Mutluluğun Mimarisi - Alain De Botton

68
Kurgu İskelesi / Ynt: Fantastik Resimler Üzerine Öyküler
« : 19 Nisan 2015, 10:44:51 »
Spoiler: Göster
Çok güzel bir konu bu, yalnız benim sizlerden bir ricam olacak. Kurallara paylaşılan resmin kaynağına da link verme zorunluluğu ekleyebilir miyiz? Resimlerin sahiplerinin de kredi alması gerek, yavaş yavaş kullandığımız resimleri kaynağına yönlendirme ve referans verme alışkanlığını da edinmiş oluruz böylece. Resmin üzerine tıkladığımızda onları aldığınız sayfaya yönlendirmesi yeterli olacaktır. (Üstteki iki resim için kaynağı ben verebilirim gerekirse.)

69
Sinema / Ynt: Batman v Superman (2016)
« : 18 Nisan 2015, 16:04:17 »
Plot twist:
Spoiler: Göster

70
Kurgu İskelesi / Ynt: Kıpkısa Kulübü
« : 14 Nisan 2015, 20:34:54 »
"Nerede oturuyorsun?"
"Huzurevi."
"...Nasıl yani?"
"Ha şey, mahalle olan huzurevi. Gerçekten huzurevinde yaşamıyorum."
"Anladım. Sen orada oturuyorsan huzurlu bir yerdir zaten."

71
Ben tasvir konusunda İhsan Abi'ye katılmadığımı belirtmek istiyorum. (uyuzum huehuehue) Doğru, kurgusu çok hızlı akan bir kitap değil ve olayların anlatımı arasında gerçekten uzun tasvirler olduğu dikkat çekiyor, bazı insanları sıkmasını da normal karşılıyorum, fekat bunun sebebinin dünyayı anlatmaya kaptırmak olduğunu düşünmüyorum. Kitabın vaat ettikleri arasında kesintisiz bir olay örgüsü, sürekli akan hikaye yok zaten, bu kadar uzun bir kitapta böylesi bir anlatım için de şu an olduğundan çok daha fazla olaya ihtiyaç olurdu. Ben anlatım örgüsü bol bol tasvirlerle, geçmişle, kuramlarla dolu olmasına karşın bazı noktalarda kurgunun ucunu kaçırır gibi oldum; bir de sürekli hikaye üzerinden gidip detaylara inmek yerine hızlı hızlı yazsa muhtemelen işin içinden çıkmak çok daha zor olacaktı. Ayrıca verdiği detaylar, bilimsel noktalar, mekan tasvirleri ve karakterlerin bazen tekrar eden düşünceleri kitabın o yoğun atmosferini oluşturan ana etkenler. Bu kadar yoğun, karanlık ve dolu bir kitap olmasını da tam o detaylara, tasvirlere borçlu olduğunu düşünüyorum.

Kısaca bence tam kararında işlenmişti hikaye-tasvir oranı fekat zevkler ve renkler tabi. *-*

72
Tartışma Platformu / Ynt: Tasvir Gücü Yüksek Yazarlar
« : 13 Nisan 2015, 21:52:15 »
Tasvir gücünün yüksekliği evrenin sınırlarına dayanan bir yazar olarak China Mieville'i de söylemek gerek. Özellikle yepyeni dünyalar kurguladığı ve bunları okuyucunun zihninde net bir şekilde canlandıran bir yazım tarzını benimsediği eserleri (Perdido Sokağı İstasyonu, Yara vs.) tasvirler bakımından zirve yapmıştır.

73
Bu kitabı okumamakla fantastik edebiyata olan bakış açınızı ne kadar kısıtlı bıraktığınızı tahmin bile edemezsiniz. İddialıyım ve çok ciddiyim. Klişelerin kulaklarından tutup bir köşeye fırlatırken kendi esrarengiz gerçekliğini ilmek ilmek dokumayı da gayet iyi başaran ve kurgusuyla size defalarca takla attıran bu kitap, aynı zamanda muhteşem bir üçlemenin de -hikaye akışı tam olarak aynı olmasa da- yalnızca başlangıcı.

Hayal gücünüzü Halil ibrahim Sofrası'na oturtmak istediğinizde tek tercihiniz bu olsun.

74
Düşler Limanı / Ynt: Vejetaryen Kedi
« : 08 Nisan 2015, 15:58:41 »
Heh. Gülümsetti sonuyla. :) Biçimiyle, şekliyle ilgili çok söylenecke bir şey yok, ahenkli olması için belli bir düzene sokmuşsunuz ama çok ciddi bir biçim arayışında da bulunmamışsınız -ki gerek de yokmuş zaten-. O yüzden daha çok konusuyla ve ilginç anlatımıyla değerlendirmek daha doğru olur gibi. Bu bakımdan da hoştu ve güzel bir mesaj vermişti. Elinize sağlık, kısa ve ilginçti. :)

75
Düşler Limanı / Ynt: Konuşma
« : 08 Nisan 2015, 15:54:42 »
Öncelikle, ellerinize sağlık. Çok ilginç, duygu yüklü olmuş bu yazı. İnsan okurken bir garip hissdiyor, kendisini annesi ile arasındaki garip bağı ve zamanın getirdiği değişiklikleri sorgularken buluyor. Hiçbir zaman-mekan-isim belirtmeden bu hissi, bu düşünceleri vermeyi başarmanız muazzam bir şey. Garip hissettim okurken ve bittiğinde de o his benimle kalmaya devam etti.

Ellerinize sağlık, gerçekten çok kaliteli olmuş.

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 72