Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Lordmuti

Sayfa: [1] 2 3 ... 55
1
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 28 Ağustos 2017, 11:46:14 »
#boatsex

2
Duyurular / Ynt: Bir Aylık Aranın Ardından, Döndük!
« : 01 Ağustos 2017, 20:49:49 »
Adminler yiyor ama çalışıyor!

Güzel, modern bir şekle şemale bürünmüşüz. Elinize sağlık.

3
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 30 Haziran 2017, 13:48:22 »
Orta Dünya Tarihi kitaplarının basılmayacak olmasına üzüldüm. İthaki ilk defa üzdü. :( Umarım Beren ve Luthien çevrilir.

İthaki'yle İzmir fuarında da konuşmuştuk o zamandan beri fikirleri değişmemiş maalesef.

Beren ve Luthien'i basacak mısınız sorusuna Çiğdem Erkal İpek çevirisi olur mu[*]çünkü lütfen olsun[/*] diye bir ekleme de ben yapayım madem.

5
Kurgu İskelesi / Ynt: Kıpkısa Kulübü
« : 31 Mayıs 2017, 15:34:18 »
Yıldızlar da kayar, durmaz yerinde. Sensiz can verirken son nefesimde bir yudum su vermeye gelemez misin?

6
Bir de editörü olduğunuzdan bir sorum olacak, dördüncü kitabın ismi (Thorn of Emberlain) için neden Emberlain Tahtı ismini makul gördünüz? Kitap içeriğine dair bizim henüz bilmediğimiz bir şey mi biliyorsunuz? Tamam çevirisi biraz zor olacaktır ama zaten ilk iki kitapta Locke'tan birçok kez Camorr'un Belası diye bahsedildi ve üçüncü kitapta da küçük bir çevirmen notuyla işin ne olduğunu (Sabetha - Rose of Marrows, Locke - Thorn of Camorr) öğrendik. Kitabın ismi açıklandığından beri kafamı kurcalayan bir detay oldu açıkçası.

Sayın Mitolojik İhsan Tatari yine de ayrıca cevaplasın ama Thorn - Throne(Taht) kelimelerinin telaffuzu yakın, yazar kitap adında bu şekilde bir kelime oyunu yapmış sanırım.

7
Tartışma Platformu / Klişeler: Vefalı mı Belalı mı?
« : 22 Mayıs 2017, 16:01:24 »
Hadi klişelerden konuşalım.

Forumda pek çok kitap yorumu başlığında klişeleri sevmediğini söyleyen, kitapları eleştirirken klişeler kullanılmasını bir eksi olarak gören arkadaşlar görüyorum. Zamanında Kahramanın Yol Türküsü yayınlarında -tam olarak buna adanan bir yayın olup olmadığını hatırlamıyorum, üzgünüm- da değinmiştik sanki. Oradan hatırladıklarımızı da ekleyebiliriz buraya[*]biz bunları hep kitaplarımızda yazdık[/*]

Önce "Klişe nedir?" demek istiyorum. Hatta üşenmedim size madde madde sorular hazırladım. Bunların cevabını ben hemen vermiyorum, başlık biraz popi olsun kendi görüşümü öyle yazacağım :D

-Klişe nedir? Klişe tanımı farklı kişilere göre değişebilir mi?
-X zamanında klişe olmayan bir şey x+1 zamanında klişe olabilir mi?
-Geçmişte klişe olmuş bir şey üstünden zaman geçtikçe klişe olmaktan çıkabilir mi?

-Yazarlar neden klişe kullanır?
-Klişe kullanmak "yazar tembelliği" midir?
-İyi yazarlıkla klişe kullanımı arasında bir bağlantı var mıdır?

-Klişe bir edebi eserlerin çarpıcılığını azaltan bir şey midir?
-Klişe kullanmak her koşulda kaçınılması gereken bir şey midir?
-Klişeleri neden kitaplarda/filmlerde/oyunlarda görmek istemiyoruz?

8
https://twitter.com/PlatigeImage/status/864787632991219712

Hımmm... Bayrakları nereye asıyorduk. :D
HELE LEY LELE LELE LEY LELE LELE LEY[*]https://www.youtube.com/watch?v=UENb3lLSQho[/*]

9
Ben <3 Delidolu. Favori yayınevlerim arasında gösteriyordum ama şu an resmen 1 numara oldular. Buluşmada baya eğlendik muhabbet ettik GIYBET yaptık.

Aldığım kitaplar:

Kırılgan Şeyler
Kül Dağı'ndaki Kütüphane
Gözetleme Listesi
Pastoralya
Canavarın Çağrısı
M4Y4
M4Y4: Nesil
Kral Fare
Un Lun Dun
Zaman Makinesi
Ay Zalim Bir Sevgilidir
Cebirci
Muhafızlar Muhafızlar
Faust Eric
Geceye Bürüneceğim
Suç ve Ceza

10
Buluşma saati için ne diyorsunuz? 13.30?

Bana uyar. Bir de nerede buluşuyoruz? 9 Eylül Kapısı'nın girişinde falan olabilir hem metroya da yakın.

11
Alfred Bester - Kaplan! Kaplan!

Eski bilimkurgu kitaplarını değerlendirirken, işlenen temaları ve kullanılan bilimsel zamazingoları dönemin şartlarına göre değerlendirmek gerek. Geçmişte çok devrimsel görülen bazı metinler günümüzde klişe kalabiliyor, bu da okur açısından eğer kitabı zamanına göre değerlendirmezse hayal kırıklığı yaratabiliyor.

ANCAK; bu kitap zamansız bir kitap. Hangi yılda okursanız okuyun alıştığınız şeylerden farklı olduğunu göreceksiniz. İçindeki bilimsel unsurlardan çok anlatmaya çalıştığı temalar, karakterleri, yaşanan olaylar vs. ön planda. Bilim yönünü ihmal edin demiyorum ama karakterlerin yaşadıkları, gelişimleri o kadar iyi işlenmiş ki diğer konular doğal olarak biraz geri planda kalıyor.

Alfred Bester, çizgiromancılık da yapmış. Bu kitapta da sanki bir çizgiroman okuyormuş havası bulabilirsiniz. Sahne geçişleri hızlı, aksiyona girmekten çekinilmiyor, bölümler hızlıca akıyor ve hikaye devamlı ilerliyor.

Baş karakter bir kahraman değil, hatta bir kötü adam. Sırf kötü olmak için kötülük yapan kehkehkeh diye gülen bir kötü adam değil; başına gelen olayların sürüklediği yolda ilerleyen, bencil ve saplantılı olduğu için kötü olan bir adam. Günümüzde çok karşılaştığım ve hiç sevmediğim baş karakteri kötü yapalım karizmatik olurculuk ekolünden değil, bu nedenle karakteri başarılı buldum.

İthaki'nin bilimkurgu klasikleri serisi adının hakkını vererek devam ediyor. 9/10, çok güzel bir kitap. Bilimkurgu sevenler kaçırmasın. Yeni başlayacak okurlar da aynı seriden önce birkaç kitap okuyup sonra buna geçerlerse kitaptan daha çok zevk alırlar diye tahmin ediyorum. Bu kitabı beğenenlere ayrıca Bester'ın önceki kitabı Yıkıma Giden Adam'ı da okumanızı tavsiye ederim.

12
Fantastik bir kitap gibi görünüyor ama içindeki fantastik öğeler çok önemli değil, ön planda politika var. Kral olması beklenmeyen genç bir varisin babası ve abileri ölünce aniden tahta geçmesini ve sonrasında yaşadıklarını görüyoruz. Eğitimsiz, politikadan anlamayan bir halde işe başlayıp yavaş yavaş yönetmeyi öğreniyor, kendi karakterini geliştiriyor.

Ek: Steampunk demişler tanıtımda, bak bu daha doğru. Yine de birkaç zeplin ve bir köprü haricinde çok fazla steampunk öğe de yok aslında. Yani kitabın derdi kendi dünyasını oluşturup bunu işlemek değil, karakterin başından geçen politik olayları anlatmak.

Biraz drama var, biraz game of thrones vari politik şamatalar var, biraz da ergenlikle gelen sorumluluğun aniden surata yumruk atması karşısında yaşanan çaresizlikler var. Bir de uzuuun uzuuun isimli bir sürü soylu tip var. Fantastik edebiyatın genel elfçesine benzer şekilde umilet'havarethin gibi uzun uzun isimler bolca var. Kitabı bitirmeme rağmen karakterlerin çoğunun adını unutmuşumdur.

Ateş toplarının havada uçup ejderhaların savaştığı bir eser değil de fantastik bir dünyada geçen politik olaylar okumak istiyorsanız alın okuyun, bu açıdan başarılı bir kitap. Çevirisi de güzeldi, temiz temiz okursunuz. Puanım 8/10.

13
Güncel / Ynt: Takip Ettiğiniz Youtube Kanalları?
« : 31 Mart 2017, 18:48:46 »
Every Frame a Painting Sinemayla ilgili şeyler, mesela sahneler neden ve nasıl çekilmiş; doğrusu yanlışı nedir gibi şeyleri inceliyor.

Nerdwriter1 yani tam nasıl anlatsam bilemedim. Sinema, popi şeyler, oyuncular, müzikler gibi şeyleri alıp bunların temasını, felsefesini, asıl işleyen yerini vs. anlatarak güzel videolar çıkarıyor eleman. Trump neden başkan seçildi diye videoları da var, güzel şeyler hep.

Wisecrack Edebiyat eserlerini, filmleri, bilgisayar oyunlarını vb. inceleyip yine üstteki kanala benzer şekilde felsefelerini açıklıyor. Kendine özgü tematik video formatları var bunun, mizahi yönleri var. Mesela earthling cinema adlı formatta gelecekte yaşayan bir uzaylı, insan denen canlıların çektiği eski filmleri inceliyor. Bir tanesinde siyahi bir abi zenci aksanıyla[*]ırkçılık değil yow, shit ass, dayum falan gibi şeyler diyor hep adam :D[/*] ünlü kitaplarının özetlerini falan veriyor

Wendover Productions Siyaset, haritalar, ekonomi gibi pek çok alanda ilginç bilgiler anlatan videoları var.

CrashCourse bir sürü konuyu bilale anlatır gibi ve güzel animasyonlarla anlatıyorlar.

14
Benim rozetlerim hala İhsan abide. Bir türlü buluşamadık (benim yüzümden) halbuki rozetlerim olsa önlüğe falan takıp deli gibi gezecektim hastanenin içinde dasdasf

Hazal hangi gün geliyorsan söyle de buluşalım :D

15
< Mars Üçlemesi geliyor deyince benim suratım (temsili)

Sayfa: [1] 2 3 ... 55