Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Vladislav Drakul Tepes

Sayfa: 1 ... 12 13 [14]
196
Şişedeki Mısralar / Ynt: The Child
« : 30 Mayıs 2010, 22:16:38 »
Bir de çevirsen bir zahmet:)

197
Oyunlar / Ynt: PES Mİ FİFA MI?
« : 30 Mayıs 2010, 22:12:14 »
 Ben derim pes
 Gerisini kes

198
Şişedeki Mısralar / Ynt: Yaz! mış. . .
« : 30 Mayıs 2010, 21:57:35 »
 Harika demek istedin sanırım bu yüzden teşekkür ederim. :)

199
Şişedeki Mısralar / Yaz! mış. . .
« : 30 Mayıs 2010, 21:50:38 »
 Ne en iyi olmak dileğim
 Ne de en kötüsü
 Beni dinlesinler
 düzene boyun eğmesinler
 Koyun misali
 Sana ihanet eder
 Gözlerine bakarak
 söyler yalanlarını
 uyutur seni
 sen rahat ol diye
 sarılır sana
 bana güven der
 ki anlarsın ne yaptığını
 görürsün gözlerindeki şeytanı
 yanıldığını...
 ama!
 gitme dersin
 yine de!
 herşeyi affeder
 miş. . .
 asla hata yapmaz
 mış . . .
 sözlerini dinleeer!
 miş . . .
 mişler geçmiştir herzaman
 duyulanlara inanmazsın
 gözlerden okursun beni
 sanılmasın çok mükemmel
 çok. . . çok...
 iyi çok başarılı
 değildir kimse
 yaz!
 içinden geçenleri
 yaz!
 ruhunun söylediklerini
 yaz!
 sen yaz! yeter
 sen anlat! yeter
 bana! . . .
 yeter...
 bana bakma yalanların
 yine beni uyutur
 kendimden...
 geçirir!
 yalnızlığımı paylaşmam
 bir daha seninlee! . . .
 bir daha bana umut verme diye. . .

 Bir an içimden geldi yazdım iyi kötü eleştirirseniz sevinirim.
 

200
FRP Arşivleri / Ynt: GreatNES - Giriş ve Kurallar
« : 29 Mayıs 2010, 21:20:45 »
oyuna nerden girecem?

201
Mitolojiler / Ynt: Pan
« : 27 Mayıs 2010, 22:15:59 »
 Hımm, o flütü biliyorum. Ve araştırdıklarıma dayanarak şunu söylüyorum. Pan o flütü cinsel ihtiyacını gidermek için kullanıyordu.

202
Mitolojiler / Ynt: 666 Korkusu
« : 27 Mayıs 2010, 22:12:29 »
'www' he ilginç. Ama iyi bir çalışma.

203
Mitolojiler / Ynt: Zeus (Jupiter)
« : 27 Mayıs 2010, 22:09:01 »
 Güzel bir araştırma tebrik ederim.

204
Mitolojiler / Kurtadamlık
« : 27 Mayıs 2010, 22:06:16 »


Eski Yunanlılar  ve Karadeniz'in kuzey kıyılarına yerleşmiş İskitler, bölge yerlileri Neurianları sihirbaz  olarak kabul ediyorlardı. Bu olağan üstü büyücülerin her yıl birkaç gün için kurda dönüştükIerine inanıyorlardı. Tarihin babası olarak nitelendirilen M.Ö. 5. yüzyılda yaşamış olan eski Yunanlı Herodot ise dilediklerinde kurda, dilediklerinde insana kolayca dönüşebilen bir insan türünden söz etmektedir..

Bir görüşe göre yüzyıllar önce, insanlığın erken tarihlerinde kurtadam doğal olmayan bir istekle insan etine açlık duyan bir canlı türü olarak kabul edilirdi.Bu insan, çeşitli büyülerin yardımıyla dilediğinde yırtıcı bir kurda dönüşmenin bir yolunu bulmuştu. Eskilerin söylediğine göre, kurda dönüşen kişi insan sesini ve insan gözlerini muhafaza eder. Ancak vahşi dört ayaklı kurdun kuvvet ve kurnazlığını taşırdı. Kurtadamın kim olduğunu ses ve gözlerinden tanımak mümkündü.

Biçim değiştirerek kurda dönüşmek olayından, Roma edebiyatında bir büyü işi olarak söz edilir. M.S. 1. yüzyılda eser vermiş Vergilius, bu söylenceden söz eden ilk Latin ozanıdır. Bunu Propertius, Servius, ve Petronius izlemiştir. Petronius, M.S. 54-68 yılları arasında Neron dönemi Roma'sının saray eğlence müdürüydü. Satyricos adlı kitabında hiciv, macera ve fantezi dolu bir kurtadam öyküsü de vardır.

Eski Yunan ve Roma geleneğinde bir insanın kurda dönüşmesi, bir ceza olarak simgeleniyor. Böyle bir olayı M.S. 64-113 yıllarında yaşamış olan Plinius şöyle anlatıyordu: "Tanrılara insan kurban etme törenlerinden birinde kurban gölün kıyısından alınır. Ancak kurban kaçarak karşı kıyıya yüzdü. Karaya çıktığında kurda dönüşmüştü. Bundan sonraki 9 yıl boyunca yanında bir grup insanla kırlarda dolaştı. Eğer bu süre içinde insan etine yaklaşmazsa yeniden insan olacaktı. Nitekim kurtuldu ama hayatının 9 yılını kurt olarak yaşadı. "

Günahı yüzünden ceza olarak kurtadama dönüşen birinin öyküsünü de M.Ö. 43-M.S. 18 tarihleri arasında yaşamış Ovidius anlatır. Metamorphoses (Değişimler) adlı uzun şiirinde, yaradılıştan Sezar'a dek olan dönemdeki mucizevi değişimlerden söz eder. Romalı ozan Ovidius, Arkadya'nın mitsel, kralı Lyeaon'un öyküsünü anlatır: "Tanrılar tanrısı Olimposlu Jupiter Lycaon'u denemek için kılık değiştirip onun sarayına yemeğe gider. Lycaon da onun Tanrı olup olmadığım anlamak için insan etinden yemek ikram eder. Jupiter bunu anlayınca ceza olarak Lycaon'u kurda çevirir. O da bu kimlikle sonsuza dek kalır ve çevreye korku salar." M.Ö. 4. yüzyıl civarında Eflatun ve M.S. 2. yüzyılda Pausanias da hemen hemen aynı türden değişim öyküleri anlatarak aynı noktada buluşuyorlardı.

15. ve 16. yüzyıllarda kurtadama dönüşme inancı, tüm Avrupa 'da büyücülük ve cadılıkla aynı kefeye konuyordu. Özellikle Fransa ve Almanya'da kurtadam olduğundan şüphe edilen biri, acımadan yakılır ya da asılırdı.

Nitekim kurtadam avı dinsel duygular adına yapılırdı. Büyücü ve "kurtadam mahkemeleri" bugün bile anlatılmaktadır. Sözgelimi 100 yıldan daha fazla bir süre, 1520-1630 yıllarında Fransa'nın yaklaşık 30.000 kurtadam olayıyla sarsıldığı bilinmektedir.

kaynak:wikipedia

Sayfa: 1 ... 12 13 [14]