Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - HighLord

Sayfa: 1 ... 11 12 [13] 14 15 16
181
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Unutulmuş Diyarlar Okuma Rehberi
« : 19 Mayıs 2011, 11:46:26 »
Gauntlgrym kitabı hakkında bilgi verecek var mı ?The Collected Stories: The Legend of Drizzt hakkında bilgi verecek var mı ??

Gauntlgrym Unutulmuş Diyarlar Neverwinter serisinin birinci kitabıdır. Kitap Hayalet Kral'dan sonra yaklaşık 30 yıl sonrasını anlatıyor. Drizzt ve Bruenor kayıp Gauntlgrym'i bulmak için yola çıkarlar. Söylentilere göre Gauntlgrym'da kadim hazineler ve gizli bilgiler varmış. Fkat onlar bu kadim yere yaklaşırken, Jarlaxle ve onun cüce arkadaşı Athrogate bir hata yapar. Eğer bu büyü gerçekleşirse Neverwinter şehrinin sakinleri yok olabilir. Öyle bir tehlike ki Jarlaxle onu durdurmak için bütün hayatını riske atar. Fakat o duracak gibi gözükmemektedir. Ve bu yüzden iki kişiden yardım ister: Drizzt ve Bruenor.

182
Ejderha Mızrağı / Ynt: Kum Saati Büyücü Ejderhaları
« : 23 Nisan 2011, 12:25:47 »
Sonunda..

183
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Ejdergemileri Serisi
« : 16 Nisan 2011, 15:39:40 »
İkincisini de çok yakın bir zamanda alıp okumayı planlıyorum. İlkinin sonu beni merakta bırakmıştı bakalım bunda ne olacak?

Bütçem gerçekten sarsılıyor şu anda o kadar iyi kitaplar çıkıyor ki şu nisan ayında.. :D Neyse bir şekilde onları da alırız :D

184
Genel Kültür / Ynt: İngilizceyi Geliştirme Yolları..?
« : 06 Nisan 2011, 16:26:34 »
Ben kelime ezberlemenden yanayım. Cümleler kelimelerden oluşuyor sonuçta. Hatta vatan'ın 21 kupona vereceği 10.000 kelimelik sözlüğü alacağım alabilirsem. Eğer 10.000 kelimelik bir kelime gücün olursa, kesin o kelimelerle kendini ifade edersin kısa bir çalışmadan sonra.


Not:
Spoiler: Göster
Ben de ingilizce dizi ve film izlemeni tavsiye ederdim fakat genelde internetten izleme işini seçiyoruz. Ben bıraktım şahsen o işi. Çünkü o izlediğim diziler veya filmlere hakaret oluyor. Adamlar korsanını yapana adeta sövüyorlar biz de onları seviyoruz. :) Orjinalini alırsan ingilizce film ve dizi de izlemen taraftarıyım çok katkısı oluyor. Ama emeğe saygı duyarak tabii. :) Bunu da bir iki bir şey karaladıktan sonra anladım. Yazarların emeklerini. Bir yazarın emeği kadar da bir yönetmenin emeği vardır diye düşündüm ve bundan sonra Korsana Hayır. :fight:


Benim ezber yeteneğim çok da iyi değildir :) Zaten ezberlerken de sıkılabilirim.

Aç sözlüğü oku kardeş intermediate isen zaten belli tense kalıplarını biliyorsundur kitap okumak için kelime dağarcığını geliştir.
Daha ağırdan alacağım diyorsan bu işi seviye 1-6 arası 1'den başlayarak sırayla kitap oku .
Yalnız rastegele kitaplar değil bunlar.. Örneğin: The Edge(Lvl.6) önerebilirim ya da Far From the Madding Crowd(Lvl.5) olabilir ama en baştan başlamak isteyenler için 'Starter' kitaplar öneririm.çünkü Lvl kelime çeşit sayısına göre değişiyor daha çok bu sebepten 'Lvl.1' den başlamaları pek uygun olmaz. :)

Level 6 bile bana çok kolay geliyor.. :)

185
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Hayalet Kral
« : 05 Nisan 2011, 16:59:55 »
Drizzt kitaplarının en iyilerinden biriydi. Heyecanla geçen savaşlar ve konusu ile bence mükemmeldi.

Konusunu kısaca özet geçecek olursak:

Herkes Crenshinibon'un öldüğünü sanar. Ama o Kar Tanesi dağlarının bir mağarasında Mystra'nın Ağı'nın çökmesiyle birlikte tekrar dirilir. ( Mystra tüm büyülerin anası olan tanrıça. Bu tanrıça  büyüleri bir Ağ'a yazmıştır ve bu Ağ sayesinde Faerun'daki büyüler işler.) Bundan sonra Hephaestus'un zihnine fısıldar ve birleşme teklif eder. Onun yanında da Yharaskrik vardır. ( Hatırlarsanız bu bir illithid. Kristalin Hizmetkarı kitabında bir rolü vardı.) Hephaestus bu birleşmeyi kabul eder ve böylece Hayalet Kral oluşmuştur. Ve Hayalet Kral dehşet verici bir şekilde güçlüdür. Bu birleşim sırasında Crenshinibon'u yaratan 7 büyücü ortaya çıkar ( bir liç olarak ) ve Hayalet Kral'a hizmet ederler. Bunların hizmeti ise zombiler yaratmak, gölgedüzlemi ve Astral Düzlem'den yrtık çağırıp Faerun'u kaosa boğmaktır. Hayalet Kral'ın öcünü almak istediği kişiler vardır. ( Özellikle Cadderly ve Drizzt'ten nefret eder ) Ve bu kişilerden öclerini almak için yaratık ordusunu yollar.

Bu sırada Drizzt mutludur. Çayırda Catti-Brie ile oturuyordur. Fakat Catti-Brie büyü meditasyonu yaparken birden farklı olaylar olur. Catti-Brie şiddetli krizler geçirmektedir ve anılarını yaşamaya başlar. Drizzt bu duruma çok üzüler ve bu durumu çözebilecek tek kişini Cadderly olabileceğini bilir. Bu yüzden Bruenor ve Pwent ile yolculuğa çıkar.. Yükselen Ruh'a doğru..

Yükselen Ruh'ta ise Cadderly ve Faerun'un uzak diyarlarından gelmiş büyüxüler ağın çöküşünü ve büyülerin zayıflaması hakkında tartışırlar. Hephaestus'un ilk durağı orasıdır ve kaos başlar..

Jarlaxle ve Athrogate ile birlikte yolculuktadır ve bu sırada Hayalet Kral düşlerine girmeye başlar. Jarlaxle bu düşlerden rahatsız olmuştur ve çözümü Cadderly'De bulur ve onun yanına doğru yola koyulur...

Serinin en iyilerindendi. Çok akıcıydı ve hiç sıkılmadım. Serinin hayranlarına şiddetle tavsiye ediyorum.

186
Unutulmuş Diyarlar Değişimler serisi 3: Hayalet Kral - R.A.Salvatore

Serinin en karanlık kitabı diyebilirim. Ork kral ve korsan kralda istediğim akışı ve heyecanı bulamamıştım fakat bu kitap beni benden aldı.
Spoiler: Göster

Faerun'da işler yolunda değil. Mystra'nın Ağı çöktü büyler bozuldu.
Crenshinibon, Yharaskrik ve Hephaestus'un birleşiminden korkunç Hayalet Kral doğdu. Bazı bölgelere kaosu salmaya başladı bile..


Mükemmel bir kitap yazmış R.A.. Acayip heyecanlı ve okuması çok zevkli gerçekten herkese öneririm.

187
Çizgi & Anime / Ynt: Resim hangi animeden?
« : 18 Mart 2011, 15:31:45 »
''Kore wa zombie desu ka?'' diye salladım acaba doğru mu ? :D

188
Gerçekten çok pahalı. Niye böyle acaba ?

189
Cosmere (Brandon Sanderson) / Ynt: Elantris
« : 16 Mart 2011, 22:14:52 »
Bende kitabı yeni almış bulunmaktayım ve sanırım 100 sayfa civarında okudum ama nedense kitap biraz yavaş geldi.Yazar bir türlü ana konuya gelemiyormuş gibi.Birde karakterleri pek sevemedim ben nedense.Yinede bitirmeden tam bir yorum yapmak istemiyorum.Keşke yazarın mistborn seriside çevrilse türkçeye.Konusu ve kurgusu ile çok güzel bir seriye benziyor.

Kesinlikle okumayı bırakma ileride olaylar hızlanacak.

Kitap ortalarına kadar yavaş ilerliyordu bu yüzden oldukça fazla sıkılıyordum okurken. ( Raoden'in Aon büyülerini bulma çalışmaları hariç.) Fakat ortalarından sonra olaylar hızlanıyor ve elinden bırakamıyorsun kitabı. (son 350 sayfayı 2 günde bitirdim)

Kitap üç ana karakter üzerinden gidiyor:

1. Raoden. Bu karakterimiz sabah uyanınca kendini lanetlenmiş olarak bulmuştur...Bir Elantrian olmuştur. Elantris son derece vahim haldedir. Elantrianların çoğu açlıktan dolayı akıllarını kaybetmişlerdir yaşayan ölü olmuşlardır adeta. Raoden bu durumu düzeltmek ister böylece Yeni Elantris için Elantrianları toplamaya başlar. Elantris olduğu durumdan daha güzel yapmaya çalışır ve Elantris'in eski büyüsü Aon'ları bulmaya ve onları geri getirmye uğraşır.

2. karakterimiz Sarene. Sarene Teod ülkesinin prensesidir ve Raoden ile politik bir evlilik yapmıştır ( Raoden Arelon ülkesinin prensidir ayrıca ). Fakat Raoden lanetlenmiş ve Elantris'e sürülmüştür. Sarene de bu evlilikten kurtulamaz çünkü kral ölene kadar Sarene yeni kralın ailesinden biri haline gelmişitr. Sarene daha çok ülkenin çöküşünü kurtarmaya çalışacak.

Son karakter Hrathen. Bu karakterimiz ise Arelon'u shu-dereth dinine geçirip bi nevi Fjor ülkesinin eyaleti yapmaya çalışmaktadır. ( Sarene buna karşı savaşıyor işte.) Çok çeşitli entrikalar çevirecek.

Edebi anlatımı gayet iyiydi tasvirler falan..
Çeviri de oldukça iyiydi.
@salum gibi ben de karakterlein tanıtımları detaylı değildi bana göre.  

Genel görüşüm ortasına kadar sıkıcıydı fakat ondan sonra olaylar gelişti ve hızandı bence okuması keyifliydi. Sizin de okumanızı tavsiye ederim..

190
Elantris - Brandon Sanderson

Çok büyük umutlarla aldığımdan mıdır bilmiyorum fakat hayal kırıklığına uğradım diyebilirim. Özellikle şu uzun diyaloglar canı sıkmaya yetiyor. Zorla bitireceğim galiba...

191
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Neverwinter I: Gauntlgrym
« : 20 Şubat 2011, 10:39:19 »
Neverwinter serisinin ikinci kitabının adı ve kapağı belli oldu:



Kitap büyük bir ihtimal Ekim 2011'de çıkacak.

192
Alcatraz Versus The Evil Librarians / Brandon Sanderson

Çocuk kitabı denmiş fakat bence her yaşa hitap ediyor. Konusu çok ilginç yerle gidiyor, hayırlısı :)
Toplam 20 Bölümden oluşuyor ben daha üçüncüsündeyim.
Anlatımı gayet hoş özellikle Alcatraz'ın kendi iç çekişmeleri..

Tavsiye ederim.

Not: E-book'tan okuyorum. Kitapçıların internet sitesini gezdim fakat yoktu.(robinson,pandora...) Şimdi 1 ay onun gelmesini beklemektense direkt başlayayım dedim :)

193
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Ejdergemileri Serisi
« : 08 Şubat 2011, 17:49:43 »
Evet kitabı bitirdim ve oldukça etkilendiğimi söyleyebilirim. Bitirdikten sonra ağzım açık kaldı. O kadar kötü bir yerde bitti ki - kötü derken yanlış anlamayın mükemmel bir yerde bitti-. 2.kitabın çevirisin beklemek oldukça zor olacak.

Gelelim sorulara:

Tüyap'tan bir sürü kitap aldım ama hepsi tek bir tuğla kitaba boyun eğdi, mahzun biçimde sıralarını bekliyorlar.

Benim bu seriyle ilgili sorularım var, çünkü seriyi ciddi anlamda merak ediyorum. Madem siz okudunuz ben de size yöneltiyorum bu soruları.

1. Konu ilk sayfadan itibaren sarıyor mu? Ejderha Mızrağı bu konuda çok başarılıydı, peki bu ya bu seri?
2. Konusu arka kapakta anlatılanlardan daha büyüktür eminim ki, konunun genelinden menun musunuz?
3. Ya karakterler? Yol Arkadaşları gibi hemen bağlanabiliyor muyuz onlara? Kitabın karakterleri için birkaç şey söylerseniz çok sevinirim.

Bu üç sorumu cevaplarsanız çok memnun olurum. Böylece kitap hakkındaki bilgim de artar. Yakın zamanda almayı düşünüyorum, bu nedenle okumuş birinin yorumları benim için çok kıymetli.

1. Yok ilk baştan pek fazla sarmadı beni. Fakat okudukça sarmaya başlıyor. Sonuda ise öyle bir saracak ki etkisinden bir süre kurtulamayacaksınz. :)

2. Konunun Ejderha Mızrağı ile bir benzerliği var:
Spoiler: Göster
'' Tanrıların bir süre kayboluşu.''

Konudan memnun musun dersen evet konusu iyiydi..

3. Buna hayır diyorum. Karakterlere ilk başta ısınınamadım. Ama ilerledikçe karakterler de sarmaya başladı.
Karakterleri kısaca anlatacak olursam ( ana karakterler ):

Skylan: 18 yaşında, güçlü, yiğit bir delikanlı. Fakat sabırsız ve söz dinlemeyen biri. Kendi başının dikine gider hep.

Aylaen: Skylan'ın sözlüsü. Savaşçı bir ruhu var. Kızık saçlı ( tüm Vindrasi halkının aksine ) ve oldukça hoş ve alımlı bir kadın. ( kız demeliydim o da 18 yaşında :) )

Garn: Skylan'ın can dostu. Kendisi oldukça bilgedir ve zekidir. Skylan'ın dertlerine her zaman çözüm bulur.
Yetimdir. Bu yüzden Skylan'ın babası Norgaard'ın yanında yaşar.

Reagar: Skylan'ın kuzeni. Onun bir zamanlar savaşta öldüğünü sanan Skylan çok üzülmüştü fakat Skylan onu yol üstünde görür ve çok sevinir. Raegar da zekidir. Kuzeninin sıkıntılarını çoğunu çözmüştür.
İleride öyle şeyler yapacak ki... Söylemek istiyorum ama spoiler :D

Draya: Güçlü bir Kai rahibesi. Tanrıça Vindrash ile arası iyidir. Ona dualar eder ve onunla konuşur. Eşi Horg tarafından sürekli eziyet çektirilmekte ve dövülmektedir. Bir Kai Rahibesi ile Şefler Şefi birbirinden boşanamadığı için ( toplumun töresi böyle) Horg'u uzun yıllar böyle çekmek zorunda kalmıştır.

Biliyorum iyi anlatamadım ama idare edin işte :)

Kısaca seriyi şiddetle tavsiye ediyorum kaçırmayın derim :)


194
Ejdergemileri serisi 1.kitap - Ejderhanın Kemikleri - Weis&Hickman

Açıkçası bu kitabı alırken çok büyük bir ümit beslemeyin. Güzel fakat Ejderha Mızrağı kadar asla olamaz.

Spoiler: Göster

Sürgün.
Kütüphanede ilk kitabı bulamadım. Unutulmuş Diyarlar logosu görünce hemen seçtim. Güzel bir şey sanki.

Anayurt'tan başlasaydın daha yararlı olurdu bence.

195
Ejderha Mızrağı / Ynt: Ejderha Mızrağı Okuma Rehberi
« : 26 Ocak 2011, 21:22:39 »
Teşekkürler. Bende yeni bir seri arıyordum ve yolun Ejderha Mızrağı'ndan geçtiğini fark ettim. En yakın zamanda okurum bunuda. :)

Pişman olmayacaksın merak etme :)

Sayfa: 1 ... 11 12 [13] 14 15 16