Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar -

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6
46
Çok güzel şarkıları var, ayrıca  Alex Turner de Miles Kane de Paul McCartney'ye benziyor bence.

47
Sinema / Ynt: The Shining
« : 20 Eylül 2010, 16:58:25 »
Bende bu yaz seyrettim ve gerçekten şok edici bir film olduğunu söylemeye gerek yok seyredin ve görün derim.
Evet Kubrick gerçekten tekrar çekimler yaparak Danny(Danny) hariç herkese işkence yapmış Amras Ringeril'in söylediği gibi. Wendy(Shelly Duvall) normalde daha geveze ve bıktırıcıymış ama Kubrick onu o kadar bıktırmış ve moralini bozmuş ki filmde hiç öyle değil bildiğiniz gibi.
Bu arada Fırtınakıran'a katılıyorum film gerçekten Jack Nicholson'ın oyunculuğu için seyredilebilir. Sadece tırstım diyebilirim. Ne "Rosemary's Baby"de, ne "Psyco"da bu kadar gerildim ve korktum.
Bir de ekşide Shelly Duvall için Safinaz'a benziyor diyip duruyorlar ve kadın gerçekten bir filmde Safinaz rolünü oynamış. Şaşırtıcı geldi
Ayrıca küçük Danny'cik o zaman korku filminde oynadığını bilmiyormuş.

48
Televizyon / Ynt: Doctor Who
« : 19 Eylül 2010, 21:48:29 »
Şuan Cnbce'de yayınlanan bölümde The Shining(1980 yapımı-1990 yapımını  izlemedim aynı sahne var mı bilmiyorum-)'e selam çaktı gibime geldi.

49
Televizyon / Ynt: Flight of the Conchords
« : 19 Eylül 2010, 18:15:14 »
Vallahi sevmemenize şaşırdım, oysaki çevremdeki herkes beğeniyor dediğiniz gibi pek olumsuz eleştiri yok.
Kaç kez seyrettiniz bilmiyorum ama ben mesela bir gün öylesine seyrettim beğendim ama pek değil, sonra bir kez daha rast geldim veee o an her şey oldu.
Şaka şaka çok şey olmadı sadece diziyi çok beğendim ve düzenli seyretmeye başladım.
Yani kısaca ilk seyredişte değil de sonrada benimsemiştim diziyi belki size de öyle olur.

Edit: Ayrıca bu forumda anlaşılan bu diziyi seven pek insan yok, şaşırdım denebilir.

50
Televizyon / Flight of the Conchords
« : 19 Eylül 2010, 14:41:14 »



Kendi deyimleriyle, “Yeni Zelanda’nın 4. dördüncü en popüler gitar temelli digi-bongo-acapella-rap-funk komedi ikilisi ” Flight of the Conchords, okul yıllarından beri arkadaş olan iki müzisyen/komedyen Bret McKenzie ve Jemaine Clement tarafından 1998  yılında kuruldu. Müzik ve komediyi biraraya getirdikleri sahne şovlarıyla ilk önce kendi yaşadıkları kasabada çeşitli klüplerde sahne alan ikili, 2002 yılında ilk büyük tecrübelerini yaşadıkları Edinburgh Fringe Festivali’nde izleyici önüne çıktı. Bir sonraki yıl tekrar aynı festivale katılan grup, festivalin Perrier Ödülü’ne layık görüldü. Kasabalarında ve festivalde sahneye koydukları şovlarının kayıtlarını biraraya getirdikleri ilk albümleri Folk The World 'u kendi imkânlarıyla yayınladılar.

2004 yılında BBC Radio 2’de yayınlanan şovları grubun adının İngiltere 'de duyulmasını ve büyük ilgi görmesini sağladı. Sony Radyo Akademi Ödülü 'nü kazanan ikilinin bu şovu Amerika’da yayınlandığında da benzer ilgiyi gördü ve sonrasında Flight of The Conchords, HBO TV kanalının Cuma akşamları yayınlanan One Night Stand programında kendisine yer buldu. Ünlü Comix Comedy Club 'da sahne alan ikiliden Clement'in bir restaurant zincirinin reklam filminde oynamasının ardından Sub Pop plak şirketiyle albüm anlaşması yapan grup, 2007 yılında şovlarının canlı kayıtlarını ve stüdyoda hazırladıkları parçalarını biraraya getirdikleri EP’leri The Distant Future 'ı yayınladı.

Aynı yıl The Distant Future ile Grammy Ödülleri’nde En İyi Komedi Albümü ödülünü kazanan McKenzie ve Clement, iki ünlü müzisyen olmanın yanı sıra, iki ünlü aktör olarak da tanınmaya başladılar.

Clement’in Eagle vs Shark romantik komedisinde rol almasından sonra HBO kendi dizilerini hazırlamaları için ikiliye teklif götürdü ve 2007 Haziran’ında ilk gösterimi yapılan Flight of The Conchords dizisi yayınlanmaya başladı. 12 bölümlük ilk sezonu çok büyük bir başarı sağladı , ilk sezonuyla 2008 Emmy Ödülleri'ne en iyi yönetmen (komedi dizisi) ve en iyi senaryo (komedi dizisi) dahil olmak üzere tam dört dalda aday oldu. Aralık 2008'de kendi adlarını taşıyan ve dizinin birinci sezonun içindeki şarkıları içeren bir albüm yayınladılar. İkinci sezonun ilk bölümü normal yayın tarihinden yaklaşık iki ay önce HBO ,iTunes ,Youtube, Funny or Die internet platformlarından yasal olarak yayınlandı. Ocak 2009'da dizinin 2.sezonu HBO tarafından HD kalitesinde yayınlanmaya başladı. İkinci sezonu toplam 10 bölüm sürdü. Dizinin ikinci sezonu 2009 Emmy Ödülleri'ne en iyi komedi dizisi, en iyi aktör (komedi dizisi), en iyi yönetmen (komedi dizisi), en iyi senaryo (komedi dizisi) dahil olmak üzere tam altı dalda aday oldu. Ekim 2009'da dizinin ikinci sezonundaki şarkıları içeren I Told I Was Freaky adlı bir albüm yayınladılar. Kasım 2009'da dizinin üçüncü sezonun olmayacağı açıklandı.

Jemanine Clement'in dizideki performansından sonra aktörlük kariyeri ilerlemeye başladı. Gentlemen Broncos , Diagnosis: Death, Dinner for Schmunks ve Predicament filmlerinde rol aldı. Despicable Me animasyon filmine sesiyle katkıda bulundu. Men in Black 3 filminde rol alacağı, Rio filminde seslendirme yapacağı duyuruldu. Clement daha önce Eagle vs Shark ve Tongan Ninja filmlerinde almıştı. Bret Mckenzie'nin Two Little Boys filminde rol alacağı da duyuruldu. Mckenzie'nin Lord of the Rings serisinde FIGWIT karakterini canlanmıştırdı. İkili 26 Eylül 2010'daki The Simpsons'ın 22.sezon prömiyerinde rol alıp, 2 şarkı söyleyecekleri duyuruldu.


Türkiye'de Flight of the Conchords

Flight of the Conchords, daha önce Fox Life kanallarında yayınlanmıştır. Şu anda D-Smart, Digiturk ve Teledünya platformlarında bulunan FX kanalında yayınlanıyor. Divxplanet ve Yedincigemi altyazı çeviri siteleri iki sezonun da altyazılarını çevirmiştir.

Kaynak



-----------Yorumum-----------------------
Kendi yorumum olarak harika bir komedi dizisine imza atmışlar Jemaine ve Bret. Kendileri Yeni Zelandalılar(çok mu geri bir ülke anlamıyorum ama dizide yapılanlar ve gösterilenler biraz az gelişmiş köy gibi bir yer olarak gösteriyorlar). Dizide her bir bölümde ikilinin ve menajerlerinin(ki o da ayrı bir ütopya) başlarından geçen bir olay ve bu olayın yaşandığı, etkisini gösterdiği bir haftayı veya ne kadar sürüyorsa o zaman zarfını ele alıyoruz. Her bölümde ikilinin yazdığı konuyla ilgili şarkıları ve kliplerini de görüyoruz. Seyretmenizin her dakikasına değer, kesinlikle seyredin!
Not: FX'te salı günleri saat 22:00'da

Not2: IMDB puanı 8.9

Sırasıyla  Bret, Murray, Jemaine:
Spoiler: Göster






51
Sinema / Ynt: Film İndeksi
« : 15 Eylül 2010, 13:39:59 »
Gerçekten güzel olmuş, ellerine sağlık Bardes. :aww
Fakat bir şey diyeceğim bazı yabancı filmler direkman orijinal isimleriyle bazılarıysa türkçeye çevrilmiş isimleriyle mevcut. Garip geldi söyleyeyim dedim.

52
Maçın sonucu zaten başında belli oldu. Söyleyecek pek bir şey yok.
Spoiler: Göster
ntv refirandum özel yayınını seyreden oldu mu?
Murat Murathanoğlunu tebrik ediyoruz burdan.

53
Sinema / Ynt: Inception | Başlangıç (2010)
« : 09 Eylül 2010, 13:28:28 »
İzledim, beğendim.
Spoiler:
Spoiler: Göster
Ama beklentilerim çok daha değişikti. Bilmiyorum yani daha değişik bir dünya hayal etmiştim kafamda. Konu süper, olay süper ama anlatım biraz yetersiz kalmıştı bence.
Bunlara rağmen efektlere bayıldım. Çok muhteşemdi patlama ve 2.kat rüyada yer çekimsiz ortamın efektleri falan. Bir şey soracağım anlamadım,2. kat rüyada yerçekimi yoktu ya kamyonet düşerken neden 3.kattakinde vardı?
Bir de bir film daha vardı "Public Enemies" diye orda da  Marion Cotillard(Mal) oynuyordu ve şu zamanın yaklaştığını anlamak için dinledikleri müzik orda da önemli bir sahnede çalıyordu ve o şarkı fransız bir kadının -ismini hatırlamıyorum şuan- Marion Cotillard bu fransız kadını canlandırdığı bir filmle oscar almıştı. Raslantı değil bence.

Edit: Özür dilerim yanlış anlaşılma için daha önce yorumları okumuştum ve seninde aynı soruyu sorduğunu biliyorum sayın Malkavian ama demek ki anlamamışım, o cevap bana yeterli olmamış ki bir daha soruyorum.

Edit2: Edith Piaf'mış kadının adı.
Spoiler:
Spoiler: Göster
Ekşi sözlükte okudum Dom'un rüya sahnelerinde parmağında yüzük oluyormuş sadece ve son sahnede de yoktu yüzük. Ve o çocukları son sahnede farklı ondan önceki sahnelerde farklı çocuklar oynamış. Yani gerçekti heralde yahu dedirttiriyor.
Ama bir şey daha var çocuklar son sahnede de hep Dom'un onları son gördüğü şekilde duruyorlardı yine. Bilemiyorum.

54
Haklısın Aang den sonra alışmak zor olacağa benziyor.
Ayrıca Aang'in maceraları çok daha değişikti, amacı dünyayı kurtarmaktı. Bana sanki bunda öyle çok sarıcak bir konu yokmuş gibi geldi. Aang dünyayı kurtarma amacıyla bütün her şeyi yaptı, amacı çok büyüktü ulaşmak içinde yaşadığı şeyler zorluydu, karakterler çok iyiydi. Hani bazen bir şeyi tadında bırakmak gerekir ya bana bu konuda öyle olsaymış daha iyi olurmuş gibi geldi niyeyse.
Ama yine de inşallah Aang'in yerini tutabilir diyorum.

55
Gezginler Kamarası / Ynt: O Değil De...
« : 06 Eylül 2010, 13:07:17 »
Gerçekten hem çok komik, absürd ve düşündürücü yazabiliyorsun. Mit'in de dediği gibi kalemin bu tarz konuda güçlü. Kendini yazarak geliştirebileceğini de düşünüyorum. 
Ayrıca "Sanal Dünya"nın sonunda koyduğun resim beni çok güldürdü. Ermen Çağlar'ımsı ve harika diyebilirim.
Mit'in diğer söylediğine de katılıyorum belki de seni bloğundan takip etmek daha güzel olur.

56
Müzik / Ynt: Amy Winehouse
« : 01 Eylül 2010, 18:47:20 »
Sesine ölünür bu kadının. Kendini dinlettiriyor yahu.
Ailecek severek dinliyoruz  :D

57
Televizyon / Ynt: Hangi dizileri seyrediyorsunuz?
« : 31 Ağustos 2010, 21:01:41 »
Merlin, House, How i met your mother, Doctor Who, Mad Men, The Bing Ban Theory, Flight of the Cornchords, Dexter, Cold Case, Gossip Girl falan filan :)

58
Televizyon / Ynt: TV'de Bugün?
« : 28 Ağustos 2010, 22:04:12 »
Bored to Death var gece. Olley :salla

59
Kitaplar / Ynt: Çevrilmemiş Bölümler
« : 27 Ağustos 2010, 22:47:13 »
Kesinlikle çevrilmeliydi diye düşünüyorum. Zaten ekler çok yetersiz duruyor ve yetmiyorda zaten.
Acaba forumda çevirebilecek biri var mı? Yabancı dilime pek güvenmemekteyim.

60
Müzik / Ynt: - RHCP ~Red Hot Chili Peppers ~ -
« : 23 Ağustos 2010, 22:08:19 »
Son zamanlarda Solist Anthony'nin bebişi olunca ara vermişlerdi ve John daha sonra gruptan ayrıldığını açıkladı ve grup dağıldı. :'(
Geri birleşirler diye umuyorum ama sadece bir hayal galiba. :üü

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6